Moderálási Alapelvek

A Gamer365 fóruma és felülete nyitott, barátságos hely. Hogy az is maradjon, felállítottunk néhány szabályt - ezeket kérjük figyelmesen áttanulmányozni, és alaposan betartani:
  1. Semmi olyasmit ne írj le, ami a hatályos jogszabályokba ütközik. Különösen tiltva vannak: warez bárminemű felkínálása / reklámozása / elérhetővé tétele, pornográfia, drogokkal kapcsolatos promóciós tevékenység, és a rasszista megnyilvánulások. Ezekből nagyon nem kérünk.
  2. Az esetlegesen kialakuló viták során kéretik mellőzni a trágárságot, meg úgy általában, mindenki próbáljon meg indulatszavak és személyeskedés nélkül társalogni. Az értelmetlen flémnek soha nincs győztese - mellőzzétek.
  3. Mivel abszolút barátságos és mosolygós kompánia vagyunk, ne itt véleményezzétek a szakirányú (értsd: videojátékokkal foglalkozó) hazai publikációkat, és azok szerkesztőit / munkatársait. A dicséretükre vannak megfelelőbb formák (írjatok nekik illatos rajongói levelet), a szidalmazásuk pedig tapasztalataink szerint mindig rossz vért szült, és nem akarjuk egy kolléga hátát sem lapogatni vigasztalólag, mert valaki a nőági felmenőit emlegette nálunk - ezt más formában intézzétek.
  4. Kéretlen reklámüzenetek / spam: ilyet ne. Aki reklámozni akar nálunk, az majd jól megkeres minket, a topikokat vagy a hírek kommentjeit teljesen felesleges teleszemetelni ilyesmivel. Más, hazai videojátékos weboldalak tartalmának linkelgetését sem nézzük jó szemmel, a netes magazinok döntő többsége ingyenes, és könnyen fellelhető, nincs szükség arra, hogy keresztbe reklámozzuk egymást.
  5. A moderátor szent ember. Építünk neki templomot és hamvas szüzeket áldozunk neki farkasvonyítós éjszakákon. Természetesen a moderátor is tévedhet, viszont amit tesz, minden esetben azért teszi, hogy az oldal szinvonalát emelje. Vitába szállni vele, kételkedni a kompetenciájában felér az istenkáromlással - jobb megbízni benne.
  6. A fentiek megsértését moderációval reagáljuk le, ami az adott komment törlésétől a végleges kitiltásig terjedő skálán mozoghat. Megpróbálunk igazságosak lenni, mint Mátyás király (aki valójában cudar kemény egy uralkodó volt :-), de a moderáció szubjektív műfaj, nem áll módunkban népszavazást tartani minden döntésről. Ennek megfelelően felelősséget sem tudunk vállalni azért, amit az oldalon a felhasználóink leírnak - ha valaki rosszkisfiú vagy rosszkislány volt, vállalja a következményeit. Ne felejtsétek el: a fentieket nem azért írtuk le, és nem azért fogjuk betartatni, mert fékezhetetlen diktatórikus hajlamaink vannak (azokat kiéljük a szerkesztőségi S&M bulik során), hanem azért, hogy a Gamer365 közösség normálisan működő, jó hangulatú, és befogadó hely maradjon.