[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4273 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 21224 kreditet gyjttt

2019 July
06:51 Durango: Wildlands - teszt (iOS)

Egy kis MMO Jurassic Park mobilra?
Kezdjk rgtn azzal, hogy mg konzolokra is kiss nevetsges azt a kifejezst hasznlni hogy MMO, ht mg egy mobiljtkra, de a fejlesztk jra s jra prblkoznak ezzel a dologgal, kisebb nagyobb sikereket aratva. De ugye aki valaha is jtszott mr mondjuk egy World of Warcrafttel az pontosan tudja mi is az igazi lmny s vagy csak kicsit mosolyog a bajsza alatt, vagy az asztalt csapkodva kacag ezen a kifejezsen, hogy melyik valsul meg mr csak a sajt vrmrskletn mlik. A Durango: Wildlands viszont meglepen jl teljest minden fronton. Lssuk ht akkor mirt is van ez.

Engem rgtn a jtk elejn megvettek kilra ugyanis ez az izometrikus megkzelts, hogy minden ilyen apr s pici s beltjuk a hatalmas jtkteret nmileg a hsidk Diablo II-jt idzte fel bennem. Persze a kt jtknak abszolte semmi kze egymshoz. Trtnetnk egy vonaton kezddik beltjuk az egsz flkt s tbb mint egy tucat karaktert lthatunk ahogy bksen ldglve vrjk a kvetkez llomst. Ezek lesznek a jtszhat karakterek, meglehetsen nagy lesz a vlasztk, ugyanis a kzelharcban jratos katontl fogva egszen a titkrnig mindenki megtallhat. Ha valaki esetlegesen azt hinn, hogy az egyik jobb mint a msik nagyot fog tvedni, ugyanis a Durango komplex jtkmenetben mindenkire szksg lesz, fleg amikor mr tnyleg MMO-ra kerl a sor s esetlegesen tagjai vagyunk egy nagyobb csapatnak. Szval miutn mindenki kivlasztotta a kedvenc karaktert, annak a nemt s belltotta a kls tulajdonsgait mr rgtn bele is fogunk csapni a lecsba.

A vonat ismeretlen oknl fogva egy id alagtba keveredik, pr perc erejig a mlt s a jelen sszekeveredik ez pont elg lesz ahhoz, hogy egy hatalmas Tirex-szer dn le is trtse a vonatot a snekrl. a balesetet nagyon gy tnik csak mi ltk tl, de szerencsre egy dgs, bgys, vrske a segtsgnkre siet (mintha csak tudta volna hogy itt fogunk landolni) s gyorsban elmagyarzza neknk az alapokat. A tutorial nem tl rvid, de nem is tl hossz, megismerkednk az alapfelllssal miszerint az idhurok amibe kerltnk megfordthatatlan, nem tudunk soha tbb hazamenni, de a j hr az hogy nem vagyunk egyedl, szmtalan ms ember gy jrt mint mi, a mltban rekedt Durango szigetek gyakorlatilag tmve vannak dnkkal s tllkkel. Megismerhetjk majd az irnyts, a harc, a kraftols, mindennek az alapjait. Belekstolunk az itteni letbe ami valljuk be nem fenkig tejfel. Felejtstek el az automata jtkot, harcot, brmit ami manapsg olyan divatos lenne a Durango: Wildlands egy hardcore jtk ahol mindent, sz szerint mindent, neknk kell csinlni.

A kperny tele lesz lettel s felszedhet trgyakkal, a jtk igencsak szpen jutalmaz minket, hiszen nagyjbl mindenrt tapasztalati pontot fogunk kapni, szintlpsenknt kapni fogunk skill pontokat, amiket a kpessgeink kztt tudunk majd elosztani, alaposan gondoljuk t, hogy mik azok amik fontosak a szmunkra, hiszen ksbb amikor tagjai lesznk egy kzssgnek, knnyen lehet ms feladatkrk fogjk elnyerni a tetszsnket. Egszen pontosan tizenkett kpessggel fogunk tallkozni, olyanokkal mint kzelharc, tlls, heneteskeds, gyjtgets, vdelem, fzs s mg sok hasonl. Ha kivlasztunk egy kpessget akkor dbbenetes ltvny fog a szemnk el trulni, hiszen nem csak szimpln nvelni tudjuk eggyel az adott kpessget, hanem egy tbb pontbl ll, komplex skillfval fogunk tallkozni, csak a kzelharcnak (melee) hat kln pontja lesz amik egyenknt tbb mellkgazattal is rendelkeznek. Szerencsre brmikor lehetsgnk van arra, hogy egy megtanult kpessget elfelejtsnk – ez azrt valljuk be elgg butn hangzik – szval ha ksbb meggondolnnk magunkat elindulhatunk valami teljesen msik irnyba is.

A jtk szpen alaposan mindenre meg fog tantani, hogy kell gyjtgetni, hogyan kell receptek alapjn dolgokat kraftolni, ahogyan magt a harcot is megtanuljuk, ami elsre taln kicsit bonyinak tnhet, vagy krlmnyesnek, fleg a mostanban oly divatos automata jtkok utn. Lnyeg a lnyeg, minl tbb skillpontot kltnk a kzelharcra annl tbbfle lehetsg kzl vlaszthatunk majd, olyanok mint kitrs, felklels, rgs, egykezes harc ktkezes harc s a tbbi. Fontos tudni, ha megtmadunk egy dnt, akkor mindig figyeljnk arra, hogy mikor jelenik meg krltte egy srga karika, ilyenkor mindkppen trjnk ki s kezdjnk bele egy ellentmadsba. Gyakorlatilag ennyi lenne a harc lnyege, minden ms mr csak krts s bvts. Vannak egybknt olyan mozdulatok amiket magtl is tud csinlni a karakternk, de ez kzel sem lesz olyan automatikus mint amilyenre elsre gondolnnk. Miutn vrske megtantott minket mindenre, megcsinltunk pr prbakldetst, volt pr harc, gyjtgets s receptels, megtehetjk, hogy egy hatalmas lgballonnal elutazunk a kvetkez szigetre. Maga az igazi jtk csak ekkor indul majd el, a lehetsgeink szma pedig tbb mint dbbenetes. Elkpeszt mret szigetekkel lesz dolgunk, a felfedezk el fognak julni, majd tallkozni fogunk ms jtkosokkal is s elindul ha nem is egy az egyben igazi, de meglepen tartalmas MMO lmny.

Az igazi mka csak ekkor kezddik, els krben ki kell vlasztanunk a szigetnket, itt gyakorlatilag csak az alakja lesz az ami mrvad, mert a tbbi rajta tallhat dologba nem lesz beleszlsunk. Miutn megrkeztnk a lgballonnal tovbbi instrukcik jnnek, megtantanak minket bzist pteni, elfoglaljuk az els sajt terletnket, tblt ptnk r, majd a kvetkez lps a strunk lesz ahol le lehet brmikor pihenni s innentl fogva mr nincs meglls. Majd megismerkednk az instabil szigetekkel, amiknek az a klnleges tulajdonsga van, hogy egy id utn eltnnek, ebbl kifolylag tkletes tptalajt nyjtanak egy kis nfeledt farmolsra. Itt fogunk tallkozni elszr ms jtkosokkal, egyszerre tbben is szaladglhatnak a kpernyn, de most mg ne nagyon kssnk bele senkibe ha lehet. Inkbb ismerkedjnk meg mindennel ami a bzisptshez kell, majd csatlakozzunk egy klnhoz, illetve ha nem vagyunk azok a csatlakozs tpusok alaptsuk meg a sajtunkat.

A Durango: Wildlands egy megdbbenten rszletes, kidolgozott s hardcore jtklmnyt nyjt jtk egy olyan piacon, ami lassan mr magtl csinl mindent, neknk csak annyi a dolgunk hogy fizessnk mint a katonatiszt s felgyeljk azt ahogyan az iPadnk magtl jtszik. A jtk egybknt kifogstalanul jtszhat rklts nlkl is, pnzrt igazbl csak kozmetikai dolgokat tudunk vsrolni illetve olyan nyersanyagokat s fizeteszkzket amikkel gyorsabban s knnyebben tudunk fejldni, de mindegyiket meg tudjuk szerezni tisztessges, igaz idignyes, munkval is. Aki valdi jtklmnyre vgyik, tele kihvsokkal s feladatokkal, radsul elg kellemes MMO kntsbe bjtatva az tegyen egy prbt a Durangval, szerintem nem fog csaldni!

4/5
2 komment

[13] Cash Bacsi
Jul 26., Friday 9:36 #2
Vlasz ARTURUS (#1) zenetre
Ritka, hogy egy mobilos jtk ennyire sszetett s tartalmas legyen ... persze ez nem fog mindenkinek tecceni, de ha mr eljutottl lvl11-ig biztosan nem fogsz benne csaldni.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[20] ARTURUS
Jul 25., Thursday 23:53 #1
Azt hiszem 11 es vagyok benne, de mg nem volt idom vele mostanban jtszani. De majd jra elveszem ha elsz a vlemnyedre adok szval, rlk, hogy nem tapogatoztam teljesen sttben mikkor ez j jtknak tnt
Dum spiro spero!
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live