[Teszt] Zombi U
Kapcsold jtk: Zombi U (wii)
Eddig 30 hozzszls
mcmacko
2013. February 21.
Thursday 18:10
Aligha nagy tlzs azt mondani, hogy az utbbi vekben rjttnk, nem kell flni a zombiktl - mi tbb, Hollywood szerint mr meg is lehet szeretni ket. Legfeljebb tmegekben jelentenek gondot, de a modern jtkokban ltott fegyverarzenl birtokban a problma sokszor kimerl abban a pr pillanatnyi hezitlsban, amg eldntjk, milyen hang- s fnyeffektek ksretben kvnjuk vgleg a msvilgra kldeni a felnk csoszog szerencstleneket.A Zombi U ezzel szemben els pillantsra olyan, mintha lelkes filmesek bdzsjbe nem frt volna bele elg statiszta ahhoz, hogy az eredetileg meglmodott akcimozit forgassk le, ezrt inkbb a klasszikusok mintjra minden egyes oszladoz ellenflre jelentsebb szerepet osztva egy kimrtebb horrorlmnyt hoztak ltre.

A Zombi U sztori mdjval tlttt 18 ra sorn sszesen hrom nagy csatajelenetben volt rszem, melyek kzl a leghosszabb sem tartott 10 percig, s hrom fegyvert egyetlen alkalommal sem stttem el. Pedig a jtk gy nz ki, mint egy FPS, a kontroller gombjaira is a belsnzetes lvldkben megszokott mdon reagl, s a fejlesztk a fenti analginak megfelelen eredetileg aliendarlst akartak csinlni belle.Ha a vgl meg nem valsult projekt olyan lett volna, mint a Zombi U FPS-knt, akkor nem nagy kr rte. Akr a mai akcijtkoktl elvrthoz kpest kicsit lomha analg clzst, akr a korrekt, de semmilyen tekintetben nem kiemelked fegyverrzetet nzzk, a lvldzs pp annyira j, hogy kellemes visszacsatols mellett tisztes tvolbl fejlvseket osztogathassunk, s kellkppen meginduljon az adrenalin a vgszksg esetn vgzett tmegoszlatsok alatt. Aki viszont a londoni metrbl elmszva gy gondolja, hogy majd egy Enfield gpkarably torkolattzvel vilgtja meg az utat II. Erzsbet dolgozszobjig, az hamarosan htt a falnak vetve kapirglja majd a GamePad rintkpernyjt az utols, mg muncival rendelkez fegyvere utna kutatva, vgl pedig j esllyel a krikett tt markolva rogyik a fldre egy rvetd zombi slya alatt.A jtk vgeztvel furcsa volt ltni, hogy mindssze t (plusz kett... de errl ksbb) tllmet fogyasztotta el a brit fvros torz, gonosz alteregja - s ppen ebben rejlik a Zombi U legnagyobb sikere: szokatlan mdon kapaszkodunk mindenbe, ami segthet tllni. gy is mondhatjuk, hogy a “tllhorror”-ban sokszorosan alhzza az eltagot. FPS gykerei miatt nem jellemz r a stlusban gyakran ltott korltozott mozgkonysg, s egy jl idztett fl msodperc kivtelvel nem veszi ki a kamert a keznkbl feszltsgmaximalizl belltsok vagy olcs ijesztgetsek kedvrt. Lekld viszont egy knyelmetlenl szk terletet megvilgt elemlmpval a vakstt katakombkba, ahol a fel-feltn piros pontokkal dsztett radarod pittyegst a legidegestbb zajnak led meg, egszen addig, amg a GamePad kpernyjt egy bizonytalan eredet VALAMI harsny statikus zaj ksretben ssze nem zavarja. Onnantl kizrlag emlkezetedre s a kls hangszrkbl ered baljs hrgsre hagyatkozva prblsz szrevtlenl elosonni az lholtak mellett, egyenknt, csendben, hangtompts fegyverrel vagy krikett tvel elintzni az utadban llkat, esetleg a terepet legjobb tudsod szerint felmrve elcsalni a hordt egy neked kedvez szakaszra, ahol kell tvolsg meg esetleg nhny jl elhelyezett gzpalack segtsgvel a lehet legkevesebb kiltt golyval a legnagyobb puszttst vgezheted, mikzben remled, hogy addigi utad sorn nem feledkeztl meg egyetlen zombirl sem, amely a lrmt meghallva a legrosszabb irnybl kapaszkodhat beld. Ha pedig elbuksz, akkor minden felszerelsed s harci kpessged a tbb rnyi jtk sorn fejlesztett s vott tlldbl megmarad lhull egszen addig, amg elbbit a kezdeti menedkhelyen bred zldfl karaktereddel le nem rngatod rla, utbbit pedig az agyval egytt vgleg a padlra nem kened.

A tesztpldnyrt hatalmas ksznet a gamestore.hu-nak, amely megjult klsvel vrja rgi s j vsrlit egyarnt!

A teszt a kvetkez oldalon folytatdik!
>>

[54] rehynn4
Feb 23., Saturday 20:00 #30
Vlasz Alwares (#29) zenetre
Nem slytalan, csak lass. Jobb lett volna, ha annak "tlthet" lett volna a krikettt a nagyobb sebzsrt. Vagy mondjuk egy katana
"az rzelmi viharokba kavar romnc opcik eddig flrekacsint kamerapozcii" -Walther von der Vogelweide
[59] Alwares
Feb 23., Saturday 19:35 #29
Tk jl hangzik, de szerintem tlsgosan is fusztrlna a jtk. A tesztek alapjn mindig tetszik, a gameplaytl nem vagyok oda. Kokrtan a kzelharc elg slytalannak tnik nekem, ami az egszet alssa : /
.titanic {float: none;}
[55] axl
Feb 23., Saturday 1:47 #28
Vlasz dombi18 (#26) zenetre
A War Z-ben van valami ilyesmi, csak ott nagyon sok a mikro-tranzakci s elhallozskor azokat is bukod. Plusz maga a jtk sem olyan j. (Azt hiszem, elg ha annyit mondok rla, hogy ugyanaz az ember ll mgtte, aki a Big Rigs mgtt is llt anno... )
Minden jtk szerepjtk
[7] 5241451
Feb 22., Friday 20:29 #27
Vlasz dombi18 (#26) zenetre
Ez gyakorlatilag a rogue tpus gameplay tovbbgondolsa, leginkbb RPG-kben tallkoztam eddig vele, a NetHackben elszr, volt is benne kihvs.
[4] dombi18
Feb 22., Friday 20:12 #26
Vlasz siklara (#4) zenetre
Nagy tlet az biztos. Hideo Kojima akart anno egy zombis MMORPG-t csinlni, amiben, ha meghal a karakter, oda minden XP s loot; csinlhatsz egy jat, a rgivel meg ssze is futhatsz. Kr hogy nem valsult meg...
[11] Kazama
Feb 22., Friday 14:06 #25
Vlasz rehynn4 (#22) zenetre
Elhiszem, st tudom, hogy lteznek hibk. De szerencsre igen ritka. Eddig az ismerseim nem panaszkodtak hibkra. Nekem 1x volt, hogy nem tudtam felszedni az olaj kannt. Egyszeren nem volt ott ahol kellett volna lennie. Vissza tltttem s megjelent,...
Mindezek ellenre szerintem hatalmas jatek.
Bàr az is lehet, hogy elfogult vagyok a jtkkal kapcsolatban. Nagyon rg vrtam egy olyan jtkra ami ilyen mdon adja vissza az "old school" Zombie filmek hangulatt. Es a ZombieU 100%-ra ilyen!!!
[38] Fieldtom
Feb 22., Friday 13:31 #24
Vlasz Kazama (#21) zenetre
Nem mindenkinl fordul el, persze, de jelenleg ppen van mivel jtszanom s, ha idkzben jn egy foltozs, akkor biztosan ptolom majd prilis krnykn, a Pikmin 3 eltt. Nem szeretnk a Rehynn ltal #22-ben rt esetek egyikbe sem beleszaladni.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[26] shearer
Feb 22., Friday 13:23 #23
Kszi a tesztet, llekben mr lemondtam rla. A jtkrl viszont nem, ha megint lesz Wii U a hznl, s lesz patch ehhez a jtkhoz, akkor vgigviszem majd. Br ha hrom hnapig nem sikerl patchelni, akkor vajon fogjk valaha...?
Kimentek a tankok, bejttek a bankok.
[54] rehynn4
Feb 22., Friday 13:12 #22
Vlasz Kazama (#21) zenetre
Jelenleg is ott ll az zenet a Safe House padljn a ZombiU fejlesztcsapattl: "We are working on a patch."

Msfl hete trtnt a fent lert eset, amely sorn kt tllmet vesztettem el, csak mert nem tlttte be a Nursery s a benzinkutas rsz kztti tkt terepet. Valaki a bartlistmon mig nem tudta befejezni a jtkot, mert a vgjtk sorn game-breaking bugba tkztt, s nem tudja visszaszerezni a Panacet. Mr az elz is hatalmas hiba (s akkor ne is beszljnk arrl, hogy mit csinltam volna, ha 14 ra utn Survivor Mode-ban trtnik mindez), utbbi pedig teljessggel elfogadhatatlan.

Egybknt ksznm a visszajelzseket, s elnzst mindenkitl, amirt nem a vgleges verzi kerlt ki a cikkbl. Dolgozunk a patch-en
"az rzelmi viharokba kavar romnc opcik eddig flrekacsint kamerapozcii" -Walther von der Vogelweide
[11] Kazama
Feb 22., Friday 13:03 #21
Vlasz Fieldtom (#20) zenetre
Mar volt egy patch! Tobb haver vegigtolta minden hiba nelkul. Teht nem kell varnod semmire,...
[38] Fieldtom
Feb 22., Friday 12:46 #20
Meghoztad a kedvem ezzel a remek teszttel, Rehynn. Amint jn a peccs, beszerzem a jtkot.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[11] Kazama
Feb 22., Friday 12:25 #19
Vlasz theSickness (#18) zenetre
Jl mondjàk! Vlemnyem szerint a legflelmetesebb jàtk amivel valaha jtszottam! A grafika is igen pofs, fleg ha figyelembe veszem, hogy launch title. Egyszval nagyon j kis cucc a ZombieU!
Feb 22., Friday 11:53 #18
Korrekt teszt.
Nem prbltam mg, de premiercmhez kpest kifejezetten jkat hallani rla. Kr, hogy lltlag tud monoton is lenni, viszont mindenki mondja, hogy tele van j tletekkel, s rendesen be is lehet azrt fosni tle.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
Feb 22., Friday 9:28 #17
Vlasz friedmannt (#16) zenetre
Nyilvn Rehynn, nem vletlenl az neve van a cikk vgn, csak mcmacko tlttte fel, mivel neki van szerkeszti jogosultsga.

Egybknt olvass kzben marhra nem rtettem, mirt olyan szokatlan mack stlusa...
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[23] friedmannt
Feb 22., Friday 9:17 #16
Vlasz rehynn4 (#10) zenetre
Most akkor ki is irta a cikket? Mcmacko, vagy te?
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
Feb 22., Friday 8:11 #15
Vlasz Vendu11 (#12) zenetre
Nekem nincs WiiUm, szval nem tudhatom, hogy megrn-e, de csak emiatt biztos nem vennk.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Feb 22., Friday 1:40 #14
Tudom hlyesg, de ha vennk, akkor ezrt vennk U-t. Anno, mikor konzolvsrls eltt lltam nem is igazn a kedvezbb r miatt vagy mert tbb ismersmnek volt... hanem azrt vettem X360-at, mert arra jtt ki a Dead Rising... Pedig eltte mindig is a Sony gpn toltam.
Idvel mindenkinek nullra cskken a tllsi eslye.
[11] Kazama
Feb 22., Friday 1:30 #13
Vlasz JeonAran (#11) zenetre
Ahogy mondod.
9pontot bven megrdemel a stuff. 3x nyomtam le, egyetlen egy bug-al nem tallkoztam. Hatalmas jatek!
[13] Vendu11
Feb 21., Thursday 23:17 #12
Vlasz siklara (#4) zenetre
Ltod, megrte genercit vltani.
[16] JeonAran
Feb 21., Thursday 23:13 #11
Jo iras, elvezettel olvastam. Meg fel is rohogtem neha.
En lazan dobok ra egy 9-est. Mondjuk en bugokol nem igen talalkoztam.
Fantasztikusan jo jatek a maga mufajaban. Foleg a Resi 6 utan. Hogy az miv lett?
Remelem folytatjak!
Gamer PC + Switch
[54] rehynn4
Feb 21., Thursday 23:05 #10
Kis kiegszts: az els oldal utols bekezdsnek els mondata ("Egyenknt...") a szerkeszts ldozatv vlt, valjban az elz mondathoz tartozik. Szval tudom, hogy jelenlegi formjban nincs benne pl. lltmny
"az rzelmi viharokba kavar romnc opcik eddig flrekacsint kamerapozcii" -Walther von der Vogelweide
[5] Kristof
Feb 21., Thursday 22:57 #9
Nagyon j jtk, de n csak kis adagokban brok vele jtszani.....megnzek egy j rszt a Walking Dead-bl, s utna mindig felbtorodva jult ervel vgok neki a ZombiU-ban a zombi irtsnak, de aztn persze percek alatt megtelik a gaty
--PS4--Switch--
[30] Lien
Feb 21., Thursday 22:50 #8
Te jtszottl a Dark Souls-al? (Kpzelem mennyit. : D) Viszont a Dark Soulsban is gy van m, hogy ha turklsz a cuccaid kztt a jtk megy s a men gombnl is folyamatosan fut.
Ha Wii U-m nem is lesz gy elrelthatlag, de ezt a jtkot egyszer szvesen kiprblnm valahol. J teszt lett.
[13] cajos
Feb 21., Thursday 22:00 #7
Vlasz siklara (#4) zenetre
Ahogy rod!
Kinek nem inge, ne vegye gatyra... PSN / Steam: elcajos
[13] cajos
Feb 21., Thursday 22:00 #6
Korrekt elemzs! n besz.rnk tle, de olvasni j volt rla
Kinek nem inge, ne vegye gatyra... PSN / Steam: elcajos
Feb 21., Thursday 21:52 #5
gy kell egy 7 ponttal teljesen meggyzni, hogy be kell szereznem ezt a jtkot.
Feb 21., Thursday 21:50 #4
rzkletes lersok, nagyon j teszt!

Jl rtem, hogy ha meghal az ltalad irnytott karakter, egyszeren valaki ms brben folytatod, korbbi nmagad pedig zombiknt tr vissza megkeserteni az leted? Ez mekkora tlet! Kr, hogy vannak gamebreaker bugok...
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Feb 21., Thursday 21:31 #3
J teszt egy j jtkrl. Szeretettel vrom a patch-et.
let the sun never blind your eyes
[4] span
Feb 21., Thursday 21:15 #2
J teszt, br egy kicsit rvidebbre szmtottam.
Annak ellenre, hogy belefutottam egy vgzetes hibba s vrom a patch-et, n is ajnlom a jtk kiprblst, nekem bejtt.
[24] CeXzer
Feb 21., Thursday 20:50 #1
Hmm, eddig nem rdekelt, de az alapjn, amit lertatok, pont ilyen tllhorrort vrok mr rgta...
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Zombi U adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Ubi Soft
Fejleszt: Ubi Soft
Megjelens: 2012. Nov 30.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
+ Valban jt szellem tllhorror;
+ Szokatlanul komoly kvetkezmnyekkel jr kudarc;
+ Szntelen feszltsg, a prezentcin tlmutat hangulat;
Ami nem tetszett
- Komoly bugok;
- ltalnos kidolgozatlansg;
- nmagban nem kiemelked harcrendszer;
Olvasi rtkels: 7.2 (7 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

30 | [Teszt] Zombi U

Kiemelt szerep a Nintendo E3 konferencijn, a Nintendo of America elnkn demzott “zombist” funkci, hardverbundle: A Nintendnak s a Ubisoftnak egyrtelmen nagy tervei voltak a montpellier-i csapat zombis stlustanulmnyval. Lssuk, van-e tartalom a hype mgtt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba