Necromunda: Underhive Wars bejelentés
Eddig 12 hozzászólás
sQr
2020. June 04.
Thursday 17:58


A Rogue Factor bejelentette, hogy a Mordheim: City of the Damned megjelenése után sem távolodnak el túlságosan a Games Workshop táblajátékaitól. Következő projektjük ugyanis a Warhammer 40.000 univerzumának sűrűn lakott “kaptár világába” kalauzol majd el minket, ahol a taktikai RPG stílusától szokatlanul az akció közepébe helyeznek a fejlesztők. Váll fölötti kameranézet, halálos csapdák, véres közelharci összecsapások, akár négy fős kooperatív online módban a Escher, Goliath és az Orlock bandák között.

Az első hivatalos Necromunda adaptációként szolgáló Underhive Wars a tervek szerint még 2020 nyarán megjelenik PlayStation 4, Xbox One és PC (Steam) platformokra.

[28] alf22
Jun 05., Friday 20:18 #12
Közbe találtam egy magyar összefoglalót a Necromunda-rol.
Ez alapján még jobban varom (aug közepe, vége lesz a premier). Már úgyis hianyzott vmi újdonság-szamomra- w40k világában.
[28] alf22
Jun 05., Friday 12:49 #11
Válasz backstab (#9) üzenetére
Deatwatch ez biztos? En ugy hallottam,hogy akit ide küldenek azok egyedül a sisakot, meg a vallukon levo pancelt tarthatjak meg,hogy honnan szarmaznak es aztan küldik bevetesre. Ami lehet,hogy extrem, meg különleges, de a lényeg,hogy vmi büntetés miatt van.
A space marine jatek folytatasahoz is ezt terveztek. Ott ugye elvitte az inkvizíció a főhőst es a folytatasban egy Deatwatch féle sztori jott volna.
[51] Dude
Jun 05., Friday 9:17 #10
Válasz backstab (#8) üzenetére
Én sem WH-zok már. Igaz sokáig nem is voltam benne. Sereg festésre nincs türelmem. Bár figurákat még festek, de már nem WH-t.
Viszont tárasból még toljuk. A Forbidden Stars pédául minden hétvégén megy az utóbbi időben. Bár asszony mindig elkeni a szánk benne.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[33] backstab
Jun 05., Friday 4:41 #9
Válasz alf22 (#7) üzenetére
Ellenkezőleg: a Deathwatch tagjait az Inkvizíció választja ki különböző rendházakból, hogy a Xenok (idegen fajok) legveszélyesebbjei ellen harcoljanak. Ők a "legjobbak a legjobbak közül", ami a közönséges Űrgárdistákat illeti. A Deathwatch-ban szolgálni kitüntetés, de még az adott Űrgárdista csatatestvérei sem tudhatják meg soha, hogy az illető hol szolgált -akár évtizedeken keresztül is.
Necromunda egy bolygó neve (jelentése latinul, pontosabban birodalmi gótul: Halálvilág). Bár a felszíne lakhatatlan a mérgező és radioaktív sivatagok miatt, mégis hihetetlenül értékes a Birodalom számára, mert lakói hatalmas mennyiségű fegyvert és egyéb felszerelést gyártanak a 40. évezred örökké éhes hadigépezete részére. A zord körülmények miatt a helyiek gigantikus bolyvárosokban élnek- a gigantikus úgy értendő, hogy némelyik belsejében óceánok vannak, tengeri szörnyekkel és kalózokkal. A bolyok csúcsán élnek a kiváltságos gazdagok, középen a munkások, legalul, az Alsóvárosban pedig a söpredék (ezek lennénk mi). A brutális élet megkeményítette a túlélőket, a viszontagságok ellen Házakba tömörültek, amik külsőleg és viselkedésre is markáns különbségeket mutatnak. Pl. a hóhércsuklyás Cawdor ház tagjai vallási fanatikusok, akik mindenki mást eretneknek tartanak. Az Escher Ház genetikus rendellenességben szenved, a férfiak mind torz gnómok, ellenben a nők izmos amazonok. És persze ezeknek a Házaknak a bandái megállás nélkül háborúznak egymással az erőforrásokért, területekért vagy csak simán bosszúból. Ezek a bandák a játék főszereplői, őket fogjuk irányítani.
A táblás játék egyediségét a maga idejében az adta, hogy nem egyszeri csatákra találták ki, hanem kampányokra. Kiválasztasz egy bandát, úgy-ahogy felszereled őket. Mindenkinek nem fogsz tudni normális felszerelést adni, csak a felnőtt Gangereknek, a takonypóc Juve-ok örüljenek, ha egy szál pisztollyal bevesszük őket a bandába. A játék nagyszerű újítása az volt, hogy az összecsapásokat túlélők tapasztalatot szereznek és erősödnek, új képességekre tehetnek szert, nem is beszélve az új felszerelésekről. Egy Juve idővel bandavezér is lehet. Amúgy a halandóság meglehetősen alacsony, de a különböző sebesülések hátráltatják a karaktereket, pl. sántulás esetén egy hüvelykkel kevesebbet léphet az asztalon, vagy ha fél szeme van, rosszabbul fog célozni, stb.
Órákat tudnék még írogatni, de mennem kell dolgozni. Ajánlom a témában Ian Watson: Űrgárdista című könyvét, ami három Necromundai (egy felső- egy középső és egy alsóvárosi) fiatal Űrgárdistává alakulását meséli el.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[33] backstab
Jun 05., Friday 3:40 #8
Válasz Dude (#6) üzenetére
Volt 3000 pontnyi 40K Space Wolf-om, meg 1500 pontnyi Fantasy Orc seregem, de felhagytam vele. Rájöttem, hogy béna vagyok a játékhoz és a festéshez is. Volt egy barátom, aki cakumpakk megvette az egészet (aztán a halála után az anyja kiszórta a kukába...).
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[28] alf22
Jun 04., Thursday 23:49 #7
Válasz sQr (#2) üzenetére
Köszi. A háttérre voltam kivancsi. Space Hulk a terminatorokrol szól. A Deatwatchben ha jól tudom büntetést"ledolgozo" marinek vannak
Ők alkotjak a szakaszokat.
Na ez a Necromunda nem tudom hol jatszodik, kik ezek a punkok, stb.
[51] Dude
Jun 04., Thursday 22:58 #6
Válasz backstab (#4) üzenetére
Ó nem gondoltam volna, hogy játszol WH-t. Sima sereged is van?
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
Jun 04., Thursday 22:04 #5
Ezt most Xcom szerünek képzelném el így elsôre.
Friend Code: 2981 - 6181 -0278
[33] backstab
Jun 04., Thursday 20:47 #4
Az eredeti messze a legkedvesebb Games Workshop játékom, még őrizgetem itt a szekrény tetején a két dobozt meg a három kifestett bandámat. De a lelkesedésem lehorgadt, mikor megláttam, kik fejlesztik (a Mordheim-et ott *****ák el, ahol csak lehetett).
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[1] bakfitty
Jun 04., Thursday 20:32 #3
Elég alulöltözöttnek tűnik a hölgy a képen, lehet a hidegebb időben ráférne egy necrobunda.
moderator sQr
Jun 04., Thursday 20:29 #2
Válasz alf22 (#1) üzenetére
Így van. Ez szintén a W40K világában játszódó táblajáték.

“ Necromunda is a skirmish tabletop war game produced by Games Workshop.

In Necromunda, players control rival gangs battling each other in the Underhive, a place of anarchy and violence in the depths below the Hive City. As in its parent game Warhammer 40,000, play uses 28 mm miniatures (approximately 1:56) and terrain (in this case, the Underhive – a heavily polluted, underground industrial environment).

Being a skirmish game, gangs are usually limited to around nine models, but as a result game play can become more detailed. Unlike Warhammer 40,000, Necromunda also allows players to develop their gangs between battles, gaining experience, gaining and losing new members or equipment, according to a set of rules. Gangs which frequently win games acquire more credits (money) and fewer injuries and so are able to grow throughout a campaign.”
Twitter: sequeeer
[28] alf22
Jun 04., Thursday 20:11 #1
Próbáltam utánajárni ennek a Necromundanak de csak azt találtam,hogy w40k-s tablajatek.
Mint a space hulk, deatwatch. De ez mibe más, mit lehet tudni?
Friss hírek

31 | Gamer365 Podcast 2020 június - The Last of Us 2 távSpeciál

Bár felvettük már pár napja, most már elérkezettnek látjuk az időt - valószínű te is a végére értél már a Last of Us 2-nek, ha a játék érdekelt, és rajtatartottad a szemed a megjelenésen. Spoileresen beszélgetünk az idei év egyik legizgalmasabb játékáról.

1019 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SpongeBob SquarePants: BFBB (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. SpongyaBob érkezik kettes dagállyal - egy PC kódot sorsolunk ki a játékból!

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

14 | [Nézd velünk] Devolver Direct 2020

Idén sem maradunk morbid humor és indie játékok nélkül.

wiiu 15 | [Nézd velünk] Nintendo Treehouse

Paper Mario: The Origami King! Na meg egy kis meglepetés.

19 | [Szivárgás365] Far Cry 6

Idő előtt bemutatkozott a széria következő része.

2 | Megjelent a konzolos CrossCode

JRPG és akció keverék, maximumpixelre pörgetve.

2 | Crash mobilokon is támad

Bemutatkozott a pletykált endless runner.