[Teszt] Death Stranding
Kapcsold jtk: Death Stranding (ps4)
Eddig 77 hozzszls
Gamer365
2019. November 27.
Wednesday 13:26
“Mindig a lthatatlan ellensg a legflelmetesebb.” - taln egy knyvben olvastam valamikor mg a hallhullm eltt. hatatlanul felsznre lki az agyam ezt a gondolatot, mikzben az odradek megmozdul a vllam fltt. A karomon enyhe pr s libabr fut vgig. Kirajzoldik az escseppek kztt fojtottan zihl leheletem. A flem mellett a szerkezet egyre vadabban csapkodva figyelmeztet. Hajtsok bjnak ki a fldbl a bakancsom krl, nnek virgg majd hervadnak el pillanatok alatt. rzem. Hirtelen narancssrgra vlt a szenzor s vadul forogni kezd. Itt vannak.Hideo Kojima. r, rendez, jtk dizjner s producer. Stlusteremt ikon, akinek minden mozzanatt millik figyelik, ezt pedig mr kt Guinness rekord is bizonytja. Korunk jtkiparnak tagadhatatlanul egyik legmeghatrozbb alakja. Egy legenda. [hatssznet] Akinek szrnyen taszt az enyhn nrcisztikus szemlyisge. Elg a fejlesztcsapatnak elnevezst emlteni. Csak forgatom a szemem, amikor interjiban szinte egyedli alkotknt hivatkozik nmagra, majd a ksz jtkban fl tucatszor ltom viszont a nevt mr a kezd kpsorok alatt. Fogalmazzunk gy, hogy nem vagyok felttel nlkli rajongja, ami bizonyos szinten tvol is tartott a Metal Gear Solid szritl az utbbi vekben, hiba volt meg az elfojtott rdekldsem. Kellett egy tiszta lap. jrakezds. Valami ms. A Konamitl val elszakads s az IP elvesztse utn szerencsre mr nem csak nekem, de Kojima-sannak is.Ez lett a Death Stranding, ami alkotja szerint annyira j s egyedi koncepci, hogy nem illeszkedik igazn egyetlen meglv kategriba sem. Az igazsg ennl nmileg rnyaltabb, de ahhoz, hogy rtkelni s lvezni tudjuk a vele tlttt 30-40 vagy akr 100 rt, meg kell rtennk, hogy miben ms a “Social Strand System”, vagy rviden “Strand game”. Hasonl a helyzet, mint az els soulslike megjelensekor. A felsznen ugyanis egy hagyomnyos akcijtk elemeit ltjuk, mint a nyitott vilg, jrmhasznlat, lvldzs, lopakods. De amikor reflexszeren kezdjk ezeket hasznlni, a jtk nem mkdik. Nem szrakoztat. St, bntet. Br az eszkzkszlet nagyobb rsze azonos, a szablyok eltrnek, a fkusz eltoldott s ms tempt kvetel. Az aszimmetrikus multiplayer nem lehetsg, hanem az egsz lmny gerince, mint ahogy a cl is msodlagos. Itt az utazson van a hangsly. A tervezsen. A kontrollon. Szval lehet, hogy bilird szalonba jttnk, de illik szrevenni, ha kocsmai poolt erltetnk egy snooker asztalon.

„Sam Porter Bridges. Az ember, aki szllt.”


A kulcssz: kapcsolat, jtkos s jtk kztt. Ez alapjaiban fogja meghatrozni, hogy milyen szjzzel tesszk majd le a kontrollert vagy ppen hajtjuk a kperny fel. El kell engednnk a bergzdseket. Lelasstani. Tervezni. Figyelni. Idt sznni az elkszletekre. Furcsa mdon ha egyet htra lpnk, a Death Stranding inkbb hasonlt majd egy menedzsels vagy tycoon tpus jtkra s sokat segt ha ilyen mdon kzeltjk meg. Rgtn nem lesz pldul idegen, hogy az alap jtkmenet krforgsa annyi, hogy ldkat visznk egyik pontbl a msikba. rtelmet nyernek a krlmnyesnek tn menk s a rendels elvllalsakor lefut ktelez krk. Nem vletlenl jelenik meg ilyenkor egyms utn a trkp, a vrhat akadlyok s veszlyek lersa, a felszerels elksztse, majd elrendezse. Ha ezekkel nem foglalkozunk, csak hrom mter magasra felhnyt mlhval elindulunk a legrvidebb ton sz nlkl, akkor ne lepdjnk meg a folyamatos frusztrcin.Azt mondod ez staszimultor? Akkor n azt krem, hogy figyelj a megnevezs msodik felre. Soha nem volt mg ilyen sszetett mozgsrendszer erre egyik jtkban sem, ezt pedig szokni kell. Ha folyamatosan csetlik-botlik a kpernydn Sam, akkor hidd el, Te csinlsz valamit rosszul. Amikor szksges, hzd meg kt kzzel a vllpntokat a tmegkzppont megtallshoz. Fordulj vatosabban ha magasra pakoltl, mert knnyebben kileng. A lejtn ne engedd, hogy tl nagy lendlettel hzzon elre a rakomny. Dlj htra, helyezd mindig megfelelen a slypontod. Ne feledkezz meg az llkpessgedrl. Tapogasd le folyamatosan a terepet, mert az az elsdleges ellenfl. Mivel kezdetben nem csak a szlltand dolgok, de minden egyes felszerelsi trgy is kln ldban utazik, ezeket elengedhetetlen, hogy megrtsd.Ha ez sikerl, a jtk bsgesen meghllja a rfordtott idt. Elkezded aprlkosan megtervezni az utad. Nem csak vgpontot adsz meg, hanem krltekinten kijelld a kvetend svnyt is a trkpen. Figyelembe veszed az idjrs elrejelzst, lehetsg szerint kikerld az idviharokat vagy az ers szelet. Tudatosan csomagolsz s tgondoltan rendezed ket, mert lesz pldul robbansveszlyes vagy ppen fektetve szlltand rud is. Megltod az egszben a nagyszer kockzat / jutalom rendszert. Nem csak hasznlod a folyamatosan kapott jabb eszkzket, de ksbb tbbet szlltasz azokhoz a kzssgekhez, ahol szmodra hasznosabb fejlesztsek vannak. Hidd el, szinte mindenre van egy szerkezet, ami megknnytheti az letedet, ppen ezrt soha nem csinlsz feleslegesen mellkkldetst. Majd rjssz, hogy van egy nmileg rejtett fejldsi rendszer s ha folyton a terhelsi szinted maximumn egyenslyozol, akkor egyre tbb slyt leszel kpes elbrni, ha pedig magabiztosan lpkedsz s srtetlen llapotban szlltod le az rut, akkor fokozatosan knnyebben tartod meg a stabilitsod. Aztn eljutsz egy pontra, ahol mr nem csak fellkerekedsz a veszlyes terepeken, de alaktod is.

„Nlkled csak egy kdarab vagyok. Puszta takadly. Ttlen szemllje a vilgnak, amit a hozzd hasonlk prblnak felpteni.”


A kulcssz: kapcsolat, jtkos s jtkos kztt. Elszr csupn ltrkat helyezel a meredek sziklafalakhoz vagy a keskeny foly partjai kz. Aztn keresel egy magasabb pontot az ptend kiltdnak, ahonnan mr ktlen ereszkedsz vissza. Majd amikor elred az adott terleten a tbbi jtkost is, lassan az res s kihalt tj elkezd megtelni lettel. Egytt mr sokkal tbbre vagytok kpesek! plni kezdenek a hidak vagy akr egy teljes thlzat, mellette pedig a szksges genertorok, postaldk s menedkhzak is megjelennek. Szerepet kapnak a klnbz nyersanyagok. A rendszer br vletlenszeren emel be darabokat ms vilgbl, de mindig figyel arra, hogy ne kapja senki kszen a dolgokat. Ez elkerlhetetlenl csapatmunka. Szval aki ignorlja, az knnyen a hegyoldal kmletlen szikls vidkn tallja magt egy lemerlt motorral, amit soha nem oda szntak. Lehet ilyenkor a jtkot hibztatni, mutogatni a mindenben elakad, slytalan, irnythatatlan jrmvekre, de jobb ha tudod: egy msik dimenziban ppen fltted hajtok el az autplymon. A harmadik 200 kils rakomnyt kzbestve t percen bell. Szles vigyorral az arcomon.Ez az aszimmetrikus kzssgi lmny az, ami rendkvl egyedi s kimondottan addiktv lehet. Br nem ltjuk a tbbi jtkost, segtjk egymst. Utazsunk, megprbltatsaink s trtnetnk keresztezdsei jeleket hagynak, ez pedig tkletesen ellenslyozza a magny, a melanklia s az elszigeteltsg rzst. Idvel mr automatikusan gondolunk a msikra. Ha ppen tbb nyersanyagunk van, hagyunk egy plusz hromkerekt a kzs garzsban. Nem betrjk a felesleges eszkzket, hanem megosztjuk a mindenki ltal elrhet szekrnyben. Felvesszk a pusztban “BTSlover1993” elhagyott csomagjt s elvisszk neki a megadott helyre. Akkor is ha tudjuk, hogy a rendszer nem tlkezik, nem szankcionl s nem igazsgos. Megteheted, hogy csak kiveszel folyton a kzsbl, mint ahogy az is, hogy jval tbbet teszel bele, mint amit visszakapsz. Mindettl csak az nmagban rtktelen ljkszmll kezd el prgni. Az egsz egy szrnyen izgalmas trsadalmi / szociolgiai ksrletre hasonlt a felszn alatt.

Nincs vge a tesztnek, a kvetkez oldalon folytatjuk az elemzst!
>>

sszesen: 77 [1-50]
1 | 2
[25] Hwopapa
Dec 01., Sunday 15:12 #77
Vlasz KiswechPS3 (#76) zenetre
Szintn nagyon rfggtem, nem brok leszakadni rla n sem, viszont kicsit gy rzem sok a napi 8-10 ra porterkeds, ami a pihennapjaim nagy rszt kitette
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[55] KiswechPS3
Nov 29., Friday 21:08 #76
Vlasz kis (#75) zenetre
n pont ma kezdtem el jra. Eddig brtam (5 nap) az els vgigjtszs utn. Nincs kedvem mssal jtszani.
/* Life runs on Code */
[36] kis
Nov 29., Friday 19:02 #75
Kezd elegem lenni abbl, hogy nem tudok errl a nyves jtkrl leszakadni. Ma is elvittem vagy hsz csomagot. Kipitettem teljesen a ktlplyt, csak gy svit a szl a htsm alatt, mikzben kurjongok nagyokat.
[38] Fieldtom
Nov 29., Friday 16:42 #74
Vlasz Fieldtom (#73) zenetre
Nem mint,ha sqr tesztje ne lenne szuper, flrerts ne essk.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[38] Fieldtom
Nov 29., Friday 16:41 #73
Vlasz liquid (#14) zenetre
rtem.
Jhetne esetnek update-knt majd egy liquid beleszl.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[1] hajbel
Nov 29., Friday 16:07 #72
Vgre egy j teszt! Gratulok!
[55] KiswechPS3
Nov 29., Friday 15:14 #71
Vlasz Patrick Bateman (#67) zenetre

/* Life runs on Code */
[25] Hwopapa
Nov 29., Friday 14:48 #70
Vlasz lacapaca (#66) zenetre
Majd egy v mlva, amikor ksz lesz, meghromszorozdik az autk szma s mr az a hrom sv sem lesz elg s kezddik az egsz ellrl

A munkahelyem mellett egy 10 km-es szakaszt nagyjbl fl vbe sem telt s felhztak mondjuk ez USA (az igazi, nem a jtk), meg a forgalom is kicsit ms volumen mint otthon
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[28] alf22
Nov 29., Friday 14:02 #69
Nekem ez a kietlen pusztasag egyltaln nem jn be. Az ides vagy micsoda meg inkbb tnik alibinek,hogy mirt nincs komolyabb tj.
Kojima sztori meselese meg kifejezetten irritl. Mgs5 (+ground zero) rebuszos morzsankenti infosdagolasa meg egyenesen taszt lett szmomra. Egy Seuna fle sztorihoz kpest sehol sincsenek ezek az elborult japn tletek.
15-20eve oke vokt mg,de azta fraszt mr ez.
[29] lacapaca
Nov 29., Friday 13:33 #68
Vlasz Patrick Bateman (#67) zenetre
Nem jtt t a lnyeg. Sebaj. Valsznleg csak nem rt fel Kojima gondolatisghoz. De mg majd gyakorlom
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
Nov 29., Friday 13:20 #67
Vlasz lacapaca (#66) zenetre
Ja-ja, en a Borderlands-ben estenkent halomra olok mindenkit a jatekban, majd masnap reggel raketavetovel meg puskakkal indulok munkaba, es a legelso elem kerulo embert szetutom a puskatussal, a tobbieket meg csak szimplan agyonlovom, mert a jatek az maga a valosag.
"Arcpalma"
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[29] lacapaca
Nov 29., Friday 12:42 #66
Ja-ja. A kzssgi lmny nagyon fontos. Lehet segteni a virtulis trbeni ismeretleneknek, rlni, adni-kapni a ljkokat, ptgetni a virtulis autplykat, majd a nap vgn elgedetten, boldogan htradõlni, hogy tulajdonkppen mi a lelknk mlyn nagyon j, s nzetlen emberek vagyunk.
Majd msnap, a val vilgban, lehet bosszankodva tlpni a kapualjban fekvõ csvesen, unottan hallgatni a hreket balesetekrõl, katasztrfkrl, kivel hogyan b.szott ki ppen az let, anyzni, ahogy valaki befurakodik elnk a sorba, rdeklõdve nzni, ahogy ms ppen a csomagjaval kzd, vagy azon bosszankodni, hogy annak a tetves bagsnak mirt pont akkor jut eszbe rgyjtani, mikor ppen mg rnk. De a legrdekesebb mgis az, hogy hogy a rkba nem lehetett sszehozni mr vagy 50 ve egy normlis M0-s krgyrt, mikzben virtulisan mr egsz Amerika tele lett ptve autplyval. Pusztn nzetlen szeretetbõl, like-okrt, meg a kzssgi lmnyrt
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[27] arpi0912
Nov 29., Friday 12:30 #65
Vlasz xXwilliamsXx (#64) zenetre
Ilyen mr megesett velem is.
Nov 29., Friday 11:13 #64
Vlasz arpi0912 (#63) zenetre
Az a kirly,amikor pv terletre van rakva a tbla,likeolni akarom,de helyette ordtva "Sam vagyok"
A hunter must hunt PSN ID: xXwilliamsXx73
[27] arpi0912
Nov 29., Friday 9:19 #63
Vlasz xXwilliamsXx (#61) zenetre
Hlistennek n se tapasztalom ezt, de te is olvashattad lentebb hogy msoknl eljtt ilyen. Nekik pldul lehet msabb lenne a vlemnye ha nem csak ismeretlenekkel lehet kapcsolatokat ktni.

@Invisible
n is gy gondolom, de lehetsgknt benne lehetett volna gy mint annyi sok eleme a jtknak rd lenne bzva hogyan is jtszod/mit hasznlsz. Csak rajtad mulna. gy lenne mg egy opci arra ha nem akarod magnyos farkasknt jtszani offline, de azrt megkmlnd magad az idegenek ltal valban nha rtelmetlen helyekre pakolt cuccoktl. Pldul engem sokszor zavar a marha sok lerakott tbla amik csak arra mennek, hogy az utam sorn direkt tmenjek rajtuk s likeokat adjak nekik automatikusan. Amiket most mr annyira meguntam, hogy nha trlm ket. Na ez a bartaimmal tuti nem fordulna el.
[5] Invisible
Nov 29., Friday 8:12 #62
Vlasz arpi0912 (#60) zenetre
n ezt gy gondolom -persze lehet, hogy tvedek- hogy a jtk ezen rsznek pont az a lnyege, hogy jobbra szmodra ismeretlenekkel alakuljon ki egyfajta "rdek szvetkezet".
Legalbb is Kojima ezt magyarzta, hogy a mai rohan vilgban egyre tbben elfelejtenek jabb kapcsolatokat teremteni s a jtknak pont ez az egyik mozgatrugja. Ha a mr meglv bartaiddal jtszanl, akkor valsznleg mindenben prblntok segteni egymst, mg gy ebben a rendszerben ahogy a teszt is rja, nem biztos hogy annyit kapsz, mint amennyit adsz s vice-versa, (Nyilvn lehet offline is jtszani, csak gondolom aki jobban rfekszik arra, hogy hasznlja a jtkba ptett online kzssgi lehetsgeket annak elg 40-60 ra is a kimaxolshoz, aki meg magnyos farkast jtszik annak mg 110 ra utn is akad tennivalja)
"Tu t'demandes qui j'suis ouais Un mec amer, non Juste la partie sombre du nique ta mère Sans"
Nov 29., Friday 7:55 #61
Vlasz arpi0912 (#60) zenetre
Nincs mindenhol telerakva hlyesgekkel a plya,csak msfel kell menni Aki "vilgvge rzst" akar,az kerlje ki a kitaposott/kiptett terleteket.Sokszor szopattam romm magam,hogy tmentem toronyirnt helyeken,s csak ksbb vettem szre,hogy ott volt 200 mterre a kitaposott svny-de cserbe megvolt az egyedl vagyok egy kipusztult vilgban benyoms.
A hunter must hunt PSN ID: xXwilliamsXx73
[27] arpi0912
Nov 29., Friday 7:04 #60
Vlasz Laza (#59) zenetre
Szerintem egyltaln nem lett volna direktebb a multi ha a fonalszerzdsek mennl van egy olyan lista is ami a bartaidat mutatja a mostaniak mellett. Viszont cserbe elkerlhet lenne vele a sokak ltal panaszolt minden hlyesg le van rakva a plya eset. Mst nem lebaszod a haverod. Mert gy ismeretlenekkel totl random tud lenni az lmny amit nyjt a jtk .
[34] Laza
Nov 28., Thursday 21:53 #59
Vlasz arpi0912 (#39) zenetre
Az mr tlsgosan direkt multi lett volna, sszebeszlve ptgetve stb. Nem errl szl a jtk.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[10] Vulpio
Nov 28., Thursday 17:38 #58
Chapter 5-nl feladtam, picit pihentetem. Nekem monoton s unalmas. A zagyva trtnetet leszmtva semmi kiemelked nincs benne. Rengeteg a kihagyott lehetsg amivel tnyleg etalon lehetne.
Cannibals for Human Rights
Nov 28., Thursday 17:03 #57
Vlasz soliduss (#54) zenetre
Ht a f sztorirl nem sokat. Nhny chapteren keresztl annyit kapsz, hogy uzsgyi, ksd be mindenkinl a UPC-t, mert gy lesz egysges a vilg, kapsz pr flashbacket meg egy-kt dologra kis magyarzatot, kzben jnnek a jelkpes nev egynek, mert ht knosan a kpedbe kell tolni, hogy "LTOD EZT A METAFORT?".

Kojima nagyon j tmkat tall s rettent ersen is fel tudja pteni a trtneti vzat, de a kidolgozs s ebben az esetben a ritmus sem az igazi. Abban azrt van egyfajta konszenzus (ahogy ltom), hogy ez minden ernye ellenre ltez gond a DS-ben.
Nov 28., Thursday 16:57 #56
Vlasz soliduss (#55) zenetre
Teht az idzpor Eurpv alaktja az Ust? Lehet, hogy ez tudatosan Amerika EU-fbijnak jelkpe lenne?
[48] soliduss
Nov 28., Thursday 16:08 #55
Vlasz theSickness (#50) zenetre
A mirt minden szikls s olyan mint rorszg kommentedre. Sorry a vlasz nem volt bekapcsolva.
[48] soliduss
Nov 28., Thursday 16:07 #54
Vlasz theSickness (#52) zenetre
n nem rzem gy . Majd minden fejezetben tudsz meg j dolgokat... derlnek ki egyre jabb informcik .

Lehet nem a nagy kphez tesz hozz a vgn... de pl Fragile trtne akkor s ott nagyobb jelentsseg brt mint bri ms...
[27] arpi0912
Nov 28., Thursday 15:19 #53
Vlasz xanax (#51) zenetre
n is gy gondolom. Minden hibja ellenre nagyon nagyon kevs az ilyen jtk ami ennyire addiktvv tud tenni s llandan foglalkoztat, akr a vilga, akr a karakterek, akr mi fog trtnni a trtnetben, hogyan is vlaszoljk meg a felmerl krdseket (fggetlenl attl hogy a vgn ez j vagy rossz). Ezt az rzst manapsg egyre kevesebb jtk tudja nlam kivltani. Persze azt is el lehet fogadni, hogy nem mindenkibl ugyanazt az rzst vltja ki. Mr az asszimetrikus kzssgi lmny is olyan, hogy valakinl hozztesz valakinl meg levon az lmnybl.
Ha azt nzem hogy a 3-4 fejezetig szinte semmit se tudsz s addigra a jtkba mr belelsz gy 2-3 ltalnos hosszsg jtknyi idt akkor jogosan krte hogy toljk vgig mieltt sszefoglaljk a jtkot.
Nov 28., Thursday 14:49 #52
Vlasz xanax (#51) zenetre
Azrt ebben a krsben benne lehetett a jtk rossz felptse is, a sztori 80%-t gyakorlatilag az utols rkban, egyben a nyakadba zdtva kapod meg. Azzal sem felttlenl vitatkozom, hogy nem kell mindent megmutatni mr az elejn, csak ha ennyire a vgre toljk a trtnet lnyegi rszt, nem kell azon csodlkozni, hogy sokan 25 ra utn is rtetlenkednek. Szval itt a jtk hossza miatt nem igazn szerencss ez az elgondols.
[5] xanax
Nov 28., Thursday 14:36 #51
Eltekintve a gameplay rszletektl s mechanikktl, az igazn j jtk - szerintem -, ami bernt, elvarzsol, feltzeli az rdekldsed, a kvncsisgod s gy rzed menned kell tovbb, rdekel minden mozzanata, mi lesz a kvetkez fejezet? Mi lesz a vge? s ha vge, akkor sem megy a felejtsbe s jn a kvetkez "ldozat".

Nlam szintn az v jtka, minden hibjval, varzslatos s egyedi hangulatval, bmulatos "lszerepls" sznszekkel. Egyszeren nincs kedvem mshoz, el kell telni e egy idnek, amg ms nem bvli s manyag dolognak tnik mellette. Nagyon ritka az ilyen. Hozzteszem, nem vletlenl krte a tesztelket, hogy akkor rjanak rtkelst, ha befejeztk.
Nov 28., Thursday 13:19 #50
Vlasz soliduss (#49) zenetre
Ezt mire rtad?
[48] soliduss
Nov 28., Thursday 12:22 #49
Idzpor... amihez hozzr annak felgyorsl a bomlsa.... vannak romok is.
[55] axl
Nov 28., Thursday 12:10 #48
Vlasz kis (#45) zenetre
Tudom, pp ezrt egyszer majd mindenkppen teszek vele egy prbt s lehet, hogy teljesen el fog varzsolni (vagy tl resnek s tartalmatlannak fogom rezni, ha ekr a fcsr kr ptettk fel a jtkot), de egyelre mg rr. Csak nem rgta vagyok PS4 tulaj s van bven ptolni valm enlkl is.
I WλNT TO BELI3VE
Nov 28., Thursday 11:38 #47
Egybknt arrl volt brmi inf, hogy Kojima Amerikja mirt gy nz ki, mintha a Szikls-hegysget Skcia s Izland venn krbe? Csak mert ezeket a helyeket tallta a rendez szpnek? Lehet ktekedsnek venni, szmomra tnyleg disszonns volt. Lnyegt tekintve meg kr volt Amerikzni, szerintem ez inkbb Kojima filmes ftise.

A kinzettel amgy semmi baj, nhol egszen varzslatos a tj.
[11] ZS0LTI
Nov 28., Thursday 11:32 #46
Nekem a sztori s a jtk vilga egy full zagyvasg volt, nem annyira jtt be. A cikkben emltett “mama drmja” egyltaln nem hatott meg, a vgn die-hardman rzelmi kitrse is teljesen hidegen hagyott. Nagyon gyenge sztori s vilg, fleg az mgs-hez kpest. A “csavar csavarja” viszont nem volt rossz.

A jtkmenet viszont nagyon bejtt. Nekem is kimaradt a “direkt kapcsolds”, valaki magyarzza el, hogy mkdik. De n rlk msok ptmnyeinek s a mindenhol elhagyott jrmveknek, hasznosak! Az online rsz szerintem tkletes, semmi nem ktelez, de ha kell valami, kiveheted a kzsbl. Most prblkozok mindent maxra fejleszteni, jl ki van tallva a rendszer. Egyedl a BT-k elkerlse krlmnyes.
[36] kis
Nov 28., Thursday 11:21 #45
Vlasz axl (#44) zenetre
Ha az "offline" funkcit vlasztod, akkor nem lesz semmilyen kzssg. Te dntd el hogy akarsz jtszani. Nem erltednek rd semmit, csak a ktelezket.
[55] axl
Nov 28., Thursday 10:59 #44
Vlasz Patrick Bateman (#40) zenetre
Szerintem nincs semmi baj a pontozssal, csak a helyn kell kezelni: azaz elfogadni a tnyt, hogy egy pontszm nem ms, mint a tesztben lertak szmszer sszestse _a tesztr rtkrendje szerint_ (nagyon fontos). Szval nmagban semmit nem jelent (mg pro / kontra rvekkel altmasztva sem), mindenkppen el KELL olvasni hozz a tesztet is, mert a sajt ujjaidon sszeszmolva valsznleg nem ugyanazt az rtket kapod majd.

Ennek rtelmben engem pont az "aszimmetrikus kzssgi lmny" riaszt a leginkbb (hiba van a tesztben pozitvumknt emltve), mivel nem szeretem, amikor egy jtk lvezeti rtke nagyban fgg msok viselkedstl s adott esetben teljesen mst nyjt egy ksbbi alkalommal az n jtkstlusomtl fggetlenl. (De megrtem s elfogadom, hogy valakiknek meg pont ez a kiszmthatatlansg tetszik benne.)
I WλNT TO BELI3VE
Nov 28., Thursday 10:36 #43
Vlasz liquid (#14) zenetre
De a te vlemnyedre is kvncsiak lennnk.
" Amit birtokolsz, az birtokba vesz. " / Tyler Durden / steam: clairvoyance xbox live: Maigowanin ( PC )
[5] Invisible
Nov 28., Thursday 10:21 #42
Vlasz Patrick Bateman (#40) zenetre
Sok igazsg van abban amit mondasz a pontozsrl, ennek ellenre nem tartom rossz dolognak, hogy van ilyen rendszer. A baj csak ott van -s ezt te is megemlted rszlegesen-, hogy egy 6-7 pontot kap jtk a mai trendeket nzve mr nem szmt elg jnak. Szerintem ez tbb dologra is visszavezethet. Az egyik az, hogy a pontozs mindig szubjektv, "A" tesztel "X" pontot ad r "B" tesztel meg "Y" pontot. Valamint valljuk be, hogy az rtkrendek minden tekintetben (teht nem csak jtkokat nzve, hanem az let brmely terletn) egyre inkbb torzulnak, legalbbis ahhoz kpest amit Te mint individulis egyn megismertl. Masszvak a genercis klnbsgek... ami neked mr nem fr bele a "normlisba" az egy "Z" genercinak termszetes, magtl rtetd.
Nem azt mondom, hogy korbban nem voltak megoszt "AAA" jtkok pontozs tern, de taln amikor mg nem volt ennyi cm a piacon s nem torldott ennyi megjelens a jtkosok nyakra, taln a pontozsok is racionlisabbak voltak. n legalbb is gy rzem.
"Tu t'demandes qui j'suis ouais Un mec amer, non Juste la partie sombre du nique ta mère Sans"
[36] kis
Nov 28., Thursday 9:18 #41
Vlasz Patrick Bateman (#40) zenetre
n is a pontozs ellen vagyok mr rgta, csak azt akartam neki mondani, hogy nincsennek kbe vsett szmszer rtkelsek, br ezt valsznleg is tudja, csak elvittk az rzelmek. Ezrt is j a DS.
Nov 28., Thursday 8:38 #40
Vlasz kis (#35) zenetre
En meg semmilyen pontot nem raknek a tesztek vegere.
Ott van a szoveg, abban le van irva elegendo informacio ami szukseges ahhoz, hogy el tudja donteni az olvaso, hogy mennyire erdekli az adott jatek.
Persze feltetelezve azt, hogy tudja valamennyire ertelmezni az olvasott szoveget.
Am ha nincs meg ez a kepessege, akkor a pontszamok tekinteteben is csak annyi lesz benne, hogy: "bibibuuu... az en kedvenc jatekom 9 pontos, a tied meg csak 8" vagy hogy, a 7 pontos jatek mar szar.

Ha kotelezoen pontozni kellene, akkor nalam ez a jatek mindent osszevetve ugy 7 pontot kapna, ha nagyon joszivu lennek talan 8 pontot, viszont ugy erzem, hogy jatekos "karrierem" egyik ekkove minden hibajaval, meg idegesito baromsagaval egyutt es kevesebb lennek, ha nem jatszottam volna vele.
Ennyire nem fejezi ki az adott pontszam egy jatek "erteket".

Ez az egesz nekem kicsit olyan mintha a suliban a verselemzesek vegere pontszamot kellett volna rakni es ott allna egymassal szemben Jozsef Attila: Anyam cimu verse Ady Endre: Anyam es en cimu versevel.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[27] arpi0912
Nov 28., Thursday 8:29 #39
Vlasz arpi0912 (#37) zenetre
Mg annyit n hozztennk a negatvumokhoz, hogy risi kihagyott ziccer a jtktl hogy nem tudsz direkt a bartlistdon lvkkel fonalszerzdst ktni.
Gyakorlatilag brki mssal tudok csak azokkal nem akik a bartaim. Pedig ha ezt lehetne sokkal msabb lmny lenne egytt kipteni ezt a vilgot, s gy sokkal kevesebb egyesek ltal megtapasztalt idita ltal lerakott hlyesg rontan az lmnyt. Kvzi mintha coop lenne.
[3] Lackooo
Nov 28., Thursday 8:27 #38
Nlam is voltak rtelmetlen hidak, ami nem nagyon rdekelt, hisz nem jrtam arra (tvolbl lttam), viszont volt rengeteg j helyen lev zipline is. Az t kzepn elhagyott jrmvek engem is sokszor idegestettek, vagy prepperek bejratnl lltak. Viszon volt, amikor egy elhagyott teheraut jl jtt.
There's only room for one Boss... and one Snake...
[27] arpi0912
Nov 28., Thursday 8:14 #37
Vlasz Rovik (#29) zenetre
n 55 ra s a 7. fejezet utn totl nem gy tapasztalom az online rszt a jtknak. rdekes, hogy ennyire eltr tud lenni hogy kinl hogyan alaktja a jtk ezen rsze az lmnyt. ppen nlam is van 1-2 rtelmetlenl lerakott hd vagy ptmny, de a trkp mrethez kpest szinte elenysz, nha van 1-1 elhagyott motor ami volt mr hogy kapra jtt. Kocsikat elvtve se tallok, max ha n lopok a pepperektl/terroristktl. Ami nlam viszont furcsa, hogy szinte mindenki 5 csillagos s mg mindig nem tudok pldul kocsit pteni magamnak. De nlam mg kilomterenknt sincs semmi eldoblva nem hogy 20 mterenknt.
Totl mst ad mindenkinl a jtk, tkletesen ssze tudom hasonltani hogy mennyire is eltr tud lenni 1-1 vgigjtszs mikor nha rpillantok ugyanarra a rszre btym streamjben. Ami egyfell j, viszont ez okozza azt is hogy egyeseknek nagyon pozitv mg msoknak kevsb vagy pp frusztrl lesz ugyan az az lmny.
Egybknt nlam pont az van hogy szuper kis ktlplyk vannak kialaktva amikhez n is nagyban hozzjrultam (pl a hegyekben) amik megknnytik az letem, az autplykat is szpen kzsen ptgetjk. Az online mellett is megvan egy a kirlis hlzatba mg be nem kttt terlet felfedezse, hisz nlam ezeken a terleteken addig mg be nem ktm alig van valami amit ms jtkosok ptettek oda (csak utna). Pedig jelenleg 30 msik jtkossal vagyok kapcsolatban a vilgban. Olvasva a kommentedet te nagyon biztosgi jtkos lehettl, hogy sose volt gondod. n mindig a legrvidebb utat vlasztottam kt pont kztt ahol azrt volt olyan ami gondot okozott, akr leess, akr vzelsodrs (mg gyis hogy nem piros rszen voltam), de val igaz hogy az ember magnak tudja a jtkban okozni a legnagyobb gondot. De ez szerintem gy van jl.
[4] lokolbasz
Nov 28., Thursday 7:54 #36
Vlasz Rovik (#34) zenetre
J volt azrt ezt a vlemnyt is olvasni valakitl, aki valban nem kevs idt foglalkozott a jtkkal. Kicsit nehz kiigazodni az "gy szar, gy szar, de 9 pont" meg a "hulladk FedEx szimultor" tpus vlemnyek kztt. Mindenesetre ezek alapjn n erre nem szvesen ldozok 40-50 rt.
[36] kis
Nov 28., Thursday 7:40 #35
Vlasz Rovik (#33) zenetre
A pontozs nem egy egzakt tudomny, gy lehetnek eltrsek klnbz szemlyeknl.
Az n szablyrendszeremben pl. az RDR2. 7pont, a Witcher 3. meg 8. A DS pont 9.5.
[5] Rovik
Nov 28., Thursday 1:53 #34
Nem vagyok egy pro jtkos. De a jtk szintjt jl pldzza hogy eddig ebben a 110 rban hardon nem volt olyan csomag ami ne lett volna elsre S Awesome, illetve mita lehetett platinumozni S Legend...Csak a rohadt szlltrobotok rontottk le a kpet a sok A B C rtkelssel...s olyan cuccokat mint ktl, ltra mikor hasznltam utoljra? A tavi gcvrosba rkezs eltt. 4-5 kinetikus gran, vrtasak, 1 bola, 1 lesfegyver. Ennyi amit szinte hasznlok azta a csomagokon tl, ritkn genertor,hd,rtorony illetve a ktlplya. Meg 1-1 spoileres cucc amit direkt nem rok. Ja, s cip. Az sszes tbbi baromsg teljesen felesleges.

Flrerts ne essk, nekem is tetszik a jtk. A vilg hangulata s egyes helysznek beszippantanak. Volt hogy egy fasza helyen Louval bemerlve a gygyfrdben csrgtem vagy 20 percet. Magam mell basztam egy postaldt lv2re hzva belltva,rajta zent...s nztem a tjat mikzben szlt a hzimozibl a tj hangjval egytt lgyan a zene....

De sokan rohadtul nem kezelik a helyn s tlrtkelik, ami mr csak azrt sem j mert Kojima gy a bds letbe nem tanul a hibibl....
[5] Rovik
Nov 28., Thursday 1:37 #33
meg a semmirl alkot videtartalmat szaros ljkokrt (vagyis pldul felhz egy hidat az erd kzepre totl rtelmetlenl merttudja hogy a sok hlye arra megy s ljkol, lm gy is volt tizensokezer like-al jnhny totl feleslegesen felhzott ptmnynl)....
A vilg hangulatn,a sztorin s szereplin,valamint nha a ltvnyon (nha meg nagyon nem) kvl nincs semmi benne amit ki lehetne emelni a kzpszerbl. Ja de, a zene ami tnyleg j plne mikor magnyosan barangolva a cl fel bejn....De ennyi. Egy feleslegesen agyonbonyoltott katyvasz amibe totl feleslegesen ltnak bele sokan baromsgokat mert Kojima azt mondta..... Segthetsz te a tbbi jtkosnak, felesleges.Tnyleg balfasznak kell lenni hogy itt problmba tkzz, legyen az nyersanyag,szlltmny,fegyver, ellenfl,vagy,szimpln a krnyezet.... Plne ha mg segtsget is ignybe vennl.

Rohadtul nem val Kojimnak a sandbox mfaj, az MGS V volt az els jele, de ott mg lehetett mutogatni a konamira. Itt nincs kire mutogatni. Ezt az egsz katyvaszt kihagyva az online-t s szmtalan felesleges cuccot kivgva vagy fontoss tve egy 10-20 rs csjtkba betehette volna ezzel a mininal gameplay-el.
Ha ez 9 pontos jtk, akkor egy Witcher 3, Zelda, Rdr2, s mg sorolhatnnk, mind mind 10+.
Ez egy sokkal jobb jtk lehetett volna ha a krnyezet valban kihvs lenne, az ellenfelek kihvst adnnak, ha csomagszllts melkett brmi ms feladatot is berakott volna ami vltozatosabb teszi. Akkor lett volna rtelme az online-nak ahol tudunk segteni egymson s fontos lenne a kapcsolat. s az online-t is finomtotta volna egy pozitv negatv rendszerrel valamint azt hogy egy tbln thaladva automatn ljkolj kivette volna (ezrt szr minden barom mindent tele pr tblafajtval)....De mivel a kihvs hard szinten is szinte nulla, gy az eszkzk s pletek java felesleges akrcsak az online...s mell csinld vgig ugyan azt full nismtl mdban....
[5] Rovik
Nov 28., Thursday 1:14 #32
Ez nem rzs hanem tny amiket lertam. A gameplay monotulon, repetitv. A legtbb ptmny s cucc felesleges. Az online rendszer ami mell lehet rakni hogy Kojima azrt akarta mert a kzssg a kapcsolat fontossga s hasonl felesleges s megli a posztapok hangulatot radsul knnyv teszi a jtkot. Pontosan olyan fals lmny mint bemenni egy Conan szerverre ahol a,userek mindenhova minden szart felptettek.
' Mellette mindent a szdba rg a jtk s gy van eladva mintha hdefontos lenne, a szne java bullshit. A legnagyobb kihvs az amikor egy legend rtkelsre hajtasz s egyetlen szlltmny egy fullra rakott teheraut, aminek kifogy az akksija a pusztban, s ha nincs nlad hkk hogy genertort ots szoproller.
A PV-k is addig flelmetesek mg nem kapod meg az els sebzsre alkalmas fegyvered. Onnantl az sszes helyen ha az utadba kerlnek le kell rakni mindent ne srljn,gyorsan berohanni,elkapatni magad, kinyirni knnyedn a ganajt s vge. Lou boldog, kapsz egy raks kristlyt, es vge. Csomag felvesz,visz.
Mg a nyersanyagok elfogysa is max akkor kerl el ha amgy totl feleslegesen fejleszteni akarsz pletet vagy autplyt,de mint mondottam ezt is egyedl lehoztam....Szimpln a jtk jrsze egy parasztvakts amivel a jtk hinyossgait feledtetni nem lehet amint tltsz rajta.
Nem azrt rom ezt mert ennyit beletettem ezt mr az els 30 ra utn is lertam volna. Hanem mert szimpln tnyek. Lehet a sok felesleges baromsg mg elmleteket gyrtani meg belebeszlni micsoda zseni Kojima hogy,gy mutatja be a,kzssg fontossgt az sszetartst....Lszar az egsz. A legnagyobb kzssgi lmnya jtkban ami ezt az rzst amit a teszt is emlt valban visszaadja, az az amikor online-t lekapcsolva j terleten a hlyk idiotizmustl megszabadulva tltem a kihalt vilg hangukatt s szembetaklkoztam kt npc hordrral akikkel dvzltk egymst s portkt cserltnk. Ennyi. Ez az online egy innen onnan sszeollzott irritl katyvasz. Nem azt reztette velem amit kn, hanem szimpln azt amit a rohadt valdi vilgunk...Teke van minden hlyvel akiknek a npszersg a fontos ezrt posztolgat (tblkat rak)
[34] Laza
Nov 28., Thursday 0:54 #31
Vlasz Rovik (#29) zenetre
Azrt te ersen tltoltad
A 40-50 ra tkletesen bsges s elg, max a vgn vissza lehet menni maxolgatni a dolgokat, de gy elnyjtani az els vgigjtszst mindenben hasonl rzseket kelt .... mint egy Skyrimben, ahol ha elkolbszolsz az letben nem viszed vgig a fszlat, mert addigra megunod.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[34] Laza
Nov 28., Thursday 0:49 #30
Vlasz theSickness (#28) zenetre
Lehet nem j emberkkkel ktttl. Mondjuk n arra figyeltem, hogy magas szint s sok like-al rendelkez emberkkkel kssek.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[5] Rovik
Nov 28., Thursday 0:44 #29
110 rnl jrok benne chapter 8-nl. De ez a jtk egy ers 8-as, tbbet egy tizeddel sem rdemel.Hiba a hangulatos vilg, a sztori, van bven negatvum is..
A pratlan kzssgi lmnnyel s a mly menedzselssel kapsbl vitznk is...Ahogy a fantasztikus ltvnnyal is ami noha nha tud nagyon durvn kinzni de nha olyan textrkba fut az ember ami mr az elz genben is knos volt...A gyenge lttvekrl nem is beszlve.

A kzssgi lmnyrl annyit hogy n jideig kikapcsoltam. Mirt? Mert a jtk hard fokozaton is knny. Online viszont szuperknny. s mell totlisan meglik a posztapokaliptikus vilg hangulatt....Iditk tbli mindentt. 20 mterenknt postaldk,genertorok...hd hd htn..Chapter gy fogadott szektoronknt hogy az autplya fele meg volt ptve....Gykerek jrmi mindenfel szthagyva....Legalbb valami negatv like rendszer is lenne amivel az idita mindenhova smiley-kat meg like tblkat kihelyez, ptmnyeket totlisan felesleges helyekre pakol playereket ki lehessen sprni.....Gyakorlatilag az online bekapcsolsval a kihvs, a,felfedezs rme nullra cskken. Nem kelk ltra, ktl, ptkezni is felesleges szinte....Gz...s hiba ktsz szerzdseket, ugyan gy ltni fogod sok kretn alkotsait.....
J cucc meg lekt, de erre 9 pontot adni s magasztalni nagyon durva tlzs.A sztori a szereplk s a vilg hangulata nlkl 6 pontot ha megrdemelne nem tbbet...n is csak azrt raktam ennyit bele mert eldntttem hogy kirakom maxra a csillagokat, s az autplyt is full egyedl online off ptettem fel. De maga a gameplay addig lmny amg j terletet fedezel fel s nem kapcsolod hlzatba, illetve amikor sztoriesemny van. Amgy egy unalmas futrkods az egsz semmi tbb, ami ha nem vonz meg nem vagy ilyen maximalista hlye mint n, knnyen tfordulhat egy utlatba annyira nismtk s monoton... A hegyvidken mr gyakorlatilag a kiptett "ktlplymon" csszklok a,csomagokkal az lkomsok kztt unottan. Remltem hogy itt lesz valami j kihvs, megfagys eslye,brmi. Semmi. A 10 ra alatt 1 kezemen tudom szmolni hny olyan eset volt amikor krnyezeti elem okozott gondot...Nem sodort el sosem foly, brhova felmsztam sokszor mindenfle cucc nlkl, nem zuhantam szakadkba...Nem volt semmi, konkrtan balfasznak kell lenni ahhoz hogy problmt okozzon a krnyezet...Ekpp egy raks ptmnynek az rtelme is nulla. Menedkhz? Felesleges....Es elli menedk? Felesleges, sosem hasznltam, rltrohantam az sszes esn srtetlen cuccal, a hegyvidken a h egy fokkal durvbb de semmi extra. Postalda? Felesleges, szedhetsz ssze like-ot msok csomagjainak szlltgatsval de bagatel mennyisg like jr rte, felesleges....Aminek van rtelme az nha a hd, az rtorony, a genertor s a ktlplya. Ltra nagyon ritkn kell. Ktl szinte soha. Gyakorlatilag az egsz jtk egy illzi ami elhiteti veled hogy kurva sszetett s fontos, kzben a dolgok szne java totlisan felesleges.
Mr nincs sok htra hogy bekssem s maxra tegyem a megmaradt 3 llomst, aztn jhet a finl.
J jtk a Death Stranding ha nem tzavar az illzi,a repetitv jtkmenet s megfog a vilga, a sztori. De ez bizony nem egy 9 pontot rdeml mesterm sokkal inkbb egy durva rtegjtk ami ha megfog akkor j, ha nem akkor felejts. Ahogy rtam a hangulata,sztorija,szerepli nlkl a 6 pont is necces lenne r. Viszont ezekben a pontokban nagyon tud, ezrt 8.
Nov 28., Thursday 0:42 #28
Vlasz Laza (#25) zenetre
De mondta, csak az nem jtt t a ktgets utn, hogy ennek brmi rtelme lenne.
sszesen: 77 [1-50]
1 | 2
Death Stranding adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: SCEE
Megjelens: 2019. Nov 08.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
- egyedi, jszer jtkmenet, ha megrted a szablyait
- meglepen mly menedzsels s infrastruktra pts
- pratlan aszimmetrikus kzssgi lmny
- fantasztikus ltvny, hangok s zenk
- rdekes, tbb rteg, szpen elvart trtnet
- emlkezetes szereplk, olykor pards sznszi jtk
Ami nem tetszett
- szegnyes lehetsgek lopakods tern
- rmesen a funkcionalits hatrn mozg harcrendszer
- meg kellett volna vgni, a dialgusokat pedig szakrti kzbe adni
- tgondolatlan aprsgok, amelyeket egyszer lett volna elkerlni
Olvasi rtkels: 7.2 (23 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

77 | [Teszt] Death Stranding

Mit vrhatunk a hres posts szimultortl? A nemzetkzi sajt egyik felnek rtetlenked kritikitl sszetrve, a msik felnek rmknnyeiben sztatva, hetekkel ksbb, de vgl a tesztlabor kszbig jutott a csomag. Ez a Death Stranding. Beszljnk rla!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba