[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4093 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20544 kreditet gyjttt

2018 August
11:02 Super Senso - teszt (iOS)

Na akkor pntekre egy kis krkre bontott stratgizs?
Nem fogom itt hzni az idt, rgtn az elejn kijelentem, hogy a Super Senso sajnos csak egy a sok kzl, egy a tmegbl, nem sok mindent rdekessget lehet felhozni a vdelmre. Hacsak nem az enyhe japnos betst vagy az ppensggel meglepen kellemesre sikeredett kpregnyes grafikt. De akkor ssuk bele magunkat egy picit mlyebben a rszletekbe, hogy mirt is van ez?

A Super Senso egy krkre bontott, krtys egysgekre pl, akci / stratgiai / taktikai jtk, tulajdonkppen megint csak egy Clash Royale kln, erre tbb utal jelet is fel fogunk fedezni, de inkbb ne menjnk bele. Minden azon mlik, hogy milyen egysgekkel megynk neki a csatnak, azokat mikor hozzuk ki, milyen sorrendben s hogy mennyire gyesen taktikzunk velk. Lesznek itt is termszetesen ltalnos (common), ritka (rare) s persze mg ritkbb (epic) egysgek a ksbbiek sorn biztosan lesznek mg nluk is rtkesebbek n de nem kaptam ilyet. A jtk egyik sajtossga a cmben is szerepl „Salvo” egysgek, amik gyakorlatilag hatalmas, japn animkbl megismert Mechk. Ezeknek is tbb fajtja van, de ami leginkbb jellemz rjuk, hogy csak egy lehet bellk a seregben, ktszer egyms utn tmadnak, minden esetben visszatmadnak s taln a legersebb egysgek a jtkban. Minl ersebb egy egysg annl tbb pont kell ahhoz, hogy elhvhassuk ket, ezeket a pontokat Senso-glnek hvjk. A gyorsabb glptls rdekben a plyn lesz kett bnysztornyunk (extractor) amik krnknt termelik az extra mennyisget, illetve minden ellensges egysg kinyrsa utn kapni fogunk nmi mennyisget, amit persze brki felvehet, akr a szemfles ellenfelnk is.

A cl az lenne, hogy az ellensgnk Sensokapujt felrobbantsuk, az hogy ezt hogyan, milyen mdszerrel rjk el teljesen rnk van bzva. A Super Senso egy online versus jtk, teht nincsen benne se kampny se semmi, csak online ms emberek ellen lehet vele tolni. Illetve a krtyavlaszt kpernynl tallni fogunk egy cltblt (ismers valahonnan?) amire tapizva AI ellenfl ellen is nyomulhatunk egy-egyy meccset, mondanom sem kell, hogy nem lesz valami nagy kihvs szegnykm. De arra legalbb j ez a lehetsg, hogy megrtsk s tlssuk a jtk alapjait s hogy gyakoroljunk pr taktikt. Mondanom sem kell, hogy nem mindig a legersebb egysgek a legjobbak.

Ha igazn t akarjuk ltni a jtkot s a benne rejl lehetsgeket, akkor rdemes a fkpernyn tallhat kihvsokat (puzzles) vgigcsinlni. Itt megtanulhatjuk hogyan mkdnek a kzelharci illetve tvolsgi egysgek, hogyan lehet ellenk vdekezni. Megtanulhatjuk hogyan reaglnak a Salvo egysgek a pnclosokra, vagy ppensggel hogyan lehet terleti sebzssel tbb mindenkit sebezni. Ilyeneket s mg sok minden mst is megtantanak neknk s mindezrt mg rtkes jutalmakat is kapunk. Szval azt tancsolnm, hogy els krben ezeken rgjuk vgig magunkat, majd menjnk neki pr prbakrnek a gpi ellenfl ellen. Ha ezek megvannak akkor bele is vethetjk magunkat a versus csatrozs csodjba.

A fejldsi ltra nem arnkra van bontva, hanem bolygkra. Minl tbb csillagpontunk (starpower) van annl tbb ilyen bolyg elrhet s persze mindegyik bolyg ms s ms lehetsgeket, leginkbb egysgeket tartogat a jtkosnak. Megnyernk egy csatt kapunk rte egy ldt aminek a kinyitsi idejt kivrva - vagy pnzrt vsrolt lila kulcsokkal mindezt azonnal is megtehetjk – random egysgeket fogunk kapni. Minl ksbbi bolygn szereztk a ldt annl jobbakat termszetesen. A ldanyitogatsra ngy res helynk lesz, ngy rnknt pedig ingyeneset is kapunk, aminek az rtkt megduplzhatjuk egy vide megtekintsvel.

Most pedig jjjn akkor a lnyeg, mi is kell a sikerhez, hogyan nyerhetnk a tbbiek ellen. Na ez egy igazn j krds, ugyanis ha egy jtk igazn profi s tkletes a balansz, akkor elvileg brmilyen krtyaleosztssal megtehetjk ezt, a krds mr csak az, hogy mi maguk mennyire vagyunk tapasztaltak. A lassan hrom ves Clash Royale-os mltammal nem kellett hozz sok id, hogy pr nap leforgsa alatt mr a negyedik bolygn talljam magam. Kiprbltam az els logikusnak tn stratgit s egyelre bevlt. Igyekeztem minl kevesebb pontot ignyl, viszonylag gyenge egysgekre pteni a stratgimat, ugyanis a clom mindig is az volt, hogy a lehet leggyorsabban leszedjem az ellenfl kapujt. Ehhez a Senso egysgemmel agresszvan elrenyomulok, mkzben igyekszem minl tbb egysget kihozni a csatamezre. Ha sikerl egyms utn olyan kett hrom egysget leszedni, akkor felpl az els hrom egysg combomter, aminek ksznheten a kr vgn lgicsaps ri az ellenfl kapujt. Ez hatalmas segtsg a jtkban, teht rdemes mindig erre alapozni a stratginkat, ezt a legknnyebb gy tudjuk elrni, ha ellensges egysgeket lvnk ki illetve a bellk kiesett glt felvesszk, mikzben a Sensonkkal minden ernkkel a kaput tmadjuk. Ez a stragtgia elsre kamikze mdszernek tnik, sok jtkost megzavar s nem vesznek komolyan miatta. Ennek ksznheten hiba pti fel ellenfelnk csodaszpen a tmad vagy vdekez stratgijt, pr kr alatt azon kapja magt hogy mr vesztett is, mert a combometerbl add lgicsaps miatt mindig minimum egy lpssel eltte fogunk jrni. Nyilvn ez a mdszer csak az els pr bolygnl vlik be, ksbb mr tutira ersebb ellenfelekkel fog sszedobni a jtk. ltalban ez szokott lenni, de addig is legalbb megismerjk, megszeretjk az egysgeket s rdemes kitartani kedvenceink mellett s csak ezeket fejleszteni.

A Super Senso mindezek ellenre csak egy ersen kzepes jtk, mint ltjtok el lehet vele lenni, jl elszrakoztat ideig rig, de ahogyan fogalmazni szoktam ilyenkor; nem ez lesz az a cm ami miatt vgleg otthagyjuk a tbb ves kedvenceinket. Kiprblni rdemes, sokat ne vrjunk tle!

6/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live