[3] Chelsea (offline)

Romantikus - Angyali - Reménytelen

Ő egy 31 éves lány és itt lakik: Baranya / Hidas

4736 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 3434 kreditet gyűjtött

2015 June
18:21 Sürgős!
Egy kis gyorstalpaló kellene autóversenyzős játékok terén...
Melyiket érdemes megvenni PS3-ra? Nézegettem már mindenfélét, de igazából nem tudtam dönteni. Demot nem tudtam leszedni, a trailerek alapján meg inkább csak a grafika jött át. Teszteket meg sajnos nincs időm most olvasgatni, szóval röviden és tömören egy kis help kellene :3

u.i.: ja igen és mielőtt majd elfelejteném - 15 évvel ezelőtt játszottam utoljára autóversenyzős játékkal, szóval nem vagyok éppen a toppon a műfajban -, szakdolgozatomhoz kapcsolódóan kaptam egy igen érdekes kérdést, miszerint milyen grafikai vagy egyéb elemek fejlődése vezethet az autóversenyzős játékokban a sebesség egyre pontosabb és élményszerűbb bemutatásához? Ha erre is tudtok nekem válaszolni - gondolom ti azért többet játszotok ilyennel - akkor nagyon hálás leszek. ^^ ( ja és jogsim sincs, plusz mérnök se vagyok szóval heeelp )

Millió csók a gamer közösségnek!
18 komment

[3] Chelsea
Jun 23., Tuesday 23:19 #18
Válasz Npeti (#17) üzenetére
A témavezető a konzulens, az opponens aki még felülbírálja a dolgozatot.
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
[35] Npeti
Jun 23., Tuesday 21:31 #17
Válasz Chelsea (#15) üzenetére
Kénytelen lett volna ötöst adni, ha annyira alapos voltál, hogy nincs mit kérdezni. Ez az opponens egyenlő a témavezetővel amúgy?
[3] Chelsea
Jun 23., Tuesday 20:36 #16
A többieknek is köszönöm a segítséget!
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
[3] Chelsea
Jun 23., Tuesday 20:35 #15
Válasz Npeti (#13) üzenetére
Sejtettem amúgy, hogy ez fogja érdekelni túlnyomórészt, de ha bele írtam volna, nem lett volna mit kérdezzen.
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
[3] Chelsea
Jun 23., Tuesday 20:32 #14
Válasz dreampage (#10) üzenetére
Inkább az élethű ábrázolás érdekelne, főleg grafikai szempontból lenne lényeges. Lehet h akkor a GT 6-ra fog esni a választásom. Köszi a segítséget, hasznos infók voltak.
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
[35] Npeti
Jun 23., Tuesday 20:30 #13
Válasz Chelsea (#11) üzenetére
Áháá szóval sikerült beletenyerelnie abba a témába, ami nem csak a grafikán múlik. Bár én lennék ilyen szerencsés a lottóban.

De látom sokan írtak sok jó ötletet szóval nem lesz ezzel gondod.
[3] Chelsea
Jun 23., Tuesday 20:30 #12
Válasz Lothar (#9) üzenetére
Igen, erre én is gondoltam. Nem csak grafikai értelemben kell körüljárni. Mivel a kérdésben ott volt az "egyéb elemek fejlődése", a fizika bemutatása hasznos lehet. Köszi a segítséget!
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
[3] Chelsea
Jun 23., Tuesday 20:23 #11
Válasz Npeti (#4) üzenetére
Köszi a választ! Úgy sikerült ilyet kapnom plusz még 3 másik kérdést ezzel együtt, hogy írtam az autóversenyzős játékokról, de csak mint grafikai szemszögből elemeztem őket semmi másról nem esett szó abban a részben. Szóval az opponensemet ez érdekelte túlnyomórészt belőle...
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
[111] dreampage
Jun 23., Tuesday 15:24 #10
Ha az élethűséget keresed, akkor Gran Turismo 6, ha inkább a látványos és őrültebb szórakozást, akkor Split/Second, Blur, Burnout Paradise vagy Need for Speed: Hot Pursuit.

Manapság egyre pontosabban modellezik le a pályákat és az autók viselkedését, úgyhogy ez is közre játszik, de a már említett motion blur effekt (gyors mozgású tárgyak, vagy az egész kép elmosódik), a kamera rázkódás, távolsága az autótól, a látószöggel való variálás is segíti a jobb sebességérzetet. Ma már ezeket egyre profibban alkalmazza mindenki. Ha meg még tovább megyünk, akkor a VR szemüvegek jelenthetik majd a következő lépést.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
Jun 23., Tuesday 14:19 #9
Grafikára már voltak itt jó javaslatok, de ha nagyon körbe akarod járni a témát, akkor a fizika sem maradhat ki. Sokat számít(hat) sebességérzetben pl. az, ha egy megfelelő aerodinamikával rendelkező autó magas sebességen az úthoz tapad, egy éles kanyarban pedig pillanatok alatt kipördül, ha túl sokat kormányoz a sofőr. Vagy a törésmodell. Ha kétszázzal kenődik a falnak egy autó, akkor az törjön is ripityára. Máskülönben nincs súlya / következménye a nagy sebességnek.
Fraggen und fraggen lassen.
Jun 23., Tuesday 14:18 #8
Válasz nasty (#1) üzenetére
Smooth!
Fraggen und fraggen lassen.
[31] armi
Jun 23., Tuesday 9:33 #7
Válasz FredPerry (#6) üzenetére
Ezeket ajánlottam volna magam is. A Split/Second nekem hatalmas élmény volt annak ellenére, h full árkád az egész GT-vel én nem játszottam, de nem is igazán szeretem a szimulátorokat. A DiRT meg egy tök jó játék lenne, csak rallyval, gymkhana nélkül.
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[55] FredPerry
Jun 22., Monday 23:30 #6
Valószínűleg leginkább a motion blur, kontrollerben a force feedback, valamint a kamera apró, gyors, ellentétes irányban való változása (rázkódás).

Játékból amit én ajánlanék, az a Split/Second, a Gran Turismo valamelyik része, valamint ha nyitott vagy a rali felé is, akkor egy DiRT 2 elengedhetetlen.
[54] Doom
Jun 22., Monday 21:40 #5
Egyéb elemek: Hozzánk képest lassabban haladó járművek, sok függőleges "tereptárgy" (épületek, fák, oszlopok) amik mellett elhúzhatunk.
Ja, meg a 60 képkocka / mp.
[35] Npeti
Jun 22., Monday 21:28 #4
Ha ps3 akkor szerintem valamelyik gran turismo jöhet szóba. A burnout féle játékok csalókák lehetnek mert nem igazán mennek rá a realizmusra. Igaz te se írtad, hogy mennyire élethű játékokra vagy kíváncsi.

a sebbeséges dologra esetleg jó lehet ez a VR szemüveges dolog, vagy a lentebb említett motion blur is esetleg a google a megfelelő kereső szavak használatával. Vagy ha a játékokban a kocsiknek lenne súlya, kiterjedése. Mint gyakorló sofőr, aki egész sok dolgot vezet és egész egzotikusakat is azt vettem észre, hogy a sebbesség érzettet nagyon betudja folyásolni, hogy mekkora a gép súlya, de akár az is ha a megszokottnál szélesebb, hosszabb az autó.

Amúgy, hogy sikerült ilyen témát kapnod ha magához a vezetéshez igazából nincs közöd? Csak úgy érdekesség képen.
[19] Yeaf Kitri
Jun 22., Monday 21:13 #3
Grafikai válasz: motion blur.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
[46] multishoot
Jun 22., Monday 21:12 #2
Hmm: Burnout Paradise?
KATT!
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[25] nasty
Jun 22., Monday 21:07 #1
Sokáig szeretnék nézni a mélységbe!
várjál !!!!!!!!!!!!!!! jól olvasok ? a nintyisek mágján fognak elégedni
Chelsea
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Verseny, Szerepjáték, Szimulator, Sport, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, Szerepjáték, DVD, Fotózás, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Mozi , Anime, Grafika, rajzolás, Barátok, Billiárd, Email, Úszás, Esőben sétálás, Röplabda, Korcsolya, Tenisz, Ping-pong
Barátok, ismerősök
logen
(offline)
Nikopaul
(offline)
Hellfrost
(offline)
Matos
(offline)
Morwen
(offline)
Gulandro
(offline)
katsazoli
(offline)
Doom
(offline)
Brandon
(offline)
Revanchist
(offline)
VadRoli
(offline)
Kissmarton
(offline)