A kiadók tervei az E3 nélkül
Eddig 18 hozzászólás
ne5h
2020. March 12.
Thursday 08:28


Tegnap érkezett a hivatalos közlemény, miszerint a koronavírus fenyegetése miatt az idei E3-at lefújták a szervezők. A hír után több cég is kifejezte sajnálatát a döntés mellett, ugyanakkor teljesen megértik a háttérben álló okokat. Teljesen azonban nem akarják elengedni az E3-as hagyományt, ezért az elmúlt órákban a Microsoft mellett a Ubisoft is jelezte, hogy igyekeznek valamilyen online eseményt rendezni, ahol az expóra tervezett bejelentéseiket megejthetik.

Hozzájuk csatlakozott a Devolver Digital is, akik szintén egy online konferencia megtartását tervezik, valamint még ennél többre is készülnek.

Az igazán nagy vesztes azonban a Warner Bros. Games, Jason Schreier ugyanis arról számolt be, hogy a kiadó idén először tartott volna E3-as konferenciát, ahol többek között a régóta pletykált új Batman játékot is bemutatták volna a Rocksteady új fejlesztése, valamint egy Harry Potter játék mellett.

[27] arpi0912
Mar 12., Thursday 18:13 #18
Válasz theSickness (#17) üzenetére
Semmi se garancia a sonynál se ez egyértelmű.
A GP-t én is így gondolom és én se lennék meglepve ha adnának a gép mellé ingyen hónapokat bár ez kétélű fegyver. Mert ha adnának azzal szinte nulláznák az új gépek mellé vásárolt szoftvereket a saját részükről. Így nézve kérdéses mit mer bevállalni az MS a GP-vel.
Kiváncsi vagyok mi van a sony zsebében, mivel készülnek a teljesítmény mellett. Viszont egyelőre most nincs semmi olyan faszág feature az MS-nél amire lehetne nagyot húzni hacsak nem a sony talál most ki valami faszságot amit az Ms csap le és jut ezzel helyzeti előnybe. Az ár szerintem most nem lesz ilyen.
Lassan remélem okosabak leszünk a funkciókat illetően is a teljesítmény mellett.
Mar 12., Thursday 15:14 #17
Válasz arpi0912 (#16) üzenetére
Nyilván én is csak tippelgetek.

Az MS-nek a maga kifacsart módján ez egy áldásos helyzet. Főleg mert kiállni az E3-ra egy pár hónap múlva megjelenő konzollal ár nélkül azért elég zicceres lenne, pláne miután a technikai részleteket már szépen kiadagolták a megelőző hónapokban.

Azt se felejtsük el, hogy a Sony jelenlegi helyzete nem vetíti előre automatikusan az új konzol instant sikerét. És talán azzal is számolhatnak, hogy az MS azt fogja tolni, hogy szerezz Game Pass előfizetést, a gép premierjekor ott az új Forza meg a Halo "ingyen", amik azért még mindig nevek - és így értékben máris jól indulnak. Az is lehet, hogy az új gép mellé pont azért megint adnak X hónap előfizetést.

A Sony nem egyszer dobott nagyot az utolsó pillanatban, amivel sokat nyertek, a generációváltás meg kifejezetten érzékeny időszak. Kérdés, hogy mennyire akarnak / tudnak majd árazásban rugalmasak lenni.
[27] arpi0912
Mar 12., Thursday 14:18 #16
Válasz theSickness (#11) üzenetére
Értem mire gondolsz, de a mostani gépeknél a pletykált teljesítmények mellé nehéz akkora nagyot húzni mint ami volt a mostani generáció elején. Elég nagy a valószínűség, hogy mindkét gyártó gépe 500$-ral fog nyitni. Nem hiszem, hogy bármelyik be mer majd vállani egy 400é-os címkét a pletykált teljesítményekkel.
Egyébként még így is meg lehet amire te gondoltál ha az Ms streamje hamarabb lesz mint a sonyé. Mert a sonyéról semmit se tudunk csak sejtettük eddig is hogy ha már kihagyják az E3-at akkor a környékén terveznek valamit máshol/máshogyan. Egyenlőre nulla konkrétummal.
Mar 12., Thursday 12:58 #15
Válasz axl (#14) üzenetére
Meglehet. Csakhogy a már korábbi szerződésekben vállaltakat is teljesíteniük kell, azaz MINDEN csúszik most hónapokat.

Agyő, 2020-as nextgen premier.

Attól függetlenül, hogy a lecsengés után a kínaiak másfél hónap alatt felhúznak még egyszer annyi gyárat, attól még tanulságos a mostani eset. Simán lehet, hogy találnak más helyet. Nem vagyok annyira képben, de ott van India vagy mondjuk sok potenciál lehetne Afrikában is. Tuti olcsó munkaerő és ölnének ezek a piacok a hasonló lehetőségekért. Utóbbi területnél talán a franciák és olaszok "befeketedése" is lassulna.
[55] axl
Mar 12., Thursday 12:49 #14
Válasz theSickness (#12) üzenetére
"Abban biztos vagyok, hogy a nyugati világban el fognak gondolkodni azon, jó dolog-e egyetlen országra bízni a gyártási feladatok 95%-át, azaz egyetlen lábon állni, ha baj van."

Aztán arra jutnak, hogy ez még mindig így a legolcsóbb nekik és marad minden ugyanúgy...
I WλNT TO BELI3VE
Mar 12., Thursday 12:43 #13
Válasz ne5h (#10) üzenetére
Isten bizony nem kötekedtem, csak nekem így jött le.
Mar 12., Thursday 12:43 #12
Válasz bakfitty (#6) üzenetére
Igen, ilyesmire gondoltam.

Meg hogy kényszerűségből keresnek sokan új utat a boldoguláshoz, és ez egészen újfajta módszereket szülhet, amelyek később sztenderddé válnak. Legyen szó bármiről.

Abban biztos vagyok, hogy a nyugati világban el fognak gondolkodni azon, jó dolog-e egyetlen országra bízni a gyártási feladatok 95%-át, azaz egyetlen lábon állni, ha baj van.
Mar 12., Thursday 12:41 #11
Válasz arpi0912 (#4) üzenetére
Nem arról szól a dolog, hogy ne tudnák, hanem hogy a konkrét bejelentésekből nehéz visszatáncolni. Lásd a használt játékok kezelését a One előtt. Vagy amikor a Sony csak a 100 dollárral alacsonyabb árat mondta be az E3-on, ezzel már eleve magukra irányítva a figyelmet a Saturnról.
Mar 12., Thursday 12:20 #10
Válasz theSickness (#3) üzenetére
Átfogalmaztam a hír azon részét, így talán kevésbé lesz félreérthető.
I am such a B.A.
[55] axl
Mar 12., Thursday 12:16 #9
Válasz axl (#8) üzenetére
Persze olvasni az igazi élmény, de nagyon szívesen végig is játszanám (a LEGO Harry Potter nekem nem elég). Azt sem bánom, ha nem a film kinézetét veszik alapul (sőt!), nem ragaszkodom az ottani színészekről mintázott karakterekhez gyengén utánzó szinkronhangokkal.
I WλNT TO BELI3VE
[55] axl
Mar 12., Thursday 12:11 #8
Új Harry Potter játék jöhet! Az első 2 jópofa platformer volt, de a 3. sikerült igazán jól a szabadon felfedezhető Roxforttal. A negyediknél valami nagyon mellément (kár, mert könyvben / filmben eléggé szerettem azt a részt), de az 5. szerencsére megint egészen jól sikerült, ismét volt szabad felfedezés és akkoriban szépnek is számított, de ami igazán feldobta, az a magyar szinkron a filmbeli szereplők hangjával. Kár, hogy emellé sajnos elég rövid volt, ill. sztori szempontjából azt a részt kedvelem a legkevésbé. (A későbbiekkel már nem játszottam, addigra megkopott a lelkesedésem és az utolsóhoz emlékeim szerint Kinect is kellett.)

Viszont megnéznék egy mostani grafikai színvonalon készült, mind a 7 részt feldolgozó játékot szabadon bejárható Roxforttal és környékével (a birtok, a Tiltott rengeteg, Roxmorts), sok titkos járattal és felfedeznivalóval, a történet szerint változó évszakokkal. A Roxforton kívüli helyszínek meg lehetnének kisebb, különálló, de szintén teljesen bebarangolható pályák (a Privet Drive, az Abszol út és a Zsebkosz köz boltjai, a Gringotts, az Odú, Godric's Hollow, a barlang stb.), bár a Horcrux-ok utáni hajsza elég gyorsan váltogatna közöttük és talán túlzottan lineáris lenne... nem tudom, ezt hogy lehetne jól megoldani. Kihagyni nem lehet, hiszen akkor nincs meg a teljes történet, de egy játékként elképzelve talán tényleg túlságosan ambíciózus vállakozás lenne, még egy tapasztalt csapat számára is. Na mindegy, várom a bejelentést.
I WλNT TO BELI3VE
[48] soliduss
Mar 12., Thursday 12:11 #7
Válasz bakfitty (#6) üzenetére
Én pont a múltkor néztem vissza kb 8 évre visszamenőleg az össze E3-as konfot.

A sony és a miki is előtt már mindent... ha megnézitek először a ninti dobta a fenébe... ekkor kezdődött a direct korszak.... majd a sony .... a Miki meg tolta... de a minőség nagyon ingadozó volt. Tuti volt olyan év amikor inkább ártott a konferencia mint használt.

Régen amikor nem volt internet akkor volt hatalmas ereje a E3-nak... a Spike TV a CNN is bejelkezett ,mert akkor gigantikus esemény volt. Ennek a fénye jócskán megkopott....+ azt se tudjuk mennyibe fájt ez a kiadónak. Mert számomra az a furcsa, hogy a E3 folyamatosan szapulják... de a kisebb gamer közeli eseménykeket mint a Párizsi game hét, vagy a Gamescom, vagy az Ázsiai taipejes show viszont kajálja mindegyik cég.
[1] bakfitty
Mar 12., Thursday 12:03 #6
Válasz theSickness (#3) üzenetére
Igazából így jó eséllyel tényleg egy sorsfordító év lehet az idei az E3-nak, hiszen mindenki kénytelen lesz élőben tesztelni, milyen, amikor nincs, ráadásul pont egy nextgenes évben.
Ha kiderül, hogy a korábbiakhoz hasonló eredmény érhető el mindenféle területbérlés, standépítés, HR költségek, stb nélkül, akkor azért eléggé nehéz lesz megindokolni jövőre, hogy költsenek erre pénzt.
Mar 12., Thursday 11:54 #5
Válasz theSickness (#3) üzenetére
Nem állt szándékomban ezt sugallni, csak arra próbáltam célozni, hogy az E3-nak mindig is egy központi része volt a konferenciák és új bejelentések sora, és erről nem akarnak sokan lemondani.
I am such a B.A.
[27] arpi0912
Mar 12., Thursday 11:35 #4
Válasz theSickness (#3) üzenetére
Mintha nem tudnák egymásról, hogy mennyi lesz az annyi. Nem lesznek itt nagy meglepetések az árazásban szvsz, a teljesítmény eléggé belövi az árat. Az ár max nekünk lesz újdonság. E3 nélkül az Ms-nek oda lesz az a "nagy előnye" hogy egy hatalmas showt csináltak az új xboxuknak hiába is készültek erre már rég.
Mar 12., Thursday 11:22 #3
Ezzel most akkor a Sony "veszített", mert az MS sem lesz a konkrét időpontra bekényszerítve, hogy valljon színt árazás és egyebek tekintetében.

Viszont rettentő fura olvasni fentebb, hogy az E3 "örökségét" említitek, mintha örökre megszűnt volna. Az biztos, hogy az idei év sorsfordító sok cégnek és valószínűleg a rendezvényeknek is, azonban még nagyon nem látni a hosszabb távú vonzatát az eseményeknek.
[48] soliduss
Mar 12., Thursday 10:23 #2
Na akkor csak létezik a megszellőztetett Harry P. game...
[51] Dude
Mar 12., Thursday 10:21 #1
WB attól még streamet nyugodtan nyomhatna. Az emberek úgyis a netről tudják meg a bejelentéseket.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong