TopTíz - minden idők legjobb reklámjai

TopTíz - minden idők legjobb reklámjai

dragCsető Zsolt2007.06.03. 14:00

Egy hónapja indult rovatunk legfrissebb kiadásában ezúttal is a videók kapják a főszerepet, ám most kicsit más irányból közelítettük meg a témát: a soron következő tizes lista a legjobb videójátékokkal kapcsolatos reklámokat mutatja be - legalábis az általunk legjobbnak vélteket.

A rangsor összeállítása ezúttal is kemény diónak bizonyult, ugyanis akárcsak az eddig vizsgált "kategóriák", ez is telis-tele van jobbnál jobb darabokkal, így most is akadtak olyanok, amiket - ha fájó szívvel is, de - ki kellett hagynunk. Íme tehát a Gamer365 szubjektív rangsora - az egyes helyezetteket az átláthatóság kedvéért oldalanként tálaljuk.

10 - SUPER SMASH BROS.

A tizedik helyezett a humorosabb szekció egyik jeles képviselője, az N64-es Super Smash Bros. reklámja lett. Talán némi önkritika is van abban, ahogyan a virágzó réten vidáman szaladgáló, jól ismert Nintendo hősök egyszer csak egy jól irányzott gáncsolás hatására szépen egymásnak esnek. A reklámhoz választott zene már csak hab a tortán - kétlem, hogy lenne olyan játékos a világon, akinek ne kerekedne mosolyra a szája a mozgókép láttán.

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

9 - PLAYSTATION 2 "HUMAN TOWER"

A Sony nagy általánosságban remek, és a figyelemfelkeltésre koncentráló reklámjai igen komoly szerepet játszottak abban, hogy az óriáscég és a PlayStation brand a kilencvenes évek második felére piacvezetővé váljon. A "Fun. Anyone?" szlogent meglovagló példányok közül talán az egyébként kis hazánkban is vetített, és egy metropolisznyi résztvevővel zajló kicsi a rakást bemutató videó a legjobb, amelyben szintén piros pont jár a kissé egyedi, ám tökéletes zenei aláfestésért.

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

8 - METAL GEAR SOLID 2: SUBSTANCE

Előző két listánkat Hideo Kojima remekművei uralták, ám ezúttal csak a nyolcadik helyre futotta az éppen kiválasztott Metal Gear Solid játéktól. Na nem mintha ez nagy szégyen lenne, hiszen a második rész bővített kiadását népszerűsítő reklám nem kíméli a rekeszizmokat, a játék legfőbb momentumai ugyanis borzasztó viccesen mutatnak a valóságba illesztve. Ja igen, és itt az élő példa arra, hogy bizony volt már Xbox exkluzív MGS játék - még ha csak átmenetileg is. :)

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

7 - PLAYSTATION 2 "THE THIRD PLACE"

A többek között a Twin Peaks-t is jegyző David Lynch soha sem a mindennapi alkotásairól volt híres, így nem meglepő, hogy az ő általa készített PlayStation 2 reklám is, hát...mondjuk úgy, hogy eredetire sikeredett. Valami leírhatatlan, valami szavakkal csak nehezen kifejezhető, valami beteg - ám mégis irtózatosan zseniális.

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

6 - METROID PRIME 2: ECHOES

A következő darab amilyen rövidke, legalább annyira jó. Egy ideig nem is érti az ember, hogy miről van szó, ám egyszer csak megszólal a narrátor: "az idén több millió ember fogja elveszíteni szerelmét a Metroid Prime 2: Echoes miatt." Eszméletlenül jó alapötlet, és remek példája annak, hogyan is lehet puszta kreativitással felkelteni bárki figyelmét.

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

5 - XBOX 360 "STAND-OFF"

És ha az előző helyezettet a kreatív jelzővel illettük, akkor mit mondjunk az Xbox 360 sajnálatos módon betiltás sorsára jutó reklámjára? A "Jump in" szlogen tökéletes "bemutatása", elmebeteg poénnal a végén - nem is beszélve a shotgunnal, gránáttal, vagy épp távcsöves puskával próbálkozó elvetemültekről. Szintén fantasztikus alapötlet.

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

4 - THE LEGEND OF ZELDA: MAJORA'S MASK "RADIO ZELDA"

A Majora's Mask esetében a Nintendo kissé más szemszögből - ha gonoszak lennénk, akkor azt mondanánk, hogy a Sony jól bevált elképzelését felhasználva - próbálta meg népszerűsíteni az aktuális Zelda játékát, aminek eredménye két remek reklám lett. Nehéz is volt dönteni a kettő közül (íme a másik), ám végül a lenti videót választottuk: hetvenkét óra a világ végéig, és a Föld lakossága egy emberként szurkol a játékosnak.

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

3 - PLAYSTATION "DOUBLE LIFE"

Megérkeztünk minden idők legjobb PlayStation reklámjához, ami nem látványos jelenetekkel, nem is megmosolyogtató pillanatokkal, hanem egy elképesztően jól megírt "monológgal" (amit igazándiból több ember mond el, ezért az idézőjel) kelti fel magára a figyelmet. Éppen ezért angol nyelvtudás nélkül kissé nehezen értékelhető a reklám - apró segítség a YouTube-on a videó leírásánál a teljes szöveg.

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

2 - HALO 3 "STARRY NIGHT"

Hajszálnyival maradt csak le az első helyről listánk legfiatalabb tagja, a tavaly decemberben bemutatott Halo 3 tévéreklám. A jól bevált recept ezúttal is fel lett használva: az első másodpercek alapján itt sem tudná megmondani senki, hogy mi is a népszerűsítendő produktum, a fantasztikus dramaturgia pedig erősen szájtátásra készteti az emberek jelentős százalékát. Nem érdekel a Halo? Hát akkor most érdekelni fog!

KATT AZ OLDALVÁLASZTÓRA A KÖVETKEZŐÉRT

1 - GEARS OF WAR "MAD WORLD"

És mindezek után mi viszi el az első helyet? Egy olyan reklám, amely az eddigiek esetében is jól látható trenddel szemben az első pillanattól az utolsóig az alanyt, a Gears of War-t mutatja. Kevésbé ismert tény: a reklámot David Fincher (Hetedik, Fight Club...) rendezte. Különösebb kommentár szerintem nem is szükséges hozzá, főleg azok után, hogy a reklámot nálunk is elég sokat játszották, így jó párszor láthattátok már. És persze ennek ellenére is megnézitek majd újra és újra - például most:

Ők voltak tehát az általunk legjobbank vélt reklámok. Két hét múlva - korábbi szokásunkhoz híven - ismét számíthattok majd arra, hogy a lista másik oldalán is teszünk majd egy kisebb kirándulást...

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Jól áll a Resident Evil 9, a Helldivers 2 értékelései már kevésbé – ez történt pénteken

Továbbá: SteamWorld Heist II, Realm of Ink, Serum, Senua's Saga: Hellblade II.

6 órája
12

Elden Ring jövőkép morzsák, The Forever Winter gameplay leleplezés – ez történt csütörtökön

Továbbá: XDefiant, RKGK, Cozy Caravan, Helldivers 2, Bloodstained: Ritual of the Night, THQ Nordic Digital Showcase.

1 napja
1

Steve Jackson - Salamonis titkai

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, a negyven éves évfordulóra Steve Jackson lepte meg a rajongókat Salamonis titkaival.

1 napja
1

Visszatér a Batman: Arkham, érkezik a nagy Starfield frissítés - ez történt szerdán

Továbbá: két különleges stúdiót zárhat be a Take-Two, Assassin’s Creed a zsebedben és a Steam Deck legtöbbet játszott címei.

2 napja
2

PlayStation Plus: a májusi négyes

Kimondottan izgalmas friss címeket kínál a Sony előfizetéses szolgáltatásának belépő szintje, ami mellé újabb Destiny 2 kiegészítőt is kapunk.

2 napja
12

Wrath: Aeon of Ruin - a poszt-Quake romtúrda

Ha boomer-shooter akarsz lenni, akkor mindenképp hivatkozz legalább egy (de akár több) jellegzetes FPS-re a kilencvenes évekből. Próbáld meg lemásolni annak sikeres elemeit, és ha igazán abiciózus vagy, akkor akár újíthatsz is néhány ponton. A Wrath a Quake technológiáján próbál új utakat lefektetni, de vajon sikerül neki? Teszt!

3 napja
4

Square Enix rekord veszteség, leépít a KeokeN - ez történt kedden

Továbbá: Xbox Games Showcase, Game Pass frissítés, Funko Fusion, Star Wars: Hunters és Shin Megami Tensei V: Vengeance trailer, Returnal évforduló.

3 napja
4

Xbox Games Showcase: júniusban találkozunk!

Most először lesznek együtt az Activision, Blizzard, Bethesda és Xbox Game Studios belsős projektjei, ráadásul külsős partnerekre is számíthatunk.

3 napja

Game Pass: mozgolódás május első felében

A távozó címek listája ezúttal hosszabb, mint az érkezőké. De egy izgalmas premier így is belefért a kínálatba!

3 napja
1

Stasis: Bone Totem

A tavaly debütált PC-verzió után nemrég konzolokra is ellátogatott a Stasis-franchise legújabb felvonása, a Bone Totem, mely a horror és a point-and-click rajongók figyelmére egyaránt pályázik - joggal.

3 napja

A Fallout sikerei, a Remedy tervei – ez történt hétfőn

Továbbá: Housemarque, Tekken 8, Street Fighter 6, Guilty Gear: Strive, Venture to the Vile, Another Crab's Treasure, Rising Heat, Beyond Galaxyland.

4 napja
2

Erre a hétre is jutott indie-cunami - ID@Xbox összefoglaló

A Microsoft és az IGN összefogásában megnézhettük a legújabb ID@Xbox adást, melyben közel két tucat független fejlesztés került terítékre.

4 napja
1

Heti megjelenések

4 napja
2

The Smurfs – Dreams: új Hupikék Törpikék játék az álmok földjéről

A Microids és a Marsupilami fejlesztői egy nintendolike platformerrel gurítják tovább a törpök szekerét.

5 napja
2

A Zónánál már csak az űr hátborzongatóbb – ez történt pénteken

Benne: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Alien: Rogue Incursion, GALIX: New Horizons, Honkai: Star Rail, Kage: Shadow of the Ninja, The Detective Reaper Invites, Save me Mr Tako: Definitive Edition.

7 napja

Rauniot – Visszafogott világvége

Az apokalipszis általában hangos, mindent maga alá temető eseményként jelenik meg a szórakoztatóiparban. Ledobják az atomot, zombihordák árasztják el a városokat, vagy brutális természeti katasztrófák törik el a civilizáció gerincét. Akad azonban néhány mű, ami a fonákjáról közelíti meg ezt a témát. Ilyen a Rauniot is.

7 napja
2

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

8 napja
10

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

9 napja
16

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

9 napja
13

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

2024.04.24.
11

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==