[2] Let (offline)

Lehetetlen

egy 39 ves fi s itt lakik: /

4712 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 2058 kreditet gyjttt

2007 March
11:08 Mi is a DVI
Tmren, tbb forrsbl
(fordtott, kiegsztett cikk)
MI IS A DVI ?
A DVI A D)igitlis (V)ideo (I)nterfsz rvidtse.

A DVI a modern kpmegjelent technolgia egy npszer formja, mely arra szletett, hogy maximalizlja a flat LCD monitorok s modern video grafikai krtyk kpmegjelent teljestmnyt. Helyettesti P&D (Plug & Display) sztenderdet, s egy fokkal jobb, mint a csak-digitlis, rgebbi flat kpernykn hasznlt DFP formtum. A DVI csatlakozsok egyre npszerbb vlnak a videokrtya gyrtk krben, s a legtbb krtya ma mr fel van szerelve mind VGA mind DVI outputtal.

Amellett hogy a DVI egyike az j szmtgpes interfszeknek, a DVI sztenderd egy rvid ideig adattvivknt szolglt a HDTV, EDTV s Plasma megjelentkhz s ms fejlett video megjelentkhz, melyeket TV msorszrshoz, filmekhez, vagy DVD-khez hasznlnak. Emellett nhny magasan fejlett DVD lejtsz is rendelkezett DVI bemenettel a magas minsg analg Komponens video bemenet mellett. A digitlis kpmegjelent piac ma mr a HDMI bemenet fel fordult a magas felbonts mdia adattvitelhez, s a DVI egyre inkbb a szemlyi szmtgp piacra korltozdik.

MILYEN DVI FORMTUMOK LTEZNEK ?
Hrom tpus DVI kapcsolat ltezik: DVI-Digitlis, DVI-Analg, and DVI-Integrlt (Digitlis & Analg). Ez alapjn kiemelten rdemes figyelni a DVI bemenet mgtt ll betre monitor vsrls sorn.

DVI-D - Igazi digitlis
A DVI-D csatlakozs kzvetlen digitlis kapcsolatot hoz ltre a forrs (video krtza, konzol, stb.) s a digitlis LCD (vagy a ritka CRT) monitorok kztt. Ez gyorsabb, magasabb kpmnsget ad, mint az analg csatlakozs, egyszeren maga a digitlis formtum miatt. Eredenden minden video krtya digitlis jelet ad le, mely analgg alaktdik egy VGA kimeneten. Az analg jel elri a monitort, malyd visszakonvertldik digitlis jell. A DVI-D kikszbli az analg talaktst s javtja az adattvitelt a forrs s megjelent kztt.

DVI-A - Magas felbonts analg
A DVI-A csatlakozs a DVI jel analg megjelentre val tvitelhez val, mint pl. egy CRT monitor vagy nhny HDTV. Habr nmi jelvesztesg fellp az analg talakzts miatt, mg mindg jobb kpet ad, mint a sztenderd VGA.

DVI-I - Kt vilg legjobbika
A DVI-I csatlakozs olyan integrlt csatlakozs, mely kpes digitlistl-digititlisra vagy analgrl-analgra jeltvitelre is. Ez termszetesen jelentsen kiszlesti a csatlakozs felhasznlhatsgt.
Mint a tbbi formtumnlt, termsztesen a DVI digitlis s analg formtumok sem felcserlhetek. Ez azt jelenti, hogy a DVI-D csatlakozs nem fog analg rendszer, a DVI-A pedig digitlis rendszer kiszolgljaknt mkdni. Ha analg forrst szeretnnk digitlis megjelenthz castolni, szksg lesz egy VGA→DVI-D talaktra; s hogy egy digitlis jel analog kpernyn jelenjen meg, egy DVI-D→VGA talaktra.

SSZEFOGLALS
A DVI egy 1999-ben alkotott, trmrtetlen magas mnsg digitis videojel tvitelre szolgl sztenderd. A krlbelli adatatvitel szint 10x165MHz = 1.65 Gbps! A DVI „native” digitlis (A/D conversions) R,G, B formtum tviv, mely idelis magas felbontshoz.

http://www.datapro.net/techinfo/dvi_info.html

http://www.octavainc.com/faq.htm#What_are_all_the_pins_in_DVI

http://en.wikipedia.org/wiki/DVI
1 komment

[15] bandita
Mar 07., Wednesday 7:32 #1
Ilyen technikai lersokat , s minnl tbbet a topikokban is lekne ragasztani.
Akkor legalbb nem olvasnm a sok hozz rt szakzseni 4 elemis f@sgokat.
Dead or Glory
Let
Let mg nem rt idzetet!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Kedvenc jtk-mfajaim
Kaland, Szrakoztat, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk mindenhol, Trsasjtk, Zene (jtszom), Magazinok, jsgok, Knyvek, Grafika, rajzols, Bartok
Bartok, ismersk
Mr Wazzeg
(offline)
bandita
(offline)