[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4136 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20889 kreditet gyjttt

2019 February
10:07 Ink, Mountains & Mystery - Teszt (iOS)

Egy csodlatos utazs a festmnyek vilgba.
A knai Palace mzeum kzremkdsvel ksztette a NetEase Games immron msodik ( az els a „The Beautiful Dream” volt) ilyen tpus jtkt. Az Ink Mountains & Mystery egy csodlatos utazs a knai mondakrbe, szmos eredeti mest feldolgozva, a festmnyek fantasztikus ltvnyvilgval kalauzol el minket egy olyan korba, amikor mg a szpsg, a tisztessg s az emberi rtkek voltak a legfontosabbak a vilgon. A jtk a kisebb korosztlynak kszlt, eredeti mandarin nyelven prezentltk, de nagyon minsgi angol felirattal is van hozz, szval a perfekt knai gyerekek elnyben lesznek, de az angol tuds sem htrny. Termszetesen jtszhatnak vele idsebbek is, fleg hogy a cm teljesen ingyenes, szval mindenki szmra elrhet. Bevallom nem tudom mi volt ebben zlet a ksztknek, lehet hogy tmogatst kaptak a mzeumtl, vagy tant jelleggel kszlt a program, n ezt nem tudhatom, de tny hogy meglepen rtkes alkots ahhoz kpest hogy ingyenes.

Ahogyan azt mr a jtk elejn kirjk, a teljes lvezhetsg rdekben flhallgat hasznlata ersen javasolt. Csodlatosak a muzsikk s hangeffektek, ahogyan a szinkronsznszek munkja is kimagasl mg akkor is ha a legtbben egy szt sem fognak rteni belle. Stlust tekintve az anyag point&click kalandnak szmt. A rvid bevezetben megismerkedhetnk a hrom fszereplvel; Yixiuval a fiatal Buddhista szerzetessel, aki ppen tanulja a festszetet s a vele jr technikkat, a flszerzet Moyannal aki fiatal kora ellenre meglepen blcsen tud viselkedni s mindkettjk mestervel Miaoshannal akinek tulajdonkppen a festmnyeiben tehetnk egy csodlatos utazst. Szerkezett tekintve egyik festmnybl megynk a msikba, az ottani trtnetet vgig jtszva, megoldva a bonyodalmakat, segteni annak aki rszorul, mindekzben trgyakat gyjtgetve, srgi titkokat s mtoszokat megoldva. Egy kicsit mese, egy kicsit kaland, tantjellege is van, megszeretteti az emberrel a festszetet s a vgig jtszsa utn biztosak lehetnk abban hogy, mskpp fogunk rnzni ezekre az alkotsokra.

sszesen sajnos csak t festmnnyel lesz csak dolgunk, egy tapasztaltabb kalandjtkos sajnos egy b jszaka alatt a vgre tud jutni, fleg ha t is elkapja ez a csodlatos s varzslatos vilg. Az tlet szerintem fantasztikus, a prezentcirl nem is beszlve. Ahogy a ksztk vegytettk a 2D grafikt a 3D-vel ahogy a szemnk eltt kell letre egy-egy festmny az egszen magval ragad. Miutn megrkeztnk a festmnybe mindig gondosan figyeljnk oda, hogy a szereplk mit mondanak, igyekezznk mindenkivel beszlgetni s a nagyon nem odaill, feltnen ms tereptrgyakra mindig nyomjunk r egyet, htha fel tudjuk venni ezzel teljess tve a gyjtemnynket. Szerencsre mindegyik „plya” brmikor jrajtszhat, szval lesz lehetsgnk arra, hogy mindent sszeszedjnk. A kpernyn val mozgs s utazs sajnos nem lett a legjobb, igaz ez a point&click jtkmd kifejezetten rintkpernyre lett kitallva. De sajnos nem mindig fogjuk tudni, hogy ppen merre kell menni, a szereplk (fleg a monk) csigalasssggal kzlekedik, Moyan sebessge tkletesen kielgt, de hiba halad gyorsan, ha a cimborja knkeserves lasssggal csinl mindent s mindig r kell vrni. A kicsi flszerzet egybknt nem egyszer meg is emlti ezt, de Yixiu jovilis, jmbor viselkedsn semmi sem tud vltoztatni mg az sem ha ppen egy kettvlasztott tenger kells kzepn kne sietni, mindezt gy, hogy szni sem tud. Az irnyts frusztrl, a kzlekeds nehzkes, de szerencsre ha nyomva tartjuk az ujjunkat a kpernyn akkor folyamatosan megadhatjuk a szereplknek a szksges irnyt, nem kell elttk mindig tapizgatni.

Miutn megoldottunk egy festmnyt, visszakerlnk a valsgba, a mesternk megkrdezi hogyan tetszett az utazs s hogy esetlegesen mit tanultunk belle. A kztnk lv bartsg minden egyes alkalommal egyre ersebb lesz, elmlyl a vgre szinte mr testvrknt fogjuk szeretni egymst. Lehetsgnk lesz arra, hogy a folyparton lv fzetbe elksztsk a sajt festi lognkat (itt minl tovbb jutunk a sztoriban annl tbb lehetsgnk lesz tervezskor) illetve olvasgatni is tudunk a korbbi kalandokbl megismert szereplkrl. Megnzhetjk a trgyakat amiket megtalltunk illetve itt fogjuk azt is ltni, hogy mik hinyoznak mg. A fszereplknek a trtnete folyamatosan bvlni fog, a teljes sztorira akkor lesz rltsunk ha vgigvittk a jtkot. Visszatrve a hzba jobb oldalt ltni fogunk egy hatalmas festmnyt, ami egy csodlatos ltkpet tr elnk egy korabeli knai vrosrl s krnyezetrl. Itt a rszletessg zavarba ejt, kedvnkre ki-be zoomolhatunk, illetve mg arra is lehetsgnk lesz, hogy Augmented Realitybe vltva fotkat ksztsnk, termszetesen egybeolvadva ezzel a ltkppel egytt.

Az Ink Mountains & Mystery egy meglepen minsgi utazs a korabeli Knba s az akkori mondakrkbe. A ltvnyvilg, a hangok, a szinkronok pazarok s lenygzek. De az irnytsbeli kellemetlensgek s kiforratlansg miatt nem lehet teljes a relaxci. Nagyon rvid, igaz mindemellett ingyenes is, szval egy szavunk se lehetne a hosszsgra. Elfordulhat, hogy idvel fizets tartalomknt letlthetnk majd tovbbi festmnyeket, ha ez gy lesz akkor is ez a bevezet t plya tbb mint kielgt lenne bevezetsnek. De gy jelenlegi formjban sajnos ez kevs. Tny viszont hogy erteljesen rtegjtk, manapsg az emberek - fleg a fiatalok - nem rtkelik igazn a mvszetet s az ilyen gymntokat mint amilyen ez a jtk. Szvem szerint nyolc pontot adnk r, de jelenlegi formjban nem rdemel ennl tbbet sajnos. Mindenkppen tegyetek vele egy prbt, mg akkor is ha nem kedvelitek ezt a stlust, egy teljes estre mindenkppen megrdemli a figyelmet.


7/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live