[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 41 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3995 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20369 kreditet gyjttt

2018 December
08:08 Assassin's Creed Rebellion - Teszt (iOS)

Assassin’s Creed brmikor, brhol, ready?
Kevs olyan nagy mlttal rendelkez jtksorozat ltezik manapsg, ami tretlen sikerrel hozn mindig a szmokat, kisebb nagyobb buktatkkal t kzben, de szinte minden vben jelentkezik egy jabb rsszel, rajongtbora egyre csak n s mindig akkor kpes megjulni amikor arra a legnagyobb szksg van. Az Assassin’s Creed ilyen sorozat, igaz bevallom nlam mr kifulladt a lendlete, pedig a tavalyi Origins hatalmas sikereket rt el, az idei Odyssey-rl meg szernyen csak annyit mondanak hogy minden idk legjobb Assassinja. Lnyeg a lnyeg, a siker adott, a francia Ubisoft jelenleg leggretesebb sorozata, ppen ideje volt mr a mobil piacra is betrni. Lssuk akkor ez mennyire jtt ssze a srcoknak.

A mobil jtkok egyik legfontosabb tulajdonsgai, hogy kompaktnak, knnyen jtszhatnak kell lennik, tekintettel arra, hogy gyakran az embereknek csak pr perck van arra, hogy felnzzenek s gyorsban csinljanak a jtkban valami villmtevkenysget. Az Ubisoftos srcok pontosan tudjk ezt, azzal is tisztban voltak hogyan lehetne ezt a legltvnyosabban, leglvezetesebben, legegyszerbben megoldani, mindekzben pedig megmaradni az eredeti receptnl, hogy kilomterekrl is felismerhet legyen ez bizony egy teljes rtk Assassin jtk. A Rebellion tkletesen megfelel ezeknek az ignyeknek s szablyoknak, bevallom hatalmas meglepets volt amikor a kezeim kz kaparintottam s lejtszottam az els kldetst. Mondanom sem kell, hogy a sorozat irnti kznym szinte azonnal beteges rajongsba torkollott. Ahogyan a mvelt magyar paraszt mondan: j lv disz gm!

Az Assassin’s Creed Rebellion a spanyol inkvizci idejn jtszdik, valamikor az AC II Brotherhood s a Revelations kztt, mg maga Ezio is elrhet karakter benne. Bevallom a trtnettel nem igazn foglalkoztam, pedig az is van neki, de annyira vitt magval a jtk, hogy egy id utn inkbb tllptem a prbeszdeken. Maga a prezentls ultracuki leginkbb a rgebbi Final Fantasy jtkokra jellemz nagyfej, kistest szereplkkel van megjelentve, ez is nagyban rsegt a szereplk megkedvelsben, illetve a megszokotthoz kpest kevsb brutlis, mg akkor is ha idnknt meglepen kegyetlen kivgzsi mdokkal tallkozhatunk benne. Stlust tekintve az akci RPG kategriba sorolnm, abbl is a legknnyebben megtanulhat, piszkosul lvezetes fajta, nincsen semmi tlbonyoltva mgis kellen mly, el lehet veszni benne de nem rabolja el az letnket.

Legfbb clunk termszetesen az lenne, hogy a viszonylag nagy, t rgira bontott trkpen vgigmenjnk, kitolva az sszes fbb kldetst. Emellett lesznek termszetesen mellkkldetsek is, amik hrom csoportra lesznek felosztva. Lesznek a zskmnyszerz (Loot Missions) kldetsek, ahol legfkppen nyersanyagokat tudunk beszerezni a ksbbi fegyverek s ruhk ksztshez. Aztn lesznek Standard (Standard Missions) kldetsek ahol legfkppen kdexeket tudunk farmolni, ezek a hsk fejldshez lesznek elengedhetetlenl fontosak. Vgl pedig de nem utols sorban ott lesznek mg az rksg kldetsek (Legacy Missions) amiket teljestve hsk DNA-jval lehetnk gazdagabbak. Ezeket gyjtgetve tudunk unlockolni jabb szereplket illetve a mr meglvket tudjuk ellptetni (Promote) hogy plusz egy csillaggal gazdagodva a statisztikik nvekedjenek, illetve minl tbb csillagos egy hs annl tbb specilis kpessgre is szert tehet majd s persze a meglvk tovbblpnek egy-egy szinttel.

Hseink hrom fbb csoportba oszthatak, melyek tovbbi hrom kasztba torkolnak. lesznek a hagyomnyos rnyk harcosai (Shadow) idetartozik a Brgyilkos (Assassin), a lopakods mesterei (Stealth) s a tjkozdsban jrtasok (Navigations). A kvetkez csoport a Specialistk csoportja (Specialist), ide tartoznak a hatstalants mesterei (Disarm), a tmogat egysgek (Support) illetve a gygytk (Heal). A harmadik csoportba a tiszta ervel br harci egysgek, akik nem kedvelik sem a sunnyogst, sem a lopakodst k a szntiszta erszak nagymesterei, az els a hatalmas letervel rendelkez Tank, a klnbz terleti sebzssel br harcosok (AOE – Area Of Effect), illetve a magas sebzssel br kkemny harcosok (DPS – Damage Per Second). Mint az gondolom lthat vlasztk van bven, mindegyik kaszt teljesen klnbz jtkstlust ignyel, szerencsre minden egyes kldets eltt ki lesz neknk rva a tancsolt egysgek neve. Ezekhez nem vagyunk mindig ktelesek igazodni, de lesznek sajnos olyan feladatok amiket csak az adott ervel (Power) illetve kaszttal lehet megcsinlni. Lesz hogy egy idre elakadunk a jtkban emiatt, mg elrjk a megfelel szintet, de sebaj addig is lehet farmolni ezerrel.

Maga a jtkmenet ahogyan azt mr a mobilos cuccoktl megszokhattuk nagyon egyszer mgis zsenilisan ssze van rakva. Kpzeljnk el egy Templar pletet, legyen az lakhz, kastly vagy erdtmny, a lnyeg hogy j sok emelte legyen tele szobkkal. Kpzeljk el hogy ez az egsz kett van vgva s mi oldalnzetbl tlthatunk j elre mindent. Van lehetsg tervezni, tgondolni lpseinket, nem hajt sem az id sem pedig a Tatr. Hseink kilenc csoportba osztott feladatkreit alaposan ki lehet hasznlni, mindenkinek meglesz az elnye, nyilvnvalan lesznek olyan kasztok amiket jobban fogunk szeretni, esetlegesen olyan kpessgek amiket tbbszr fogunk hasznlni, de ha vltozatosan akarunk jtszani s valamivel knnyebben akarjuk megoldani a plykat akkor rdemes a jtk ltal tancsolt csapatot sszerakni a megfelel „power” szinttel egytt. Mindig kivlaszthatjuk hogy melyik szobba akarunk bemenni s a karakterek kztt vltogatva elre ltni fogjuk hogy melyikkkel van nagyobb eslynk elvgezni egy-egy feladatot. Nyilvnvalan ha egy szoba tele van csapdkkal akkor a Disarmos embernkkel sokkal hatkonyabbak lesznk, mint mondjuk a Healerrel. rdemes minden szerepkrt kitapasztalni, tgondolni hogy mikor kit hasznlunk s arra trekedni hogy mind a hrom embernk tllje a kalandot, mert ekkor kapunk hrom csillagot, ekkor a legmagasabb a loot s ekkor lvezhetjk a sszestett csillagok ltal nyjtott elnyket.

A jtk msik fontos rsze a sajt bzisunk ptgetse s fejlesztse. Lesznek pletek ahol felszerelseket kszthetnk, olyanokat mint pnclok, fegyverek, kiegsztk, termszetesen igyekeztek a ksztk kasztonknt vltozatosra venni a figurt. Egy-egy ilyen felszerels ksztsre mindig vlasztanunk kell egy hst, lesznek akik gyesebbek a feladatban, lesznek akik kevsb, a krds mindig az lesz hogy mennyi id kell ahhoz hogy vgezzen vele. Lesznek olyan szobk amik a pnzt termelik, vagy ppensggel a kldetsekhez szksges intelt vagy a fejldshez fontos kdexet s termszetesen ide is mindig rendelni kell majd egy hst. Lesznek pihenszobk, raktrak, ellptetshez vagy ppensggel a fejldshez szksges gyakorlszobk. A szobkat ahogy haladunk elre a jtkban szpen fokozatosan fejleszteni lehet, hogy egyre gyorsabbak s hatkonyabbak legyenek, vagy hogy magasabb szint felszerelseket tudjunk ellltani a csapatnak. A f s mellkkldetseken kvl lesznek minden nap teljesthet kihvsok, (objectives) illetve esemnyek (events) is. Ezeket teljestve mg tbb hsre illetve nyersanyagra tehetnk szert.

Termszetesen lesz fizets tartalom is, a j pnzrt vsrolhat DNA kockkkal extra hskre illetve krtykra tehetnk szert, amit termszetesen teljesen random dob a gp. Az univerzlis fizeteszkz a helix credit lesz, amibl minimlist kapni fogunk a jtk sorn, de ha tbbre lenne szksgnk, akkor azt bizony vsrolni kell. Sajnos az Ubisoft nem volt valami nagylelk amikor a creditet sklzta, igencsak mlyen zsebbe kell nylni, ha rdemleges mennyisgre lenne szksgnk. Ez taln a legnagyobb gond a jtkkal, hogy folyamatosan arra csbtanak hogy kltekezznk. Legyen sz az erteljesen fogyeszkz intelrl, vagy az idgyorstsrl vagy ppensggel arrl, hogy kedvenc hsnkhz hinyzik 1-2 darab krtya. Amit persze csak random prblkozssal kaphatunk meg a kldetsek sorn vagy vesznk egy nagy levegt, s 1800 creditrt vsrolunk 10db DNA kockt amiben szinte biztos hogy lesz elg krtya, de persze ez sem garantlt, mert valjban csak az ad, a hall s a Reszkessetek Betrk karcsonykor az ami biztos s garantlt.

Az Assassin’s Creed Rebellion egy piszkosul j jtk, valjban nem sok rosszat tudnk rla mondani, az egyetlen rossz taln benne csak a Free 2 Play modell ltal rnk knyszertett marhasgok, amiket igazn megszokhattunk mr. Aki nem akar klteni a jtkra az tud vele jtszani, trelmesnek kell lenni ennyi a titka, de ha az ember ennyire megkedvel egy jtkot s meg is teheti akkor a Rebellion biztosan az a jtk lesz amire klteni fog. A krds mr csak az, hogy tged ez zavar-e?

9/10
2 komment

[13] Cash Bacsi
Dec 17., Monday 8:54 #2
Vlasz Hunk2 (#1) zenetre
n imdom ... s az AC jtkokat nom de nagyon.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[39] Hunk2
Dec 16., Sunday 3:08 #1
Nem rossz jtk, szeretem az AC jtkokat ez nem fogott meg.
Jobban tetszett volna sajt karakterrel indultunk volna s nem mar ismert karakterekkel a jtk sorn tallkozunk velk csak.
"lni s lni hagyni"
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live