[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4093 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20544 kreditet gyjttt

2019 April
09:49 Raid: Shadow Legends - Teszt (iOS)

Az rnyk Legendk rohamoznak.
A Raid: Shadow Legends igencsak impozns mdon nyit. Megismerkednk a szuper tpos fhskkel, akik sz szerint berobbannak a kpernybe. Csillog pnclok, hibtlan, tkletesen feszes testek gigantikus cscskkel, beszlnak pr cspset, sztszeletelnek mindenkit, pillanatok mve csupn mindez. Aztn a semmibl megjelenik egy hatalmas srkny, a gynyr tndelny kzli velnk, hogy nem kell beparzni, mindenkinek vannak gyengepontja. Majd a srkny gondol egyet s jl bekapja a lnyt reggelire, erre a tbbiek rjnnek arra, hogy ez most egy kicsit kemnyebb di lesz, kt pillanattal ksbb az egsz tpos brigd a srknytzben g el. Bevallom nem tallkoztam mg ilyen nyitnnyal, ez akr mg gretes is lehetne, gondoltam, aztn elg hamar kiderlt, hogy sajnos nem az. Maradjatok velnk!

Els rnzsre a Raid: Shadow Legends egy piszkosul szp jtk, szinte mr-mr lenygz, aztn sajnos elg hamar rjvnk arra, hogy gyakorlatilag csak arra az egy bizonyos tvolsgra lett belve a felbonts, ugyanis amikor kzelebbrl nzhetjk meg hseinket mr knosan ltszani fognak a rszletek s nha mg a pixelek is. ppen ezrt taln a ksztknek nem kellett volna erltetni ezt a kzelsget, vagy ha mr igen akkor jobban oda kellett volna figyelni a aminsgre, ugyanis az egyetlen pozitvum a jtkban eddig a grafika volt. Stlust tekintve pontosan az a akci-RPG-taktikzs mint amilyen a korbban ismertetett Skylanders volt, csak ugye sajnos amg az egy fantasztikusan j s lvezetes jtk, addig ez a Raidrl sajnos nem nagyon mondhat el. Hogy mirt? Hamarosan kiderl.

Rgtn a lecsba csapva megismerkedhetnk a httrsztorival nmi meseknyves, illusztrcikkal prezentlva, ami akr mg hangulatos is lehetne, csak kb az els t perc utn beleununk s inkbb tpolni szeretnnk a karikat. Majd eldob a jtk minket a vrosba, ahol eleinte szinte minden zrva lesz, de mr ekkor ltni lehet, hogy nem igazn lesz mit tenni akkor sem amikor mr minden unlockoldik. Tekintettel arra, hogy egy ilyen jtk szavatossga nagy mrtkben az elrhet tartalomtl fgg, ekkor mr azrt sejteni fogunk valamit. Majd nekivgunk a kalandozsnak (Campaign) ahol azt is rgtn ltni fogjuk, hogy hrom elrhet nehzsgi fokozat lesz itt is. A sztori tizenkett fejezetre van osztva, ami azrt valljuk be elg tisztessges, minden fejezet kb. egy tucatnyi plyra van felosztva, aminek a vgn egy epikus Boss Fight tallhat, ezek ltalban tnyleg impoznsak, ltvnyosak, a szrnyek hatalmasak, ersek, joggal gondolhatn az ember, hogy szksg lesz nmi tudsra vagy taktikzsra, de sajnos nem gy lesz. Az egyetlen dolog amire szksgnk lesz, az a statisztika, a szmok, a minl magasabb szint, semmi ms. ppen ebbl kiindulva nem kell majd hozz sok id, hogy a jtkot automatikusra rakjuk s megnveljk a sebessget is. Egy ilyen cmnl a legfontosabb tnyez a csata s annak az lvezhetsge, itt sajnos semmi nem mlik rajtunk, hiba vannak kpessgek s egyszerre akr ngy hs, gyakorlatilag semmi nem mlik rajtunk s a tudsunkon. A plykat rdemes hrom csillagra teljesteni, hogy minl jobb, ersebb, magasabb szint lootot kapjunk.

Hseinket tbbflekppen is ersthetjk. Az els s legfontosabb ilyen a „ruhzat” (Artifacts) lesz, sszesen hat fle felszerelst lehet rjuk felaggatni, mindegyiknek lesz egy f tulajdonsga, amibl ha kett megegyezik (pldul +HP) akkor egy szettet fognak alkotni. Lesznek olyan kpessgek amikhez elg csupn kett ugyanolyan ruha, lesz amihez viszont tbb, akr egy komplett hatos szett kell. Nekem eddig a „Lifesteal” volt a legmagasabb amihez ngy ugyanolyan ruha kellett. Eleinte rdemes a kettes szettekkel jtszani s gy akr hrom klnbz extra statot is rakhatunk egy-egy hsre. Viszonylag hamar elrhetv fog vlni a kocsma „Tavern” ahol a karaktereket gyrni lehet, ha a sima tapasztalaton keresztli fejldst lassnak tartjuk, akkor nmi pnzmag fejben ms hsket „olvaszthatunk bele” a kedvencnkbe. Vagy nevezzk inkbb ldozatnak? Nem szp dolog de sajnos ez van, a leggyorsabban gy tudjuk majd gyrni ket. Ha rendelkeznk valamilyen szn kdexszel akkor a skilljeiket is fejleszteni lehet, ha pedig elrtk valakivel a maximlis szintet akkor nvelni tudjuk a csillagjai szmt (upgrade rank). De csak akkor ha rendelkeznk annyi azonos csillagszmmal rendelkez hssel ahny csillagos a hsnk. Teht ha egy hrom csillagosbl akarunk ngyet csinlni, ahhoz fel kell ldoznunk hrom msik, hrom csillagos hst. Kemny az let, mindig az ersebb gyz ugye, ne nagyon ragaszkodjunk senkihez sem, sajnos csak ez az egy mdja van a dolognak. Vgl pedig de nem utols sorban felemelkedsre is lehetsgnk lesz (Ascend) amihez szerencsre csak lttyk fognak kelleni, ezeket a lttyket meg a klnbz erssg s tpus „Dungeon”-kbl lehet farmolni.

Ahogy tudunk, csatlakozzunk egy klnhoz, igaz olyan nagyon sok hasznuk nem lesz belle, de legalbb tagjai lesznk egy kzssgnek, lehet velk dumcsizni, idnknt kapni fogunk lootot, illetve ott lesz a Clan Boss is amihez eleinte borzalmasan gyengk lesznk, de kell kitartssal ez hamarosan vltozni fog s amgy is egysgben az er ugyebr. Kell aktivitsrt egybknt nyithatunk majd kln ldt illetve lesznek klnos eredmnyek is (Achievements) amiket teljestve a csapat elrbb tud lpni a vilgranglistn. Tizents szint utn elrhetv vlik a „Sparring Pit” ahol a jtk tpolni fogja az ltalunk kivlaszott karaktert. Az elrhet slotokat nvelni tudjuk ahogyan az rnknti XP mennyisgt is, de termszetesen ehhez mr nem kevs gemre lesz szksgnk, amibl borzalmasan keveset fogunk kapni, valdi pnzrt persze vsrolhatunk belle kedvnkre. 500 gemrt megvsrolhatjuk a „Gem Mine-t is, ami rnknt termelni fogja neknk a nevetsgesen kevs drgakvet, konkrtan t rnknt egyet, ami azt jelenti, hogy a befektetett 500 gemnk, tbb mint 100 nap alatt trl meg, persze a szintjt nvelve, tovbbi gemet belefektetve ezen az arnyon javtani tudunk, de igazn megrni csak akkor fogja, ha vekig terveznk ezzel a jtkkal nyomulni (valljuk be erre nagyon kevs az esly), minden ms esetben csak a ksztk zsebt tmkdjk szp vastagra.

Elrve a tizenhetes szintet unlockoldik az utols ptmny a vrosunkban, ami maga a piac lesz (Market) itt rnknt frissl portkkat vsrolhatunk, az elrhet slotoknak viszont csak a harmada lesz elrhet, a tbbit meg kell vsrolni, pnzrt ennek a felt meg is vehetjk, ha azt szeretnnk hogy az sszes meglegyen ahhoz mr bizony gemre lesz szksg. Termszetesen lesz Arna is, ahol ms jtkosok ltal sszelltott sereggel harcolhatunk, akiket termszetesen az AI fogja irnytani, ahogyan az ltalban ilyenkor lenni szokott szntiszta matematika az egsz, ha neki magasabb a sszereje akkor szinte biztos hogy fog nyerni, mindegy mennyire hisszk magunkat okosnak vagy taktikusnak, a magasabb pont a nyer.

A Raid: Shadow Legends sajnlatos mdon egy kzpszer jtk egy olyan piacon, ami tlsgosan dugig van tmve hasonl jtkokkal, az egyetlen md arra hogy kimagasl lehessen az jdonsg ereje lenne, valami ami miatt ms mint a tbbi, jobb, esetlegesen eredetibb. De sajnos nem az. Csodaszp grafika, kzepes jtkmenet, elg gyatra szavatossggal, kevs tennivalval. Ezt akkor fogjuk leginkbb rezni, amikor megllunk a fejldsben elfogyni ltszik az eleinte vgtelennek tn stamina pontunk s egszen egyszeren nem tudunk mint csinlni, vrni kell egy napot arra hogy jtszhassunk. Vagy persze elkezdhetnk kltekezni is, s akkor egy komplett ms vilg nylik meg elttnk, de nem lesz annyi pnznk, hogy valban kedvnkre jtszhassunk, mert ahhoz mr egy egsz vagyonra lenne szksgnk. Kell ez neked? Dntsd el magad, innentl fogva mr csak rd van bzva a dolog!

2/5
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live