[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4932 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 53935 kreditet gyjttt

2015 November
18:56 Mordheim
Mostanban ton-tflen mindenfle Warhammer licenszekbe botlik az ember, annyi a Games Workshop jtk, mint mg soha. s mindekzben a warhammer fantasy gyakorlatilag halott...
A Mordheim viszont a legjobb tabletop adaptci, amit valaha lttam. Ez egy vrbeli warhammer skirmish jtk, warhammer szablyok nlkl :)

Adott ez a vros, Mordheim, ahol mostanban mindenfle fura kveket tallni, gy aztn jnnek is keresni mindenfle npek bven, merthogy j pnzrt el lehet ket adni. Kb ennyi elg is a trtnetbl, van a vrosnak elzmnye meg minden, de nem ez a lnyeg, hanem a jtkmenet.

A jtkmenet pedig szoksos krkre osztott stratgia/taktika, pici csavarral. Mivel anno a Mordheim egy rendes tabletop szablyrendszer volt, nem sokban eltrve a Games workshop rendszerek filozfijtl, ezrt hvelykben mrt, szabad lpkedst alkalmazott. A City of the damned hla a j Istennek, szemben a legtbb hasonl adaptcitl nem tr el ettl, nem alkalmaz rcsos rendszert, hanem kezedbe adja a harcosaid, hogy tessk, 3rd person nzetben stlgass velk. Ez pedig zsenilis dnts, marad a szabadsg rzete, s beteszi a jtkost a csata kzepre, ahelyett, hogy fellrl nzn az esemnyeket.
De itt kb vge is a hasonlsgnak. Nincsenek klnbz fzisok, mint az eredeti jtkban, hanem mindenfle statisztikk alapjn egyms utn aktivldnak a karakterek. Nincs mozgok-lvk-tk fzis, hanem helyette minden karakternek kt fajta akcipontja van, az egyiket lehet mozgsra, rzkelsre s hasonlkra hasznlni, a msikkal pedig tni a msikat, amg mozog.
A kldetsek kb ennyibl is llnak, sszeszedni minl tbb kvet, s addig verni az ellensges csapatot, amg ott nem marad, vagy el nem szalad. Lehetleg hamarabb, minthogy mi tennnk ezt.

A kldetsek kztt viszont jn a warband menedzsels. Ugyanis sszesen 10 embernk (patknyunk, vagy egyb fajunk) lehet, valamint pr kispados, akiket karban kell tartanunk, fizetni a szocilis s egszsggyi elltsukat, oktatsuk, felszerelni ket jobbnl jobb fegyverzettel, etetni, itatni. Viszonylag egyszer, de mgis kellemesen komplex karakterfejldsi rendszert eszkbltak hozz, mindenkinek vannak tulajdonsgai, amelyek xp s elkvetett cselekmnyek szerint fejleszthetek, valamint lehet venni skilleket, amelyek lehetnek aktvak, passzvak, netn varzslatok.

Mindekzben valamelyik frakcihoz tartozunk, akik folyamatosan kveket kvetelnek tlnk, amit ktelez kifizetni, mert ha nem, vgnk, mint a botnak. A kvek pedig a f bevteli forrsaink is, gy ez picit kellemetlen, de nincs mit tenni.
A 4 lehetsges vlaszts pedig: emberek, skaven, sigmar csajai s kosz.

Azt is meg kell azrt emltenem, hogy ez egy Focus Home Interactive ltal kiadott jtk, gy minden gynyrsge ellenre magban hordozza a minden focus ltal kiadott jtkra jellemz betegsgeket. Az egsz teljesen rendben lenne, nem a vilg legszebb grafikja, de ahhoz kpest, hogy egy tabletop adaptci, bven j, ugyanakkor olyan csiszolatlan az egsz. A legjobb plda erre, mikor 1 percen t prblok controllerrel bemenni az ajtn, mert az nem olyan egyszer. Ja, s egy tabletet, vagy telefont is rdemes odakszteni, hogy a tltkpernyk kzben le tudjuk ktni magunkat, lesz id kiolvasni az internetet.

tl&dr: Ezzel megint annyi clom volt, hogy akinek radar alatt maradt, de szereti az ilyesmit, az esetleg rnzzen, htha megtetszik, ms semmi, komolyabb lersokat bven tallni steamen vagy akr a honlapon: http://mordheim-cityofthedamned.com/en/game.
2 komment

[24] CeXzer
Nov 24., Tuesday 17:49 #2
Vlasz backstab (#1) zenetre
Igen, picit az nekem is sok, mikor 87%-al zsinrban 3x nem tallom el az ellenfelet, bezzeg az n 45%-os parry stancem nem r semmit szinte soha.
A rendszer viszont szerintem jobb, mint az eredeti, s kicsit videjtkosabb rzse is van, ami jt tesz, csak nem asztalon jtsszuk.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[33] backstab
Nov 24., Tuesday 17:38 #1
ltalban a 100%-os adaptcik hve vagyok ,de ebben az esetben jt tett a vltoztats. De a kockadobsok mg mindig kiss... nem mondom, hogy csalnak, csak azt, hogy furcsa md mindig akkor jnnek ki rosszul, mikor nagy szksg volna rjuk. Az asztalnl persze jt rhgnk/anyzunk, mikor valaki zsinrban tdszr rontja el a dobst, de a gp ellen mr nem olyan szrakoztat.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)