[Teszt] Lego City: Undercover [PS4]

Lego City: Undercover

GhzSzabó Ákos2017.04.25. 19:45

Na, tessék kérem szépen, már megint egy LEGO játék, amelyik nálam landolt. Nem új darabról van szó amúgy, Drag már írt róla egy remek tesztet 2013-ban, amikor is a játék eredeti verziója megjelent. A cikk elolvasása erősen javasolt, hiszen én csak a különbségekre fogok most kitérni, a játékot mélységeiben a kolléga tollából lehet megismerni. Amúgy ha most felhúzod a szemöldököd, hogy akkor te miért is nem hallottál a LEGO City-ről és legfőképpen miért is nem játszottál vele, akkor megnyugtatlak, nagyon keveseknek adatott ez meg. Na, nem azért, mert az Undercover egy rossz játék lenne, egyszerűen csak azért, mert sok évig Wii U exkluzív volt. Ennyi idő után a fejlesztők nyílván szerettek volna egy kicsit több pénzt látni az alkotásukból, így ennek köszönhető ez a „remastered” edition, ami most elérhetővé vált PS4/XBOne/PC platformokra.

Az egyik nagy érdekessége és újdonsága a Lego Citynek az volt, hogy szakított a zsáner hagyományaival és kinyitotta a teljes játékteret, akár egy GTA játék. A hasonlóságok itt természetesen nem érnek véget - kicsit olyan a dolog, hogy most nem egy népszerű franchise-t, hanem egy népszerű stílust Legósítottak meg. Már a kezdés is ismerős lehet, főhősünk, John McClane azaz bocsánat Chase McCain egy nagyobb száműzetés után tér vissza a városba természetesen pont akkor, amikor a szuper bűnöző Rex Fury újra szabadlábon garázdálkodik.


SIKLARA BENYOMÁSAI

A Lego Words után ez a második legós játék, amihez a közelmúltban szerencsém volt, és csak egyetérteni tudok Ákossal, mert a Lego City: Undercover még felnőttként is baromi élvezetes a szörnyű szóviccek, a filmes-popkulturális kikacsintások és a vicces karakterek miatt. Nolan North brillírozik Chase McCain szerepében, de a tökéletesen inkompetens partner, Frank Honey néha így is ellopja a showt. A szórakoztató és változatos sztori küldetésekben felbukkanó bűnözők szintén zseniálisan zsibbasztóak. Technikai problémával PS4-en én sem találkoztam, és különösen az átvezetőkben elképesztő látványos a játék, ami tényleg jó szívvel ajánlható, amennyiben a trehány PC verzióval szemben módodban áll konzolra beszerezni.

A „felújított” verzió 90%-ban megegyezik az eredeti programmal, a maradék 10% a nyilvánvaló hardveres különbségekből adódik, hiszen a Wii U változat nagyon erősen épített a tablet funkcionalitásra. Chase még mindig magával hordozza a saját szolgálati táblagépét és természetesen minden játékmenetbeli funkció megmaradt rajta, viszont értelemszerűen most az analóg karokkal irányítjuk a teljes képernyőre kitett tábla-képet. Aztán ott van még a grafikai megvalósítás, aminek nyilván jót tett az elmúlt négy év, meg az a tény, hogy a jelenlegi vasak sokkal erősebbek, mint a Wii U volt. Bár be kell ismernem, hogy az eredeti verzióhoz sajnos nem volt szerencsém és a jelenlegi kiadást is egy PS4 Pro-n játszom 4K/HDR tévén, de a látvány néhol egészen döbbenetes. (LEGO szinten, természetesen.) A látótávolság remek, a textúrák, a víz minősége igazán pazar, az egész játék lemászik a képernyőről, és még az egészen apró részletek is nagyon jól néznek ki. Az autókban a motor például úgy mozog egyre gyorsabban, ahogyan magunk is odalépünk a gázra. Az eredeti verzióban tapasztalt hosszú töltési időknek is búcsút inthetünk, na nem azt mondom, hogy szuper rövidek, viszont 3 perc helyett mondjuk már csak egy percecskében manifesztálódnak.

Kijavítottak egy másik hatalmas hiányosságot is: végre van CO-OP! Sajnos csak lokálban és osztott képernyőn, ami ugye a világ nagysága és a játékmenet miatt elkerülhetetlen volt. Sajnos saját story a több játékos módhoz nem jár, mindkét játékos Chase-t irányítja valamelyik kosztümében és a történet átvezető videói is ugyanazok, mint az egyszemélyes kampányban. Ettől függetlenül fontos dolog ez, és biztos vagyok benne, hogy sokaknak felkelti majd az érdeklődését. Sajnos az egyetlen nagyobb negatívum is ezt a módot érinti: néha sajnos be-beröccen a framerate az osztott játék során, ami sajnos nem is csoda, hiszen ilyenkor majd' kétszer kell a gépnek ugyanazt kipakolnia a képernyőre. PS4 Pro-n nem volt nagyon látványos, de állítólag az alap PS4-en és Xbox One-okon elég gyakori a jelenség.

Kedves családi barátainkat láttuk vendégül pár napja, nekik van két gyermekük, akik 8 és 12 évesek. Na, gondoltam, itt a remek alkalom, hogy kipróbáltassam velük, mennyire fekszik ennek a korosztálynak a móka. Papírforma. Két és fél óra önfeledt játék, amit a 2.5 éves kisfiam tátott szájjal nézett a kanapéról. Abszolúte gyerekbarát történet és poénok, semmi hibába, bugba nem futottunk bele, szépen mentek előre a történettel, felfedezték a világot, gyűjtötték azt a rengeteg cuccot... és még felnőtt szemmel is teljesen vállalható volt a dolog, a szülők sem szóltak ránk, hogy fejezzük be. Fiatalabb korosztálynak, nagyobbacska gyerekkel rendelkező szülőknek és olyan örökgyerek felnőtteknek, mint jómagam is csak ajánlani tudom a játékot, mert ritka az ennyire kompromisszummentes szórakozás, ami az egész családdal kompatibilis.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Indika - apáca, megkísértve

Az orosz ortodox apácás indie játék, amelynek már a demója komoly hullámokat vetett, érdemes azonban teljesen vakon belevágni. Egy viszonylag hagyományos megkísértés történetre számítottam a címszereplő fülébe obszcén dolgokat suttogó ördöggel, ám egy ennél jóval nehezebben leírható élménnyel gazdagodtam.

15 órája
1

Bemutatkozott az Akimbot, begördül a #DRIVE Rally – ez történt szerdán

Továbbá: Nintendo World Championships: NES Edition, Designated Demigod, Gundam Breaker 4, Sonic Rumble, Quest Master, WitchSpring R.

19 órája
1

Rainbow Cotton - a pamutboszi visszatér

A Cotton játékok gyakorlatilag új életre keltek az elmúlt években, és nem telt el sok idő, hogy az obskúrus Rainbow Cotton is megkapja a maga felújítását. A Dreamcast-éra játékai a gyönyörű SEGA-árkád életérzést hozták, és a Success 3D-s pamutboszija is tele volt szívvel-lélekkel. Lássuk a cukorkát, induljon a tea-parti!

1 napja
4

Kaszál a Microsoft és a Remedy - ez történt kedden

Továbbá: Nintedo és EA üzleti jelentés, Don’t Kill Them All, Hades II, Wholesome Direct, Rocksmith+.

1 napja
14

SaGa Emerald Beyond - Világokon át

Az új SaGa játékban nem kell beérnünk egy vagy két új világgal, hanem kalandjaink során tizenhét egyedi helyen is megfordulhatunk! De vajon mindez elég lesz ahhoz, hogy lekössön minket a mindig különc JPRG sorozat új epizódja? Teszt!

2 napja

Így kerül egy platformra a gaming, a család és a kibervédelem

Mind használunk IT eszközöket, internetezünk, a felhasználók ma már pici gyermekkortól kezdve részesei ennek a világnak. A Gamer365 felületén – szponzorált anyagunkban -, a felnőtt gamereket, gyermekes szülőket célozva igyekszünk felhívni a figyelmet a leselkedő veszélyekre.

2 napja
2

A Microsoft négy Bethesda stúdiót zár be

Az Arkane Austin (Redfall), a Tango Gameworks (HiFi Rush), az Alpha Dog Studios (Mighty DOOM) és a Roundhouse Games esett áldozatul az átrendezésnek.

2 napja
63

140 millió felett a Switch, közel az utód bejelentése

A Nintendo készen áll az új hardver leleplezésére, amire még ebben az üzleti évben sor fog kerülni.

2 napja
8

Hades II Early Access-start, Helldivers 2 megfutamodás – ez történt hétfőn

Továbbá: QuakeCon 2024, Wizard with a Gun, Sword & Fairy Inn 2.

2 napja
9

Heti megjelenések

3 napja
7

Endless Ocean: Luminous - sekély e mély

Az Endless Ocean utoljára a klasszikus Wii konzolon úszott be a nappalinkba, 2024-ben pedig a folytatás úgy tesz, mintha nem telt volna el tizenöt év azóta. Na, nem azért mert így rohan az idő, hanem mert a Luminous alig újít az elődökhöz képest, és sok tekintetben vissza is fejlődött. Teszt!

4 napja
1

Jól áll a Resident Evil 9, a Helldivers 2 értékelései már kevésbé – ez történt pénteken

Továbbá: SteamWorld Heist II, Realm of Ink, Serum, Senua's Saga: Hellblade II.

5 napja
36

Elden Ring jövőkép morzsák, The Forever Winter gameplay leleplezés – ez történt csütörtökön

Továbbá: XDefiant, RKGK, Cozy Caravan, Helldivers 2, Bloodstained: Ritual of the Night, THQ Nordic Digital Showcase.

6 napja
1

Steve Jackson - Salamonis titkai

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, a negyven éves évfordulóra Steve Jackson lepte meg a rajongókat Salamonis titkaival.

7 napja
1

Visszatér a Batman: Arkham, érkezik a nagy Starfield frissítés - ez történt szerdán

Továbbá: két különleges stúdiót zárhat be a Take-Two, Assassin’s Creed a zsebedben és a Steam Deck legtöbbet játszott címei.

7 napja
2

PlayStation Plus: a májusi négyes

Kimondottan izgalmas friss címeket kínál a Sony előfizetéses szolgáltatásának belépő szintje, ami mellé újabb Destiny 2 kiegészítőt is kapunk.

8 napja
12

Wrath: Aeon of Ruin - a poszt-Quake romtúrda

Ha boomer-shooter akarsz lenni, akkor mindenképp hivatkozz legalább egy (de akár több) jellegzetes FPS-re a kilencvenes évekből. Próbáld meg lemásolni annak sikeres elemeit, és ha igazán abiciózus vagy, akkor akár újíthatsz is néhány ponton. A Wrath a Quake technológiáján próbál új utakat lefektetni, de vajon sikerül neki? Teszt!

8 napja
5

Square Enix rekord veszteség, leépít a KeokeN - ez történt kedden

Továbbá: Xbox Games Showcase, Game Pass frissítés, Funko Fusion, Star Wars: Hunters és Shin Megami Tensei V: Vengeance trailer, Returnal évforduló.

8 napja
4

Xbox Games Showcase: júniusban találkozunk!

Most először lesznek együtt az Activision, Blizzard, Bethesda és Xbox Game Studios belsős projektjei, ráadásul külsős partnerekre is számíthatunk.

9 napja

Game Pass: mozgolódás május első felében

A távozó címek listája ezúttal hosszabb, mint az érkezőké. De egy izgalmas premier így is belefért a kínálatba!

9 napja
1

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==