[15] grosy (offline)

egy 39 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3244 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 29431 kreditet gyjttt

2018 November
08:36 Switch-Diablo III: Eternal Collection teszt 2.0
Ezzel a Nintendo Switch-es teszttel tartoztam az rdgnek...
Szeretem a Dibalo-t, st, imdom. Velem egytt millik gy vannak ezzel, mert hiba a vegytiszta, oldschool jtkmenet, nem tud kimenni a divatbl. Csak itthon tbb rajongi oldal van, ami napi szinten foglalkozik a sorozattal. Npszersge vek ta szinte tretlen s ennek nagyon egyszer oka van. Mindig j vele akr csak 10 percre is nyomni, de mind tudjuk, hogy az a 10 perc sose lesz csak annyi. Ebbl fakadan minden egyes rsznek mr a megjelenskor hatalmas elvrsoknak kell megfelelnie, amit a harmadik rsz sem vett gond nlkl. A napokban megjelent egy Kotaku cikk, ami a Diablo mltjval, jelenvel s jvjvel foglalkozik, amelyben lerjk, hogy a Blizzard a harmadik rszt buksnak knyvelte el a megjelenst kveten, s egy (utlag) hibs kiadi dnts alapjn lelltottk a msodik kiegszts munklatait. A Rise of the Necromancer-t inkbb csak egy kiegszt pakknak kezeltk, mint valdi DLC-nek, s valljuk be, nem is volt tbb annl. A rszleteknek mindenki utna tud nzni, de azt fontos megjegyezni, hogy a Reaper of Souls kiegszt eltt megjelent patch tette olyann a jtkot, amilyennek azt eredetileg is szerettk volna. Az htott szakmai s a jtkosok ltal megfogalmazott siker eddig vratott magra, de ehhez meg kellett azt lpni, hogy a grafikai tapron tl teljesen jraszabjk tbbek kztt a loot-rendszert is. gy ltszik, hogy ezzel a sorozattal kapcsolatban elkerlhetetlen, hogy egy j lpst egy rossz kvesen, esetleg fordtva azrt, hogy az egyenslyt fenntartsa ppen gy, ahogy a Hsnk rszrl-rszre minduntalanul sszecsap a Gonosszal Sanctuary zord vidkein. Nincs ez mskpp most sem, mert napjainkban ismt rjr a rd a Blizzardra, mivel a legutbbi rendezvnyk egyik zrakkordjnak sznt mobilos Diablo bejelents finoman szlva is katasztroflis volt. Nem csodlkoznk, ha gy vonulna be a trtnelembe, mint a videojtkos ipar egyik legnagyobb PR-os ballpse. Pedig elg csak pr hetet visszaugranunk az idben, s a hordozhat Diablo gondolata egy kifejezetten vonz ajnlatnak tnt. Persze ennek is megvan az oka, de a korbban emltett egyensly nem borulhat fel. Dacra annak, hogy a Blizzard s Nintendo kapcsolata nem volt valami esemnyds az elmlt vekben, a kis gp sikere megmozgatta mg azon kiadk fantzijt is, akik korbban tudomst sem akartak venni a Kyotoiakrl. Az idk vltoznak, s a kt cg ismt egymsra tallt, amit a mellkelt viden meg is osztottak velnk:

https://www.youtube.com/watch?v=ZTQ6e3XWv0I

A Diablo alkoti nem akartk a vletlenre bzni az jbli bemutatkozst, ezrt az Iron Galaxy studit bztk meg a portlssal, akik olyan korbbi cmek tkltztetsvel vltak a legjobb klss fejlesztv a hibrid konzolon, mint pl. a Skyrim Switch-portja. A teszt trgyt kpez cmnl is mesteri munkt vgeztek, mert handhald mdban 720p-ben, dokkolt mdban 960p-ben hozza a stabil 60 fps-t, aminek az rtke csak nagyon-nagyon ritkn, zsfolt kpernyn cskken le egy kicsit, de akkor sem megy sohasem 40 fps al. Grafikailag szerencsre a jelenlegi asztali genercira kiadott verzi szintjt hozza, amitl csak pr elhanyagolhat effekt kihagysval tr el. Az errl szl rszletes elemzst a Digital Foundry is elvgezte, amelyrl a videt alant talljtok:

https://www.youtube.com/watch?v=uofw-26ZEMs

A fentiek alapjn nyugodtan kijelenthetjk, hogy a technikai megvalsts tbb mint pazar. Ez fleg akkor realizldik bennnk, amikor leesik, hogy egy teljes rtk hordozhat Diablo 3-at tartunk keznkben. St, bizonyos tekintettben tbbet is nyjt, mert az alapjtkon s az eddig megjelent sszes kiegsztn tl olyan extrkat is tartalmaz ez a vltozat, melyek csak ebben verziban tallhatak meg. Ezeket kt rszre lehet bontani. Az els csoport csak kozmetikai kiegsztket tartalmaz, amely magban foglalja pl. a Zelda vilgbl ismert „halhatatlan” tykot, aki rendletlenl velnk tart a kalandjaink sorn, ha bizalmat szavazunk neki, s gyjti a lehullott aranyat szmunkra. Vlaszthatunk Triforce-os arckpet, illetve taln a legnpszerbb extra lehet majd Ganondorf pnclja, aminek az elhvsa kicsit trkksebb, de ebben a videban rszletesen bemutatjk, hogy miknt kell:

https://www.youtube.com/watch?v=mDqJN60TJ5k

A msik Swich exkluzv content az Amiibo tmogats, ami jelenleg kimerl abban, hogy 21(?) rnknt nyithatunk egy portlt brmelyik Amiibo figurval, amin keresztl pr kemnyebb lny jelenik meg, akiket leverve extra, igen komoly cuccokhoz juthatunk. A jvben tervezik, hogy a Diablo vilghoz tartoz Amiibo-k is kiadsra kerlnek, amelyek klnbz vilgokra nyitnak majd kapukat, de errl rszleteket mg nem rultak el. Br a korbbi, egyb platformon elrhet mentseinket nem lehet ebbe a vltozatba thozni, de a ksztk okos dntsnek hla, mr a kezdetektl nyitva van az Adventure-md. gy az is megnyugodhat, aki dzkodik attl, hogy ismt vgig kellene az amgy zsenilis kampnyt jtszania.
Az irnyts az eddig is jl bevlt konzolos gombkiosztst kapta, de a Switch jellegbl fakadan van egy kis plusz, neknk kedvez csavar. Egy gppel akr ketten is tudunk jtszani gy, hogy egy-egy joy-con jut fejenknt. Ilyenkor az alap gombkioszts nem vltozik, csak a menkbe trtn belpshez kell magt az analg kart lenyomni, s azzal egytt a tovbbi gombokat. Kt joy-con prral meg akr ngyen is harcba indulhatunk, s magtl rtetd a Pro kontroller tmogats is. A legersebb tkrtya viszont, ami a Switch vltozatot egyrtelmen a tbbi fl emeli, az nem ms, mint az offline multi, akr tbb gp kztt is. zlelgessk ezt egy kicsit, fleg a folyamatos online kapcsolatot ignyl PC-s vltozat tkrben. Ennek a vltozatnak hla, most mr semmi akadlya nincs annak, hogy egy hosszabb repl, vagy vonatton, esetleg a karcsonyi vacsort kveten (kinek ignye szerint) a Csalddal/Bartainkkal kzsen gyzedelmeskedjnk a Gonosz felett.
Online fronton a Diablo III. sem klnbzik a tbbi cmtl, s a most mr fizets szolgltats tjn tudunk msokkal jtszani. A fejlesztk gretet tettek arra, hogy a jvben megoldjk azt, hogy ms platformon nyomul bartainkkal is egytt tudjunk jtszani, de jelenleg, csak ms Switch tulajok rhetek el. Termszetesen a felh alap jtkments is adott, gy biztonsgban tudhatjuk a tbb szz rn keresztl fejlesztett karakternket egy vratlan hardvert rt baleset utn.
A program kezdskor rzkeli a rginkat, ami az esetemben eurpai volt, ezrt felajnlotta, hogy letlthetem az eredeti (US) verzij nyelvi csomag mell az (UK) vltozatot, amire n nemet mondtam, mert 5,2 giga lett volna csak az az egy csomag. Az sszes nyelvcsomag egytt 64 gigt foglalna el, ezrt ersen javaslom, hogy amennyiben elg az angol nyelv Nektek, akkor lltstok t a belltsoknl, hogy megfelel az „amerikai” hang s felirat.
Szinte minden platformon elrhet most mr a Diablo III., s valsznleg mindenkinek az ltala preferlt platformon a legjobb. Viszont engedjtek meg, hogy lefessek egy relis letkpet, amit minden gyakorl apuka rteni fog. ppen hazartl a munkbl, ahol felhztak, az utakon is bunk volt mindenki, radsul egy rt ltl a dugban, s alig vrod, hogy egy kiads „hentels” tjn kiadd ezt magadbl. A main tv valsznleg nem lesz szabad, mert valami mest nznek rajta a csemetk. Ha szabad lenne, akkor sem tudnl jtszani rajta, mert a gyerekek megllnnak a nvsben, ha vletlenl belpve a szobba egy mindent betert, darabjaira szakad dmont ltnnak. Ezrt nem marad ms Neked, mint az apukk egyetlen igaz magnyos szentlye, a WC. Ide el tudsz vonulni 10 percre (ami tuti 30 lesz), hogy pr szz ellensget lekaszabolj, s ezt csak a Switch verzi tudja megadni. Aranyr garantlt, ahogy a rgi, megszokott lmny is. A barti krddel a WC-n trnolva egytt indultok a kalandba, s a rgmlt dics fnye ha bzben szletve is, de ismt felragyog.
Viccet flre tve, nem igazn lehet belektni ebbe a legends jtkba, aminek a legjobb verzija szletett meg. Taln az egyetlen negatvum, hogy a handheld mdban elvesznek a rszletek az apr figurk miatt, de ez legyen a legnagyobb baj vele. Ezt leszmtva nem igazn lehet mst felrni ellene. Magt a jtkot illeten sem, mert annak idejn hiba kezdtk ki a kritikusok, ez a cm mg most is naponta tbb ezer rt prg a pr hnap alatt feleds homlyba veszett, 10 pontos „cinematic experience” cmekkel ellenttben. Elnzst, hogy ilyen hosszra sikerlt ez a teszt, de egy legends jtk legjobb vltozathoz csak ilyen terjedelem mlt.
8 komment

[15] grosy
Dec 19., Wednesday 10:27 #8
Vlasz lokolbasz (#7) zenetre
n is ksznm a kedves szavaidat
[4] lokolbasz
Dec 19., Wednesday 6:01 #7
J, nem is lttam, hogy felkerlt vgre a Diablo III teszt. Pedig te mg ingyen tesztpldnyt se kaptl J lett, ksznjk, csak az a bajom, hogy ennek kellett volna foldalon lenni, a msiknak meg blogpost-ban
[15] grosy
Nov 30., Friday 16:18 #6
Vlasz CeXzer (#5) zenetre
Ht ez a kontrolleres irnyts htrnya az egrrel szemben, de cserbe (hlye kifejezst fogok hasznlni) benssgesebb. Pl. rezeg a kontroller stb.
[24] CeXzer
Nov 30., Friday 15:58 #5
Nekem ez az els tallkozsom konzolon Diabloval s, br elssorban a hordozhatsg miatt, jobban lvezem,mint PC-n. Egy gondom van csak vele, a clzs. Ok, hogy az irnyt megadom, de a tmegben kptelensg a minionokat arra az egy szrnyre irnytani, akit gyorsan meg kellene lni.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[15] grosy
Nov 30., Friday 11:34 #4
Vlasz Ghz (#3) zenetre
Ezrt is rtam azt, hogy "...valsznleg mindenkinek az ltala preferlt platformon a legjobb...". Mondjuk azon elgondolkodtam egy kicsit, hogy mivel jobb 4K-ban jtszani, egy ennyire elnagyolt grafikt,mert hiba impozns az sszkp, azrt a grafikai rszleteket nzve (szigoran szerintem) jobban ll neki az alacsonyabb felbonts. Magyarul nem jn ki annyira, hogy pl. mennyire szgletesek a karakterek.
Egybknt a hazai sajt egy rsze is gy ltja, mint n, amit nem nigazolsnak sznok, mert egy olyan olvasi teszt, mint ez, nem tud nem szubjektv lenni
moderator Ghz
Nov 30., Friday 10:23 #3
A legjobb verzi maximum gy igaz, hogy tudod tolni a WC-n, valamint az sem igaz, hogy minden asztali verzival pariban van, mert a 4ks felbontsnak ksznheten a pro vagy az X is megeszi reggelire. De persze ettl fggetlenl remek port lett.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[15] grosy
Nov 28., Wednesday 18:17 #2
Vlasz Rehynn16 (#1) zenetre
Nem vagy az, s ksznm, hogy szltl. 3 ra alatt rtam meg munka kzben, amg futottak a lekrdezsek, ezrt nha el-el kalandozott a figyelmem.
[7] Rehynn16
Nov 28., Wednesday 16:42 #1
"Szeretem a Dibalo-t, st, imdom. Velem egytt millik gy vannak ezzel, mert hiba a vegytiszta, oldschool jtkmenet, nem tud kimenni a divatbl s mg a mai napig hatalmas rajongbzissal rendelkezik."

Nem akarok fasz lenni, de ide konkrtan az van rva, hogy "n s sokan msok szeretjk a Diablt, mert br rgies a jtkemenete, n s sokan msok szeretjk a Diablt."
grosy
grosy mg nem rt idzetet!
Ezeken a platformokon jtszom
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
mcmacko
(offline)
Fabri
(offline)
Kester
(offline)
laced78
(offline)
sikesdizsolt
(offline)
Rick Dangerous
(offline)
reptai
(offline)
Rick Dangerous
(offline)