[13] Adeusz (offline)

Ő egy 42 éves fiú és itt lakik: Pest / Halásztelek

4012 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 21276 kreditet gyűjtött

2015 December
09:04 Prevgen backlog írtás S01E09 – Pile of Shame
Hivatalosan is befejezettnek tekintem a 8 hónapos projektem. Ahogy vártam, az év végére elfogyott a lendület és a türelem, megvettem a 2 éves kurrens gen konzolt. Nem zárható ki hogy játszom még prevgen játékkal, de csak ha a most még eléggé korlátozott visszafelé kompatibilitás lehetővé teszi.
Először is köszönöm a kommenteket, tényleg sokat segítettetek a választásban. 13 játékot pipálhattam ki ezidő alatt és a többség elég minőségi darab volt, amit kár lett volna az enyészetnek hagyni. Az Alan Wake sötét erdejei, a Portal 2 szobái és fejtörői, a esőáztatta, neonfényes Hong-Kong a Sleeping Dogs-ban, a remekül felépített Mafia II történet vagy a Far Cry 3 Blood Dragon VHS hangulata mind-mind emlékezetes pillanatokat hagyott maga mögött és még most is fel tudok idézni jeleneteket belőlük. Nem is beszélve a Metal Gear Solid HD verziókról, amik igazolták, hogy játéktörténeti remekek.

Mindamellett egy elég masszív szégyenhalom marad hátra 360-on, több olyan cím van amiről el nem tudtam képzelni, hogy nem játszom majd vele, amikor megvettem. A Dishonored (az összes DLC-vel), a Bioshock folytatások vagy a Batman előzmény játék miatt egyaránt pironkodnom kell.
Van itt ugyan olyan cím, ami kompatibilis lesz és van esélye a jövőben, de van olyan is, amit ha pótolni akarok, akkor valószínűleg a definitive editionbe kell újra beruháznom (Dishonored, Metro Last Light), vagy elővenni a haldokló FAT 360-omat a padlásról (no chance). A bővített XCOM-ban nagyon reménykedem, mert az első részt imádtam és ezzel is mindenképpen játszanom kell. Tudtátok, hogy itt lehet szavazni, hogy mi kerüljön a programba? Egyébként talán inkább csak a szavazás állása miatt érdekes az oldal.

A backlog mellett a prevgen szégyenhalomba számolom azokat a játékokat is, amiket néhány óra után félbehagytam és azóta is a polcon figyelnek szemrehányóan. Többek között a Red Dead Redemption, a Diablo 3 vagy a Halo Combat Evolved Remastered lett úgy félretéve, hogy kicsit belenézek valami másba, de aztán folytatom...
Nektek van ilyen lelkifurdalást okozó nemezisetek?
(Nem kell egyébként véresen komolyan venni a fentieket, tudok azért nyugodtan aludni.)

Annyit még hadd osszak meg veletek, mint +1 fun fact, hogy amikor a bejegyzés címén gondolkodtam, arra gondoltam hogy a szégyenhalom, angolul: ”pile of shame” talán még jobban hangozna. Ízlelgettem ezt a frissen megalkotott szókapcsolatot, majd rágugliztam és csodálkozva láttam, hogy ez egy létező fogalom és a backlog szinonímája gamer körökben. Na most vagy az van, hogy én most frissen találtam ki pont azt, amit x éve valaki más már elterjesztett (ezt nem hiszem). Vagy már korábban olvastam ezt a kifejezést, és bár a felszínen elfelejtettem, a tudatalattim szépen elraktározta és most előrántotta, mint saját ötlet.
Fucsa dolgokra képes az elme...

A végső lőlap egyébként így fest:
15 komment

[13] Adeusz
Dec 14., Monday 11:30 #15
Válasz SwaggerBro (#14) üzenetére
Mit adsz érte?
Csak néhány szóban:
Rossz a hűtője ezért rendszeresen hűteni kell, mert túlmelegszik és két piros ledes hibát jelez. 20 gigás vinyó van benne. Szóval max alkatrésznek jó, néhány ezer forintér meg inkább megtartom. Jó lesz illúziónak: bármikor előkaphatom és jégakkuval körbebástyázva játszom a prevgen címeket.
Dec 14., Monday 0:06 #14
Válasz Adeusz (#11) üzenetére
"Van egy eladhatatlan FAT Xbox 360-am régről, amit megtartottam, de nem nagyon volt kedvem betenni a TV alá."

Eladó?
[55] FredPerry
Dec 13., Sunday 14:57 #13
Válasz Fórumozó (#9) üzenetére
Dettó. PC-re olyanokat veszek, amik megvannak 360-ra, de nem játszottam még velük. Hátha majd szebb grafikán rávisz a lélek, de egyelőre nem ez a tapasztalat.
[62] casper007
Dec 12., Saturday 23:44 #12
Válasz Adeusz (#11) üzenetére
Én egy régi Elit-tel játszom.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[13] Adeusz
Dec 12., Saturday 20:21 #11
Válasz casper007 (#10) üzenetére
Van egy eladhatatlan FAT Xbox 360-am régről, amit megtartottam, de nem nagyon volt kedvem betenni a TV alá. Olyan a hangja, mint egy kombájnnak.
Mindazonáltal pont ezen agyalok, hogy tudnám becsempészni oda, hogy az asszony ne vegye észre. Az a gyanúm, hogy két konzolt nem tűr el ott.
[62] casper007
Dec 12., Saturday 19:53 #10
Szerintem nem kell feltétlenül feladnod a hátralévő játékokat, mert vettél egy One-t. Hacsak nem adod el a 360-at persze. Azért maradt itt pár finomság, és lehet, hogy ezek közül sok nem is lesz része a BC programnak.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[48] Fórumozó
Dec 11., Friday 13:54 #9
Végigviszek egyet, veszek 3-at közben. Sosem érek a végére...
MEDIOCRE
Dec 11., Friday 0:03 #8
Ezek közül nekem a Skyrim, a Bioshockok és a Metro miatt fájna a szívem utólag, ha anno kimaradtak volna, de ha ebben az ütemben játszol, akkor úgyis hamar feléled gyaníthatóan a kurrens címeket, aztán lehet visszatértni a 360-hoz.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Dec 10., Thursday 21:18 #7
Ismerős érzés, mert én is lassabban haladok a saját backlog listámmal, mint azt eredetileg képzeltem. De hiába, egy heti 5x8 órás, monitornézős munkahely meg barátnő mellett (amihez a jövőben több sport is társul majd) ez annyira nem meglepő. Jó dolog viszont, hogy a párom is szeret hébe-hóba velem együtt kontrollert ragadni, így a lokális co-op játékokra meg mondjuk egy bunyós anyagok jobban mennek majd
A linkelt BC listára én amúgy soha nem úgy tekintettem, mint egy kívánságlista, inkább mint egy igényfelmérő kérdőív, hogy a szolgáltatás fejlesztői lássák, hogy melyik programok futására összpontosítsanak - aztán hogy ez mennyire valósítható meg stabil FPS mellett, már más, technikai kérdés.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[13] Adeusz
Dec 10., Thursday 18:45 #6
Válasz Doom (#4) üzenetére
Nekem is ismerős.
Én is a Titanfallal és a Dark Souls 2-vel játszom XO-n miközben vettem hozzá vagy 4-5 friss játékot. Pedig azokba toltam kb 100 órát prevgenen.
Dec 10., Thursday 17:40 #5
Válasz Doom (#4) üzenetére
Ismerõs.
let the sun never blind your eyes
[54] Doom
Dec 10., Thursday 17:35 #4
Én márciusig szeretnék beruházni Ps4-re, és addig letudni a restanciámat Ps3-on.. a gond az, hogy többször jön meg a kedvem végigvinni újra 1-2 kedvenc címet, mint valami "újba" belevágni..
[13] Adeusz
Dec 10., Thursday 16:43 #3
Válasz Alwares (#1) üzenetére
Úgy érted nekem?
A Bioshock Infinite jön a kompatibilitásba. Így a szégyenhalomból visszakerülhet a sima backlogba
Dec 10., Thursday 16:31 #2
Lelkifurdalást nem okoz semmi ilyen dolog, majd pótlom, ha eljön az ideje.
let the sun never blind your eyes
[59] Alwares
Dec 10., Thursday 15:05 #1
Hát leginkább a Bioshock Infinite és a Dishonored amit nagy kár volt kihagyni.
.titanic {float: none;}
Adeusz
Adeusz még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Xbox One
Playstation Vita
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
GibiPeti
(offline)
Arkhon
(offline)
kafaszofa
(offline)
keviny
(offline)
spieluhr
(offline)
Hunk2
(offline)
XBOX Live