íme a Mafia Trilogy teljes pompájában
Eddig 28 hozzászólás
mcmacko
2020. May 19.
Tuesday 16:09


A 2K és a Hangar 13 ma bejelentette hivatalosan is a Mafia: Trilogy-t. Az elismert Mafia játékok összesítve több, mint 18 millió példányban keltek el világszerte. Most az első alkalommal modern konzolokon is átélhető a közkedvelt akció-kaland sorozat mindhárom része, egyetlen definitív csomagban.

Ezeket a címeket találhatjuk majd a trilógiában.

- Mafia: Definitive Edition – A közkedvelt klasszikus alapoktól felépített remake-je.
- Mafia II: Definitive Edition – A közönség kedvenc ultra-HD felújítása.
- Mafia III: Definitive Edition – A harmadik epizód fullos kiadása.

A Mafia II: Definitive Edition és a Mafia III: Definitive Edition tartalmazza az összes eredeti bónusz tartalmat, a Mafia II: Definitive Edition esetében mindezt teljesen felújított 4K kompatibilis látványvilággal.

A Mafia: Definitive Edition – a gyűjtemény ékköve – az eredeti Mafia átfogó, az alapoktól felépített remake-je új dialógusokkal, kibővített háttértörténetekkel és plusz átvezetőkkel frissített forgatókönyvvel, mindez vadonatúj játékmenet szakaszokkal és funkciókkal kibővítve, a Mafia III káprázatos motorjával filmszerűen életre keltve.

„Az eredeti Mafia nagy hatással volt arra, hogyan mesélnek el komoly történeteket a videojátékok, és tudjuk, hogy a sorozat rajongói mennyire tisztelik”. mondta Haden Blackman, a Hangar 13 elnöke és CCO-ja, aki a Mafia: Definitive Edition fejlesztését vezette a stúdió különböző irodáin át Csehországban (Brno és Prága), az Egyesült Királyságban (Brighton) és az Egyesült Államokban (Novato, Kalifornia). „Közel 20 évvel a Mafia sorozat kezdete után most remek lehetőségünk van, hogy játékosok új generációjának mutassuk be ezt a közkedvelt szériát, és alkalmat adjunk a rajongóknak, hogy újra átéljék Tommy történetét káprázatos látványvilág, valamint új sztori elemek és játékmechanikák kíséretében.”

A Mafia: Trilogy és a Mafia: Definitive Edition 2020. augusztus 28-án jelenik meg PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

[55] axl
May 23., Saturday 19:06 #28
Haladjunk időben visszafelé:

A 3. résszel nem játszottam, de másik csapat csinálta és állítólag borzalmas lett. Azok alapján, amiket olvastam róla, nem érdekel felújítva sem, mivel az alapvető problémái a játékmenetnél kezdődnek, és ezen nem segít semmilyen grafikai tupír.

A 2. rész nekem minden hibája, hiányossága és kihagyott ziccer ellenére bejött, pedig sok évvel a megjelenése után játszottam csak vele. Nem egy tipikus sandbox, de ha szimpla sztorivezérelt akciójátékként tekintünk rá (mivel tulajdonképpen az is), akkor szerintem egyáltalán nem rossz, maximum kicsit fapados. Az egyébként közepes elemeit bőven elviszi a hátán a sztori, a karakterek és a hangulat, amit nagyban megtámogat a zenei szekció is. Amikor Vito hazatér a frontól és végigsétál az '40-es évek New York-jára hajazó Empire Bay téli utcáin, miközben szól a Let It Snow. Ahogy a parkoló járművekre rátelepedik a hó, majd induláskor lehull róla. Ahogy a járókelők néha seggreesnek a csúszós járdán. (Arról a mozzanatról nem is szólva, amikor a sztorija összeér az első részével...) A város ÉL, hiába nem lehet benne szinte semmi mást csinálni, mint gyönyörködni.
Viszont a PC-s változat szerintem egyáltalán nem kívánt grafikai felújítást. Oké, ingyen megkaptam az eredeti játék birtokában (amit mellesleg szintén ingyen kaptam még anno a Golden Joystick Awards-on való szavazásért) és rádásul új bejegyzésként került a Steam könyvtáramba, meghagyva ezzel a választás lehetőségét, szóval így rendben van.

Az első rész nagy klasszikus. Anno rettenetesen futott a gépemen és a hírhedt autóversenyzős küldetésnél feladtam (meg hát akkoriban jelent meg a sokkal fogyaszthatóbb GTA3 is). Mellesleg nyelvtudás nélkül a sztorija sem tudott lekötni. Játéktörténelmi mérföldkő, egy igazi mestermű, ami még pár évvel ezelőtt is, amikor végre sikerült bepótolnom, a nyögvenyelős játékmenete ellenére képes volt teljesen beszippantani, sőt, miután a grafikus vezérlőben ráküldtem némi extra élsimítást, egész pofásan nézett ki (persze szó mi szó, erre a részre legalább valóban ráfért a ráncfelvarrás). Viszont ezzel kapcsolatban van bennem a legtöbb kérdés:
-A jelenleg kapható digitális verziókból jogi okokból kikerült az eredeti soundtrack, ezt a problémát vajon megoldották / megoldják a felújított változatban?
-Új dialógusok, kibővített háttértörténet: egyrészt minek, másrészt hogyan? Lecserélik a szinkronhangokat, vagy felhajtják a 20 évvel idősebb stábot?

Plusz a kókler Hangar 13 dolgozik rajta, akik a Mafia III-mal konkrétan az egész frencsájzt szétcseszték (és most más munkájával mentenék a bőrüket), valamint megjelentek olyan nagyon nem üdvözlendő dolgok, mint előrendelői DLC (és később gondolom egyéb fizetős tartalmak). Jelenleg ez nekem a "Kösz, nem!" kategória.
Minden játék szerepjáték
[29] lacapaca
May 21., Thursday 9:26 #27
Válasz Matild (#25) üzenetére
Én az 1-el kezdtem, de nem hagyott bennem különösebb nyomot. A 2.-at viszont kifejezetten szerettem.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[13] Guba33
May 21., Thursday 7:22 #26
Válasz Matild (#25) üzenetére
No igen.Én is kedveltem a 2-t,de mást,többet vártam,ettől függetlenül jól szórakoztam vele.
[31] Matild
May 21., Thursday 0:44 #25
Olvasva a kommenteket szerencsésnek érzem magamat, amiért a Mafia II-n keresztül ismerkedtem meg a szériával, és nem az elsővel.
Lehet akkor csalódásként éltem volna meg, mint itt sokan, de így viszont imádtam.

Itt is pihen mindhárom rész (PS2-3-4), úgyhogy ez a hirdetett "definitív" élmény nekem nem sokat jelent, de a remake-re kíváncsi leszek, hogy néz majd ki. Remélem ez egy előzetes építkezés egy nextgen Mafia IV okán.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[67] Lavitz
May 20., Wednesday 22:09 #24
Kár hogy a 2. rész csak régi motor 4k-ra húzva, így az első rész a 3 motorjával sokkal jobban néz ki. Jó lett volna ha a 2 is megkapja a 3 motorját. Elképzelhető hogy még így is be fogom szerezni. Az első részt még classic xboxon játszottam 2004-ben akkor regisztráltam az xbox365-re is amit már előtte 1 éve olvastam.

Remélem ez a triológia egy már javában nextgenre készülő Mafia 4 előfutára.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
May 20., Wednesday 20:43 #23
Válasz zsozsa (#21) üzenetére
A Mafia II gyakorlatilag mindenben alsóbbrendű az elsőhöz képest. Az első egy igazi gyöngyszem. Kérdés, mennyire nyúltak hozzá. A jelek szerint a gameplayt modernizálták, ha a sztorik / küldetések maradnak, ez egy igencsak fasza játék lesz.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[5] xanax
May 20., Wednesday 19:19 #22
Válasz Guba33 (#15) üzenetére
Ezek szerint az ár arányokkal ők is jelzik az értéküket, úgyhogy szerintem tisztában vannak vele.
[48] zsozsa
May 20., Wednesday 17:05 #21
A nagy lelkesedésben rávetettem magam az anno GWG-s Maffia 2-re, tettem bele egy jó 3 órát, de nekem ez elég borzalmas. Az még hagyján, hogy egy 2011-es játéknál a grafikai összkép rosszabb, mint egy 2008-as GTA IV-nél, de iszonyt lassú, érdektelen, a gameplay elemek elég gyengék: a lövölde béna, az autókat nem élvezet vezetni, atomstatikus minden. Nem tetszik...
Dzsézon Tetem a Transplanter
May 20., Wednesday 14:55 #20
Nekem a versenypályás autóteszt van meg élénken az első részből, meg amikor az éjszakai viharban megy ki a banda valami farmra rendet rakni. Szuper játék volt.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[13] Guba33
May 20., Wednesday 12:03 #19
Válasz Hendrix (#16) üzenetére
Hát én sem fogom előrendelni -ezt sem,meg mást sem,nem vagyok meglepetéspárti-,megnézzük.Ha jó lesz,ahogy várjuk akkor első nap veszem.
[37] carville
May 20., Wednesday 11:15 #18
Válasz sikesdizsolt (#17) üzenetére
Köszönjük, Emese!
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
May 20., Wednesday 10:26 #17
Lassan meg kéne szüntetni a komment szekciót , mert többet árt az oldalnak mint használ . Bár én vagyok a hülye , hogy végül mindig beleolvasok...
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
[22] Hendrix
May 20., Wednesday 10:07 #16
Válasz Guba33 (#15) üzenetére
Én is arra jutottam, hogy csak az elsőt fogom támogatni.
Vannak aggályaim azzal kapcsolatban is, látva a Mafia 3 nevű minőségi produktumot.
Félek, hogy azok az "új funkciók" és egyebek félre fognak menni...
De majd meglátjuk.
Felteszem a sztorin és a karaktereken semmit sem változtatnak, úgyhogy a nosztalgia nálam el fogja vinni.
¯\_(ツ)_/¯
[13] Guba33
May 20., Wednesday 9:56 #15
Először úgy gondoltam megéri a Trilogyt venni - 13 490.- az első rész,20 990.- a Trilogy -,de aztán átgondoltam,hogy hátha ezt annak a jeléül veszik,hogy elégedett vagyok a sorozat irányával,így csak az elsőt fogom venni.
[23] Gmer81
May 20., Wednesday 8:32 #14
"...Mafia III káprázatos motorjával filmszerűen életre keltve."
Tehát egy bugos, mai mércével ronda játékot kapunk majd? Nem tudom, van e értelme ilyen minőségben.
Az első részt imádtam, a másik kettőt bottal se piszkálnám.
[37] carville
May 19., Tuesday 20:33 #13
Válasz carville (#10) üzenetére
Update: 2 DE is kapott Steam Store oldalt, és bár azt írja meg van nekem a játék, hiányzik a gyűjteményemből, csak a Classic van még mindig. Bízok benne az utóbbi a hiba és majd bekerül a listámba a DE.
Aki pedig csak most veszi meg a Mafia 2 DE-t az kap majd egy példányt a Classicból is, ez a megoldás szerintem a legjobb a felhasználóknak.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[18] Balee
May 19., Tuesday 20:24 #12
A 2-t lehet behúzom steamen, anno kimaradt. Az első viszont tuti vétel.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO | PS4 Pro | Nintendo Switch |
[27] Fre
May 19., Tuesday 20:11 #11
Első rész hangulata beszarás, második már kicsit kopott, harmadik elkopott.
PC : I7 4790K + MSI Gaming5 Z97 +Asus Geforce Strix GTX 1080 + 16 gb Kingston 2400Mhz ram
[37] carville
May 19., Tuesday 19:48 #10
Amúgy Steam változatokról annyi info, hogy a 3 esetében a meglévő változatot update-elték, és nevezték át definitívre, így az eddigi tulajoknak biztosan ingyen van. Habár őszintén szólva jobbnak tartottam volna ha egy új tételként kapom meg ingyen, mert az eredeti kiadásnak nevezett bughalmaz videojáték történelmi alaptétel.

2-re viszont rácsapták hogy Classic és levették a store-ból, a definitív kiadásnak viszont még nyoma sincs.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[37] carville
May 19., Tuesday 19:40 #9
Válasz sQr (#8) üzenetére
Én most februárban újráztam az 1-et, a sztori és hangulat továbbra is elviszi a hátán az egészet, de mentálisan neked is vissza kell fiatalodni a játékmenethez.
Szóval nem mondanám, hogy jól öregedett, mert a mai standardoktól távol áll, ellenben ha hajlandó vagy túljutni rajta, akkor magával visz a nosztalgia, amibe az ósdi játékmenet is beletartozik.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[33] sQr
May 19., Tuesday 19:32 #8
Válasz KiswechPS3 (#7) üzenetére
Igen? Ez bíztató! Én nagyon szép emlékeket őrzök róla, de még 2002-2004 között játszottam végig, a premier környékén. Félek is újra visszatérni oda augusztusban. De ezek szerint lehet, hogy egészen jól öregedett.

A második rész már nekem messze nem nyújtott akkora élményt a végigjátszás során. A harmadikat meg néhány óra után elengedtem.
Twitter: sequeeer
[55] KiswechPS3
May 19., Tuesday 19:11 #7
Gyerekkori meghatározó élmény volt a Mafia első része, nagyon várom a felújítottak. Kb. 5 éve nyomtam le megint az elsőt, még mindig parádés az egész.
/* Life runs on Code */
May 19., Tuesday 19:08 #6
Joe Barbaro most nézem hogy Seth Rogen, Vito meg Krisz Rudi! Filmet a népnek!
"This is our time to medicate..."
[48] zsozsa
May 19., Tuesday 19:04 #5
Ennek örömére rá is nézek a Mafia 2-re, még 2015-ben GWG-s cím volt. Meg sem néztem. A 3-at meg 3-4 óra játék után szépen uninstalláltam, annyira nem jött be.
Dzsézon Tetem a Transplanter
[46] multishoot
May 19., Tuesday 18:59 #4
Válasz sxesic (#3) üzenetére
Nem akarok spoilerezni, ha kimaradt az első és második. Ezek nem konkrét folytatásai egymásnak, ám egy nagyon fontos elem mégis szerepel a másodikban, ami az első hozadéka.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[9] sxesic
May 19., Tuesday 18:50 #3
Ennyire nincs kapcsolat a reszek kozt? Mert azert fura, hogy pont az elso resz nem jatszhato matol.
Shadaloo
[3] dracoo
May 19., Tuesday 18:21 #2
Csatlakozom, az első rész máig emlékezetes élmény nekem, elmondhatatlanul örülök a felújításának.
"If I could start again a million miles away, I'd keep myself, I'd find a way" ~NIN
[46] multishoot
May 19., Tuesday 18:17 #1
1. felújítása: vááááááááááááááááááááááá
2. felújítása: váááááááááááá
3. újrakiadása:
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Friss hírek

785 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SECRET NEIGHBOR (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Most négyen nézhetnek át PC-n a szomszéd padlására!

20 | Gamer365 podcast 2020 május - újratöltve

Távelérésből folytatjuk a podcast sorozatunkat. Olyan izgalmas témákat hoztunk megint, mint az Unreal 5 bemutató, és a hozzá tartozó jóslásaink. Emellett beszélünk egy kicsit a 2018-as God of Warról, az Uncharted 4-ről (ha már grafikai csúcsteljesítmény), szóba kerül a Ghost of Jucika, és a Snyder-vágás is.

xbox1 13 | Gamer365 Podcast - Inside Xbox kibeszélő

Gőzerővel robogunk a nyár felé, nagyokat nyújtózkodunk a kis karanténunkban, miközben kint süt a nap és csipognak az xbox-ok. Önjelölt ludofilharmónikus podkesztránk pedig ezen apropóból menten színpadra penderült, hogy megvizsgálja, miként zendülnek az első tónusok az új gépből.

ps4 62 | PlayStation 5: megmutatják a jövőt!

10 | Megjelent a Shantae and the Seven Sirens

Friss trailer is van hozzá, ragadós dallamokkal fűszerezve.

1 | Nyár végén jöhet a Crystal Chronicles?

Újabb Final Fantasy Remaster a sorban.

6 | Készül a Sonic mozifilm folytatása

Megerősített tény, nem csak infómorzsa a pletykatengerből.

17 | CD Projekt RED: 50 millió vaják a világban!

Kis lengyel regénysorozatból egy egész világot meghódító franchise.