[Teszt] Ary and the Secret of Seasons
Eddig 4 hozzszls
ne5h
2020. September 29.
Tuesday 11:00
A Modus Games igyekszik felzrkzni a Devolver Digitalhoz, mr ami a kicsit egyedi, klnleges vagy ppen csak AAA-nak egyltaln nem nevezhet jtkok felkarolst illeti, hogy aztn azok kztt nha igazi gyngyszemekre akadjon az ember. Az Ary and the Secret of Seasons a fentiek kzl leginkbb az utols csoportba illeszthet be, az azonban hamar vilgoss vlik, hogy gyngyszemrl aligha beszlhetnk.A trtnet elejn Ary egy egyszer mesvel szrakoztatja sajt magt, melyrl aztn hamar kiderl, hogy nagyon is valsgos. A vilg leigzsra kszl gonosz mgus valban elj, akit csak az vszakok erejt birtokl legends hs kpes legyzni. Knnyen kitallhat mdon az ltalunk irnytott lnynak kell majd ezt a szerepet magra vllalni. Ami kezdetben csak eltnt btyjnak helyettestsnek indul, az hamar vlik sokkal komolyabb horderejv, mikor is az otthonukat tmads ri.

A Secret of Seasons az elejn mg logikai platformernek tn felllst sajnos hamar eltolja az akci irnyba, amivel csak az a legnagyobb problma, hogy a harcrendszer fjan egysk, amit csak tetz, hogy az irnyts is meglehetsen elnagyolt. Ary repertorja nhny alapmozdulatban kimerl, a blokkolssal egybekttt parry pedig olyan megenged, hogy ahhoz kell koncentrlni, hogy esetleg elvtsk. Ezzel nmagban nem lenne gond, hiszen a jtk nem hack n' slash akar lenni, ennek ellenre sokszor olyan gyorsan rik egymst az ellenfelek, hogy ktsgek fogtak el, hogy mi is volt a ksztk szndka ezzel.A tlzott akcira val fkuszls mr csak azrt is fj, mert azzal ellenttben a puzzle feladvnyok legalbb ideig-rig lvezetesek tudnak lenni, ksznheten az vszakok erejnek, amiket a megoldsaikhoz kell hasznlni. Sajnlatos mdon azonban mg ezeket is rendre megtrik az alkalmi harcok, a ksztk szemmel lthatan nem tudtak egy egszsges egyenslyt belni.

Ha pedig mr az egyenslyt szba hoztam, a jtk technolgiai oldalrl is tbb sebbl vrzik. Az csak a jghegy cscsa, hogy a szemmel lthatan nem ppen pofaszaggat grafika (ez nmagban nyilvn nem bn) mellett sem kpes stabil kpfrisstst tartani, de mellette rendszeresen tallkozhatunk be nem tltd vagy pp eltn textrkkal s egyb nyalnksgokkal. Ha ennyi nem lenne elg, akkor pedig bugok is sjtjk a jtkot, radsul akad kztk nhny komolyabb is. Nekem pldul sikerlt belefutni egy game breakingbe, amit csak hetekkel ksbb tudtak a fejlesztk javtani. Ilyen tapasztalatok mellett a Secret of Seasons kirdemelte a flksz jtk jelzt.Megksrelhetnm sszegyjteni a Secret of Seasons pozitvumait, azonban nem csak hogy kevs bellk, de a negatv oldalon legalbb annyi tallhat, radsul azok rendre kpesek elnyomni az rdemeket. Az eddigiek fnyben gy gondolom mindenki szmra egyrtelmv vlik, hogy az eXiin munkjt nem kimondottan lehet nyugodt szvvel ajnlani senkinek.

Az Ary and the Secret of Seasons egy kedves mesvel prblta eltakarni a hinyossgait s gyengesgeit, azonban ezeket a hibkat mg egy Andersen, vagy tvol-keleti klasszikus fabula sem tudna ellenslyozni. Az eltlttt rk tapasztalatai alapjn Ary jobban jrt volna, ha trtnete csak mese maradt volna, gy akr lvezetes is lehetne. Mert jtkknt sajnos nem az.

5/10

Ary and the Secret of Seasons | Platform: PC, PS4 (tesztelt), One, Switch | Kiad: Modus Games | Fejleszt: eXiin, Fishing Cactus

Oct 01., Thursday 0:30 #4
Vlasz drag (#2) zenetre
Az a "legszebb" az egszben, hogy semmi extrt nem kellett hozz csinlni, csak a jtk egy adott pontjn menteni s kilpni. A kvetkez belps utn meg ott voltam s nem tudtam semmit csinlni. Elsre azt hittem, hogy az egybknt szintn problms quest tracker hlylt meg, aztn 1 rnyi bolyongs utn feladtam, hogy megtalljam a megoldst.
I am such a B.A.
[26] Tom
Sep 30., Wednesday 18:27 #3
Kr rte. Vrtam nagyon. Egyszer htha helyrepofozzk majd.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
Sep 30., Wednesday 17:59 #2
n a game breakinget megsztam szerencsre (csak fl rm ment kb a levesbe egyszer), de ksz katasztrfa. Tlzs nlkl tanulmnyt lehetne rni belle "gy NE csinlj videojtkot" cmmel, akkora tvedsek vannak benne a nyilvnval tech problmkon tl. n is vrtam pedig.
Found.
Sep 29., Tuesday 21:38 #1
Nagyon vrtam, sajnos kzelbe nincs a fentiek alapjn annak, amit a koncepcibl ki lehetett volna hozni.
"This is our time to medicate..."