[Teszt] Mafia 3: Definitive Edition
Eddig 13 hozzszls
mcmacko
2020. August 01.
Saturday 23:11
Van ez a Mafia sorozat, amely a msodik epizdja ta a klasszikus ktbites plyra lltotta a net npt. Azaz vannak akik kult jtkknt tekintenek az epizdokra, msok pedig rfgve fikzzk a 2K-t, amirt az elrontotta az s Mafia jtk rksgt, a gyerekkor emlkt, na meg a szrnyal nyugati gazdasg jelent, mltjt, jvjt. A kett nzpont kztt ritka az tmenet, de taln a harmadik epizdnl tovbb bvlt a vkony szrke zna, s fokozatosan ntt azok szma is, akik a Mafia 2-rt amgy mg brtak rajongani, de a harmadikra elvesztettk a lendletet.Pedig a Mafia 3 sem egy rossz jtk. Elindtom a Definitive Edition teleptse utn jra a sztorit, s a dokumentarista tvezetsek, a mili elragad. Megint. Aztn persze idvel rjvk, hogy a sandbox-hinyossgokat nmi rncfelvarrs s DLC tmszkds sem kpes meogldani. De a Mafia 3 nem rossz jtk, kzel sem az. Az sszkp tovbbra is kpes lektni a jtkost, mert ez a korszak, vagy maga a jtkmenet nem bukkan fel minden hnapban a megjelensi listkon. Ha bvebben is rdekel, hogy mit tud amgy a jtk - a korbbi tesztem mell most is ki tudok llni, gyhogy az ott lertak j kiindulsi pontnak tekinthetek. Erre tessk: KATT!

A Definitive cmke egybknt itt jelenti a legkevesebbet a hrom rsz kzl. A kt verzi (korbbi s mostani) kztt nagytval kell keresni a klnbsget, st, a megjelenskor visszabuttsrl is sz esett az ersebb konzolok tern. Jelenleg az 1.12-es verzinl jr a kiads, ezzel pedig simn ltszik hogy az Xbox One X kiads lesebb s ltvnyosabb (plne a HDR tmogats miatt), mint amire az alap PS4-es kiadsnl emlkszem. Egyes netes forrsok tudni vlik, hogy a fny-tkrzds effektek is kaptak nmi finomhangolst a legutbbi patch rkezsvel, de risi klnbsget nem rdemes vrni. Bugok most is vannak, rgebben is voltak - de gbekilt otrombasggal most sem futottunk ssze. Amgy a kollekci egy teljes DLC-vel megtolt fullos csomag (semmi ms), amit elvileg az alap Mafia 3 tulajok ingyen is megkapnak. Aprop ha tetszik Lincoln kabtja, akkor az j Mafia 1-2 verzikhoz azt is megkaphatod, mint ajndk. Juh!Ennyi s nem tbb. Ha a backlogodban van a Mafia 3, akkor soha jobb idpontot nem fogsz tallni a jtk elkezdsre. Az els rsz jrzstl fggetlenl is r lehet szni a hrmas epizdra, mert a klasszikus mafioso vonalat ez a rsz elgg elhagyja. gy az jonnan rkezk is tallhatnak a szoksos Keresztapa-hangulaton tl is egyedisget, valamint a frissen bemutatott korszak miatt bekapcsoldni is knnyebb lehet Lincoln sztorijba. A krnyezet s hangulat pedig tovbbra is mregers. A jtkmenet meg? Na ne mondd nekem, hogy ms open world jtkban nincs szraz dara, meg nismtlds...

[34] Laza
Aug 06., Thursday 23:00 #13
Vlasz backstab (#6) zenetre
Pf, ne is mondd ... a msodik rszt csak becsletbl szenvedtem vgig. Egy darabig j volt, utna nagyon nygvenyels s vontatott lett.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[1] csekefool
Aug 03., Monday 12:31 #12
n mg tavaly szereztem be valami pstore akcin bell, pr ezer forint volt,mindig is rdekelt, gy tettem vele prbt. 7-10 rt beletettem aztn abbahagytam, mindig jtt valami ms j cm, ami jobban rdekelt. Viszont mikor mjusban felfrisslt erre a definite vltozatra, akkor jbl leszedtem s folytattam. Olyannyira is hogy teljesen vgig vittem. Napi kb 1 rt jtszottam vele, az pont j adag volt belle. Az egyik ismersm nagy maffia rajong, nagyon lehzta ezt a 3. rszt, de ha az ember elvonatkoztatik az els rsztl, st mi tbb, n valamirt azt gondolom, hogy eredetileg nem egy mafia jtknak indult, hanem egy 60-70es vebkeli open world cmnek, amit a kiadra hatsra hozzkapcsoltak a mafihoz, mert a nv felfogja keltetni a figyelmet. Viszont, ha nem mafia 3 nvknt jelent volna, meg, lehet, hogy sszegezve poztvabb elbrlsban rszeslhetett volna. De visszatrve a maga nemben teljesen jl el lehet vele lenni. Van egyfajta hangulat, blues dal alatt ldzni az ellensget az laza A Faster, Baby! dlc meg klnsen tetszett, kis hazrd megye lordjai letrzssel, rengeteg kocsi sszetrssel.
[38] playmore
Aug 03., Monday 9:43 #11
Szmomra is teljesen pozitv volt a jtk. Vajon azrt mert nem vrtam sokat vagy azrt mert mr vekkel ezeltt is pr ezer volt az akkori mindent bele csomag? Csak ezrt mondjuk nem jtszanm jra, fleg mivel a DLCket is lttam. Taln annyi ugrik mg be, hogy nem volt gyors utazs s mindenhova autkzni kellett ami egy id utn kikezdi az embert.
Cheers, love! The cavalry's here!
[55] axl
Aug 03., Monday 9:33 #10
Vlasz Matild (#3) zenetre
Attl definitv, hogy MINDENT tartalmaz, ami az alapjtk rszt kpezte, belertve a bugokat is.
Minden jtk szerepjtk
[11] Wallace
Aug 03., Monday 4:49 #9
Vlasz mcmacko (#2) zenetre
Abszolt ezt vrtam n is.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Aug 02., Sunday 23:23 #8
Keep em' positive vibes comin'!
"This is our time to medicate..."
[13] Adeusz
Aug 02., Sunday 22:51 #7
n is csak a jt tudtam ltni abban, hogy az alap jtk digitlis tulajdonosaknt megkaptam ingyen a DLC-ket.
Cheers
[33] backstab
Aug 02., Sunday 22:12 #6
Mltatlanul sok savat kapott ez a jtk, n pldul messze jobban lveztem, mint a II. rszt.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[73] zaz
Aug 02., Sunday 20:22 #5
Teljesen rendben van a jtk,a hangulat meg remek.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[37] carville
Aug 02., Sunday 20:06 #4
Vlasz Matild (#3) zenetre
It's a feature, not a bug.

Mondta a fejleszt, s befejezettnek tekintette a napot.
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[31] Matild
Aug 02., Sunday 19:09 #3
Vlasz mcmacko (#2) zenetre
Nem azrt, hogy direkt belekssek, de azt azrt nehz megmagyarzni, hogy mifle "Definitv" kiads ez, s mi ignyelte mindezt, ha a bugok ugyangy a jtkban maradtak, amik miatt rgen is mr kaptak elg kritikt a fejlesztk.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
Aug 02., Sunday 18:24 #2
Vlasz Wallace (#1) zenetre
gy van - btw, megmentetted a napot, vrtam az els kommentre az ordas fikzdst.
"This is our time to medicate..."
[11] Wallace
Aug 02., Sunday 16:57 #1
Teljesen j cucc, pont most nyomom n is. J a kor, jk a zenk, tetszik a helyszn, Clay fasza karakter, vgre nem egy olajozott haj hlyegyereket kell elviselni. Persze az fj hogy lehetne sokkal jobb is, plusz a bug-ok nagyon fel tudnak nha cseszni, de vmi mgis visz elre.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.