[17] Insect (offline)

Humoros - Beteg - Halovny

egy 44 ves fi s itt lakik: Pest / Gd

4569 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 32329 kreditet gyjttt

2015 April
14:01 100
Tegnap meglett a szzadik SteamOS jtkom...
Ami pedig a Shroud of the Avatar (igazbl csaltam, mert ez meg az Interstellar Marines mg early acces, de ennyi belefr), egyre jobban tvolodok a Windows univerzumtl, hah Bioware s Bethesda mi a vlemnyetek a Vulkanrl? ;)
8 komment

[17] Insect
Apr 13., Monday 15:53 #8
Vlasz Necroman Mk2 (#7) zenetre
A Valve nem kszt, mert ms mr ksztett Vulkan -nak hvjk, s elg szp a tmogatk listja, nagyjbl azt tudja mint a Mantle meg a DX12, csak nem fgg hardvergyrttl, s elrhet Win 7-8-10 s Linux al, plusz PS4 tmogats Mellesleg az Intel Vulkan drivereit a Valve fejleszti KATT!
rdemes megnzni mit tud egy Intel integrlt vide a Vulkannal
KATT!
KATT!

Videokrtya:
a SteamOS gpem jelenleg gy nz ki:
A8 7600K
8 GB 2133 -as memria (CL10)
WD Blue 1TB
volt benne GTS250, mkdtt, mst nem lehet rla elmondani, az utols Nvidia Linux driverekben mr a 400 -as sorozat sem tmogatott.
Volt GTX 750 Ti, minden korrektl megy vele 1080p ben nagyon jk az NV Linux driverei, gyakorlatilag a PhysX -et kivve azonos minden szempontbl a Windows verzival. Szval semmi izgalom/szvs, megszabadultam tle
Jelenleg nincs benn videkrtya, az APU hajt mindent, az AMD Linux driverei jelenleg a kimertik a flksz/pre alpha minden ltez aspektust A jtkok kb. 20 % -a grafikai hibk tmkelegt produklja/nem indul el, itt inkbb a jtk fejlesztjn mlik a dolog, hogy rdekli -e ket hogy vannak olyan mazochistk akik AMD cuccal akarnak Linux alatt jtszani pr plda: War Thunder, egy darabig csak szrta a grafikai hibkat a villdz textrktl a lthatatlan falakig volt minden, most msfl hnapja kb, el sem indul, Witcher 2, Bioshock Infinite (igen ezek azok a bizonyos VP jtkok, mindkett jtszhatatlan 720p minimum belltsokkal gyakran mennek 10 fps krnykre.
A pozitvok: Borderlands 2 1080p kzepes bellts s max. textrk 30 fps locked, XCOM szintn simn fut 1080p kzepesen, az Empire Total War szintn, a kisebb indie cuccokkal nincs gond, meg a nagyobbakkal sem, Pillars of Eternity Wasteland 2 sima gy 1080p -ben
Valve jtkok rtelemszeren hibtlanul mennek HL2/CS:GO/DOTA2/L4D2 sima gy 1080p -ben.

A hten jn egy R7 250X, remlem hamarosan kijn az AMD -tl a Linuxos Hybrid Crossfire Driver is
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
Apr 12., Sunday 22:42 #7
Vlasz Insect (#5) zenetre
Na ja, ha a Valve nem kszt valamilyen DirectX-hez hasonl API megoldst a Steam OS al, addig max csak az indie fejlesztk fognak inkbb portokat kszteni. Br utbbbiak se minden esetben maximalistk, ha Linux platformrl van sz.

Krds: milyen videokrtya van a gpedben, mik a tapasztalatod vele?
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[7] 4K
Apr 11., Saturday 20:10 #6
Gratula, n a felvel sem bszklkedhetem!
[17] Insect
Apr 10., Friday 18:50 #5
Vlasz FooLman (#3) zenetre
Egyelre elg vltoz a teljestmny, nagyon gy tnik hogy a fejlesztk nagyobbik rsze csak most vette szre hogy megindult a Linuxos gaming ha a portot a Feral, vagy az Aspyr csinlta, akkor biztosra vehet hogy ugyangy vagy jobban fut a jtk mint a Windowsos, ha kiadn bell kszlt, akkor kt lehetsg van, 1 lustk, nem adnak elg erforrst a portolsra, ilyenkor jn kpbe a VP (Virtual Programming) csoda, ami tulajdonkpp egy DirectX emultor, s azt eredmnyezi, hogy a Linuxos verzi gpignye a 2-3 -szorosa (nem elrs) a Windowsosnak ilyen pl, a Bioshock Infinite, vagy a Witcher 2 ezeket ajnlatos kerlni nagy vben , mert mg hozzszoknak a fejlesztk, a msik lehetsg hogy megcsinljk rendesen, mint pl. a Metro Reduxokat, ott az a pon hogy max. grafikval picit jobban fut Win alatt, viszont ha kikapcsolod az AA -t akkor a Linuxos a nyer.
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[35] he7edik.
Apr 10., Friday 10:05 #4
Jobban teszed ha nem te tvolodsz a "Windows univerzumtl". Eleve OpenCL-re semmilyen jelents stdi nem fog fejleszteni s mg tfordtani se nagyon ri meg DX-rl egy fele olyan hatkony OpenCL-re kdra a jtkokat ha csak nem hz el a Valve hirtelen egy sok tzmillis felhasznl bzist.
[11] FooLman
Apr 10., Friday 9:46 #3
Irhatnal arrol, hogy hogy muzsikalnak a cuccok. Mert OsX-en alap, hogy a framerate borzalmas a windowshoz kepest.
...ami gma bugzik, az lma efix marad...
[17] Insect
Apr 09., Thursday 18:18 #2
Vlasz Warhawk (#1) zenetre
Valamit majd sszehozok rla, de az alap hogy ez egy htpc/gaming oprendszer, nem alkalmas, s soha nem is lesz alkalmas egy desktop os (akr Linux akr Windows) kivltsra ha csak egy gped van, s azt a jtkon kvl msra is akarod hasznlni.
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
Apr 09., Thursday 17:48 #1
rhatnl egy kicsit bvebben errl a SteamOSrl. A tma rdekel, de nyilvn tlsgosan munkaeszkz a gpem ahhoz, hogy csak gy lecserljem r a Windowst.
nope
Insect
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation3
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Kaland, FPS, Online FPS, Online RPG, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk mindenhol, Jtk interneten, Jtk zsebkonzolon, Zene (hallgatom), Knyvek, Bartok, Frum, Esben stls, Bicikli, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
Nincs egy sem...