[Teszt] Sword Art Online: Fatal Bullet Complete (Switch)
Eddig 1 hozzszls
Gamer365
2019. September 10.
Tuesday 11:25
A “Switch verzit tesztelnk” rovat jabb rsszel jelentkezik, immron menetrendszeren egy jabb atipikus jrpg-vel. Vajon az uborkaszezon kells kzepre idztett legutbbi Sword Art Online jtk megvltja a vilgot? Rvid vlasz nincs, de nem akarom olyan b lre ereszteni a mondkmat.

A legutbbi epizd switch portjnl mr az alapokat felvzoltam, aki szeretn ITT szippanthatja magba a trtnethez tartoz httrinformcikat.Szmomra rvendetes volt a Fatal Bullet megszletse, mivel maga az alaptlet bevezetse az animbe akkora vteff volt, hogy nem tudtam nem szeretni. A sorozatban a msodik vadban a klasszikus kzpkori kardozs fantasy vilg utn egy online sci-fi shooter, illetve egy ott garzdlkod gyilkos szolgltatta a trtneti keretet, ami egy kiss les vlts.Ebben a vilgban, nevezetesen a Gun Gale Online-ban kell folytatnunk a kalandjainkat. Az j fellls azrt egy minimlisan ismers rzst hoz magval, mivel ebben a vilgban is hasznlhatunk (s kell is hasznlni) kardokat, de a jtkmenet szerves rsze inkbb a fegyverekre pt. Maga a harc elgg prgs, taln a PS Vita egyik rejtett gyngyszemre, a Freedom Wars-ra hasonlt a legjobban. Van egy hatalmas nagy clkeresztnk, amit befogunk vele, arra automatn tzelnk, viszont ha nem akarjuk 10 percig lni a legkisebb ellent is, akkor clszer manulisan beclozni a dgk gyenge pontjt, s egy kiss megknnyteni a magunk s trsaink dolgt ebben a 20-50 rs kalandban. Hogy mirt ekkora a difi a jtkidben? Rviden: A tbbfle befejezs. Megvan annak a szpsge, ha egy alapveten a karakterek tlhzsra pl jtkon izombl, csakazrtis villmgyorsan rombolunk vgig, a vgn vrt izzadva, majd megkapjuk a leg....rosszabb endinget. Mindezt gy, hogy ekkor mg lilja sincs az embernek, hogy tbb fle zrs lehetsges. Ha nem maxolunk ki minden bondot, csinlunk meg egy raks specifikus mellkkldetst s bgunk meg minden csajt, PLUSZ a vgn lv, -amgy rejtett- fellenflnek engedjk ellni a legpuszttbb tmadst, akkor vge a dalnak, legalbbis ha happy endinget szeretnnk. s neeeem, ez bizony nem jn magtl, ennek vagy utnaolvas az egyszeri gmer, vagy egy olyan maximalista, aki szemremegst kap, hacsak egy statja is kimarad, mikzben maxra hzza a karaktert. Szval innen jn az 50 ra.Narratv szempontbl kt sztorit is kapunk. Elszr is, most egy lpssel htrbb lpnk a fszerepl Kirittl, most egy ltalunk generlt karakterrel kell helytllnunk a posztapok vilgban, persze a rgi fszereplkkel karltve s ismt elg szp szm trs kzl kettt magunk mell lltva. Kapunk egy rvidebb mellkgat, amiben viszont ppen Kiritval nyomozunk/harcolunk, hogy kidertsnk ki is a rejtlyes lvsz, azonban ez a mellkg annyira nem ktelez, hogy ha nem haladunk vele, a jtk egy bizonyos pont utn tllp rajta s el is engedi (persze a good endinghez kell...ett volna...)Tanultak az elz rsz negatvumaibl is a fejlesztk, elfelejtettk a statikus kpekkel vezetett narratvt, rendes, "Final Fantasy-s-lls-nzs-integets" beszlgetseket kapunk, j sokat radsul, aminek fnyben mg jobban rtetlenl llok az eltt, hogyan is gondoltk ezt az elz rszben. Kicsit visszafogtk a fejlesztsi ft is, a kevesebb-tbb elv mentk tlthatbb s jval hasznlhatbb rendszert kaptunk.

Mi maradt ki? A randi-szim rsz! Igen, az is van, mivel a fhsnk, Kirithoz hasonlan egy ba....rtkoz gp, aminek ksznheten ismtelten elvihetjk cirgatni a trsainkat, akr a karakternkkel azonos nemeket is. Ezt a rszt speciel kedveltem az elz epizdban is, itt is jpofa plusz.Tesztre a Switch verzi rkezett, aminl ugye kardinlis krds, hogy teljest a gyengbb gpen. Ezzel kapcsolatban csak videkra tudok hagyatkozni. A Switch verzinl egy kicsit visszbb hztk a textrkat, de semmilyen drasztikus ltvny-rombolsra nem kell szmtani, megllja a helyt az izmosabb gpekre megjelent trsai mellett is. Kzikonzol mdban egy kiss elmosottabb kpet kapunk, ezt rzsre dinamikusan lltgatja a jtk, attl fggen, mennyire prgnek a dolgok, komoly framerate visszaesst ismt nem lehet tapasztalni. Ilyennek kell lennie egy jl sikerlt portnak. sszessgben nagyon lvezetes a program, azon kvl, hogy stlusbl addan rtegjtk, gy nem jhet be mindenkinek.

Shifty Fox

Sep 10., Tuesday 13:31 #1
J kis anyag lett Shifty!
"This is our time to medicate..."