[Teszt] Journey to the Savage Planet
Kapcsold jtk: Journey to the Savage Planet (ps4)
Eddig 6 hozzszls
Gamer365
2020. February 16.
Sunday 22:00


Halih htalv! Khm. dv jra kztnk rkrapek 32! Vagy 33? Fene tudja. szintn szlva gy a tizedik utn mr nem igazn kvettem a hallaid szmt. Nyugi-nyugi. Mindaddig tudok egy jabb klnt alkotni belled, ameddig szksgnk van a munkdra. Ht nem csodlatos dolog a kapitalizmus? Ltom a fegyveredet mr megtalltad az asztalon. Ohh. A bks kolonizlk els szm eszkze. Na gyernk! Egy egsz bolyg vrja, hogy felfedezd. Ne flj, az rzkelim szerint nincs intelligens let rajta - s ez az rkezseddel sem sokat vltozott.

A Journey to the Savage Planet egyrtelmen legjobb tulajdonsga, hogy nem prbl tbbnek mutatkozni vagy egy szemernyit is komolyan venni magt. A Typhoon Studios els jtkn ennek ellenre tisztn ltszik, hogy a videjtk-ipar veternjai alkotjk a csapatot. Tbben kzlk olyan szrikon dolgoztak, mint a Far Cry s az Assassin’s Creed, most viszont htrahagytk a megkopott Ubisoft sablonokat s valami egszen szerethett dobtak a polcokra.Nvtelen fhsnk a negyedik legnagyobb rkutat trsasg, a Kindred Aerospace kijellt nkntese, aki ppen ticljt elrve az AR-Y26 nev plantn landolt. Na j. Technikailag inkbb becsapdott. Lnyegben mindegy, mert a cg csak az odatra llja az zemanyagot. Clunk, hogy j otthont talljunk az emberisgnek, ezt pedig termszetesen a teljes flra s fauna dokumentlsval, esetleg annak szisztematikus kiirtsval rhetjk el. Meg persze nem rt sszetkolni a Javelin, zemanyagot szerezni s te magassgos egek mi az a felhkbe nyl alien torony elttem?

Az els ami fel fog tnni, az a vltozatos eszkzkkel megjelen humor, ami az egsz jtkot tjrja. A szatirikus FMV reklmok az rhaj kpernyin, a Kindred fnknek esetlen bejelentkezsei, a karaktervlaszts abszurditsa (lehetnk Lassie is), na s persze a velnk tart mestersges intelligencia lland szarkasztikus kommentrja a kezdetektl megadja az alaphangulatot. Nem felttlenl a legszofisztikltabb mdon, de csak ritkn frasztan. Ahhoz, hogy mindez mkdjn, persze szksg volt nhny kompetens szinkronhangra is, ami mell radsul sikerlt a hanghatsokkal s nhny hangulatos zenei betttel is felnni.A kvetkez szembetn elem az lesz, amikor a nyithelyszn egy enyhe Breath of the Wild thallssal belenyal a retinnkba. A jtk dten sznes, poftlanul stlusos s nhol meglepen kreatv vizulis dizjn tekintetben. A lttvolsg mg konzolokon is kiemelkeden nagy, amihez mindssze nhny darabosan mozg animcinl kellett meghzni a nadrgszjat valahol a lthatr szln. A vertiklisan is btran terpeszked krnyezet, a vgtelenl jpofa lnyek s a minden bozt mgl csalogat rejtett zugok knyrgnek azrt, hogy felfedezzk ket!

Mg szerencse, mert a jtk leginkbb erre pt. Felvzol egy ismers metroidvnia alapot, majd elengedi a kezed. Trkp nincs. Felesleges is lenne. A hrom nagyobb szintre bontott terleten kivlan lehet tjkozdni az irnyt s az aktulis kldets jellsnek segtsgvel. Jeges gleccserek, vzesssel tarktott buja nvnyzet rszek s szikkadt kvek kztt fortyog lvs terletek vrnak - s akkor mg csak a kezd szintrl beszltem! A plyadizjn kivl, a jtk pedig jutalmazza a kvncsisgot s a ksrletezst, amiben legtbbszr az ugrls kapja a fszerepet. Akit kiver a vz a bels nzet platformerkedstl az azrt megnyugodhat: soha nem kell majd egy mozg t fokra ugrani szaltbl. St, olykor alternatva is akad.Mert alapveten mgis mit kell csinlni a kegyetlen plantn? Metroid Prime szeren scannelni minden idegen dolgot ami elnk kerl. Gyjtgetni a hrom alapanyagot (karbon, aluminium, szilikon) a klnbz sziklkbl s az abszolt vletlenl mellettnk elhalloz ellenfelekbl. Valamint megtallni nhny idegen tvzetet tartalmaz gmbt. Ha kveted a fenti nhny pontot, akkor fokozatosan j fldntli jtkszerek akadnak a kezedbe s a meglvket is fejlesztheted az rhaj 3D nyomtatjt rugdosva. A valdi rlet ezutn kezddik!

Tl tvol vagy magasan van valami? Dobj le egy zsels ugrpadot. Mg mindig? Fejleszd a dupla vagy akr triplaugrst! Most sem red el? Prbltad mr a rcskjt? Nhny felletre tehetsz olyan gumt, amibe megakaszkodik. Tl gyors az ellenfl? Itt egy ragacsos alien guan! Vagy egyszeren dobj neki egy ilyen csalit s majd a tbbiek felfaljk. Esetleg prbltad mr a hanyag “bitchslap”-et? Na j. Nha lvldznd is kell majd. Fleg a fellenfelek alig szreveheten az arcodba tolt, vilgt srga pontjaira. Ehhez egy sznalmasan funkcionl pisztoly ll a rendelkezsedre, ami a fejlesztsek segtsgvel vlik egyre hallosabb - de szrakoztatv igazn soha. H’, senki nem mondta, hogy ez egy FPS.A harc gy soha nem is jelent klnsebben kihvst. Minden morcosabb idegen lnynek maximum 3-4 knnyen kiismerhet s jl telegraflt mozdulata van, ami a szobnyi mretekre is igaz. Nhny rdekesebb varici akad, de ezek is maximum az idvel rendelkezsnkre ll “grntfajtkbl” kvnnak meg egy plusz beiktatott lpst. Szerencsre a remek karakterdizjn azrt minden esetben szinten tartja az lmnyt.Fleg ha ott szerencstlenkedik mellettnk valaki! Br kompetitv tbbjtkos md nincs, a teljes kampnyt vgigjtszhatjuk egy meat body-val! Ohh. Inkbb ne krdezd mi az. A ko-op jtkmechanikban ugyan nem ad hozz sajnos semmit az lmnyhez, de lvezet bevezetni valakit az ismeretlenbe. Mondjuk bztatni, hogy menjen ahhoz a furcsa nvnyhez, ami gyans gzt ereget. Vagy rgjon bele abba az rtatlannak tn vrs csirkeszer lnybe. Majd tagadni, hogy mi dobtunk csalit a htra ami miatt a fl llatkert kergeti. Ez a fellls lesz egybknt az egyetlen jrhat t, mert jelenleg ko-op esetn csak a hostnl menti az elrehaladst a jtk, gy a partnernk nem folytathatja egyedl ott, ahol abbahagytuk. Ezzel rendesen alsva a kzs felfedezsnek.

A vgre taln gy tnhet leolvadt az arcomrl a mosoly, de ez korn sincs gy. Valamivel kevesebb, mint 12 ra utn hiba lttam a befejezs(eket), mg rengeteg rejtett zuga maradt a bolygnak, amit fel akarok fedezni. St, kacrkodom a platinum trfeval, mert mg azoknak a lersa is szrnyen jpofa. Esetleg nem kell valakinek egy idegenvezet? Persze nem tkletes a jtk. Nem is forradalmi. Egyszeren csak egy annyira szerethet ht pontos, hogy hazudok r egy nyolcast azoknak, akik nem olvassk el a kritikt. De az maradjon a mi titkunk, ok?!

sQr

moderator sQr
Feb 17., Monday 10:58 #6
Vlasz mcmacko (#5) zenetre
KATT!

DO IT!
Twitter: sequeeer
Feb 17., Monday 10:32 #5
Banyek, megjtt hozz a kedvem!
"This is our time to medicate..."
[14] bilicsi
Feb 17., Monday 9:50 #4
Vlasz sQr (#3) zenetre
De kr, ksznm.
PSN: bilicsi77 Xbox: bilicsi77
moderator sQr
Feb 17., Monday 9:46 #3
Vlasz bilicsi (#2) zenetre
Csak online. Nincs osztott kperny sajnos. : [

Amgy van nhny co-op specifikus trfea, szval ha valaki kedvet kap, szljon. : P
Twitter: sequeeer
[14] bilicsi
Feb 17., Monday 9:33 #2
Nem is tudtam, hogy ketten is lehet, couch coop van benne?
PSN: bilicsi77 Xbox: bilicsi77
Feb 17., Monday 5:58 #1
Wow, ez igazn tetszets! Felvstem a kpzeletbeli listmra. Mg akkor is, ha csak htpontos... ja, hogy a mi titkunk? Oh, sheit!
let the sun never blind your eyes
Journey to the Savage Planet adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2020. Jan 28.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- dten sznes s egyedi
- eszement karakterdizjn
- remekl felptett, vltozatos krnyezet
- tbb eszkzzel operl humor
- szabad felfedezs, ami bzik a jtkosban
- szerethet stluskavalkd
- kt fs co-op lehetsg...
Ami nem tetszett
- ...ami csak a host szmra ment elrehaladst
- picit ertlen gunplay
- picit egyszer boss harcok
- picit lehetne mg tbb egyedi lny s kevesebb varicija a meglvknek
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

6 | [Teszt] Journey to the Savage Planet

Kicsit ksve, de letrlhetetlen vigyorral az arcunkon trtnk vissza Robotmajommal a kegyetlen plantrl. A Typhoon Studio els jtka taln nem rengeti meg az ipart, de knnyen a szvnkbe lopja magt. Gyere, olvasd el a hajnaplnk!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba