[1] c0m1n65un (offline)

Ő egy 31 éves fiú és itt lakik: Pest / Tahitótfalu

532 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 468 kreditet gyűjtött

2020 October
17:21 Emulátoros Demon's Souls élmények és egy kis Animációzás!
Sziasztok!

Tudom régen jelentkeztem már, de azért még élek. Sajnos továbbra is borzalmasan menedzselem a szabad időmet, de azért történt néhány dolog, amely szót érdemel.

Az első ilyen a Souls játékok iránti rajongásom.
Számomra a Dark Souls talán minden idők egyik legjobb játéka, és már régi vágyam volt, hogy a nagy elődöt is kipróbáljam, de konzol híján ez eddig nem jött össze.

Reménykedtem, hogy a felújított Demon's Souls kiadásra fog kerülni számítógépekre is, de az elmúlt néhány hét után erről már nem álmodozom többé. Ráadásul nekem a felújított verzió kinézete valamiért nem is tetszik. Használt konzolt nem akartam venni, mert eléggé lutrinak tartom, ráadásul alig volt olyan játék a PS3-asra, ami engem érdekel és exkluzív.

Gondoltam hát egyet és kíváncsiságból megnéztem, hogy mi a helyzet az emulálással, de nem vártam tőle sokat. Kellemes meglepetés ért. Néhány percnyi beállítás után, és egy kis későbbi finomhangolással megdöbbentően jó eredményt kaptam.

Persze az én gépem viszonylag erősnek számít, a Demon's Souls pedig nem mai darab, de engem meglepett, hogy milyen jól fut a játék. Még a magyarítást is rá tudtam tenni, így hát magyarul álltam neki.

Nem akarok nagyon ömlengeni a játékról, de nekem messze jobban tetszett, mint a túlnyújtott Dark Souls 2: Scholar of the First Sin.

Az első óra tényleg megdolgoztatja az embert, utána viszont már jön a megszokott Souls-like recept, és a játékos szabályozhatja a nehézséget. Ész nélkül mész előre, akkor a nehézség Hard. Ésszel mész előre, akkor medium, ha pedig megállsz a jó helyeken farmolni, akkor a játék easy.

Én az utóbbit választottam, hogy a játék legtöbb részét kiélvezhessem.
A Demon's Souls viszonylag rövid, de nekem sikerült több mint huszonöt órát beleölnöm mire megláttam a stáblistát. Nem bántam meg egyetlen percét se.

A grafika szerintem nem vészes, bár nálam ez mindig másod szempont volt. A játékmenet nagyon jó, és persze büntet, ha hibázol.

A történet nekem nagyon tetszett. Tudom, a legtöbben azt mondják, hogy a Souls játékoknak nincsenek történetei. Én ezzel egy kicsit vitatkoznék. Szerintem igenis jó történetek bontakoznak ki a szemünk előtt, de az elmesélési mód teljesen más, mint a megszokott. Én élveztem ezt a kis kalandot, és a másik befejezés még hangosan hívogat.

A Dark Souls és a Demon's Souls is kiváló játékok. A Dark Souls folytatásai ugyan szintén jó játékok lettek, szeretem is őket, de valami hiányzik belőlük, ami a két elődbe, még ennyi év után is megvan. Ezt a valamit én stílusosan léleknek hívom.

A másik dolog, amit meg akartam osztani veletek, az egy újabb animáció.

Mivel Démonok lelkeit szereztem meg, így kevés új dolgot tanultam, de azért készítettem egy videót.

Ezúttal a vegánságot vettem górcső alá, a magam sajátos módján. Nyilván én ezt nem bántásból csináltam, és szerintem nagyon karót nyeltnek kell lenni ahhoz, hogy ezen valaki besértődjön. Szerencsére eddig nem is történt ilyen.

A videóról elöljáróban csak annyit, hogy háromnapi tömény szabadidő, és egy szembevérzés kellet az elkészüléséhez.

Íme, az elkészült videó! Fogadjátok szeretettel.

https://www.youtube.com/watch?v=7XFTGJK1ojg

Köszönöm, hogy újra időt szakítottá rám!
Nemsokára újra jelentkezem!

9 komment

Oct 21., Wednesday 8:31 #9
Infóképpen a saját konfigom: Intel i3 9100 CPU (4x3.6 GHz), GTX 1650 4GB, 16 GB DDR4 RAM. A mai világban ez már inkább alsó kategória, mint közép, de a PS3 emu a támogatott játékoknál röhögve elfut rajta, még inkább vissza is kell fogni a framerate-et, hogy ne menjen túl gyorsan.
Oct 20., Tuesday 22:18 #8
Válasz c0m1n65un (#5) üzenetére
Nem hinném, hogy a PS Now szolgáltatásuk mellett megtörténne a besegítés...
Egyébként maga az emuláció még érdekelne is, de egyrészt időm se lenne rá ezzel szöszölni, másfelől a gépem se elég erős ehhez - talán egy PS2 emut már el tudna futtatni.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[25] Hwopapa
Oct 20., Tuesday 14:22 #7
Már vagy 3 hete a DS pörög nálam is (kb 8 év után először) és azt hiszem tudom miről beszélsz. A másik két játék sokat recycle-ol ebből és jóval könnyebb a kezdetek kezdetén is rendelkezésre álló warpolásnak hála.

Ez a PS3 emu is jól hangzik, de gép hiányában egyelőre parkolóra kerül - remélem nem sokáig
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
Oct 19., Monday 6:11 #6
Válasz c0m1n65un (#5) üzenetére
Igen, és akkor a PS3 játékokat sem kellene feltétlenül kisöpörniük a store-ból.
[1] c0m1n65un
Oct 19., Monday 3:22 #5
Válasz Captain Vrungel (#4) üzenetére
Folyamatosan fejlesztik az emu-t! Majdnem mindennap érkezik frissítés. Hihetetlen a fejlődés, el sem tudom képzelni, hogy hol járna a fejlesztés, ha Sony is egy kicsit besegítene.
Oct 18., Sunday 14:57 #4
Válasz c0m1n65un (#2) üzenetére
Na, újra kipróbáltam a gyári Virtua Tennis 3 lemezemmel, pontosabban annak a dumpjával, a legutóbbi blank screen helyett most majdnem tökéletesen futott 1080p-ben, 60 Hz-re maxolt framerate-tel. Csak a hang szaggatott egy kicsit.
Oct 17., Saturday 17:42 #3
Válasz c0m1n65un (#2) üzenetére
Köszi az infót! Őszintén megvallva mostanában nem nagyon próbálkoztam a témával, de a kompatibilitási listán most már sokkal több címet látok, amely játszható állapotban van, úgyhogy történhetett előre lépés. Kár, hogy maga a Sony ennyire dobta a PS3 emulációt.
[1] c0m1n65un
Oct 16., Friday 13:31 #2
Válasz Captain Vrungel (#1) üzenetére
Más játékot nem próbáltam ki emulátorral, így róluk nem tudok nyilatkozni, de a Demon's Souls esetében az emulátor honlapján ( KATT!) leírják, hogy min kell változtatni ( KATT!).
Nálam így már működött, csak volt egy kis FPS drop, így Preferred SPU Threads beállítást 2-ről, 5-re állítottam. Utána már tökéletes volt.
Próbálkoztam átállítani 60 fps-re a játékot a normál 30 helyett (ez kicsit bonyolultabb művelet volt), sikerült is, de így az átvezetők helyett fekete képernyőt nézhettem, úgyhogy én ezt inkább hagytam.
Azt javaslom, hogy olyan játékokkal érdemes próbálkozni, amelyekről a honlap compatibility ( KATT!) részében van leírás, mert a legtöbb játék más-más beállítást igényel.
Sok sikert.
Oct 15., Thursday 13:07 #1
Magáról az emulációs "setting"-ről tudnál írni valamit? PC-n PS3 emulálás engem is érdekelne, de eddig nem jártam vele túl nagy sikerrel.
c0m1n65un
c0m1n65un még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
Nincs egy sem...