[6] parandroid (offline)

Trsasgi - Harsny - Ktlt

egy 25 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

1670 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 8560 kreditet gyjttt

2018 February
22:42 Oscar 2018 tippek
Harmadik ve tretlenl rom ezeket a bejegyzseket minden Oscar djtadt megelz kedd este, legutbb egsz rdekes beszlgets alakult ki a bejegyzs kommentszekcijban, gyhogy remlem idn sem lesz rtelmetlen a poszt (plusz vgre a Filmek topikban is prg a gla, hurr!). Izgalmas filmes vet hagyunk a htunk mgtt, amely ha msrl nem is, de a Weinstein botrnyrl rkk emlkezetes fog maradni. Azonban hla az gnek nem csak bulvrhrekben, de remek mozikban is gazdag volt 2017, ugyan egyik filmrt sem rajongtam annyira, mint a tavalyi Kaliforniai lomrt, de az Oscar mezny gy is utbbi vek szerintem legsznesebb s legizgalmasabb felhozatalaknt alakult. Nem lttam minden filmet, amely eslyes lehet valamely djra, a legfjbb pontok A Pentagon titkai, az n, Tonya s a Testrl s llekrl, de gy is a tavalyiakhoz kpest megvan a fbb kategrikrl a vlemnyem (hajjajj), s nagyjbl sejtem is, hogy mik kerlnek majd ki htf hajnalban gyztesknt a glrl. Vgjunk is bele.
Legjobb film:
Kezdjk taln a legnehezebb kategrival. Nagyon gy fest, hogy A vz rintse az abszolt favorit, megnyert minden elzetes djat, ami br brmifle relevancival, szval ez tnik a biztonsgos vlasztsnak. Azonban amg nem olvassk fel a bortkbl a del Toro filmjnek a cmt, addig nem tudom elkpzelni, hogy egy ilyen mozi Best Picture-t nyerhet. Nem bnnm, ha megtrtnne, minden idk egyik legrdekesebb legjobb film gyztest ltnnk, mgis gy hogy A faun labirintusa nem tudta anno megnyerni a legjobb idegen nyelv film kategrit, ez egyelre a hiszem ha ltom effektus . Plusz pr vvel ezeltt megvariltk a szavazsi algoritmust a legjobb film kategriban, ami hordoz magban nmi kiszmthatatlansgot. Ha mgsem a The Shape of Water nyerne, akkor nagyon ki-ki kzdelem, a The Poston s A legsttebb rn kvl brhov mehet, a legtbb eslye a Get Out-nak, a Lady Bird-nek s a Hrom risplaktnak lenne, s van egy olyan rzsem, hogy a nagy #metoo kampny miatt az utbbi kett kzl valamelyiknl fog kiktni a dj. A Lady Bird a szemlyes kedvencem 2017-bl, de a Three Billboards-ot tartom az eslyesebbnek, mg gy is, hogy az amerikai kznsget sokkal jobban megosztja, mint a vilg tbbi rszt, illetve legjobb rendez jells nlkl nem szoks Best Picture-t nyerni (br elg az Argoig visszamenni, hogy talljunk kivtelt). Kit szeretnk gyztesknt ltni: Dunkirk, Lady Bird. Ki fog gyzni: Hrom risplakt Ebbing hatrban (de a pnzemet valsznleg A vz rintsre tennm, j szavazsi rendszer ide vagy oda)

Legjobb rendez:
Ha Martin McDonagh-t jelltk volna, akkor kicsit rnyaltabb lenne a kp, gy szerintem csak kt helyre kerlhet a dj. Greta Gerwig s Jordan Peele jellsei korrektek, de valsznleg itt meg is ll a trtnet. A Fantomszllal nem tudok mit kezdeni, nagyon tetszett a mozi, de gy szrtk meg az Oscaron jellsekkel, hogy az elzetes djtadkon szinte egyltaln nem kpviseltette magt a film, szval PT Anderson s a remeke brmelyik kategriban lehet joker, sokat nem lehet az elzmnyekbl leszrni. Maradt A vz rintse s a Dunkirk, elbbi nem tartozik a kedvenc filmjeim kz a felhozatalbl (el tudom kpzelni, hogy msodik megtekintsre jobban megkedvelnm), de ktsgtelen hogy remek a rendezs, s a Guillermo del Toro a kategria f eslyese, mgis szomor lennk, ha nem Nolan vinn el a szobrot, fantasztikus munkt vgzett, ha valahol djazni kne a Dunkirkt, az a Best Director. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Christopher Nolan (Dunkirk). Ki fog gyzni: Guillermo del Toro (A vz rintse)

Legjobb frfi fszerepl:
Nem lttam a Roman J. Israel, Esq.-t (megjelent ez egyltaln itthon?), de teljesen mindegy, mert messze a leginkbb lefutott kategrin tnik, Gary Oldman Churchill megformlsrt meg fogja kapni a szobrot htfn. rlk neki, kedvelem, mint sznszt, de nlam a f favorit Daniel Day-Lewis, aki szerintem a There Will Be Blood utn taln karrierje msodik legnagyobb alaktst hozza, st Timothe Chalamet is nagyszer volt. Elbbi viszont mr gy is hrom Oscar-dj tulajdonosa, utbbi pedig j esllyel nem most kapta meg az utols eslyt. szval j helyen lesz az Oldmannl. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Daniel Day-Lewis (Fantomszl), Timothe Chalamet (Szlts a nevemen). Ki fog gyzni: Gary Oldman (A legsttebb ra).

Legjobb ni fszerepl:
Ez ltalban lefutott kategria, gy gondolom, hogy idn is gy van, risi meglepets lenne, ha nem Frances McDormand kapn a djat, karrierje legnagyobb alaktsa, jobb idben nem is rkezhetett volna egy ilyen karakter ilyen erteljes megformlssal, mint a megerszakolsoktl hangos mdia idejn, gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy nyerni fog. Ha esetleg nem, akkor rlnk Saoirse Ronannek, akinek a Brooklyn miatt pr ve nagyon szortottam, illetve Sally Hawkins nem 100%-ig eslytelen, de nem fog ilyesmi megtrtnni. Kit szeretnk gyzni ltni: Frances McDormand (Hrom risplakt Ebbing hatrban). Ki fog gyzni: Frances McDormand (Hrom risplakt Ebbing hatrban).

Legjobb frfi mellkszerepl:
A suppporting actor/actress mindig nagyon ki-ki kategria, ltalban a legnehezebben megjsolhatak kztt vannak, de idn nagyon ersen Sam Rockwell fel hz a zszl. Az elzetes sznszi djak tadsa sorn amit lehetett, azt vitt is a Three Billboards, ami bekavarhat az az, hogy Woody Harrelson miatt megoszlanak a szavazatok, s vigaszgon besurran esetleg Christopher Plummer, vagy akr Richard Jenkins, de nem tartom valsznnek. Kit szeretnk gyzni ltni: Sam Rockwell (Hrom risplakt Ebbing hatrban). Ki fog gyzni: Sam Rockwell (Hrom risplakt Ebbing hatrban).

Legjobb ni mellkszerepl:
Nagyon-nagyon ers kategria, egyik kimenetelt sem tartom teljesen kizrtnak, de elgg gy tnik, hogy az n, Tonyban jtsz Allison Janney s a Lady Bird anyjt jtsz Laurie Metcalf kztt fog valamelyik irnyba dlni a mrleg nyelve. De Octavia Spencer szerintem az egyik legjobb alkotrsze volt a The Shape of Waternek, Lesley Manville kpes volt rvnyeslni DDL mellette, ami nmagban sem egy elhanyagolhat teljestmny, Mary J. Blige pedig a meglepen alulreprezentlt Mudbound egyik alapkve, szval szintn rlnk brkinek. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Laurie Metcalf (Lady Bird). Ki fog gyzni: Allison Janney (n, Tonya).

Legjobb animcis film: a Coco szerintem az elmlt tz v egyik legjobb Pixar filmje, gy azt is szeretnm gyzni ltni, s biztos vagyok benne hogy ez gy is fog trtnni.
Legjobb idegen nyelv film: a The Insultot nem sikerlt ptolnom, a msik ngybl a Szeretet nlkl s a Testrl s llekrl jtt be a legjobban, de valsznleg a chilei A Fantastic Woman viszi a djat, ezzel az els transznem nt deleglva az Oscar sznpadra.
Legjobb fnykpezs: imdom Roger Deakins-t, s ha valamire a Szrnyas fejvadsz djat fog kapni, az a cinematography, de szerintem Hoyte van Hoytema elkpeszt munkt vgzett a Dunkirkkel, nem leszek maradktalanul elgedett, ha nem hozz kerl a dj.
Legjobb jelmeztervezs: a Fantomszl egy fantasztikus film a divattervezsrl, vicces lenne, ha nem hozzjuk menne a legjobb kosztm.
Legjobb vgs: a Dunkirk tnik a legeslyesebbnek, szerintem a film egyik legnagyobb erssges (s egyetlen komoly baja is) a vgs, de ezt a djat tipikusan el szokta valami happolni, az a valami pedig idn a Baby Driver lesz megrzsem szerint,
Legjobb smink: A legsttebb ra, vicc ha nem oda kerl.
Legjobb filmzene: Alexandre Desplat-t imdja az akadmia, szval gondolom A vz rintse lesz a befut, de Hans Zimmernek drukkolok a Dunkirk-rt, esetleg Johnny Greenwoodnak a Fantomszl miatt.
Legjobb dal: a This Is Me-t hallani leginkbb A legnagyobb showmanbl, nekem viszont a Remember Me jtt be a legjobban.
Legjobb dszlettervezs: sok helyre mehet, de szerintem A vz rintse rdemeln meg a legjobban.
Legjobb hangvgs/hangkevers: ezek rendszerint az aktulis hbors filmhez mennek, szval valsznleg a Dunkirk behzza mindkettt, azt esetleg el tudom kpzelni, hogy a Baby Driver-rel osztozva.
Legjobb ltvnyvilg: szmtsaim szerint enlkl a Blade Runner s a Star Wars is dj nlkl maradna, aminek semmikpp sem rlnk, ha beleviszek egy minimlis objektivitst, akkor legyen a 2049-.
Legjobb adaptlt forgatknyv: nem rzem egy borzalmasan ers kategrinak, a Logan rdekes vlaszts lenne, de ha djazni akarjk a Szlts a nevement, akkor azt itt fogjk megtenni.
Legjobb eredeti forgatknyv: az adapted screenplay mintjra itt meg gy gondolom, hogy a Tnj el fog diadalmaskodni, mert mshol sok eslye nincsen, de a Hrom risplakt rdemeln meg szerintem a legjobban.

Aki vgigolvasta a bejegyzst, annak kln ksznm, minden vben rmet okoz ezeket a sorokat megrni, kicsit kiszakadni a htkznapokbl s ilyesmin agyalni. Mire szmtotok, mennyire lesz dominns idn a #metoo befolysa a sra? Vrtok-e a Holdfny Best Picture-jhez hasonl szerencstlenkedst? Mik az idei kedvenceitek, s miket vrtok djazottknt? Meglesz-e sorozatban a harmadik magyar Oscar?
17 komment

Mar 02., Friday 21:54 #17
Vlasz Matild (#16) zenetre
gy is mondhatjuk, igen.
Found.
[31] Matild
Mar 02., Friday 13:29 #16
Vlasz drag (#14) zenetre
Az nem "megscorsezik" pontosan?
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[16] JeonAran
Mar 02., Friday 8:50 #15
A Dunkirk szerintem szr film.
Gamer PC + Switch
Mar 02., Friday 7:09 #14
Mondjuk idn szerintem pont Hoytemnak kne nyernie, de j esllyel "megdicaprizzk" vgre szegny Deakins-t.
Found.
[31] Matild
Mar 01., Thursday 19:12 #13
Vlasz Yip Man (#7) zenetre
Deakins tnyleg nagyon megrdemeln mr, de szerintem idn sem kapja a szobrot. Hoytema a Dunkirk-el nyerni fog.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[31] Matild
Mar 01., Thursday 19:10 #12
Vlasz parandroid (#2) zenetre
Nem vletlenl lltak t az Oscar-on az 5 jellsre vekkel ezeltt a kategriban, mr nem lehet csak a hollywoodi felhozatalbl szemezni, annyira ers a kompetencia a mfajban. (mg ha a mozipnztraknl nem is)
Ha meg Japn, az animk hinyn nem lehet folyton sz nlkl elmenni. Amg volt (br mg mindig van) Ghibli, addig is csak minimlisan tudtk jelezni ltket, de badarsg volt mr akkor is egy stdira fkuszlni, ha ezzel minsgi filmek "vesznek" oda. Na mindegy, htha jvre.
Az elmlt vek jellsei s az 2017-es terms alapjn is nagyon lyukas ez a lista nekem.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[25] Yip Man
Mar 01., Thursday 15:55 #11
Vlasz Frumoz (#10) zenetre
ht igen, j esetben tvente egyszer eltrnk az tvenes vek Hollywood-orkesztritl, utna az sszes jellt megint kizrlag melodramatikus heged-zongora lehet, klnben a nzk mg azt hiszik, hogy msfajta filmzene is ltezik a vilgon
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[48] Frumoz
Mar 01., Thursday 12:48 #10
Vlasz Yip Man (#7) zenetre
Mert a mechanikai zajokra mr adtak Oscart (Social Network).
MEDIOCRE
[25] Yip Man
Mar 01., Thursday 8:42 #9
Vlasz parandroid (#8) zenetre
ht ahogy mondtam, a mostani filmekbl keveset lttam s ptolni se ptoltam mg ket
szval j krds

igazad van, a tripla-zeneszerzs fiask (plne, hogy Jhansson nemrg elhunyt) elgg megkavarja a helyzetet

a Fantomszlat, meg a Hrom risplaktot mr nagyon meg kne nzni : /
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
Feb 28., Wednesday 23:22 #8
Vlasz Yip Man (#7) zenetre
Az animcis meg az idegen nyelv filmeknl vannak idn a legkomolyabb hinyossgaim, a Loveless-t lttad esetleg? Vagy mit rdemes ptolni? Egyedl A ngyzet volt meg, de azt mr tltrgyaltuk bven. Zenknl a Szrnyas fejvadsszal volt valami kavars nem? Mintha Johan Jhansson kezdte volna, d gy is van kt zeneszerz kredit az IMDb-n, szval nem olyan egyszer ezt belni. Plusz Vangelist sem jelltk anno, szval olyan nagyon meg sem lepett. Nekem mint nmagban score messze a Fantomszl tetszett a legjobban, de a film kontextusban tartom, hogy szmomra a Dunkirk mkdtt a legjobban (pedig klnsebben nem is kedvelem Zimmer-t).
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[25] Yip Man
Feb 28., Wednesday 23:01 #7
n most a szoksosnl is kevesebb jelltet lttam s az elmlt idszakban nem is nagyon volt kedvem ptolgatni, gyhogy nehezen tudnk vlemnyt formlni brmirl

pr megjegyzs:

a Loving Vincent ltezse s hype-ja egy rossz vicc, a Van Gogh-gimmick-en fell semmifle tartalom nincs benne s az egyetlen emlkezetes dolog az maradt szmomra, hogy ez az egyetlen film, aminek a vettsn elaludtam az unalomtl a moziban

szval ha elvinn a Coco ell a djat, akkor shajtoznk szpeket

a Last Man in Aleppo az egy nagyon ers jells a dokumentumfilmes kategriban, szintn meglepne, ha brmelyik msik film vinn a djat

a zenket most csekkolgatom, a Star Wars s a Dunkirk nlam kuka, a msik hrom kzl nehz lenne vlasztani gy, hogy nem ismerem a kontextust, amiben szlnak
a Phantom Thread mindenkpp egyedibb a tbbiektl

Blade Runner itt mirt nincs?
owait, mert szinteziztzor, az nem hanszr, csak a nazzenekar

Fnykpezs: Deakins
minden ms vlasz rossz vlasz

szegny Roger
KATT!
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
Feb 28., Wednesday 22:19 #6
Vlasz drag (#5) zenetre
Kszi! Szuper, kvncsi leszek, rk problma, hogy az insider blogfelletbe csak vletlenl belefutni lehet, de akkor figyelem!
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Feb 28., Wednesday 21:33 #5
Kszi a posztot, j volt olvasni, mr n is vrom a htf hajnalt.
A leirtakkal amugy tbb-kevsb egyetrtek, n is az Oscar el idozitettem az evosszegzos filmes posztomat, gyhogy bvebben most meg nem megyek bele.
Found.
Feb 28., Wednesday 20:29 #4
Vlasz Rick Dangerous (#3) zenetre
Nyilvn nem rt, ha nem tulajdont neki az ember tlzottan sok jelentsget, ettl fggetlenl rlk, ha megkapja a kell elismerst valami, amit kedvelek.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Feb 28., Wednesday 20:08 #3
Renton: What about The Untouchables?
Sick Boy: I don't rate that at all.
Renton: Despite the Academy Award?
Sick Boy: That means fuck all. It's a sympathy vote.


I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
Feb 28., Wednesday 18:06 #2
Vlasz Matild (#1) zenetre
Az az eredti forgatknyv kategria borzalmasan ers idn, megltjuk. Tartok tle, hogy nem fog olyan jl szerepelni a Three Billboards, mint amennyire azt vrjuk, a rendez snub gyans. A Lady Bird is gond nlkl befuthat szerintem.
Tnyleg, teljesen abban a hitben voltam, hogy a Dawn of the... kapott legjobb ltvny szobrot. A Star Wars nyilvn megoszt lett, de nekem magasan a kedvecem az Empire ta, s ha jl emlkszem a Phantom Menace-tl kezdden egyik rsz sem kapott Oscart, rlnk ha ez a szria idn megdlne.
A japn animcis filmekkel nem nagyon tudnak mit kezdeni, amita nem aktv (nincs?) a Studio Ghibli, de a Your Name-en kvl nekem nem is rmlik, hogy brmi komolyabb nemzetkzi visszhangot kapott volna a kzelmltban. Plusz szerintem mindegy hny animcis DVD screenert kldenek szt, gyse nagyon fogja ket megnzni senki, arra szavaznak amirl mr hallottak. Mondjuk ennyi ervel mehetett volna a Verdk 3-ra is a voks, az kpviselt valami minimlis rtket legalbb.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[31] Matild
Feb 28., Wednesday 16:47 #1
Legjobb eredeti forgatknyv nyertese egyrtelmen a Three Billboards. Rendez hinyban ezt kapja McDonagh, teljesen megrdemelten. Tetszett a Get Out, de ezeket a jellseket kiss ersnek rzem (max. pont ebbe a kategriba mg ok, de ne nyerjen). Ennyi ervel inkbb a Logan-t toltam volna jobban.

Vizulis effektek/ltvnyvilg tern legjobban a Majmok bolygja gyzelmnek rlnk. Nekem ez a film adta a tavalyi v legjobb mozilmnyt, s mg ha tudom, hogy nem vletlenl nincs ott a tbbi kategriban, itt abszolt jogosan vihetnk a ksztk haza a szobrot. s nem csak ezrt, kvzi az egsz trilgirt kirdemeltk.
Ha nem, akkor Blade Runner. A Galaxis 2-t s fleg a Star Wars-t pros lbbal rgnm innen, helyettk simn betennm a GitS-t.

Legjobb animcis film: Na ez az a kategria, amit most nem rtek. Ok, hogy minden vben a Disney/Pixar kettsnek kell nyernie (nyilvn nem rdemtelenl), de hogy lthatan ennyire telibe kell szarni az egsz kategrit, az slyos. Boss Baby s Ferdinand, most komolyan? Nem volt 1 egsz vben valamire val animcis film legalbb Japn, de teszem azt a vilg filmtermsbl? Ok, hogy a Coco dja le van zsrozva, de a totl kzpszer nominlsnak tnye csak minsti a szavaz tagokat. s ktlem, hogy ne kaptak volna elg anyagot a seggk al.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
parandroid
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Ezeken a platformokon jtszom
PC
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
DVD, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Mozi , Anime, Frum, Internetes magazinok
Bartok, ismersk
Tommy_Angelo
(offline)
Krisz576
(offline)
CHASE
(offline)
beberep
(offline)