Kelet felé nyit a THQ Nordic
Eddig 6 hozzászólás
ne5h
2019. október 22.
kedd 07:34


Némileg rendhagyó módon van alkalmunk hírt adni a THQ Nordic-ról, hiszen a legújabb hírek szerint a cég ugyan folytatja az utóbbi években megkezdett terjeszkedését, azonban most nem egy újabb stúdió vagy IP felvásárlásáról van szó. Helyette a cég megalapította a THQ Nordic Japan KK-t, melynek feladata elsősorban terjesztés, valamint PR és marketing feladatok ellátása lesz, a névből könnyedén kitalálható japán régióban.

A THQ Nordic ráadásul nem bízza a véletlenre a dolgot, hiszen a vezetői pozícióval azt a Yuji Katot bízták meg, aki közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik az iparban.

"Úgy véljük, az egyetlen igazi mód, hogy valóban felöleljük a japán piacot, ha japán szakemberekből álló csapattal tesszük ezt, és pontosan ez volt a megközelítésünk az új leányvállalattal" - közölte Klemens Kreuzer.

"Szeretném idézni a Persona 3-at: ketten harmóniában felülmúlnak egyet a tökéletességben. A csapatunk felkészült, megtisztelt és teljesen kész, hogy beindítsa a THQ Nordic működését a japán piacon. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy ilyen lehetőséget kaptunk és alig várjuk, hogy a japán közönség számára elhozhassuk a THQ Nordic tartalmait." - tette hozzá Yuji Kato.

[46] multishoot
okt 22., kedd 12:27 #6
Válasz backstab (#5) üzenetére
Ja... értem. Hát arról is olvastam, hogy mennyire siralmasok ott a demográfiai mutatók... bár kívülről nagyon szimpatikus kultúra és egyszer mindenképpen szeretnék eljutni hozzájuk, ebben a dologban félelmetesen beteg-állatok.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[32] backstab
okt 22., kedd 12:07 #5
Válasz multishoot (#4) üzenetére
A PC-s piac leginkább a randiszimulátorokat és az anime (+hentai...) kalandjátékokat jelenti. Már ha játéknak lehet nevezni valamit, amiben csak az Entert kell nyomogatni.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[46] multishoot
okt 22., kedd 11:59 #4
Válasz backstab (#2) üzenetére
PC felé? Na ezt sosem gondoltam volna róluk. A mobil nem meglepő, hisz nem csak náluk prior, bár valamikor olvastam egy olyat, hogy a japánoknál mennek a legjobban a vízálló mobilok, mert még a zuhany alatt is folyamatosan nyomkodják.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[11] frg_dnl
okt 22., kedd 11:40 #3
A Desperados III-at nagyon várom.
[32] backstab
okt 22., kedd 10:22 #2
Válasz multishoot (#1) üzenetére
A múltkor egy angol oldalon olvastam egy JRPG eladásairól, hogy az európai+amerikai eladások túllépték a félmilliót, míg Japánban alig kelt el 20 ezer (!) darab. Változik a japán piac, főleg a mobil és a PC irányába tolódik.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[46] multishoot
okt 22., kedd 10:05 #1
Ez fura, a címből én azt hittem Kína lesz az irány. Mondjuk az elképzelés szimpatikus, de ér még ennyit a Japán piac? Anno a Microsoft is - papíron - tök jól próbált nyitni a felkelő Nap országa felé, mégis súlyosat bukott, pedig ha visszaemlékeztek, volt idő, mikor Xboxon élte reneszánszát a JRPG műfaj.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Friss hírek

pc 1138 | [Nyerd meg!] Nyári játékeső - Lezárás

Bár a nyárnak hivatalosan vége, még van pár finomság, amit kipörgetünk, pláne amíg süt a nap. Az ördögi Dante helyett új hős jelentkezik be a kúl démonverő szerepére, a játékát pedig kisorsoljuk. A nyereményjátékban megfáradt Robotmajom most visszavonul, de nem sokáig!

12 | [GC] Gamescom 2019: mindent egy helyen

A csapatunk már Kölnben, kollektív testünk készenlétben - a Gamescom 2019 itt van a nyakunkon, mi pedig egy helyre gyűjtöttük számotokra a legfontosabb információkat a rendezvényről. Tartsatok velünk a heti utazáson, ahol a játékvilág jelene és jövője is bemutatkozik!

3 | Gamer365 podcast GC2019 #4

Minden jónak vége szakad egyszer, így most (számunkra legalább is) az idei Gamescom végére is pont került. Az utolsó nap ettől függetlenül igazén remek volt, hiszen olyan játékokat láttunk / próbáltunk, mint az Outer Worlds, az FF7 Remake, a Doom Eternal, a Call of Duty MW, vagy a Ghost Recon Breakpoint.

xbox1 1 | The Red Lantern: miért éppen Alaszka?

Mert ott jó kis szánhúzó kalandban lehet részünk.

13 | Star Wars Jedi: Fallen Order - az első pontszámok

Egész szépen szerepel az új SW játék.

6 | [X019] Flight Simulator: itt tart majd a videojátékos grafika 2020-ban

Brutális képsorokkal büntet a Flight Simulator.

1 | [X019] Wasteland 3: megvan a jövő év legjobb RPG-je?

Tavaszi fagyot hoz az inXile játéka.

pc 6 | [X019] Halo Reach: PC-n is bevetésre indulnak a Spártaiak

Még idén befut a Master Chief Collection következő darabja.