[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4133 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20889 kreditet gyjttt

2018 March
09:06 FF XV Pocket Edition - Teszt (iOS)

Egy hossz knkeserves vtized utn vgre megszletett az j Final Fantasy!
A Final Fantasy XII hatalmas sikern felbuzdulva a srcok ott a Square Enixnl valami monumentlis dologra kszltek, gy terveztk, hogy a XIII egy egszen specilis, alaposan kidolgozott vilgot fog bemutatni a kzrdemnek. Ez lett volna a Fabula Nova Crystallis sorozat, aminek csak egy rsze a XIII a tbbi ms terletet bemutat jtk az Agito XIII illetve a Versus XIII lett volna. Ms-ms szereplkkel, ms terletekkel, de ugyanabban a hatalmas, kidolgozott vilgban. A koncepci nagyon j volt, a gond csak az, hogy a np utlta a XIII-at.

Ezrt a ksztk „kicsit” jegeltk az Agitt s a Versust s inkbb arra koncentrltak, hogy a XIII-at, Lightning trtnett kicsit helyrepofozzk, rthetbb, jtszhatbb tegyk, ennek az lett az eredmnye, hogy a trtnet egy trilgiv bvlt s annak ellenre, hogy a msodik rsz mr sokkal lvezhetbb lett, a harmadikkal sikerlt teljesen, tkletesen tnkretenni mindent amit vtizedekig ptettek. Sajnos a hardcore Final Fantasy (innentl csak FF) rajongk utltk a sorozatot, a Square minden igyekezetnek ellenre csak egyre jobban elsllyedt a szemkben. Majd kiadtk a kizrlag online rdekeltsg XIV-et ami ugyancsak borzalmasan pocsk volt, hatalmas buks. Mindekzben az Agitt s Versust csak hanyagholtk, egyik fejleszttl a msikig dobltk, amik kzben teljesen talakultak s szinte mr msik jtk lett bellk.

Az Agito XIII-bl ksbb Type-0 lett kizrlag PSP-n jelent meg s hatalmas sikereket rtek el vele. A Versus XIII-bl meg ez id alatt (kzel egy vtizedrl beszlnk) Final Fantasy XV lett, ami a 2016-os megjelensvel bankot robbantott. Vgre ki sikerlt mszni a slamasztikbl s megalkotni egy olyan FF-et amire mindenki vgyott. Nem is csoda, hogy a jtkot azta se engedtk el, jnnek ki hozz a jobbnl jobb DLC-k, folyamatosan pofozzk, polrozzk, azok jrnak a legjobban akik mg csak most veszik meg a Royal Editiont (ami a Pc-s megjelenssel egytt jtt ki a piacra), amiben konkrtan minden benne van ami eddig megjelent s mg a sornak nincsen vge, mert tovbbi kiegsztsekre lehet szmtani.

Nem is csoda, hogy ekkora siker utn kiadtk a Pocket Editiont (innentl csak PE), ami kapaszkodjatok meg; mesterm lett. Az tlet, hogy fogtk az egsz jtkot, trtnettel, szereplkkel, beszlgetsekkel, harccal, mindennel egytt s tltettk egy hihetetlenl cuki, aranyos, sokkal knnyebben emszthet vltozatba, szerintem zsenilis. Az egsz jtk tnyleg olyan mint egy kis zsebvltozat, nem csak azrt mert a zsebnkben lv telefonon is elfr, hanem azrt mert minden pici, cuki, mgis adja azt a hangulatot amit a nagy vltozatoktl megszokhattunk. A trtnetet egy az egyben tvettk, igaz a prbeszdek picivel rvidebbek s lnyegre trbbek, de megmaradtak az eredeti szinkronhangok, a trtnet vezetse egy az egyben ugyanaz s sikerlt a jtkmenetet is tvenni, annak ellenre hogy sokkal kompaktabb az egsz feeling.

Nyilvn nincsenek olyan hatalmas terletek mint a nagy vltozatban, nem ll rendelkezsnkre egy teljesen szabadon bejrhat sandbox jtkmenet. Irnytani fognak minket, kevsb lesz szabad a jtkmenet, de maga a harcrendszer s a gyjtgets lmnye is olyan lvezetes, hogy aki szerette az eredetit az imdni fogja ezt is. Aki meg mg nem jtszott FF jtkkal biztosan a sorozat szerelmese lesz, hiszen annak idejn az els kb. hat rsz pontosan ilyen volt mint ez most, aranyos, nagyfej fszereplk harcolnak s harcolnak s gyjtgetnek, szintet lpnek s haladnak elre egy csodlatos, kibontakoz trtnetben, az lmny meg csak beszippant s nem enged el.

A jtk ingyenesen leszedhet, de sajnos a msodik fejezet utn mr fizetni kell, a negyedik fejezetig 0,99 dollrt utna meg 3,99-et. Vannak klnbz pakkok amik sokkal jobban megrik, n gy gondolom, hogy az els fejezet utn mr mindenki rezni fogja, hogy tetszik-e neki a jtk vagy sem , neki a teljes pakkot ajnlanm (2-10. fejezetig) 19,99-rt. Igen nem olcs a jtk, de egy FF jtk mindig is ennyibe kerlt s higgytek el nekem minden egyes fillrt megr. Nem is pazarlom tovbb a szt, ezt ltni kell s ki kell prblni, szerencsnkre mindezt ingyen megtehetjk.

9/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live