[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4097 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20544 kreditet gyjttt

2019 September
10:26 GiganticX - Teszt (iOS)

Tesztoszteron frccsen a kpernyre, veket becsatolni!
A koreai rdekeltsg Action Square-rl nem igazn lehetett eddig hallani, nem is csoda hiszen csupn egy komolyabb cm jtt ki tlk, de a nv jl cseng rdekes mdon hasonlt a Square Enixre ami nem kicsit vllhat elnyre egy viszonylag ismeretlen cg szmra. Viszont els jtkukkal a Blade-el (ami egy meglepen j Diablo kln) elg hrnevet szereztek maguknak ahhoz, hogy egyszerre kett j projektbe is belekezdjenek. Ezek kzl az els a Gigantic X, ami ugyancsak egy Diablo-szer jtk, de ezttal a kardok s brdok helyett a lfegyverek kerltek az eltrbe s a hardcore sci-fi hangulat.

Az mr az els pillanattl fogva kiderl, hogy a Gigantic X egy erteljes, karizmatikus jtk mely azonnal felprgeti az embert, szerintem ez a kicsit Guy Richie-s rendezi stlus (amikor felgyorsulnak az esemnyek majd a kell pillanatban teljesen lelassulnak), remekl passzol a jtkhoz, a szereplk bemutatkozsa epic, kicsit taln erltetettnek tnhet gy elsre, de hamar meglehet szokni s utna mr mindenki imdni fogja. Ilyen a nyerkperny is, ahogy a fszereplk bepakoljk magukat a szllt rhajba, erteljes, gizda, adrenalint pumpl, nagyon tvol keleti.

Egyelre sszesen hrom fszereplnk lesz, Scardy a csapat vezetje korbbi elit alakulathoz tartoz katona, lesz minden kezd jtkos kedvence, hiszen a sorozat Lv puskja s a msodlagos shotgun kivl fegyverek egy joncnak. A kpessgei remek tptalajt nyjtanak brmilyen helyzetben, igaz a HP-ja nem tl magas, de nem nehz elsajttani a harci stlust, ppen ezrt gyakorlatilag brmilyen szitucira j tud lenni. A msodik zsoldos neve Titan, ebben szerintem benne van minden, embernk egy kt lbon jr hegy, a preferlt harci stlus termszetesen a kzelharc, ezek kzl is a kzelharci fegyverek, vagy ppensggel a puszta kl (nmi pnclszer rsegtssel termszetesen). Szmomra ez a karakter teljes mrtkig hasztalannak tnt, solo jtkosoknak nem ajnlanm, egy komolyabb Boss harc alatt gyakorlatilag semmire nem j, pedig ers, magas a HP-ja, jk a kpessgei is, lvezetes vele nyomulni, st mi tbb mg pajzsot is tud maga kr vonni, de nem egyjtkos zemmdra lett kitallva, ha viszont van csapat ms karakterekkel, akkor rgtn nagyon hasznos tud lenni. Vgl pedig de nem utols sorban ott lesz Rhea, a vgtelen lb, cscss specialista, mert mindig kell egy n a csapatba ugyebr, aki miatt a kanok versenghetnek, sszeveszhetnek, balhzhatnak, beleszerethetnek. Rhea szerencsre nem az a bratyizs fajta, kkemny magnak val n, titokzatos stt mlttal. gyakorlatilag mindenre j, de leginkbb a flkzel illetve fltvl ll neki a legjobban, elsdleges fegyvere a villmgyors dupla pisztoly, msodlagos pedig egy hatalmas kzi gy, mely annl ersebb minl tovbb tartjuk nyomva a „ravaszt”, ez az egyetlen cszli a jtkban amivel egybknt clozni is tudunk (nem pedig automatikusan clratartani a legkzelebbi ellenfelet), elsajttani kicsit bonyolult, de rdemes. Rhea kpessgei kivl tmogat karakterr teszik, a kombincik szma vgtelen, rdemes megtallni a megfelel egyenslyt a kpessgei kztt, mert csatadnt tud lenni, ha van a csapatban egy tapasztalt s jl kibalanszolt Rhea.

A jtk hrom fontosabb tevkenysgre oszthat, els krben ott lesznek a szimpla Megacorp kldetsek, amiket vgtelen mennyisgben lehet farmolni, adott lesz jelen esetben ngy bolyg, ngy klnbz helysznnel, vilggal, termszeti adottsgokkal, lvilggal s persze fellenfelekkel. Lesz hrom fegyverkszt vllalat, mindegyiknek lesz egy a Forntnite-bl elhreslt battle passja, ezek hetente frisslnek, a jutalom amit a teljestsrt kaphatunk kicsit egyszer ingyenes verzi esetn, de ha megvesszk a heti passt, akkor jval magasabb s rtkesebb is tud lenni. Egy ilyen tree tz fokozatbl ll, mindhrom trsasgnak sajt treeje van, szval ha teljesteni akarjuk minden hten mind a hrmat, radsul a passt is megvsrolva, akkor ahhoz bizony darabonknt 400 kristlyra (Crona) lesz szksgnk, teht sszesen 1200-ra. Ennek az ra hozzvetlegesen 30 dollr hetente, teht havonta 120 dollr. Ez brutlis, persze lesz nmi kezd kszletnk, nem is kevs s persze farmolni is lehet Cront, de sajnos ez teljesen random, s nagy ritkasgszmba megy. A passok kivtelvel viszont nem igazn lesz szksgnk ms klteni valra, a jtk hibtlanul jtszhat rklts nlkl is, de nem rt tudni, hogy a maximlistk bizony bajban lesznek.

A msodik jtktpus az „Underworld”, itt gyakorlatilag vilgbajnoksgok lesznek, a versenyszmok amikben indulhatunk teljesen vltozk s vletlenszerek, lesznek solo s lesznek trsas esemnyek, van hogy fixen csak egy karaktert hasznlhatunk, lesz hogy akr tbbet is. A lnyeg mindig az, hogy adott lesz egy Boss, akit le kell gyzni, a nehzsg brutlis, az alvilgot bizony nem kezd jtkosoknak talltk ki, van hogy egy harc szinte mr-mr Monster Hunter illetve Dark Souls nehzsgi szintet is elri, fleg amikor egyedl vagyunk. Ha kinyrnak minket van lehetsg jraledni, de ennek a szma vges, venni meg csak sok-sok pnzrt tudunk. Szval trekedjk arra, hogy egy letbl megcsinljuk a kivst, mert itt a jutalom kivtel nlkl mindig nagyon rtkes. Vgl pedig de nem utols sorban ott lesz mg a „Frontline”, itt gyakorlatilag a peremvidken zajl hborba csatlakozhatunk be, kett tpus jtk kzl vlaszthatunk, az egyik a tmads, a msik meg a vdekezs. Ha teljestettk az els szintet jn a kvetkez, termszetesen egyre jobban nehezed kihvst tartogatva. Ez csapatjtk, ha nincsenek cimbork akkor a jtk sorsol ki neknk plusz kett embert A Frontline kivl hely a nyersanyagok farmolsra, azt viszont tudni kell, hogy ha nincsenek meghvand haverok akkor nha tbb percet is kell vrni arra hogy sorsoljon hozznk valakit a jtk. Ezt nem igazn rtem, ugyanis ebbl arra lehet kvetkeztetni, hogy nem jtszanak valami sokan a jtkkal, ami egy mobilos cmnl elgg meglep, fleg egy ilyen szintnl.

Alapveten egybknt itt is minden a fejldsrl fog szlni, az sszes kldets s minden a jtkban a lootrl szl, az esetek tbbsgben elre tudni fogjuk, hogy milyen jutalmakat kaphatunk, a krds mr csak az hogy milyen erssgt, mert a jutalom szerencsre garantlt. Minden szereplre fel lehet aggatni hat tpus ruht, kett tpus fegyvert s kett kabalatrgyat (amik egybknt hasznos buffokat tudnak adni). A felszerelsek a klasszikus szintek alapjn lettek csoportostva (fehr, zld, kk, lila, arany), ha hasonl nev ruhkat rakunk embernkre akkor szettbnuszt kapunk, jelenleg a Tier5-s cuccok a legersebbek. Egybknt mindent lehet fejleszteni (enhance) ms trgyakat bebontva illetve idvel megchippelni is tudjuk a cuccokat, de ehhez igen ritka nyersanyagokra lesz szksgnk. A chipelssel tudjuk elrni hogy a felszerels elrje a Tier6-os szintet, nekem ez ilyen rvid id alatt sajnos nem sikerlt.

A Gigantic X egy meglepen jl sikerlt jtk, fantaszikus grafikval s lvezetes jtkmenettel. De sajnos nem tartogat magban el tartalmat ami egy ilyen jtkhoz ktelez lenne, hamar r lehet unni az rksen ismtld kldetsekre, fellenfelekre, a jtkosbzis nem elg magas ahhoz hogy mindig talljunk embert ha jtszani szeretnnk, igen komoly framerate droppal tallkoztam, amin meglepdtem hiszen eddig mg egy jtknl se szaggatott be sem az iPhoneX-em, sem pedig az iPad Prm, szval ktlem hogy a kszlkekben lett volna a hiba. Az irnyts mint mindig elgg knyelmetlen gy rtintkpernyn, a jtk gyakorlatilag kontrollerre szletett, maga a tmny lvezet lenne mondjuk Xboxon nyomulni vele. Sokat vacilltam a 3 s 4 pont kztt, de vgl egy betoners kzepes mellett dntttem, mert hiba j, ha nem nyjt eleget. Egy mobilos jtk nem csak 5-10 rra szl hanem hetekre, hnapokra, akr vekre is, ezt mindenkppen figyelembe kell venni amikor bedobunk valamit a piacra. Kiprblni mindenkppen rdemes, mert kr lenne kihagyni, de megvltani nem fogja a vilgot ... sajnos.

3/5
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live