[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4130 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20804 kreditet gyjttt

2018 September
12:23 World of Tanks: Blitz - Teszt (iOS)

Warships utn jjjn akkor a mindent viv rk klasszikus a World of Tanks.
Valsznleg a napokban jhetett ki valami frissts a jtkhoz, mert az j cmek kz dobta be nekem a store ezt az rk klasszikust, ami valjban mr 2014 ta jelen van a virtulis mobilos piactren. A World of Tanks 2010-ben jelent meg elszr PC-n s hatalmasat robbant, az akkoriban mg nem annyira elterjedt free to play modellt kvette, teht teljesen ingyenes volt, de voltak benne fizets tartalmak, szval a trelmetlenebb s vastagabb pnztrcs emberek gyorsabban rvnyeslni tudtak. A Blitz kicsit ksbb 2014-ben jelent meg, ekkor mr mobilokon s PC-n is, a konzolos nagytestvrekre 2015-ig vrni kellett. De mindez mr trtnelem, szval jjjn akkor egy kis teszt a mi szemszgnkbl.

Jmagam ezzel a stlussal a World of Warshipsben ismerkedtem meg, bevallom nagyon megtetszett, azta rmmel konstatlom, ha valami hasonl cm jn szembe. Ilyen volt a zsenilis Armored Assault is, ami pillanatok alatt belopta magt a szvembe. Taln nmileg szerencstlen helyzet volt, hogy csak tbb vvel ksbb tallkozhattam a nagy eredetivel, hiba szedtem le mr xboxra tbb mint hrom ve, egyszeren nem vitt r a llek hogy ki is prbljam, de most itt van s bele is merltem rgtn az lvezetekbe. Rgtn az elejn szgezzk le, hogy a World of Tanks minden egyes „porcikjn” rezni lehet az veket, a tapasztalatot, a rutint, igazi profi munka. Szval ezen a tren biztosan senkinek semmi problmja nem lesz.

A jtk rgtn az elejn egy kis trninggel kezd, szpen megtantanak minket az irnyts alapjaira, nem mintha olyan bonyolult lenne a dolog, a bal joyal tudunk mozogni a jobbal pedig nzegetni, fontos inf, hogy a tankunk nem arra megy amerre nznk, erre csak s kizrlagosan a bal joyra lesz szksgnk, a mozgs lass s nehzkes de mit is vrhatunk egy tbb ezer kils tanktl nem igaz? Azt kell megszokni, hogy a jobbra balra irnyokkal forogni tudunk az elre htrval meg gurulva haladni, szval gyors manverezsekre maximum csak light tankokkal s a vsrolhat „Engine Power Boostal” szmthatunk, aki rohanglni akar az menjen Codozni, vagy Battlefieldzeni. Itt regesen, morcosan, meggondoltan kell haladni. A jobb tapis joyal tudunk nzeldni, itt nincsen semmi science fiction, ez gyakorlatilag az egeret fogja szimullni. Ami fontos az a zoom gomb lesz, illetve termszetesen a lvs. Idvel vsrolni tudunk tbbfle lvedket is, sajnos lesz olyan amit csak valdi pnzrt megvsrolhat aranyrt tudunk betlteni az gyba, illetve nagyon fontos tnyez az jratltsi sebessg is, de errl majd ksbb. Mindig figyeljnk arra mieltt vesznk egy tankot, hogy ez mennyire gyors vagy ppen lass, mindez persze vrmrsklet s igny szerint vltozhat.

Szerencsre a tankunk fejlesztse kzben elgg alaposan tdolgozhatjuk ezeket a statisztikkat hiszen tbb alkatrszt is ki tudunk fejleszteni hozzjuk, ezzel vltoztatva pldul a tltsi sebessgen. Nyilvnvalan az ersebb lvsekhez tbb id kell, az ilyen tpus gykat a sniper pncltr tankokhoz rdemes berakni. a mozgkonyabb, gyors s agilis knny tankokhoz meg egy olyan csvet amivel gyorsabban tud lni. Ha egy tankhoz kifejlesztettnk minden szksges alkatrszt akkor vlasztani tudunk majd, hogy megvesszk-e a kvetkez tierjt annak a nemzetisg tanknak vagy ppensggel nmi – nem kevs – fizets aranyrt vesznk egy olyan vltozatot ami a sajt kategrijban sokkal ersebb a hagyomnyos tankoknl. Tegyk hozz, hogy ezzel nmi tisztessgtelen elnyre szert tve a tbb nem fizets jtkossal szemben. A tankok kifejlesztse egybknt kutatsi pontokba kerl, amiket nyert meccsekkel tudunk szerezni, ha megtrtnt a kutats akkor pedig ezst kreditrt tudjuk megvsrolni magt a vasat. Ekkor eldnthetjk hogy nmi arany rkltssel kimaxoljuk-e rgtn az egsz tankot, vagy az idignyesebb vltozatot vlasztva szpen lassan egyenknt szerznk meg mindent amit kell.

A jtk egybknt nagyon szpen lavroz a free to play tartalommal, hiszen hibtlanul jtszhat rklts nlkl is, de az olyan opcik mint a prmium tankok, a gyors fejleszts vagy ppensggel a fizteszkzk kzti vlts lehetsge annyira kecsegtetk, hogy ha valaki beleszeret a jtkba szinte biztos hogy r fog klteni valamennyit. Sajnlatos mdon a vsrolhat aranybl nem adnak olyan sokat, ami miatt igazn megrn rklteni, rdemes vrni valami olyan akcira ami napi szinten doblja az aranyat, az rtkes nemesfmnket meg leginkbb prmium tagsgra rdemes klteni, ami 50%-al tbb XP-t s kreditet ad minden csata utn. Ebbl egy havi dj 2500 arany, aminek a kltsge kb. olyan 7-8 dollr lehet, mivel 5 dollrrt 1500-at kapunk.

Nem szabad megfeledkezni a csatba vihet klnbz csatolmnyokrl sem. Ezeknek az els csoportja a „consumables” amik olyan azonnal felhasznlhat kis segtcuccok, mint a tbb funkcis helyrellt spray, elssegly csomag, adrenalin vagy ppensggel javt szett stb. Ezeket egy csata sorn tbbszr is felhasznlhatjuk s j kezek kztt gyakran fognak kihzni minket a bajbl. A „Provisions” olyan permanens egyszer hasznlatos extrk, amik egy csata alatt csak egyszer felhasznlhatak, mindezt pedig automatikusan megteszi helyettnk a jtk. Ezeknek ksznheten extra szzalkokra tehetnk szert, legyen sz vgsebessgrl, torony forgsi mozgkonysgrl vagy egyb dolgokrl. Kln rdekessg hogy minden orszgnak lesz egy sajt specilis provzija, az amcsiknak pldul cola van, ami +3%-ot rak a csapatunk hatkonysgra. Aztn vannak a korbban lert muncik, ezek sszma vges, azt viszont mi dntjk el, hogy milyen arnyban elosztva visznk magunkkal a csatba. A felszerelsek (Equipment) szekci a legrdekesebb az sszes kzl, itt elgg borss ron, ezst kreditrt tudunk klnbz perkeket venni a tankunknak, amik hrom csoportba vannak osztva, ezek sorban a harci er, a vitalits s vgl a specializci, mind a hrom csoportnak hrom Tierje van s mindegyiken bell kett opci kzl lehet vlogatni. Jl gondoljuk meg mit vesznk meg, mert ezeket minden tankon kln kln kell megtennnk. Vgre hagytam a fejldst gyorst boostereket, amiket napi ldkbl kapunk random. Ezeknek is hrom szintje van, lesz common, rare s epic, hrom commonbl tudunk egy rare-t csinlni s kett rare-bl egy epicet. rdemes ezen mindig vgigzongorzni magunkat s a csatkba csak a legrtkesebb epic boostereket berakni, mert hatkonysg szempontjbl ez a legjobb megolds.

Mint lthatjtok nem kevs opci ll az egyszeri jzer rendelkezsre s akkor egyesek mg azt mondjk, hogy ebben a jtkban csak lni kell. Ht igen, valjban errl van sz, hiszen magban a csatkban kett mdon lehet nyerni. Az egyik – s egyben nehezebb – mdja a nyersnek ha a plya kzepn lv bzist sikerl 100 msodpercen keresztl tartani, ez instant nyershez vezet. Akrcsak az a megolds, ha a komplett ht fs ellensg csapatt likvidljuk. A 7v7-es csatk meglepen izgalmasak, nem szoktak t percnl tovbb tartani, mindenkinek termszetesen csak egy lete van, ha kilttek minket vlasztani tudunk, hogy tovbb nzzk-e a csatt msok szemszgbl, vagy pedig kimegynk a garzsba s mg vgeznek a tbbiek a meccsel mi vlasztunk egy msik tankot s nekimegynk egy msik csatnak. Ekkor lp a kpbe az, hogy rdemes minden tankunkat megtartani, mert akkor gyakorlatilag folyamatosan tudunk majd jtszani.

A World of Tanks Blitz egy elkpeszten j jtk, a gond csak az online meccsek alatt szokott jelentkezni, ugyanis ha a 14 emberbl valakinek pocsk a netje mert ppensggel egy urn bnya budijbl tolja a jtkot, az sajnos drasztikusan el fogja rontani mindenkinek a jtklmnyt. A msik nagy problma pedig a fizets tartalommal van, ugyanis mr elg korn, Tier III-tl sokszor olyan tankokkal tallkozunk, amik ezer kilomterrl egy lvssel leszednek minket, mert ppensggel az embernek volt 2300 aranya, amit olyan 8 dollrrt megvsrolt, hogy tizent perc hrnevet szerezzen msok agyon alzsval, mert mondanom sem kell, hogy az ilyen tankok ellen kb. semmi eslynk nem lesz. Mindezek ellenre a jtk piszkosul lvezetes, a fizets vendgekhez meg mr hozzszokhattunk volna nem igaz? Ki ne hagyjtok, tegyetek vele egy prbt!

8/10
3 komment

[13] Cash Bacsi
Sep 11., Tuesday 8:50 #3
Vlasz Hunk2 (#2) zenetre
n mg ki se prbltam ... pedig mg mindig fent van boxon ... engem a Destiny kt le nagyon!
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[39] Hunk2
Sep 10., Monday 21:31 #2
Jtszottam vele, egyltaln nem rossz.
Nagygpes WoT lekt jobban annl maradtam.
"lni s lni hagyni"
Sep 10., Monday 20:46 #1
nekem a warships megoldsa jval letkpesebbnek tnt, ez a wot mobilon nagyon krlmnyes tud lenni.
"A ni megrzs a logika teljes hinynak politikailag korrekt kifejezse" Steam_ID: T1B1/Origin: GeneraL_HUN/ Uplay: sztibi87/ Xbox Live: GeneraL XTX
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live