[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4136 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20889 kreditet gyjttt

2018 January
10:46 Dominations - Teszt (iOS)

Vajon mi trtnik ha a Civilizationst, Age of Empirest s a Clash of Clanst egybegyrjuk?
Kellemes prosts, ezzel szerintem senki se vitatkozhat, de kt olyan nagy cmet vettek el a fejlesztk amikkel felvenni a versenyt bizony nem tl knny dolog s tbb mint valszn, hogy ngyilkossg is. A Dominations egy 2015-s jtk, rdekes mdon n csak nemrg tallkoztam vele elszr, hogy mi a vlemnyem rla? Hamarosan kiderl, maradjatok velnk!

Mondanom sem kell, hogy a jtk szerelem volt els ltsra, mindig is vonzottak az ilyen jelleg jtkok, mint pldul az Age of Empires, de valahogy sose jutottam el oda hogy jtsszak is velk. A Dominations egyrtelmen a Clash of Clans sikerre hajaz, sok szempontbl fjdalmasan ugyanolyan, de szerencsre ppen elg egyedisggel rendelkezik ahhoz, hogy emlkezetes cm lehessen. Az els s legfontosabb ilyen tulajdonsga a korok, azok kivlasztsa s minden ami ezzel kapcsolatos. Ugyanis a ngyes szint fpletre lpskor (Els a hajnal kora, majd jn a Kkorszak, a Bronzkorszak) ami a Vaskorszakban (Iron Age) trtnik meg, vlaszthatunk egy kln nemzetet, amiknek nem csak az pletei s harcosai lesznek msok, hanem lesz egy specilis kpessgk is. n a japkat vlasztottam, akik a harcban nmileg ersebben teljestenek s a fpletk is tud lni.

Ekkor vlik igazn rdekess a jtk, hiszen a jl megszokott Clash stratgik is javarszt csdt mondanak, amikor egy olyan nemzet ellen kell harcolnunk akikkel mondjuk mg nem tallkoztunk. A jl bevlt stratgikkal, beolajozott mdszerekkel itt nem lehetnk olyan hatkonyak mint a nagy eldben. Szval ki kell tanulni minden nemzet kpessgeit, pleteit, a vrhat vdelmi egysgek viselkedst, hogy mire szmthatunk ha megtmadunk valakit, mert az vatlan csatrozs gyors kudarcba tud fulladni.

Termszetesen erre a jtkra is vonatkozik a szoksos tancsom, miszerint minden egyes szintnl – ebben a jtkban korszaknak hvjk ugye – ptsnk meg minden pletet, vdelmi egysget, falat, utat mindent (errl picit ksbb), illetve fejlesszk ket az elrhet maximlis szintre. Ennek a mdszernek ksznheten sokkal ersebbek s hatkonyabbak lesznk, mint ms hasonl szint, elsietett bzissal rendelkez, hamari jtkosok. A Dominationsben is vlasztanunk kell egy id utn, hogy milyen jelleg bzist ptnk, itt arra kell koncentrlni, hogy a fpletet akarjuk-e megvdeni vagy a nyersanyagot. Mindkett nagyon fontos dolog, de egyszerre megvdeni ket lehetetlen, ezrt kell eldntennk, hogy szmunkra melyik a fontosabb, mert ugye ha leverik a fpletet akkor a tmads mr elri az egy csillagos gyzelmet, de nem mindegy, hogy mindekzben elviszik-e az sszes lehetsges nyersanyagot is vagy csak egy rszt. Ha ledarltak minket akkor nmi vdelmi idszak jr cserbe (bkeszerzds), ezalatt az id alatt nem tudnak minket tmadni, ha viszont mi mgis szeretnnk, akkor a vdelemnek vge.

A bzis ptsekor figyelembe kell vennnk kett tovbbi nagyon fontos dolgot, az egyik ilyen az t maga, ugyanis minden szinten lehetsgnk lesz egyre tbb tvonalat kipteni, ezek alapveten pnzszerzsi forrsok, amik mg tbbet hoznak a konyhra, ha a lehet legtbb plet csatlakozik az thoz. Magt az utat is lehet fejleszteni, illetve bnyk helyett itt karavnok lesznek amik rendszeres idkznknt hozzk neknk az aranyat. A msik rdekessg, ami eltr a megszokottl a „csoda = wonders” pletek lesznek, a vilg ht csodjn kvl nmileg kibvl a vlasztk, ezek termszetesen korokhoz s orszgokhoz lesznek ktve, illetve mindegyik valami specilis kpessggel ruhzza fel a bzisunkat, olyanokkal mint tbb arany, ersebb vdelmi egysgek, tornyok s a tbbi.

A jtk igencsak nagy sikernek rvendhet, hatalmas jtkos bzisa van, vrl vre jnnek ki az jabb s fejlettebb korok, eredetileg a „felvilgosods kora” volt az utols, azta mr megjelentek jabbak is, olyanok mint, Industrial Age, Global Age, Atomic age, Cold War age s ha minden igaz idn jn a Space Age avagy az rkorszak is. Mint az ltjtok foglalkoznak a jtkkal rendesen s ppen elg jdonsg s eredetisg van benne ahhoz, hogy megrdemelje a jtkosok figyelmt. Termszetesen vannak olyan idegest hibk, bugok, aprsgok benne, mint mondjuk a harc, ahol az egysgek nem reaglnak olyan kiforrott s kvetkezetes mdon, mint ms hasonl jtkokban, vagy nem mkdik a multitouch, teht nem hasznlhatjuk tbb junkat csak egyszerre egyet. De pldul egy olyan aprsggal, mit mondjuk az „order” parancs aminek ksznheten fl percenknt j clpontot adhatunk minden egyes egysgnknek, belevittek nmi eredetisget a kiss kezdetleges csatrozsokba.

A Dominations mindenkppen megr egy mist, ha rajongja vagy a stlusnak ha nem, az jr taln a legjobban aki ezzel a jtkkal kezdi el ezt a stlust, mert egy ilyen cm nem kevs idre szl, veket el lehet tlteni velk. „Must try” kategria, tegyetek ti is gy!

8/10
2 komment

[13] Cash Bacsi
Jan 28., Sunday 16:34 #2
Vlasz Ra1D3n (#1) zenetre
Nem ismertem, de akkor tegyl vele egy prbt biztosan oda leszel rte! (Y)
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[8] Ra1D3n
Jan 27., Saturday 19:15 #1
Csak gy a margra megjegyeznm, hogy gy blikkre az anno megjelent Rise of Nations cm jtk szellemi rkse telefonokra. A Rise of Nations anno az egyik ltez legjobb age of empires ptlk volt, pont az emltett korszakvltsok miatt valamint az egyedi csodk miatt. Nagyon-nagyon szerettem annak idejn.
Take me into your heart! Accept me as your savior! Nail me to the fucking cross, and let me be REBORN!
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live