[37] carville (offline)

Segít?kész - Vidám - Hisztis

Ő egy 31 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Balatonalmádi

5195 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 103594 kreditet gyűjtött

2008 June
10:41 eBay tortúra
Még március végén nyilalt belém a tudat, hogy a kicsi fehér PSP-m kóros alultápláltságban és használat hiányban szenved. A gondos tulaj pedig törődik az ilyesmi problémákkal, így neki is álltam a megoldásnak. És ezzel kezdetét vette:
Április 2.
Megtaláltam a tökéletes választást, méghozzá ebben a bontatlan Jeanne D'arcban. Már az első képek is tetszettek róla, aztán Squall Lionheartnak is tetszett, így aztán korábban is a "majd egyszer megveszem" kategória jeles tagja volt. És ugyan sokkaltam a posta költségért 6 fontot Angliából, de így is összesen kb 7000 forintomba fog fájni, úgy hogy Buy it Now, és azonnal fizettem is, ahogy az tőlem szokás.

Április 3.
Kapok egy automatikusan, gép által küldött e-mailt, hogy már postázta is a csomagot, 5-15 nap közt fog megérkezni (ilyen lassúért fizettem én ennyit?).

Április 18.
Na és hol a csomagom? Írok neki.

Április 20.
"Furcsa karaktereket láttam a címedben, inkább nem küldtem el nehogy elvesszen a postán. Kérlek erősítsed meg és akkor elküldöm." Aha, elküldtél egy automata üzenetet hogy minden rendben, majd aztán képtelen vagy visszaírni hogy még sincs rendben, csak ha már én zargatlak. Te se kapsz már 5 csillagot a kommunikációra tőlem az biztos...
Mivel a nevemben tényleg voltak érdekes karakterek, ugyanis magyar karaktereket is használtam mivel láttam az eBay és a Paypal rendben kezeli őket, azonban valamit átmahináltak. Azóta már csak krikszkrakszokat ír helyettük a Paypal, pedig már átszerkesztettem, de akkor is. Majd írok nekik, de most vissza erre az esetre.
Akkor válaszomban leírtam mégegyszer, csak angol karaktereket használva, hogy biztosra menjek. És lenyelem hogy ilyen fatökü, hogy magától szólni képtelen...

Április 21.
Az üzenet biztos elment, választ nem kaptam. Lehet nem is szól csak küldi.

Április 26.
Azért még se akarok úgy járni, hogy megint ülök 15 napot a seggemen, mire kiderül, hogy kikötődött a cipőfűze, vár az anyjára hogy bekössé és nem tudott elmenni a postára. Ezért szóltam hogy légyszi mondja már meg, akkor elküldte-e vagy sem.

Április 28.
Még mindig nem válaszol. Mivel már kezdett gyanús lenni, írtam neki hogy ha nem válaszol 2 napon belül, jelentem eBayen.

Április 30.
"Jaj nagyon sajnálom hogy ilyen későn szólok. A csomagodat feladtam már Április 25.-én, 5-15 nap múlva ott lesz. Jól van bazze...

Május 10.
Április 25-höz 15 nap ma járt le, csomag nincs sehol. De persze ebből azt is kinézem hogy nem napokról hanem munkanapokról van szó, és ünnepeket is voltak meg minden....

Május 19.
Azért most már tényleg itt kéne lennie.

Május 20.
Ekkor derül ki hogy mennyire hasznos, ha az ember kedves, de figyelmetlen banki ügyintézővel nyit számlát. Úgy véltem, az azonnali SMS értesítés elég lesz (ezt nem is felejtette el). Viszont az a kérésem, hogy ne küldjenek postai úton számlakivonatot, süket fülekre talált, így persze azóta is küldik. Én meg lusta vagyok emiatt bankba menni. Rendben, akkor ha miközben várakozok fogdokira, áttanulmányozom az április nyomtatott változatát. Mivel úgy volt hogy az ipse angol, és nem is vettem semmit Hong Kongból igen csak kellemetlen meglepetés ért. A tranzakciók adatai közt az országokat jelölő kódnál ugyanis a Nagy-Britanniát jelölő "GB" helyett az egyiknél "HK"-ra lettem figyelmes, és az összes gyanúsan annyi volt mint amennyiért én a Jeanne D'arcot vettem. Ezekszerint még lakhelyéről is hazudott (ami megmagyarázná a drága postaköltséget), és mivel már nagyon régóta gyanús ez a töketlenség, simán elképzelhető hogy át lettem b***va...

Fogdoki után egyből mentem eBayre hogy na akkor mit kell csinálni, mert kérném vissza a pénzem. Ekkor persze kiderül hogy a túl nagy engedékenységem most bosszulja meg magát, ugyanis a pénzt visszatéríteni csak az aukció lezárásától számítva 45 napig lehetséges. Ezt már hallásból túlléptem akkor, de azért uána számoltam. És igen, Május 17.-én járt le a 45 nap. Feljelenteni viszont az aukció végétől számítva 60 napig lehet, így legalább ezt megtettem, ha már pénzt nem kapok... Viszont közvetlenül az eBaynek még ekkor se lehetett szólni, előbb "vitát" (dispute) kellett indítani, és ha 10 napon belül nem kapok választ az eladótól, vagy ha válaszol és nem fogadom el, akkor szólhatok eBaynek. Sok veszteni valóm úgy sincs.

Május 30.
Természetesen a pasas nem válaszolt az égadta világon semmit se, ezért már mennék is hogy jelentsem eBay-nek. Amikor viszont... Egyszerűen ki van szürkítve a lehetőség. Nem értettem. Még a dispute elején is, amikor még elméletileg nem lehetne használni, akkor is működő képes volt, most csakazért se. A 60 nap se járt még le. Nem értettem mi a rák van, de már annyira elegem volt az egészből, hogy hagytam is a francba... Megloptak, ez van.

Június 2.
"Bocsánat hogy csak ilyen későn válaszolok. A csomagodat postáztam Április 25.-én." Persze persze, ragaszkodj a mesédhez. Már úgy se érdekel, örülj a kilopott pénzednek.

Június 5.
Némmá, ilyen tényleg van????

Ez még annál is nagyobb csoda, hogy a Vodafone kiépítette a 3G lefedettséget Balatonalmádiban, röpke 2 évvel a konkurencia után. És nem tudom mi a fenéért fizettem Hong Kongba, mert tényleg Cambridge-ben adták fel. Ez az élet relytéje marad.
Lezártam a dispute-ot és szóltam hogy megjött, viszont a sebesség és a kommunikáció miatt gondolom nem csodálkozik hogy neutral visszajelzést fog kapni. És akkor még visszafogtam magamat.
Rá 5 percre pedig írtam a választ hogy mázlija van, mert az aukció már annyira régi hogy az eBay egyszerűen nem enged feedbacket küldeni. De legalább már mindenki megkapta amit akart, és ami fontosabb, vége van.
37 komment

[3] Truner
Jun 10., Tuesday 16:47 #37
Én kétszer vettem Ebayről cuccokat. Az egyik tavaly szeptemberben a Sonic Rush Adventure(megjelenésekor rendeltem két hónapig tartott ideérni, mivel a játékot kétszer adta fel... az első valahol eltűnt), a másik pedig egy nemrég vásárolt Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 ami miatt már strikeolt is az eladó, mert a pénz nem érkezett meg... hát persze-_-
Mindenesetre grat a játékhoz!
[20] Vuxy
Jun 09., Monday 21:18 #36
ismerős...bár nekem elvileg a posta baszta el...valahol valaki Európában az általam szponzorált Frontlinessal nyomul :I
"don't follow anybody, lead yourself"
[10] loga
Jun 09., Monday 10:48 #35
Válasz Makaveli (#31) üzenetére

Luck is a Skill! Live Gamertag-PSN id:loga1980
Jun 09., Monday 1:09 #34
Hatalmas grat a játékhoz, és jó látni, hogy van, aki ad a véleményemre
[7] muDao
Jun 08., Sunday 12:32 #33
Nálam most ilyen helyzet alakult, hogy nyertem egy aukciót, kifizettem, a gyerek holnap küldi elvileg, azonban éjjel kaptam az eBay-től egy levelet, miszerint azt az itemet törölték valamiért. Nem a gyerek törölte, hanem a bay. Ilyenkor mi van? Remélem azért elküldi. :/
Aki nem dolgozik, annak nincs hiba a munkájában.
[64] DarkVenom
Jun 08., Sunday 1:36 #32
Válasz carville (#29) üzenetére
Ó, pedig náluk sokmindent néztem...
Thrills, Chills, Kills!
[8] Makaveli
Jun 07., Saturday 20:15 #31
jobban jártál volna ha letöltöd valahonnan 15 perc alatt
Mara Salvatrucha 13
[7] SunDragon
Jun 07., Saturday 12:55 #30
A nyáron lesz PSP-m..s csak 15 rongy lesz ^^
Szerintem az a legnagyobb király, aki önmagán tud uralkodni!
[37] carville
Jun 06., Friday 22:14 #29
Válasz sidocious (#26) üzenetére
Olvasd el végig Votl dispute, csak amilyen toleráns vagyok, nem siettem el, és kicsúsztam a pénz visszafizetési időből.
Amúgy: offerhouse-uk
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[31] HuTi
Jun 06., Friday 21:40 #28
Válasz muDao (#27) üzenetére
Így van, nagyon nem mindegy...
Ráadásul én már nem egyszer vettem itthon beszerezhetetlen dolgot és eddig (lekopogom) nem volt problémám!

Egyébként az ékezetekre figyelni kell! Az első csomagomnál még nekem is ékezettel volt megadva a cím, aztán átjavítottam. A postás szerencsére volt olyan találékony, hogy idetalált Tele volt a nevem meg a címem $, @ és hasonló karakterekkel
War has changed. ◬
[7] muDao
Jun 06., Friday 19:52 #27
Nekem is ma volt egy Disput-os ügyem a gyerekkel, aki végül barátnőm szemcsijét nem tudta elküldeni, de mindketten benyomtuk azt az opciót, hogy megegyeztünk a vásárlás semmissé tételében, így mindenkinek jó, meg korrekt is volt, azonnal utalta vissza a pénzt. Amúgy árban meg nem mindegy, hogy pl valami amit itthon 119 illetve 109k-ért árulnak, az kintről postával együtt volt 42k.
Aki nem dolgozik, annak nincs hiba a munkájában.
[24] sidocious
Jun 06., Friday 19:15 #26
hja... és ha lennél szíves a nevét, vagy userét közzétenni!!!
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
[24] sidocious
Jun 06., Friday 19:13 #25
disput
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
[24] sidocious
Jun 06., Friday 19:13 #24
erre van a dispit console és szépen a pénzt ki lehet kaparni a csávóból...
volt már szerencsém ilyenhez többször is... a világ nem változik, gyökerek, élősködők mindig lesznek itt is, külföldön is!
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
[27] Aky
Jun 06., Friday 17:24 #23
Minden jo ha vege jo
En eddig hala isten sosem jartam porul es eddig 37 positive feedbackel allok
PSN : Aky82Hun
[30] typer
Jun 06., Friday 16:33 #22
Válasz carville (#21) üzenetére
köcsög sony!
én a 360as játékaim egy részét innen vesz, pl most is a ninja gaine II-t tőlük rendeltem, 49,9$+3,4$, ami a mai közép árfolyam mellett sincs 9000huf
[37] carville
Jun 06., Friday 16:26 #21
Válasz typer (#20) üzenetére
"This item is not available for shipping to
# European Union
... "
Példának okáért.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[30] typer
Jun 06., Friday 16:23 #20
miért nem rendelted innen: KATT!
olcsóbban kijöttél volna, mert a posta csak 3,4$, és ők legalább nem basznak át
[30] typer
Jun 06., Friday 16:20 #19
a pgr 4-et anno egy kanadai eladótól rendeltem, a csomag hong-kongból érkezett, de ez nem zavart, csak kicsit furcsállom, hogy ezt így meg merik játszani
azóta, amikor valamit vásárolni akarok, akkor csak a negatív és a semleges értékeléseket nézem meg, mert ott néha valaki feltünteti, hogy nem is onnan jött a csomag, ahonnan elvileg a leírás alapján kellett volna, hogy jöjjön
[37] carville
Jun 06., Friday 15:56 #18
Válasz BW (#16) üzenetére
Rossz a következtetés!
Balatonalmádi egy kisváros. A legközelebbi szoftverbolt Veszprémben van, ami nem lenne gáz addig, amíg nem szar német importtal pakolnák tele a játékokat 20 ezer forintért.
A csomagszállítást vállaló pesti boltok (pl CD Galaxis) PC-s játékokkal vannak ellátva leginkább, azokat onnan is veszem. Konzolosok közt viszont elég kicsi a választék, és azokat is baromi drágán adják, így ilyet már ritkábban veszek, akkor is inkább a magyar helyzet javításáért nyelem le a plusz pár ezret...
Game.co.uk-val kapcsolatban pedig már nem egy blogbejegyzésem van...
eBay-jel meg hosszú idő után az első panaszom, amiből meg is állapítottam, hogy a több ezer eladó közül ezt az egy (tehát 1) eladót kerülni fogom messziről...
Miközben eBaynek köszönhetek egy 24 fontért teljesen bontatlan Lost Odysee-t is, mert a gyerek nem ilyen ajándékot kért és nem kell neki, miközben ennyiért egy boltban sem kapod meg. És csak egy volt a jó üzletek közül.
A Jeanne D'arc meg egyébként meg se jelent Európában, ez is amerikai import. Nem nagyon fogod megtalálni magyar vagy legalább angol boltban, nem hogy 7200 forintnak megfelelő áron.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[11] mcwolf
Jun 06., Friday 15:38 #17
Válasz BW (#16) üzenetére
Azért ez szerintem a ritka esetek egyike.
Én is már 10 vásárlás felett vagyok (főleg játékok),a világ minden tájáról (Kína,USA,UK), de eddig egyszer volt probléma a Kínai postával, de a pénzemet akkor is visszakaptam.
Azért az a 3000-4000 Ft difi nem mindegy,Nekem megéri azt a néhány százalék kockázatot. Ha meg nagy értékről van szó,kötök rá biztosítást,és akkor nem lehet gond. Még úgy is beljebb vagyok anyagilag,mintha itthon venném a boltban.
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg
[40] BW
Jun 06., Friday 12:30 #16
Következtetés: vásárolj boltban.
And cousin... business is a-boomin'.
[34] Ray
Jun 06., Friday 10:07 #15
naigen....
Szép,kényelmes dolog ez a netes vásárlás,pláne hogy "óccsójéé" vehetsz cuccot, de ha olyan dolgokat olvasok, mint itt is, felvetődik a kérdés....megéri ennyit szopni ,idegeskedni,utánnajárni(költség ezis) hogy "jobban" járj??
Neked,mint kívülállónak...mi a véleményed az intelligenciáról?
[35] savoo
Jun 06., Friday 9:59 #14
Válasz Crockett (#13) üzenetére
Én az utóbbira tippelek!
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
[33] Crockett
Jun 06., Friday 9:12 #13
A mocsok.Nekem egy pólóm körözött le.Vagy fel sem adta a köcsög vagy vmelyik postás abban feszit.Vannak szar emberek mindenhol.
XboxLive: Dolumajo
[7] muDao
Jun 06., Friday 9:05 #12
Na, nekem megérkezett épségben az X-metal-om, már csak a dobcuccra várok, mert a szemüveg, amit barátnőmnek rendeltem, vissza lett hívva vagy mi, június 10-én tudják elküldeni, ha kell akkor is, de addig is azonnal visszautalta a pénzt.
Aki nem dolgozik, annak nincs hiba a munkájában.
[6] Triple T
Jun 05., Thursday 20:17 #11
Engem egyszer basztak át ebayen, nézegettem PS3as játékokat, és rátaláltam 7ropiért (szállítással együtt) egy GRAW2-re, teljesen újjan, bontatlanul. Hátt ugy is volt egy kis felesleges pénzem, mi másra költeném, ha nem a PSemre. Szóval megrendeltem, kifizettem, 10 nap, 15 nap, 20 nap... Megnézem már mi történt csorikámmal, hátt ebayen nincs ilyen elado... Ok, üzenet ebayrol, csorikát visszaélések miatt törölték... 7k minusz, de az én hibám is volt, figyelmetlen voltam, palinak 0 feedback, és semmiféle biztosítás a szállításra. Azota ált. csak power sellerektöl vásárlok, nem akar ujra így járni.
[64] DarkVenom
Jun 05., Thursday 15:41 #10
Egyébként pont e játék miatt fordult meg a fejemben a PSP vétele.
Thrills, Chills, Kills!
[31] Daniel
Jun 05., Thursday 15:33 #9
ebayhez grátisz idegeskedés jár
ja rejtély nem relytéj
Gamertag: Tiszi
[11] ZS0LTI
Jun 05., Thursday 15:31 #8
Jó sztori, happy enddel. ^^
[7] muDao
Jun 05., Thursday 15:14 #7
Válasz muDao (#6) üzenetére
Pont ebben a pillanatban kaptam egy mailt, attól a gyerektől, aki a dobcuccot küldi, hogy visszadobta neki a posta, mert max 70 inchig lehet küldeni, a drumset meg 90 voilt így a külső dobozt le kellett szednie körbetekerte ilyen pattogtatós papírral meg körbeszigszalagozta. Kíváncsi leszek, rommá törik-e idefelé?
Aki nem dolgozik, annak nincs hiba a munkájában.
[7] muDao
Jun 05., Thursday 14:47 #6
Na, most faszám rámhoztad a parát, 3 csomagot is várok, amik elvileg már úton vannak.
Aki nem dolgozik, annak nincs hiba a munkájában.
[12] Sagem
Jun 05., Thursday 14:36 #5
hát egen..de legalább a pénzed nem úszott el. Szerencsére én még nem csalódtam az Ebayben, legutobb figyelmetlenségből rossz cuccot rendeltem be, majd egyből fizettem is szokásom szerint, és akkor vettem észre, hogy hopp, ez mellé ment..Írtam az eladónak, aki másnap válaszolt is, hogy nincs gáz, visszateszi a pénzt, és tényleg
No Mutants Allowed
[37] carville
Jun 05., Thursday 14:35 #4
Válasz DarkVenom (#3) üzenetére
Ahogy olvastam leginkább csak én.
De azt is hozzá teszem azért, 25 vásárlásból, 1 év alatt ez volt az első problémám az eBay-jel, és ugye most is egy konkrét eladóval inkább, akitől most már soha az életben enm fogok venni. És mivel a csomag is azért megjött, és egyben van, végülis ebből is happy end lett.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[64] DarkVenom
Jun 05., Thursday 14:30 #3
Amikor az ember a te blogodat olvassa, elmegy a kedve mindenféle online vásárlástól Vagy csak te vagy ennyire peches?
Thrills, Chills, Kills!
[19] Hellfrost
Jun 05., Thursday 14:30 #2
Jah, és grat a remek játékhoz!
[19] Hellfrost
Jun 05., Thursday 14:29 #1
Hát elég nevetséges történet én még így nem jártam, pedig volt hogy tényleg kínából jött a motyó. Bár a PS3 kicsit soká jött mondjuk meg kellett vámot is fizetni, nem voltam boldog...
carville
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Anime, Billiárd, Letöltés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live