[Előjáték] Wrath: Aeon of Ruin
Eddig 4 hozzászólás
liquid
2020. January 07.
Tuesday 19:38
A 3DRealms tovább tunkol a retró-szószban: a tavalyi, erősen (és bevállaltan) a Duke Nukem 3D által inspirált Ion Fury után most a kilencvenes évek derekának másik nagy FPS legendját, a Quake-et értelmezik újra – legalábbis első pillantásra.Másodikra annyira már nem: ahogy az Ion Fury sem volt direkt Duke-klónnak mondható, a Wrath sem Quake hasonmás, sokkal több hasonlóságot mutat a Raven (technológiai szempontból szintén Quake-alapú) Hexen játékaival. Apropó, technológia: itt is él az Ion Fury párhuzam, az IO Build motor modernizált változatára épült, a Wrath ugyanezt játssza el az első Quake motorral, így nagyon (nagyon!) hasonló vizuális esztétikát kapunk, mint huszonöt éve, a fejlesztők még a Quake jellegzetes barnás-szürkés színpalettáját is megtartották (a Wrath azért egy fokkal színesebb játék, mint a Q1 volt anno). A Wrath gépigénye ennek megfelelően valahol a pincében helyezkedik el, a játékgépnek minmálisan sem nevezhető laptopomon is gond nélkül futott, valószínűleg nincs olyan még aktívan működő PC, amin nem menne el.Sokadszor is felhozom az Ion Fury-t: arról a játékról sugárzott, hogy rajongók csinálták, ugyanez elmondható a Wrath-ról is: a játék mögött álló Killpixel korábban a kitűnő (rajongói) Quake modról, az Arcane Dimmensions-ről volt ismert. Látszik, hogy kívülről - belűről ismerik a játékot, és nem csak a Quake-et, hanem a Heretic / Hexen vonalat is: a Wrath tulajdonképpen ezek ügyes elegye. A gunplay és a karakter gyors mozgása egyértelműen a Quake-et idézik, a fegyverek szintén (itt azért akad némi Unreal Tournament behatás is, érdekes módon), a hub-felépítésű világ, és a játék hangulata, valamint az előbbiből fakadó backtracking viszont inkább a Hexenre hajaz.A csapat mindezt megfejelte több bónusszal: minden fegyvernek van alternatív tüzelésmódja, és a korlátozott számban felelhető rúnák elsütésével érdekes dolgokat művelhetünk: van olyan, például, ami leviszi az életerőnket tízre, de ennek fejében húsz másodpercig sebezhetetlenek vagyunk. Csavar: hagyományos quicksave nincs (van save-rúna, de nincs sok belőle), a pályákon adott pontokon, szentélyekben lehet csak menteni. Ebből is sejthető (ismét: akár csak Ion Fury) a Wrath hárdkór cucc, keményvonalas rajongók készítették – leginkább keményvonalas rajongóknak.

A Wrath: Aeon of Ruin jelenleg Early Access formában érhető el a Steamen, a tartalom viszonylag soványka, az első hub-world egy része érhető el benne, a teljes fegyverarzenálból (kilenc fegyver) is csak ötöt használhatunk, teljesen hiányzik továbbá a multiplayer szekció. Ami most ki lehet próbálni belőle, az lényegében egy vaskos demó – de ezzel együtt is bőven látszik, hogy egy potenciálisan remek játék nőhet ki belőle a tervezett megjelenés (Q2 2020) idejére.

Jan 15., Wednesday 0:08 #4
Válasz Necroman Mk2 (#3) üzenetére
Jogosan!
And since you asked: no. It's massive.
Jan 14., Tuesday 22:06 #3
Mint ős-Quaker, érdeklődve várom!
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[11] frg_dnl
Jan 08., Wednesday 14:19 #2
Szép lassan ebből is lesz majd teljes verzió. Én is inkább konzolra várom.
[1] bence91
Jan 08., Wednesday 12:32 #1
Nagyon várom ezt a játékot, hogy konzolokra is megjelenjen. Azonnal venném, már csak a videók alapján is amiket néztem róla.
twitter: bence91 | switch: SW-2787-3677-6966 | psn: barsibence
Friss hírek

30 | Gamer365 Podcast 2020 június - The Last of Us 2 távSpeciál

Bár felvettük már pár napja, most már elérkezettnek látjuk az időt - valószínű te is a végére értél már a Last of Us 2-nek, ha a játék érdekelt, és rajtatartottad a szemed a megjelenésen. Spoileresen beszélgetünk az idei év egyik legizgalmasabb játékáról.

1019 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SpongeBob SquarePants: BFBB (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. SpongyaBob érkezik kettes dagállyal - egy PC kódot sorsolunk ki a játékból!

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

wiiu 7 | [Nézd velünk] Nintendo Treehouse

Paper Mario: The Origami King! Na meg egy kis meglepetés.

15 | [Szivárgás365] Far Cry 6

Idő előtt bemutatkozott a széria következő része.

2 | Megjelent a konzolos CrossCode

JRPG és akció keverék, maximumpixelre pörgetve.

2 | Crash mobilokon is támad

Bemutatkozott a pletykált endless runner.

18 | Tomb Raider kollekció közeleg

A Square Enix augusztus végén be is mutatja.