[Teszt] Shadow of the Tomb Raider
Kapcsold jtk: Shadow of the Tomb Raider (ps4)
Eddig 69 hozzszls
siklara
2018. September 26.
Wednesday 15:00
Megjelent a modern Tomb Raider trilgia befejez rsze, amelyben Lara elhozza a vilgvgt, eggy vlik a dzsungellel, lmkat simogat, srban fetreng, furcsa jelmezeket hord, s egybknt is egy nstny jagur.Vghez rkezett a 2013-ban indult Tomb Raider reboot szria, Camilla Luddington pedig harmadszor jtszotta el a szende fiatal lnybl pszichopat... srrabl... rgsznv vl legendt, Lara Croftot, m 2018 sze eddig nem tle, hanem Peter Parkertl hangos. Ciki, ugyanis a Shadow of the Tomb Raider rnzsre elg sokba kerlhetett, s hozza is az elz kt rsz AAA sznvonalt, azonban klasszikus biztonsgi folytats, amelynl a kvetkezetessg fontosabb szempont volt az jtsnl. Ez rthet, hiszen gy aki az elz kettt szerette, ebbe sem tud belektni, s ugyanakkora lvezettel veti bele magt a Rise-bl rszben visszatr assetek s animcik miatt is ismers akci-kalandba, noha ez utbbi szerintem nem magtl rtetd. Az ezttal csak a fejtrket szolgltat Crystal Dynamics mell beugr Eidos Montrèal sem volt knny helyzetben, de becsletkre szljon, hogy pr dologban mg tkletestettk is a bevett formult.Kt hnappal az elz rsz utn Lara a Trinity megmaradt sejtjeit szmolja fel a mostanra teljes rtk csatlss ellpett Jonah-val (micsoda karrier, az els rszben mg csak szakcs volt!) gyans krlmnyek kzt elhunyt apja jegyzetei alapjn. gy bukkannak a Trinity ftancst vezet Pedro Dominguez nyomra is, aki a mexiki Cozumel vrosban gyansan keres valamit. Larnak sikerl megelznie, s egy templomra, majd egy felbecslhetetlen erej si trgyra bukkan, amelyhez egy maja vilgvge jslatot is mellkeltek. Hsnnk ezt figyelmen kvl hagyva zsebre vgja a trt, mondvn, hogy az semmikppen nem kerlhet a Trinity kezbe, n pedig ebben a pillanatban kezdtem el visszaszmolni a szervezet katoninak „vratlan” felbukkansig. A delikvensek elintzse utn Lara egyenesen Domingueztl tudja meg, hogy tettvel beindtotta a vilgvge eljvetelt, amelyet altmaszt a semmibl lesjt els csapcs, egy Cozumelt a fld sznrl elmos szkr.Innen szp nyerni, de a vilg szerencsjre az ifj srrablt nem olyan fbl faragtk, hogy egyhamar feladja, ezrt egy ksza nyom alapjn Jonah-val Peruba replnek, hogy ott mielbb megtalljk a msik si Varzsereklyt, amellyel megakadlyozhatjk a Nap sttbe borulsval vgzd apokalipszist. A gpk termszetesen lezuhan (a msodik csaps egy vihar), ami egyben azt is megmagyarzza, mirt kell a holmijt elveszt Larval a nullrl kezdeni a felszerels gyjtgetst, de a videojtkok ratlan szablyainak megfelelen a javarszt ismers kpessgei javt is jra kell tanulnunk.


Br az ra ketyeg, a Shadow of the Tomb Raider valamivel tbb srral, kriptval, sztlvel, mellkes teendvel s gyjtgetnivalval szolgl, mint az elz kt rsz, ezrt hacsak van nuralmunk mindet figyelmen kvl hagyva vgigrohanni a f sztorin, akr j 25-30 rt is eltlthetnk a perui eserd mlyn maja, inka, aztk, s egyb romok utn kutatva. Mieltt a trtnelemben jrtasak felhrdlnnek, a sztoribl kiderl, hogy kerl Peruba maja civilizci. Mi tbb, Lara Paititit, az inkk legends elveszett vrost is megtallja, ahol a jtkban az inkk s majk leszrmazottai vszzadok ta lnek egytt hbortatlanul, noha rkezsnkkor pp kitrni kszl a belhbor egy hatalmat maghoz ragad szekta, s a rgi dinasztia hvei kztt. Az ezzel jr feszkt leszmtva itt van mdunk kereskedni, lmt simogatni, s a legtbb mellkkldetst is ez a minden korbbinl nagyobb hub-terlet rejti. Az rletes rszletessggel kidolgozott Paititi rdekessge, hogy a „belelst” bekapcsolva a helyiek angol helyett maja nyelven szlalnak meg (a msik kt fellelhet teleplsen pedig spanyolul). Ez dicsretes, ugyanakkor a szinkron elg szrny, az meg letszer helyett inkbb vicces, ahogy a brit angolsggal csacsog Lara elbeszlget az t gond nlkl megrt, m sajt nyelvkn reagl gykkts slakosokkal.


Lm, a lmasimogatk elnyerik mlt jutalmukat.

Mg a kampny sorn az akcids s felfedezs szakaszok egyenletesen vltakoznak, a srok s kriptk esetben eleinte belefuthatunk abba a problmba, hogy amikor szembejnnek velnk, mg hinyzik a felfedezskhz szksges felszerelsnk. Ez elg bosszant, de az lleejtsen kinz srok s a krjk ptett vltozatos feladvnyok miatt mindenkpp rdemes ksbb visszatrni, fleg mert nmelyik hasznos tudst rejt (a kincseket mshol kell keresni, gyhogy ennyit a srrablsrl). Tovbbra sem ktelezek, de szvem szerint azz tennm ket, mert a Shadow of the Tomb Raider legkiemelkedbb rszt kpezik. A kriptk java ezzel szemben trivilis, a mellkkldetsek kztt pedig a szrakoztattl a borzasztig minden van, s nem is rtem, hogy a Deus Exekhez nagyszer nyomozs mellkszlakat r Eidos Montral hogy hozta ssze pldul az „Investigate Sumaq’s Murder” kldetst. A gyilkossgi gyben hiba talljuk meg egybl a dnt bizonytkul szolgl gyilkos fegyvert, a kldets teljestshez kttt sorrendben vgig kell mennnk az sszes lpsen, a prbeszdek sorn pedig Lara mintha maga sem emlkezne korbbi felfedezsre.Ez a kldets csak az lcaknt szolgl papi ltzk viselsekor elrhet, vagyis tbb megszerezhet, illetve nyersanyagokbl tbortznl megvarrhat ruhakltemny eszttikai funkcin s bnusz perkek biztostsn tl a helyi kultrval kapcsoldst is segti. Ehhez hasonlan j tlet volt Lart annyi v utn jra megtantani a vz alatt szni, amely alapos kihasznlsa rdekben szmos vzalatti szakasz szerepel a jtkban, legyen sz eldugott barlangokrl, vagy a f szl ktelez szkls rszeirl. Rszemrl rettenten lveztem a gynyr vizalatti helysznek felfedezsre pl lubickolst, de elfordulhat, hogy a piranhk elli hnrban bjcska, vagy a Larra tekered murnkkal folytatott QTE ksels nhnyaknak idvel kedvt szegi. Az akadlyok thidalsnak olyan j mdjai, mint a plafonon mszs, vagy a ktlen leereszkeds, lengedezs s falon futs szintn visznek j sznt a tbbnyire lvezetes gyessgi s csapdakerlgets rszek lekzdsbe.Ezek spci csoportjba tartoznak az elmaradhatatlan filmszer menekls jelenetek, amelyekben Lara krl felrobban s sztesik minden, mikzben egy kisebb hadsereg ldzi, ezrt meglls nlkl kell futni, csszni, sodrdni, ugrlni s lengedezni. Az irnytott szakaszok msik fajtjban msz s lsz, amelyek kzl a kedvencem az olajfinomt, ahol a Termintor 2 T1000-nek halljelenett megfordtva Lara szupereltklt gyilkolgpknt emelkedik ki a lngok kzl, hogy aztn mindenkit bedarljon. Legalbb ennyire nkritikus vlasz az elz rszekben hol nyszrg tllknt, hol pszichopata tmeggyilkosknt viselked rgszn sokat kritizlt jellemre az tvezet, amelyben Lara erklcsileg leiskolzza Dominguezt, aki emlkezteti, hogy is rengeteg embert kldtt a msvilgra. Ugyanitt elzmnyeknt Lara s Jonah fejre omlik egy barlang, m mikzben Lara nagy kzdelmek rn kecmereg ki, el teleportl pajtijnak mg arra is van ideje, hogy elfogassa magt.

Ha mr itt tartunk: mikzben Lara a lehet legveszlyesebb ton megy, Jonah valahogy MINDIG mindenhova elbb odar. Mekkora kihagyott ziccer, hogy a harmadik jtk vgre nem vlt vrbeli Tomb Raiderr!Valsznleg senki nem tudja pontosan, mit jelent Tomb Raidernek lenni, mert Lara is inkbb a dzsungellel vlt eggy, s az lczs rdekben gyakran ken magra srbl jagurfoltokat, hogy aztn egy bokorban vagy fagon gubbasztva, esetleg srfalnak cuppanva sjtson le az arra kvlyg ellensgeire. Nyilvn az Eidos Montral hatsa, hogy a jtkmenet a stt „most beesel az emberi maradvnyokkal teli barlangba, s addig nem jssz ki, mg ki nem nyrsz tbbtucat humanoid szrnyszlttet” darls kzjtkokat leszmtva kifejezetten buzdt a lesbl gyilkolsra. Nhny esetben a lebuks szinte egyet jelent a halllal, radsul a diszkrt mdszerek olykor jval szadistbbak egy gyors shotgunnal arcon lvsnl. Lara egyik j kpessge, hogy egy fagrl levetdve felakaszthatja ldozatt, de olyan mregnyilat is belelhet, amitl elszr megrl s halomra lvi a trsait, majd holtan sszeesik. A predtorkods mellett a hagyomnyos vrfrdrl sem kell lemondanunk, az meg a morbidits hatrt srolja, hogy a dzsungel vidm sznpompjval les kontrasztban ll, megcsonktott hullkkal teli stt barlangokban hol bokig r a vr, hol pedig hullahegyeken kszva tudunk csak haladni.A hubokat kivve most is ersen lineris a jtk, ezrt br vgre kln be lehet lltani a harc, felfedezs s a fejtrk nehzsgt, a nehz fokozaton eltntetett szikla felfestsek nlkl sem rdngssg rlelni a helyes tvonalra, radsul gy az is kibukik, hogy sok esetben mennyire nem egyrtelm, mi mszhat s mi nem. Ettl fggetlenl klnsen a sroknl nagyon j, hogy Lara nem rgja a sznkba a megoldst, hanem tnyleg alaposan krl kell nznnk, s a tll sztn gomb nyomkodsa helyett a fejnket is hasznlhatjuk.

Ez a bejratott s pr jdonsggal tovbbtkletestett jtkmenet, a nagyobb hangslyt kapott felfedezs, valamint az egszen szemkprztat s rszletgazdag krnyezet emeli a Shadow of the Tomb Raidert az eldei fl, mert ezek egyvelege van annyira lvezetes, hogy a gyatra trtnetet is bocsnatos bnn tegye. Igen, Lara sokszor idegest s a jellemfejldse is elmarad, a fgonosz slytalan, s Jonah-t kivve valamennyi fontosabb szerepl teljesen felejthet, a cselekmny pedig annyi, hogy keresik a varzsereklyt, csak sokig rossz helyen. Amit rtkeltem, az a harmadjra is elsttt termszetfeletti ellenfelekkel kapcsolatos csavar, illetve hogy a vgjtkban ezttal eltekintettek az elnyjtott darlstl a kzepesen idegtp bossfight eltt. Valsggal megknnyebbltem, amikor a vilg megmentse s a knos jaguros tvezetk utn visszatrhettem a dzsungelbe hbortatlanul ugrabugrlni, vadszni, s az sszes kimaradt kincset, challenget s egyebet felkutatni, mieltt tlpek New Game+ba, vagy csinlok prszz lms kpet a Photo Mode-ban.Ami a szokatlanul sznpomps grafikt illeti, mg a sr is valami dbbenetesen hipnotikus ltvnyt nyjt, amiben trdig gzolunk, amg a jtk betlti a kvetkez nagyobb znt, a minden rszletre kiterjed kutatmunkjukrt pedig kln elismerst rdemelnek a fejlesztk. A buja vadon s a romok kinzete, a helysznek nagyszer felptse egy dolog, de tagadhatatlanul rengeteg energit fordtottak a helyi kultra s annak trgyi emlkei lehet legautentikusabb brzolsra, mikzben a fantzijukat is kellen szabadon mertk engedni. Paititi annak ezerfle tevkenysget vgz lakjval egytt egy l s llegz vros benyomst kelti, legfeljebb a kicsit krumpliarc NPC-k Larhoz kpest elnagyolt vonsai rntanak ki az illzibl (s a cuccaik szemk eltt zsebrevgst is jl viselik). Egyetlen zavar ltvnybli baki az olykor megbolondul, s a kpernyt feketesgbe bort fnyer-bug, amelyet azonban mostanra nagyrszt sikerlt javtani.A Shadow of the Tomb Raider trtnetileg ugyan a modern trilgia leggyengbb lncszeme, jtkmenet s fleg srrabls tekintetben a „legtmbrjderesebb”, s vgs soron ez szmt. Rgen trkiz trikban ltnk T-rexet s srknyt, ma jagurnak ltzve keressk a majk kincst; a Tomb Raider sorozatot sosem a bravros rs vagy a mly karakterek miatt szerettk, hanem mert elkpeszt helysznekre kalauzolt minket s a vltozatos jtkmenetvel beszippantott. A Shadow of the Tomb Raider mlt bcs a fiatal Lartl, s biztonsgi folytatsknt pp annyit jt, hogy harmadjra se rezzk fradtnak a mostanra kiforrt formult, de itt az ideje, hogy a szria lassan ismt j irnyt vegyen.

sszesen: 69 [1-50]
1 | 2
[5] Hastur
Sep 30., Sunday 10:51 #69
KATT!
Nem csoda, hogy az egsz letnket vgiglmodjuk. bren lenni, s mindent olyannak ltni, amilyen... ezt senki nem brn sokig. (Terry Pratchett)
[1] Reggie
Sep 29., Saturday 18:36 #68
Nekem az elejn tetszett, a motor sokat fejldtt, sokkal grdlkenyebben fut, 4K, HDR, stb. Kb a 2/3-nl jrhatok, sajna kezd unalomba fulladni, s van pr szemet szr bug is. A sztori brutl gyenge, nem is rtem, ezt hogy gondoltk. A Rise jobb volt ilyen szempontbl.
Sep 27., Thursday 18:15 #67
Vlasz siklara (#64) zenetre
Biztos akadt pr srlt ember 1-2 ponttal, mint a Metacritic olvasi pontozsoknl.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[29] lacapaca
Sep 27., Thursday 17:28 #66
Most kapott majd 3GB-os update-et...lehet lassan el kne mr indtanom
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[73] zaz
Sep 27., Thursday 17:07 #65
Vlasz siklara (#64) zenetre
Nem veszem magamra, nem rtkeltem
Nlam ez egy tisztessges ers 6
Vagy egy gyenge 7
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Sep 27., Thursday 15:50 #64
Vlasz lacapaca (#56) zenetre
Kszi, nem is hagyom, szerintem nyc, aztn ha valaki msnak meg hat, nekem nyc!

Amgy most nzem, olvasi rtkels alapjn jelenleg 5 ponton ll. De ki vagytok gve, gyerekek!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Sep 27., Thursday 15:43 #63
Vlasz theSickness (#62) zenetre
Nlam ugyanez volt PS4 Slimen 1080p-ben s HDR nlkl, de szerencsre 2-3 alkalommal fordult el, aztn gy elmlt, mintha soha nem is lett volna.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Sep 27., Thursday 15:39 #62
Ha mr tma volt: 1080p (nem HDR) / PS4 Pro kombn jtszhatatlanul stt volt sok helyen a jtk. Valamit nagyon elszrtak valahol.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[73] zaz
Sep 27., Thursday 12:59 #61
Vlasz Frumoz (#59) zenetre
Off.
gy van.
n most a FH4 demt prgettem. Szavak nincsenek r annyira szp s j!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[4] FecoHun
Sep 27., Thursday 12:29 #60
Fantasztikus jtk, nagyon tetszik, a trilgia legjobb rsze.
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:48 #59
Vlasz zaz (#57) zenetre
OFF
Tegnap megvettem a Crash remake-et X-re is (anno PS4-en mr lenyomtam). Srtam, annyira gynyr!
MEDIOCRE
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:41 #58
Vlasz Frumoz (#53) zenetre
Csak ezen a kpen tnyleg egy faszagyereket lthatunk, nem pedig egy bohcot!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:39 #57
Vlasz Frumoz (#52) zenetre
Minden jtk remekl nz ki ,szval ez nagyon nem az X vagy a TV hibja.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[29] lacapaca
Sep 27., Thursday 11:38 #56
Vlasz siklara (#31) zenetre
Ne hagyd magad befolysolni Egy ilyen ksõbb szletett cikknl pont az szokott lenni a problma, hogy ilyenkorra mr tbb a befolysol tnyezõ, az innen-onnan elkapott vlemny. Ha szerinted nyc, akkor annyi
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
Sep 27., Thursday 11:37 #55
Vlasz Frumoz (#53) zenetre
Basszus, tnyleg! Nekem valamirt a Terminator 2 vge, de irtam is a tesztben. Nagyon over the top jelenet volt, az egyszer biztos!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Sep 27., Thursday 11:36 #54
Vlasz zaz (#50) zenetre
Valami tnyleg nem stimmelt nha a szinekkel, meg a fnyervel, mert pl. ez a screenshot totl nem gy nz ki, mint amit valjban a tvn lttam, de szerintem itt kicsit a photo mode is bekavart. A nha teljes sttsgbe boruls, amit Venom is ir, az meg egyrtelmen valami bug, ami nlam a jtk els harmadban jelentkezett prszor, aztn teljesen megsznt. Szerintem idkzben kipatcheltk.

Egybknt meg nooo! A Deus Exek szndkosan hangslyos arany-fekete szinvilgba n szerelmes vagyok.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:34 #53
Vlasz siklara (#49) zenetre
s kzben ez jutott eszembe (ezrt is rhgtem mell): KATT!
MEDIOCRE
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:33 #52
Vlasz zaz (#51) zenetre
Amgy valami totl off volt a sznekkel, ahogy a Kricsmiben rtam.

Amikor SDR-be tettem, nha annyira stt volt, semmit nem lehetett ltni, de a tv mg mindig azt jelezte, HDR jelet kap. Amikor HDR-re tettem, akkor meg a fekete inkbb volt szrke.
A HDMI black level egybknt jl van belltva, ms HDR-t tmogat jtknl ez nem jtt el X-en.
MEDIOCRE
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:25 #51
Vlasz siklara (#44) zenetre
Ez a kped azt is tkletesen megmutatja ,amirt n mr a kezdetektl nyavalygok.
Nincsenek sznek! Borzalmas!
Mondjuk jobban belegondolva a Deus exekben meg a Thiefben sem voltak....ez a csapat vdjegye!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:22 #50
Vlasz multishoot (#46) zenetre
Ja!
waddajavant?
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Sep 27., Thursday 11:22 #49
Vlasz Frumoz (#45) zenetre
SPOILER

Ja igen, totl egyrtelm volt szmomra is, hogy Rourke blffl s csak hergeli, but she went full emo, n meg simn sszektttem a legels reboot jtk "I'M COMING FOR YOU BASTORDS!! darls meltdown jelenetvel.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:22 #48
Vlasz Frumoz (#45) zenetre
Majd amikor ismt tallkozik a srccal, szinte meg sem lepdik! LOL az egsz
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Sep 27., Thursday 11:21 #47
Vlasz zaz (#41) zenetre
k valami eltkozottak, aikik kszitettk s aztn vszzadokon t riztk a varzscuccot, de szmomra se derlt ki igazn, hogy k mikor s hogyan lettek.

Venom jl irja, a CD most valami Avengers-en alapul Marvel jtkon dolgozik.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[46] multishoot
Sep 27., Thursday 11:20 #46
Vlasz zaz (#20) zenetre
gy vrtam, mikor elszr beszltem az russal, hogy ponbl megszltson, hogy "stranger", de ... nem tette... Ekkora ziccert kihagyni... srtam a fejlesztk helyett is. :'(
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:19 #45
Vlasz siklara (#39) zenetre
SPOILER


Mindenki tudta, hogy Jonah-nak semmi baja, Lara meg gy behisztizett, mintha az anyja halt volna meg. Annyira gz volt, ahogy eljtt a tbl s elkezdett dhsen rambzni.
MEDIOCRE
Sep 27., Thursday 11:19 #44
Vlasz Frumoz (#40) zenetre
igen, az Classic Deus Ex feature, de mg vagy fltucat AAA videojtkban elsthet, ahol van lopakods. KATT!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:16 #43
Vlasz zaz (#41) zenetre
Nem a CD-t tettk r a Marveles jtkra?
MEDIOCRE
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:16 #42
Vlasz siklara (#39) zenetre
Szerintem Venom a jtkon rhgtt, nem pedig vele!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:15 #41
Vlasz Frumoz (#38) zenetre
Valamit motyog rluk a gagyi kirlyn ,hogy vdk meg ilyenek, de ja.
Jttek. Idegestettek. Tvoztak.

Sum: Jobb lett volna ha az eidos montreal nem kontrkodik bele ebbe a sorozatba.(illetve megmarad a httrben)
Nem is rtem mirt adta le a CD? Soul Reaver jabb rszt csinljk ?
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:14 #40
Vlasz siklara (#36) zenetre
Volt, hogy egy sros fal mg 4 ellenfelet is le tudtam hzni, szinte sorban jttek...
MEDIOCRE
Sep 27., Thursday 11:11 #39
Vlasz Frumoz (#34) zenetre
Ugye?? Szerintem az zsenilis nolts volt, s ott n is teli szjjal vihogtam vgig.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:11 #38
Vlasz zaz (#35) zenetre
Mr az Uncharted is rjtt az els rsz utn, hogy ezt nem szabad.
Itt a TR-ben sokszor gy reztem magam, mint egy 2007-es Sony exben.
Aztn a legszebb, hogy ezekrl a lnyekrl szinte SEMMI nem derl ki.
MEDIOCRE
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:11 #37
Vlasz Frumoz (#34) zenetre
Nekem ott szekunder szgyenrzetem volt!
Viszont ltvnyosan tudtam darlni!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Sep 27., Thursday 11:10 #36
Vlasz Frumoz (#26) zenetre
Azt a kpessget megvettem, de soha nem hasznltam, mert olyan szinten rfggtem a meggajdulst okoz mrgez nyilra, hogy amikor csak lehetett, azt, meg a fra felakasztsdit hasznltam, s persze sneak, sneak, sneak.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:08 #35
Vlasz Frumoz (#26) zenetre
Ja s mg nagy kedvencem a 'rdrohan szarok' ellenfl Viszont kzvetlen magad el szinte LEHETETLEN clozni.
Szval ha nincs meg a kitrs-kivgzs kpessged,akkor nem marad ms,mint a kergetzs!
s milli ilyen idegest tgondolatlan apr basz van a jtkban!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:08 #34
Vlasz siklara (#31) zenetre
Pont amit screenshotba is tettl, az olajfrtorony, amikor kvzi tmegy pszichba....ott n hangosan rhgtem.
MEDIOCRE
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:05 #33
Vlasz Frumoz (#26) zenetre
Konkrtan azt egyszer tudtam hasznlni,de el is felejtettem hogy van,mert a katonk rohambiliben vannak s azok ellen semmit nem r!
Elkapom a gppityut s Leroy Jenkins! (hardon)-Idlasstssal,mert az tnyleg hasznos!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 11:03 #32
Vlasz zaz (#30) zenetre
Soha sehol nem lttam tbb, pedig elg sokat mszkltam...
MEDIOCRE
Sep 27., Thursday 11:02 #31
Vlasz zaz (#29) zenetre
Gyva voltam. De amgy meg tnyleg inkbb csak kvetkezetes akartam lenni, s sszessgben tartom magam ahhoz, hogy a teljesen idtlen trtnet ellenre az Eidos Montreal hatsa jt tett a jtknak, s az ltaluk behozott kisebb jdonsgoknak hla vgig lekttt.

Trtnet vagy Lara jellemfejldse tekintetben szerintem az elz kt rsz is kzepesen borzaszt, s ha teljesen szinte akarok lenni, nekem azok is "j volt, de egyszer elg volt" lmnyek, de attl mg lveztem mindkettt, amig tartott. Rengeteg pnzbl kszlt s jl sszerakott jtkok ezek, sok tekintetben tgondoltak is, csak nem vltjk meg a vilgot.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[73] zaz
Sep 27., Thursday 11:02 #30
Vlasz Frumoz (#23) zenetre
Nem az a mozgrus nyanya?
Mindig mshol jelenik meg.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[73] zaz
Sep 27., Thursday 10:52 #29
Vlasz siklara (#22) zenetre
Amgy kvncsi voltam hogy be mersz -e vllalni egy 7 pontot! (s valahol azt hittem ,hogy 7 -nl fogsz kiktni)
De ezek szerint nlad ez 8

'jobb/elremutatbb a Rise-nl... '
Szerintem meg pont hogy nem. A Rise egy nagy elrelps volt a 2013as hoz kpest.
Az viszont? Tbb a tomb. Ennyi.
(ja meg lehet szklni....ehhh)
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 10:51 #28
Vlasz siklara (#27) zenetre
Ja...azrt hittem, hogy bug, mert akkor se jelezte az ikonjt, amikor a helyn volt.
n pl pont a rope ascendert vettem meg.
De csak pr kis cuccrl maradtl le, emlkeim szerint (emlkeim, rted... 5 napja fejeztem be) nem volt olyan tomb, amihez ez kellett.
MEDIOCRE
Sep 27., Thursday 10:49 #27
Vlasz Frumoz (#23) zenetre
Az nem bug, hanem egy elg kretn feature.

Nem vettem meg tle n sem a rope ascendert, mert gondoltam, minek az nekem, erre ksbb elkezdtek felbukkanni a csak rope ascenderrel kinyithat akrmik.

Mire visszamentem, az rus nem volt sehol, s a kldetsad fick mondja is, hogy ilyen travelling merchant, szval a kldets utn sajna vletlenszeren jelenik meg pr lehetsges helyen. Azrt l ott mellette a dobos fick, hogy a dob hangjt kvetve kicsit knnyebben megtalld, de nem rtem, minek kellett ezzel szivatni a jtkost.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 10:47 #26
Vlasz siklara (#22) zenetre
Volt pl egy kpessg, hogy egyszerre tbb ellenfelet is le tudjak nyilazni.
Ehhez egyszerre kell az jat felhzni, zoomolni, s hoverelni az ellenfelek fel.
les szituban egy nyilvn hasznlhatatlan, ott csak idtlen rohangls van.
Egybknt meg szinte sosincs olyan szitu, hogy gy tudjak llni, s ezt tbb ellenflen a mechanika miatt hasznlni, hogy ne vltson lesbe.
Vagy ott a rope kill.
Volt van 2 alkalom, amikor ezt hasznlni lehetett, amikor bemutatta a jtk, meg a vge fel.
s mg sok ilyen van...pl a perception plat is teljesen felesleges, a survival sense mindenre j.
MEDIOCRE
Sep 27., Thursday 10:47 #25
Vlasz travis18 (#18) zenetre
OFF: prblgatjuk teljes gzzel a Gamer Next admin fellett, s ott szletett egy flksz "alternativ" teszt a jtkhoz, ez pedig annak a bevezetje, de megtartottam.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[27] arpi0912
Sep 27., Thursday 10:45 #24
A user vlemnyek alapjn beigazoldott amit mr sejtettem a videk alapjn. J lesz ez olcsn is, kr kapkodni vele. Nem ez lesz az j mrce az akci-kaland mfajban.
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 10:44 #23
Vlasz zaz (#20) zenetre
Volt egy bug is. Egyik side missionben megjelent egy rus Paititiben, kurva j cuccokat rult. Kettre volt pnzem.
Aztn a mission vgeztvel vglegesen eltnt, trkp se mutatta, helyn se volt, tbbet nem lttam.
MEDIOCRE
Sep 27., Thursday 10:44 #22
Vlasz Frumoz (#15) zenetre
"Tipikusan patikamrlegen sszerakott, 2018-as termk."

Yep, ezzel sajnos teljesen egyet tudok rteni. Becsletes iparosmunka, ahogy Malleus lentebb irta. Macko egybknt nagyon szorgalmazta, hogy hzzam le btran 7 pontra, ha relisnak rzem, viszont ha meg teljesen objektivan nzem, sok mindenben jobb/elremutatbb a Rise-nl...

Egybknt a rengeteg fegyver, meg egyb cucc ltnek az rtelmt n mg esetlegesen abban ltom, ha majd ehhez is jn valami co-op jtkmd, amit mr teaseltek, de jelenleg tnyleg csak az OCD-s gyjtgetk szksgleteinek kielgitsre jk, meg esetleg Photo Mode-ban lehet bohckodni velk.

Teljesen egybknt nem rzem feleslegesnek ket, mert nmelyik fleg az j kpessgek kzl engem baromira szrakoztatott, inkbb csak tllvs ennyi eszkzt adni a jtkos kezbe egy ennyire rvid s kttt kampnyhoz, meg viszonylag kevs ellenflhez.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[48] Frumoz
Sep 27., Thursday 10:43 #21
Vlasz zaz (#17) zenetre
A testreszabhatsg az tny, nagyon profi.
De ez az egsz jtk.
Profi.
Csak res.
MEDIOCRE
[73] zaz
Sep 27., Thursday 10:40 #20
Vlasz Frumoz (#19) zenetre
Ugyanez nlam is.
Vetetem jabb fegyvereket az slakosoknl (lol)csak azrt ,hogy elkltsem azt a raks pnzt amit szereztem arany gyjtgetssel.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
sszesen: 69 [1-50]
1 | 2
Shadow of the Tomb Raider adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Square Enix
Fejleszt: Crystal Dynamics
Megjelens: 2018. Sep 14.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
+ elkpeszt ltvny
+ rszletgazdag krnyezet
+ vgre vannak rendes srok!
+ vz alatt szs s ms j mozdulatok
+ llthat harc, felfedezs s fejtr nehzsg
+ hangslyos lopakods j kpessgekkel
+ felfedezs s harc kiegyenslyozott arnya
+ sok felfedeznival s plusz tartalom
+ a photo mode-ban rejl lehetsgek
Ami nem tetszett
- nagyon buta trtnet
- olykor tlsgosan ismers
- kisebb bugok
Olvasi rtkels: 7 (20 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

69 | [Teszt] Shadow of the Tomb Raider

Megjelent a modern Tomb Raider trilgia befejez rsze, amelyben Lara elhozza a vilgvgt, eggy vlik a dzsungellel, lmkat simogat, srban fetreng, furcsa jelmezeket hord, s egybknt is egy nstny jagur. Teszteltk a Shadow of the Tomb Raidert.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba