[Teszt] Saint's Row: The Third - The Full Package
Eddig 3 hozzszls
Gamer365
2019. May 17.
Friday 11:34
Kezdjk a legfontosabbal: Nincs mg egy olyan jtk, amire nagyobb szksges volt mr a Switch-nek, mint a Saints Row: The Third. Mirt? Ugorjunk 2017-be. Ekkor jelent meg a LEGO City Undercover, s egy teljes vrost kaptunk jtsztrknt. Persze ez sem volt az a klasszikus sandbox lmny, amit sokan a GTA stlusban kvnnak (vagy kvnnnak) tlni Switchen.

A vrakozsnak ezennel vge, a Szentek jttek, lttak... s mindent szt...vertek egy 50 centis dildval.Ha valakinek nem esne le, itt rendraks lesz.


Hogy milyen a jtk? Liquid anno rszletesen kiveszte az eredetit, tessk ahhoz a cikkhez fradni, ha ltalnossgban vagy kvncsi a rszletekre. Annyit taln hozztennk a fenti teszthez, hogy mivel a Nintendo gpn ez az els rsz ami megjelent, gy a sorozat nmaga ismtlst nem rnm fel, tovbb konkurencia s hasonl jtkok hinyban teljesen ms ligban indul, mint amikor anno PS3-on s Xbox360-on megjelent - gy elnzbb is vagyok egy kicsikt vele szemben.

Nzzk mit knl a jtk: A teljes Saints Row: The Third lmnyt megkapjuk, kozmetikai s story DLC-kkel egytt, integrlva, nem kell kln letltgetni illetve megvenni semmit. Ez a tutorial utn rgtn az arcunkba is zuhan, amikor 3 percig csak az unlockolt tartalmak villognak, az ember fel sem fogja mennyi minden hullott az lbe. Aprsg, de a balanszot egy kicsit megbortjk, lvn rgtn elg sok nehztzrsgi kategriba es mordlyhoz s jrmhz kapunk hozzfrst. Klnsebb problmt nem okoz a dolog, lvn egy akkora agyamentsg az egsz, hogy a fokozatossgot amgy is elfelejthetjk.

Aki az els kettvel nem jtszott, azoknak egy gyorstalpal: Egy utcai banda felrt a cscsra. Graffitizs s rivlis bandk tagjainak lelvldzse helyett most mr sajt brandet futtatnak, energiaitaluk s ruhzati zletlncuk van, tovbb igazi celebb nttk ki magukat, kpregny, filmek, "meg amit akartok" jelleg hype mellett. Mivel ez elg unalmas lenne jtkalapanyagnak, ez az els 15 percben megvltozik s a megszokott kis szemtdombunkrl kidobnak minket - egy veszettl emlkezetes repls szekvencia keretben - egy idegen vrosba, egy petk nlkl. Innen indul az utunk a cscsra, mely sorn striciken, virtulis valsgokon, klnokon s mexiki pankrtorokon kell tgzolnunk, lnnk s robbantanunk magunkat, lehetleg bli ruhban, mikzben magunkat s a bandnkat is fejlesztgetjk.A jtk minden rltsge, egy kpen.


A trtnet a legkisebb mrtkben sem gyri maga al a jtkmenetet, gyakorlatilag szabad kezet kapunk a karakteralkotstl kezdve a vros bejrsn keresztl mindenben. Nincsenek lezrt hidak vagy jrmvek, garzdlkodhatunk kedvnkre. Egy id utn nekem is kicsit tl szabad is lett az egsz, kiveszett a kihvs a jtkbl, amikor a bandaharcokat a VTOL-embl, egy lzerrel oldottam meg.

A kora ellenre a jtk egsz csinos. Tnyleg, a grafika les, kzi zemmdban (is) szp ltvnyt nyjt. Az jszakai valamint ess rszek klnsen, hangulatosra sikerltek. rzsre nem olyan szembetnek a pupup-ok sem mint a PS360 verzikban, de azrt bele lehet szaladni (Szerk.: kzben beleszaladtam eg DF elemzsbe, PIXELPONTOSAN ott vannak a popupok, ahol a 360 verziban, gyhogy a szemem csapott be). Ezen kvl pedig mg egy kt nagyobb grafikai botls itt is akad, amiket illik megemlteni. Elszr is, most a handheld md lett a befut. A kpfrissts, nyilvn az alacsonyabb felbonts okn sokkal stabilabb, mint dokkolva, ahol sokkal gyakrabban hajlamos beesni a llektani 30-as hatr al.
Az tvezetknl nmelyik textra szle egy kiss recsre sikerlt. Ezt nem tudom mire vlni, mert egyik msik karaktermodell ezzel szemben olyan szp "dombor" idomokkal van lemodellezve, hogy nem igazn ltom az okt. Taln tlsgosan tmrtettk a videkat? gy rzem, hogy a Switch rkfenje a kis trhely krtyk lesznek... Viszont cserbe az egsz cucc fenn van a carton, nincs extra letltgets. A 7 gigs mret mgis arra enged kvetkeztetni, hogy az adat mennyisgnek cskkentse hat ki kritikusabb pontokon a ltvnyra. A msik gond, a nem lockolt FPS, ami a jtk nyoms rszben stabilan tartja magt, de egy-egy nagyobb robbans-sorozatnl (amibl akad majd nhny a 20 rs jtk sorn) az FPS rtk hajlamos megzuhanni, majd az eget bmulva szpen felugrani. Kivtelt kpez a "whored mode" ahol szinte llkpp lassulhat a meccs, pedig nagyjbl 10 ellenfl rohangl csak a kpernyn. Ez a md ltalban sokakat rdekel, gy a rend kedvrt gondoltam megemltem.

A jtk zenei felhozatala ha nem is kiemelked, de tisztessgesnek nevezhet. Tbb zenei stlus kzl is vlaszthatunk, a rdikban felcsendl muzsikkbl pedig sajt mixtape-et is sszellthatunk a jtkbeli mobilunkon, gy Chopin utn rgtn tugorhatunk Marilyn Manson-ra, ha gy tartja kedvnk.Rendben, taln mg akad egy kt idita tlet.


Oldalakat lehetne mg rni a programrl, kezdve a hihetetlen mrtk kusztomizcis lehetsgekrl, a ruhk s kiegsztk tmkelegrl, a jrmvekrl, az extra feladatokrl, de felesleges mg egyszer ezeket trgni. Legyen elg annyi, hogy annak ellenre, hogy maga a jtk f trtneti szla kiss rvid, a vros pedig a mostanban megjelen jtkokhoz kpest kicsinek tnik, pont kell idre kti le az embert. Plusz pon, hogy a co-op lehetsge megmaradt, teht az egsz jtkot vgigtolhatjuk egy haverral vagy haverinval osztozva az lmnyen. A ksztk patchet grnek, ami a framerate dropokat s az elcssz hangokat orvosolja majd (tnyleg, vide kzben NE ugorjunk ki a home menbe, mert a hang ekkor gynyren elcsszik), tovbb feliratot is grnek, mivel azok jelenleg csak az tvezetk sorn vannak. Sajnos csszs vrhat a folt rkezse kapcsn, pedig teljesen ms lenne a verdikt, ha legalbb egy day1 patch keretben orvosoljk a fentieket.Persze, kpregny egy utcai bandrl, mi? Mi lesz a kvetkez, egy titokban szuperhs olimpikon?! (khmmm…..Iron Lady, valaki?)


Saints Row: The Third - The Full Package nem tkletes jtk. Idejtmlt s fnykorban sem az aclos fizika, feszes gunplay s clzs jellemezte. Kihagyott ziccer a JoyCon alap clzs hinya, s sok ms egyszer megoldssal is tallkozunk majd a programban. Ennek ellenre, mivel stlust tekintve szerencsjre Switchen hinyptl, ajnlhat mindenkinek, aki hinyolja a sandbox auts-akcizs jtkokat. Persze csak egy specilis esetben: ha a delikvens nem hborodik fel azon, ha egy Nintendo konzolra megjelent jtkban egy autotune-os ggemikrofonnal beszl, br alsgatyt, szjban piros labdt, htn nyerget visel strici ltal hzott riksbl kell lvldznie.

6/10

Shifty Fox

[38] Fieldtom
May 20., Monday 9:23 #3
Vlasz Shifty Fox (#2) zenetre
Ez j hr.
10 EUR a max, amit adok rte. Addig nlam nincs vsrls.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[22] Shifty Fox
May 20., Monday 9:00 #2
Vlasz Fieldtom (#1) zenetre
Kzben kijtt az 1.4-es patch, elg sokat dobott a teljestmnyen.
Amgy eleve nem fullras ( br anno ez volt mg a teljes r, deht ilyen a vilg...)
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[38] Fieldtom
May 19., Sunday 23:37 #1
rcskkenst esetn taln.
A framerate problmk elg elrettentk a DF elemzse alapjn.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom