[5] doktor solidjan (offline)

Szenzációs - Lehetetlen - Hallatlan

Ő egy 119 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

5090 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 5052 kreditet gyűjtött

2007 March
12:03 döntés vol. 1.0
mostanában besokaltam és döntöttem...
...mégpedig úgy, hogy szelektálom a gémeket, és megprobálok "szakosodni".
ez -az első hallásra elég röhejes- döntés annak köszönhető, hogy mostanában szinte mindenbe belenyúltam, ami otthon fellelhető (ez több, mint száz gémet takar), valamint mostanában rengeteg új stuffhoz jutottam hozzá és hatalmas megdöbbenéssel vettem észre magamon, hogy folyamatosan a befejezettségi státuszt figyelgettem, mert untam/nem tetszett/nem kötött le - sőt még olyanokat is untam, amiket anno Top-nak kiálltottam ki magamnak, meg olyanokat is, amiket az általam referált szaksajtó az egekig magasztalt.

szóval így megtartottam magamnak a retro (a durván retro, minimál bit-es) gémeket, de azok közül is sokan mennek a polcra szobadísznek.
a taktika és a stratéhia stuffokat - szerintem ezzel próbálom ellensúlyozni a folyamatos tompulásom... :D igazából kibaszott jók ezek az agyas témák, így ezek nem veszhetnek.
és maradtak még a horror témák. ami elég érdekes, mert a horrorfilmeket rühellem (gagyiság), és ez az egész horrorgém-örületem anno az SH1-el kezdödött még a '90-es évek végén, szóval nem vagyok egy régi motoros a témában, mert korábbról nagyon kevesett pótoltam be.
sajna mostanában minimál survival (mert az action nem teljesértékű horror) jön az általam birtokolt platformokra, de mégis szinte nulla a csalodottsági arány.
nah meg persze megtartom magamnak a nagy favorit sorozatokat (jobban mondva Saga-kat), mint például Castlevania, Zelda, nah meg persze az MGS, és, ha MGS, akkor marad az összes Kojima Productions produktum.

szóval érdekes jövőnek nézek elébe. minimál stuff lesz az, amit én ténylegesen nyomatni fogok, de minden esetre rendkivül tartalmas lesz.
persze, az is előfordulhat, hogy ez nem lesz betartva, mert egy hirtelen fellángolású valami. meg nem is akarok pár nagyon igéretes darabról kimaradni, szóval azért a félrekacsintgatás esélye elég nagy, sőt szinte biztos.
de lehet, hogy egy ötletre tettem ezzel pontot, amin már régóta rágodok.

nah bazmeg, ennek a végére is eszembe jutott egy szar közhely: "minöség! nem mennyiség!"
7 komment

[2] Bigshot
Apr 21., Saturday 15:21 #7
Szevasz Látom betett a függés. Nem is baj. A fent vázolt helyzet arra emlékeztet, amikor warezoltam. Volt 30 game-em, mindegyikkel toltam 20 percet azt csá. Sztem maradj a MGS/SH vonalon. Mondjuk lehet 1 hónap alatt már változott a helyzet, and im missin the point. Na mind1. Rég hallottam rólad szóval nekem ez is új.
[2] Bula
Mar 20., Tuesday 20:53 #6
Jó a közhely dumád.
A szeszelésnél is figyelembe vehetnéd.
[13] ölyv
Mar 18., Sunday 23:00 #5
Válasz doktor solidjan (#4) üzenetére
Tényleg amúgy ez a Role of Rose miről szól és mennyire hasonlít Silent Hillhez??Sajnos nem találtam megjelenési dátumot Eu-hoz, de ha neked PAL-os példányod van akkor 100% hogy már kapható Eu-ban, csak éppen Mo-n nem.Parás gém??A Mariás Sh2 részt láttam Pc-n de sokáig nem toltam(meg állítólag rövid)mert marhára fejtörős volt az egész. Az a foszer aki feladatokat adott neked mindig eltűnt egy másik szobába amikor teljesítettél neki valamilyen feladatot,nekem a Mariás résztől megfájdult a fejem. Szerintem azt a kis kedveskedést kár volt betenni a Pc/Boxos majd később a Ps2-es tulajok számára. Inkább adtak volna Making of DVD-t a Boxos/Pc-s tulajoknak is.
Mar 18., Sunday 9:37 #4
Válasz ölyv (#3) üzenetére
SH-val nekem abszolut favorit az első (leg-leg-leg, mindenhogy), utána meg a harmadik, mert végülis az a folytatása az elsőnek történeti szálon. a Room meg csak egy licenc cucc, semmi több. a második rész talán a legnagyobb szabad területtel rendelkező epizod, rengeteg fegyverrel, sok endinggel, meg nekem a Director's Cut van meg, abban meg van még egy plusz "minigém", amiben Maria-val kell nyomulni - zsír kis agyas téma. áhh, zongorás fejtörő volt az eddigi legnagyobb logikai cucc, amit eddig gémben láttam - ezzel egyszer nyertem egy láda sört is, mert fogadtam az egyik pajtimmal, hogy ez az első részben van, ő meg azt mondta, hogy a másodikban - a kis tudatlna.

nekem a Rule of Rose origi PAL verzában van meg, annyi szépséghibával, hogy a disc-en túl semmi nem eredeti: kiskönyv nincs, a tok egy sima kék DVD-tok, a borító meg a J-NTSC-s verza. de mondom a lemez full origi, és ami a legfontosabb, hogy PAL szabvány, ami egész jó jel, mert akkor nálunk is fellelhető lesz hivatalosan is. amúgy gondolom, valami seftelt cucc lehet, de az már engem hidegen hagy, csak fusson, ez a lényeg.
agyad, amíg van, adjad, amid van
[13] ölyv
Mar 18., Sunday 0:29 #3
Válasz doktor solidjan (#2) üzenetére
Rule of Rose na ezt meglesem.Yakuzával meg úgy voltam hogy nem egy Shenmue klónra számítottam és nem is csalódtam a játékban. Teljesen más mint a Shenmue,mondjuk van egy-két hasonlóság a két gém között. De a Shenmue az a nyomozgatós titokzatos játék a Yakuza meg az a mindenkit szétverek és nem nyomozók módszer,de így is szórakoztató. És nem is olyan rövid a gém a város pedig nagyon interaktív,szóval engem megfogott. Az Sh-val kapcsolatban pedig igazad volt mert amikor megvettem anno az Sh4 eleinte baromra tetszett, de egy idő után nagy csalódást okozott a gém, mindegyik helyszínt 2X végig kellett járnom,Silent Hillhez semmi köze nem volt a játéknak csak egy utólag ráncfelvarrott Sh-nak ki kiáltott gém,kicsit csalódtam benne. Azóta se fejezeztem be, viszont volt alkalmam találkozni és végignyomni az Sh3-at azzal csak egy bajom volt hogy túl rövid és túl kevés Silent Hillt kapunk a játéktól.A Silent Hill 2-vel pedig az volt a bajom anno hogy béna voltam és nem tudtam tovább jutni a gémbe.. Viszont pár hónappal ezelőtt unatkoztam és beraktam az Sh2 Pc-n, most hogy volt végigjátszásom nem tudtam abbahagyni a gémet!!!Ezek után be kellett szereznem a gyűjtői változatot Ps2-re azért Ps-en mégis csak jobb az irányítás. Eszméletlen milyen zenék vannak a gémben, mennyire beszaratos és beteges. Ráadásul a story is nagyon a helyén van hogy valójában te ölted meg a feleségedet. És Silent Hillből is elég sokat kapunk/látunk. Az Sh1-el pedig volt alkalmam 1 hétig játszani Ps1 emulátorral Pc-n, de valahogy nem volt az igazi.:I Egy templomig jutottam el ahol találkoztam Alessa anyjával(Dahlia asszem), előtte a zongorás résszel sokat vesződtem de megérte még az 1-nek is ütős hangulata van pedig az csak 32Bit(néha- néha ott is paráztam egy-pár résznél). Tényleg amúgy ez a Rule of Rose meg fog jelenni/megjelent már hivatalosan is Mo-n???
Mar 17., Saturday 23:37 #2
Válasz ölyv (#1) üzenetére
nah, azé' a SoL és a SE nyugodtan maradhatott volna.

de, ha rám hallgatsz, akkor a PS2-dre még beszerzed a Rule of Rose-t, mert én több éve nem láttam ekkora alkotást, mint ez - persze azé' nem mennék a vágóhídra érte, ha nem tetszik, de azé' nyugodt szívvel ajánlom.

nah meg a Yakuza helyett nekem ott vannak a Shenmue-k.

amúgy valaki (vagy isten, vagy sátán ) hozott a klubban, látom te is hezitálsz rendesen.
és mondtam azt is, hogy a Room nem lenne rossz gém, ha nem lettek volna vele SH szintű elvárásaim, de így pfhhh...
agyad, amíg van, adjad, amid van
[13] ölyv
Mar 17., Saturday 13:21 #1
Én is hasonlóan gondolkoztam mostanában,volt egy kis nagytakarítás magam elé néztem és ami nem kellett vagy egyáltalán nem is játszottam vele sokat vagy csak 1X kivégzett gammákat eladtam így került vágóhídra az Mgs2-3(csak az első részt tartottam meg),Tekken5,Gran Turismo 4 stb.Mostmár csak pár gammát akarok beszerezni Ps2-mre mert az utóbbi időben azt veszem észre hogy vagy retrozgatok egy kicsit előveszem a játékok játékát az imádott Driver 2,Mgs1-et vagy pedig néha jön valami jó stuff mint pl.: most a Yakuza és egyfolytába azzal játszom. És a nagy neveknek titulált játékokat max. 1X ha végignyomtam, ilyen volt pl.: Mgs3,Silent Hill 4(emléxem még anno mondtad nekem hogy már pedig a régi Sh részek jobbak és milyen igazad volt),beszereztem a Silent Hill 2 és azóta már Pc-n 1x,Ps2-n 2X végignyomtam és egyszerűen nem tudom megunni mert annyira hangulatos. Egyszóval változnak az igényeim lassan beköszönt nálam is az új generésön.(ott viszont egyelőre még kevesebb játék érdekel)
doktor solidjan
agyad, amíg van, adjad, amid van
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, FPS, Online FPS, Retro, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék mindenhol, Zene (játszom), DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Bulizás
Barátok, ismerősök
sigmavirus1
(offline)
nasty
(offline)
JiZzMaStEr ZeR0
(offline)
Bula
(offline)
Fatman
(offline)
greensmooka
(offline)
Bigshot
(offline)
mr throat
(offline)
DarkCDI
(offline)
Papparazzo
(offline)
Riddla
(offline)
Bula_2000
(offline)