[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4158 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20934 kreditet gyjttt

2019 August
07:30 DOTA Underlords - Teszt (iOS)

Mindenki pontosan tudja mi is az a DOTA?
Akkor most jjjn egy kis trtnelem, jmagam azon kevesek kz tartozok akik mg mindig gamerek s meglhettk a Dota megjelenst, felemelkedst s uralmt ami a mai napig tart s leginkbb dominancinak hvnm. A Dota – Defense of the Ancients – eredetileg a Blizzard nagysiker RTS jtknak a Warcraft III-nak egy custom mapje volt. Az azta legendnak szmt IceFrog tervezte, kihasznlva a beptett plyaeditor adta lehetsgeket. Szmtalan rdekes jtk kszlt itt, tbbek kztt a Tower Defense mint olyan is az egyik ilyen custom mapbl szrmazik, de ez egy msik nap tmja. A Dotban kt t fs csapat jtszik egyms ellen, akik klnbz kpessgekkel rendelkez hsket irnytanak. A cl termszetesen a msik csapat legyzse, ebben nagy szerep jutott a plyaismeretnek, a csapatmunknak s ki hogyan tudja menedzselni a karaktert, leginkbb az gyztt aki kpes volt a lehet leghamarabb kimaxolni a karaktert. Egy kis mosolysznet utn a Valve Entertainment megvette a jogokat a jtkhoz, st mi tbb magt IceFrogot is alkalmazta, hogy segtsen nekik elkszteni a Dota 2-t ami ezttal mr egy nll jtknak kszlt. Nem kevs (kzel t ves) fejleszts utn vgl kiadtk a jtkot, a siker dbbenetes volt, innentl fogva mr minden trtnelem.

A Dota Underlords a legjabb ereszts a frachise-ban, szintn a Valve adta ki, a cl a mobilos kzssg megnyerse volt, ppen emiatt maga a jtkmenet teljesen ms mint az eddigi Moba jtkokban. Az Underlords gyakorlatilag egy tbls jtk, s ahogyan azt mr a mobilos cmektl megszokhattuk szinte teljesen automatikusan trtnik benne minden. Neknk viszont ehhez kpest meglepen sok feladatunk lesz, az adott id erre igencsak szks lvn a meccsek krkre vannak osztva, egyszerre nyolc jtkos kzd meg egyms ellen kiesses alapon. Szval nem rt a Tutorialt vgigcsinlni, hogy valamennyire azrt kpben legynk mit kell tennnk ebben a rvid idben. A 8x8-as trfelen hseinket brhova elhelyezhetjk, jmagam nem vltem felfedezni olyan nagy szerepet abban kit hova rakunk, de tny, hogy elnyt jelenthet ha mondjuk a tmad s vdekez egysgeket elre tesszk, mg a tvolsgiak vagy mgttk vagy tisztes tvolsgban helyezkednek, el, de lvn a dolgok villmgyorsan trtnnek s maguktl, ezrt nehz lenne megllaptani a csatarend szmt-e egyltaln valamit.

A jtk menete nagyon egyszer, minden kr elejn megjelenik egy men ahol pr hsbl kivlaszthatjuk a szmunkra legszimpatikusabbat. A hsk csoportostva vannak szerepkr s sebzstpus szerint, a jobb fels sarokban lthatunk egy szmot, ez egyrszt az rtkt mutatja (egyszeren fogalmazva hogy hny aranyba kerl) illetve egyben azt is jelenti mennyire szmt ersnek. Ez a szm 1-5 kztt szerepel a legjobb egysgek csak a jtk vgefel jnnek majd, illetve ez annak is a fggvnye, hogy mi magunk milyen szinten vagyunk. A kr elejn lv bevsrls idben eldnthetjk, hogy hst akarunk-e venni vagy t arany peng fejben nvelhetjk valamennyire a szintnket is. A szintnk fogja meghatrozni, hogy egyszerre hny hst tehetnk ki a plyra. A maximlis szintnk tz, ebbl kifolylag logikusan csak tz hsnk lehet kint egyszerre a plyn. A hsk kztt rendkvl komplex s sszetett kapcsolatrendszer van felptve, amikor megemelnk egyet s a plyra akarjuk tenni fogjuk ltni klnbz szn vonalakkal, hogy az ppen aktulis ember kivel milyen kapcsolatban ll. Ennek a synergie-nek a kitapasztalshoz hossz id s sok tapasztalat kell, tekintettel arra, hogy kt kr kztt a folyamatos s akcids jtkmenet rdekben igencsak kevs id ll a rendelkezsnkre, mojolshoz nem sok idnk lesz. Ismerjk meg a hsket, a kztk lv kapcsolatot, nem mindig a legersebbek a legjobbak, sokszor tbbet rnk el azzal, ha olcsbbakat vesznk s azokat sszevonva fejlesztjk. hrom azonos hsbl tudunk csinlni egy kett csillagosat, hrom kett csillagosbl pedig egy hrom csillagosat, logikusan a hrom csillagos hsk sokkal de sokkal ersebbek mindenkinl, mg akkor is ha trtnetesen a leggyengbb hsbl gyrtuk ssze.

ppen ebbl kifolylag az elsdleges s legfontosabb szerep a hsk sszevonsa lesz. A msodik legfontosabb hogy trdjnk a sajt fejlesztsnkkel is, ha azt ltjuk hogy pldul mr mindenki hatos szinten van, mi meg mg mindig csak tsek vagynunk ez azt fogja eredmnyezni, hogy k hat egysget raknak ki a plra mi meg csak tt. gy elgg nehz lesz nyerni ugyebr. A harmadik nagyon fontos dolog az egysgek kzti synergie lesz, hogy mi magunk mennyire vagyunk ezzel tisztban. Vgl pedig de nem utols sorban nagyon nagy szerep lesz a szerencsnek is (RNGesus), egyrszt hogy a shopban milyen egysgeket kapunk (egybknt kett arany fejben jradobhatjuk a shopot, illetve idnknt lesz ingyenes lehetsgnk is erre) msrszt pedig hogy az t krnknt jelentkez semleges meccs utn milyen varzstrgyat kapunk, ami ugyancsak random. A varzstrgyak ismerete ugyancsak nagyon fontos, ahogyan az is, hogy a hrom lehetsges vlaszts kzl melyik mellett dntnk, illetve azt melyik hsnkre tesszk.

A jtk elejn lesz pr loot kr, amikor gyakorlatilag a cl, hogy kicsit fejldjnk elrjk a hrmas szintet s magukkal a jtkosokkal ekkor kerlnk majd szembe. Egyszerre nyolcan fogunk jtszani egymssal, kiesses, vletlenszer sszesorsolssal. Az letnk 100 pontrl indul, ha vesztnk mindig annyi letet vonnak le tlnk ahny egysge az ellenfelnknek letben maradt. Logikusan a meccs vgefel ha sokkal gyengbbek vagyunk a msiknl, knnyen lehet, hogy tizessvel fogjuk veszteni a pontokat. Minden tdik kr utn semleges kr jn, valami ers AI ellen, akiket ha legyznk rtkes jutalom ti a markunkat, illetve minden ilyen kr utn jnnek a varzstrgyak is. A jtk addig megy amg szpen sorban mindenki el nem hullik, ez sokszor 35-40 krt is jelenthet, szval nem ppen az a WC-re beugrok nyomni egy kis Dott tpus jtkrl beszlnk, als hangon is legalbb fl ra egy meccs. Lehetsgnk lesz vgignyomni a Tutorialt, jtszhatunk gp ellen is t klnbz nehzsgi fokozat ellen, de fejldni s szintet lpni csak akkor fogunk ha emberek ellen jtszunk. Erre ott lesz a Casual player s a Ranked multiplayer md, rankedba csak t casual utn mehetnk, de mindenki ksse fel a gatyt, mert mr a Casual is ultrakemny, hiba random minden a jtkban a tapasztalatbeli klnbsgek nagyon ersen ki fognak mutatkozni mr az els pr kr utn is.

A Dota Underlords mg csak bta tesztelsi llapotban van, egyelre csak lesben teszteli az egsz vilg, felmrik mik lehetnek a gondok vagy problmk vele, mekkora az rdeklds, hogy mire lehet majd szmtani a vgleges verziban bele se merek gondolni. A jtlk rendkvl addiktv, az egyszer szablyok ellenre nagyon sok van benne, sokkal tbb mint amit elsre gondolnnk. A lehetsgek s stratgiai kombincik sora vgtelen. Nagyon ltvnyos, nagyon lvezetes, de komoly kihvst jelent benne jobb eredmnyt elrni. Egyrtelmen a hardcore jtkosok terepe ez, krds hogy az ultra casual mobil piacon ez mennyire tudja megllni a helyt. Emlkszem az eredeti Dott imdtam, az erre pl Moba jtkok mr kevsb fogtak meg, de ez az Underlords egy mestermnek grkezik, ez mr most az elejn kiderlt. Mindenkppen tegyetek vele egy prbt!

5/5
7 komment

[13] Cash Bacsi
Aug 31., Saturday 19:09 #7
Vlasz Daniel San (#6) zenetre
Tenk j tenk j!
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[10] Daniel San
Aug 30., Friday 10:06 #6
Remek teszt Ca$h! Meghoztad a kedvem ehhez a sz@rhoz kszi!
[24] CeXzer
Aug 30., Friday 9:57 #5
Vlasz Cash Bacsi (#3) zenetre
A Drodo studio, de k voltak az elsk, k alkottk meg az autochesst, amit azta mindenki lemsolt, a Valve is. Igaz a DotA a Valve tulajdona (br azt pedig ugye egy warcraft 3 mod volt eredetileg, amelyhez IceFrog viszonylag ksn csatlakozott, de vgl lett a lead-designer s a Valve vele ksztette el a DotA 2-t), de az autochesst k is klnoztk a Drodo eredetibl. Mikor a mod sikeres lett, elreptettk a knai srcokat a Valve HQ-ba, hogy megbeszljk, hogyan csinljanak kzsen klnll jtkot, de vgl nem tudtak megegyezni, csak abban, hogy mindketten kln csinlnak egyet.
A Drodo pedig Dragonesttel egytt csinlt sajt autochest. PC-re Epic exkluzv lesz, mobilra nem tudom mr hogy van ez, a Dragonestnek van Autochess: origin nven jtka, de nem tudom, az a Drodoval kszlt, vagy sem.

Minden autobattler kztt vannak klnbsgek, szerintem a legjobb a Riot League of Legends kliensbl jtszhat Teamfight Tactics, mert egyrszt a draft krk miatt aki lemaradt kap mg egy kis extra elnyt, msrszt lehet kombinlni a trgyakat, amitl sokkal vltozatosabb, mint a tbbi s ha szerencsd van, legyzhetetlen termintorokat tudsz pteni, br ez azrt igen ritka.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Aug 29., Thursday 20:22 #4
Vlasz Cash Bacsi (#3) zenetre
Ezt n is vgom, de a jtkmenete hasonl mindkettnek, nem?
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[13] Cash Bacsi
Aug 28., Wednesday 14:32 #3
gy rtem, az Underlordsot a Valve ksztette, mg a DOTA Auto Chesst valami msik brigd.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[13] Cash Bacsi
Aug 28., Wednesday 13:44 #2
Vlasz Necroman Mk2 (#1) zenetre
Az Auto Chess az elvileg egy teljesen ms jtk, ms fejlesztktl a DOTa ltal inspirlva. Ezt a Valve csinlta ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Aug 28., Wednesday 11:47 #1
Olvastam az Index cikkt az Auto Chess-rl, emiatt megrtem a lelkesedsedet a fenti program irnt. Lehet rnzek majd, mi ez az egsz.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live