[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4131 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20829 kreditet gyjttt

2019 June
08:09 Metal Slug Infinity - Teszt (iOS)

A Metal Slugot mindenki szereti.
Ki gondoln, hogy az els Metal Slug 1996-ban jtt ki, bevallom jmagam sokkal korbbi idpontra tennm ezt magamban, lvn elszr rkd jtkteremben tallkoztam vele s gy emlkeztem jval fiatalabb voltam. Jtkmenett tekintve idelis arra, hogy szzasval nyelje be az rminket. Az eredeti sorozat egy balrl jobbra szkrolloz rkd lvlde volt, rletes jtkmenettel, nagyon vicces grafikval, szmtalan ponnal megtzdelve. De az igazn fontos rsze az volt, hogy idnknt kaptunk egy tankot vagy valami jrmvet (Slug) amibe szllva jval ersebbek voltunk s a minket krlvev vasnak ksznheten tovbb is lhettnk. Azta rengeteg id eltelt, kismilli folytats megjelent, voltak spinoff rszek is, mobilra kszlt egy Tower Defense vltozat is, ezttal viszont kicsit ms vizekre eveztek a ksztk, ha rdekel merrefele, maradj velnk!

A Metal Slug Infinity kicsit olyan vegyes levesnek tnik, nemcsak azrt mert alapveten egy komplett ms tpus jtkbl kszlt, hanem azrt is mert egyrszt olyan klikker ahol nem kell klikkelni, msrszt pedig a manapsg oly divatos magtl csinlok mindent te csak menedzseljl tpusnak is nevezhet. Szval a fellls a kvetkez, van bal oldalt egy bzisunk, innen jnnek ki embereink, cljuk elrni a plya jobb szln lv bzist s kilni azt. Ezt szmtalan ellenfl igyekszik megakadlyozni, ha mgis hamarabb kiljk a bzist mint az ellenfeleket mr jn is a kvetkez szint. A jtk mindezt teljesen automatikusan csinlja, neknk csak annyi dolgunk lesz, hogy az embereinket fejlesszk s hogy ekzben minl tbb pnzt termeljnk.

Hogyan tehetjk mindezt? Nagyon egyszer, hiszen pnz szinte mindenhonnan befolyik, egyrszt az ellenfelek kiirtsval, plyk teljstsvel, rabszolgk kiszabadtsval (rk visszatr klasszikus), de a legkomolyabb bevtel a questek teljestsvel elrhet. Ezekbl sszesen harminc darab lesz, mindegyik unlockolshoz egy magas pnzsszegre lesz szksgnk, az els tzet szerencsre nagyon knnyen meg tudjuk szerezni, hiszen elg csak az eltte lv questnek a bevtelt kivrni (mindegyiknek lesz egy idintervallum amin bell termelik a pnzt). A ksbbi questek megszerzshez mr szintet kell lptetni az elz questeket, szval a jtk alapveten kett dologbl fog llni, fejlesztjk embereinket hogy azok minl hamarabb tverekedjk magukat a plykon, illetve fejlesztjk a questeket, hogy azok mg tbb bevtelt szerezzenek neknk. A questek egybknt lvl 3000-ig fejleszthetek (ez a 2c) ezutn mr elrtk velk a maxos szintet. Az emberek maxi szintjt mg nem sikerlt kiprblnom, ugyanis amikor mr olyan lvl 350-en vannak olyan elkpeszten magas a fejlesztsi kltsgk, hogy ekkor mr inkbb fordulni szoktam (return).

A Return egy ugyancsak nagyon fontos rsze a jtknak, hiszen szre fogjuk venni, hogy embereink egy id utn egyszeren megrekednek a progressben. Egy plyt ltalnosan (attl fggen termszetesen hogy milyen sebessggel jtszunk ppen) 4-5 msodperc alatt teljestenek embereink, ha azt vesszk szre, hogy percek ta nem kpesek tljutni az ellenfeleken, st igazbl folyton meghalnak s respawnra van szksgk, esetlegesen az ellenfelek lvik ki a mi bzisunkat. Akkor bizony fordulni kell, a return gomb segtsgvel, ellrl kezdhetnk mindent, az sszes embernk s questnk visszaesik els szintre, viszont ezttal mr szmtalan bnusszal meggazdagodva. Egyrszt ugye kapni fogunk commander pontokat amikkel fejleszteni tudjuk a hrom klnbz sebzssel rendelkez emberink erejt (physical, flame, ligtning), illetve a valdi pnzrt is vsrolhat gemekrt cserbe, a bzisunkat is fejleszteni tudjuk, tbbek kztt meghatrozhatjuk, hogy a return utn hanyas plyrl kezdhetnk mindent ellrl. Ez az eredeti szint 60%-t nem haladhatja meg. Teht mondjuk ha lvl 1000-nl kezdtk ellrl (return), akkor a legjobb esetben is csak lvl 600-nl folytathatjuk a harcot, de mr ez is nmagban nagy segtsg, hiszen ekkor mr olyan szinten gyorsan jn a pnz, fleg a szmtalan bnusznak ksznheten hogy pr perc jtk utn mr ott tartunk ahol a return eltt, csak ppensggel jval ersebbek vagyunk. A jtkot, ahogyan azt mr korbban is rtam, fel lehet gyorstani, az alap gyorstson kvl pedig hsz percig ezt is megkettzhetjk egy ingyen reklm megnzsvel. Ezt a hsz perces bnuszt naponta 40-szer lehet megcsinlni.

Alapveten a jtk nagylelken bnik az ajndkokkal, olyanokkal mint a gemek vagy ms egyb fizet eszkzk adagolsval, az els pr ht alatt olyan rzsnk lesz nincs is szksgnk valdi pnzel val kltekezsre. Ez mindig is jellemz volt a japn jtkokra, sose voltak mohk a jtkosokkal, mindenki pldt vehetne rluk, ha F2P modellrl beszlnk. Ha mindez nem lenne elg akkor meg ingyen reklmok nzegetsvel mg tbb mindent szerezhetnk, legyen ez arany, gem, klnbz jegyek (tickets) amikkel kilvezhetjk a szmtalan mellkes lehetsget a jtkban, amikbl olyan sok van hogy fel se lehet sorolni ket. Egyrszt ugye ott van a PvP lehetsge ami sajnos nem vals idben trtnik s sajnos nem mi dntnk arrl sem, hogy milyen ellenfelet kapunk ppen. Ha azt ltjuk hogy tl ers hozznk kpest az ellenfelnk, t gemrt jat krhetnk, de ezt bevallom kicsit soknak reztem, fleg ha egyms utn tzszer nem kapunk megfelel ellenfelet, ahogy azt se igazn rtettem, hogy mi alapjn osztogatja ket. Hiszen a legtbb esetben vagy rhejesen knny vagy ppen nevetsgesen nehz ellenfelet fogunk kapni.

Aztn ott lesz a Units flecske, ahol menedzselni tudjuk embereinket, megnzni az adataikat, esetlegesen fejleszteni, ersteni ket s itt tudjuk eldnteni hogy kiket szeretnnk hasznlni. Idelis esetben rdemes lenne 2-2 arnyban elosztani ket hogy mind a hrom tpus sebzsbl legyen kett, de nyilvn a random genertornak ksznheten nem mi fogjuk eldnteni, hogy melyik embereinkbl kapunk ppen krtykat, s nyilvn az ersebbeket rdemes hasznlni. Minden szintlpssel kapni fognak egy plusz csillagot, nyilvn minl tbb a csillag annl ersebbnek szmtanak. Itt fogjuk ltni a „dungeon” flet, itt a lila jegyek segtsgvel tudunk majd harcolni, itt egybknt karakter krtykat tudunk farmolni, egysgenknt maximum napi 4x, ha sikerl hrom csillagra teljesteni egy kihvst akkor elg lesz csak csupn egy gombot megnyomni (complete now) s azonnal kapni fogjuk a jutalmat rte, mindezt persze addig csinlhatjuk amg van lila dungeon ticketnk.

A „slug” flecsknl tudjuk majd a jrmveket menedzselni, itt tudjuk belltani hogy embereink milyen jrmveket hasznljanak a csatban, ezeknek kett jelentsge lesz, elszr is fizikailag is megjelennek a csatban, msrszt pedig a folyamatosan tltd zemanyagnak ksznheten kpesek lesznk pr plyt tugrani. Plykat ugrani csak addig tudunk amg el nem rjk a maximlisan teljestett szintnket, teht ha mondjuk lvl 1000-nl fordulunk, akkor jrmvekkel ugrani csak ezerig tudunk, mivel ez volt a maxi szint ameddig eljutottunk. Az ugrs mrtke jrmvenknt vltozik, ha mr magas szintekkel vagyunk megpakolva egy alkalommal akr 50-60 szintet is tudunk ugrani az idben. A jrmvek fejlesztse nem krtykkal fog trtnni, hanem egybevonssal, ez annyit tesz, hogy hrom azonos jrmbl tudunk csinlni egy magasabb szintt. Teht mondjuk hrom kett csillagos tankbl tudunk csinlni egy darab random tpus hrom csillagost s gy tovbb. Itt csak arra kell figyelni, hogy a hasznlatban lv jrmveket nem tudjuk sszevonni, ez mondjuk szerintem logikus is. Az „excavation site” flecsknl kapunk bizonyos idkznknt ingyenes jrmveket, a commander szintnknek megfelelen. A commander szintnk egybknt aszerint n, hogy mennyi volt a maximlis szint amit el sikerlt rnnk forduls eltt. Minden szz szint jelent egy commander szintet, teht a szoksos pldval lve, ha elrjk a lvl 1000-ret s fordulunk, akkor lesznk 10-es commanderek. Itt tallhat mg a „slug camp” flecske, ahol olyan chipeket lehet farmolni amikkel a jrmvek szintjt nvelhetjk. Mindehhez csak kk slug ticketekre lesz szksgnk.

Vgl pedig de nem utols sorban egy id utn elrhet lesz a ’War Books” flecske, ahol klnbz bnuszokat adhatunk a seregnknek. Ezeket a bnuszokat egyrszt automatikusan kapni fogjuk minden commander szint utn, msrszt ldkbl is nyitogathatunk, illetve az adott store-ban is vsrolhatunk bellk. Ezeket a bnuszokat egyenknt lehet szintet lpteni, az ehhez szksges nyersanyagokat meg a „Boot camp” flecske alatt tudjuk farmolni a szokssos mdon, amikhez boot camp jegyekre lesz szksgnk. A fizets tartalom egybknt ezeknl a jegyeknl fog leginkbb jelentkezni, amikbl viszonylag hamar ki lehet fogyni, s igaz reklmok nzegetsvel lehet ingyen is szerezni bellk, illetve a ldkbl is lehet nyitogatni nha, de a komolyabb farmolshoz bizony mr kltekeznnk kell sajnos.

A Metal Slug Infinity egy fjdalmasan egyszer s primitv jtknak tnik els blikkre, de elg csupn pr rt nyomulni vele s hallosan r fogunk pattanni erre az egszre. Nem tudom mi van ezekkel a klikker jtkokkal, de engem mindig kilra megvesznek velk. A knyszeres fejldsre val trekvs alapvet tulajdonga az embernek s egy olyan jtknak ahol a maximlis szint gyakorlatilag elrhetetlen, nagyon knnyen a rabjv tudunk vlni, kln rm azonban, hogy a ksztknek hla mindezt viszonylag szabadon s ingyenesen megtehetjk, hiszen ezzel a jtkkal bizony hetekig el lehet leni gy hogy egy filrt nem kltnk r. ppen ezrt tudom tiszta szvbl ajnlani brkinek, fleg a sorozat rajonginak, akik egyenesen imdni fogjk!

4/5
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live