[60] Warhawk (offline)

Poéngyilkos

Ő egy 38 éves fiú és itt lakik: Csongrád / Szeged

5006 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 238293 kreditet gyűjtött

2014 December
18:49 Mit viszünk magunkkal 2015-be?
Néhány könnyen megléphető fogadalom egy szebb jövőért az idei év megjelenései alapján.


Watch Dogs. Assassin's Creed Unity. Driveclub. The Master Chief Collection. Far Cry 4. Destiny.

Néhány 2014 legnagyobb megjelenései közül és néhány azon játékok közül, melyek nagyon szépen mutattak be egy igazán rémisztő trendet, cserébe azonban remélhetőleg megtanították a játékosokat olyan leckékre, melyeket tovább vihetnek 2015-be. Lássunk néhány olyan tanácsot (fogadalmat?), melyet tovább lehet vinni a következő évre.

- Nem rendelünk elő semmit. Tényleg. Semmit. Nem, még azt sem. Tudom, bennük lehet bízni, de akkor sem. Most komolyan, gondoljatok bele, mit értek azzal, ha valamit előrendeltek, mitől lesz nektek jobb? Mert azt tudjuk, mitől lesz jobb a kiadóknak, akik pontosabb képet kapnak a várható fogyásról, mitől lesz jobb a boltoknak, akiknek még azelőtt fizetsz, hogy kapnál valamit, de nektek, a játékosoknak miért éri meg? Mert kaptok néhány (rossz esetben virtuális) bizbaszt? Deal of the century. A játék elérhető lesz megjelenés napján, ha az ember belegondol nem tud semmilyen indokot arra, hogy hetekkel, hónapokkal előre fizessen. Ezt a szokást meg kell állítani, mert egy olyan spirál, mely abszolút a pokolba vezet. Mutatok egy nagyon friss példát: ma megjelentek a Halo 5 előrendelői "akciói&". A mai naptól bemehetsz egy boltba, kifizethetsz 60, 100 vagy akár 250 (!) dollárt egy (ha nem csúszik) valamikor jövőre megjelenő játékért és még... valamiért, mert még a hivatalos sajtóközleményben sem tudták leírni, hogy mik lesznek a Limitált és a Méglimitáltabb csomagban. Srácok, adjatok inkább nekem 250 dollárt és ígérem, hogy jövő ősszel csinálok nektek valami faszát belőle. Becsszó.

- A szabály fokozottan érvényes a digitális előrendelésekre. Már maga a kifejezés is őrület, hetekkel, hónapokkal előre fizetni, csak hogy adott nap éjfélétől és ne ugyanazon nap délutánjától (oké, hálózati sebesség függvényében mondjuk másnaptól) lehessen az adott produktummal játszani? Őrület. Mindkét szabályra érvényes, hogy aki 2015-ben olyat fog leírni, hogy "előrendeltem és nem tetszik", az kap magának egy virtuális "Hülye voltál, ecsém" plecsnit - viszont azt ingyen és bérmentve.

- Fokozzuk a helyzetet: day one? Felejtsük el. Tudom, nehéz elhinni, de a játék nem romlik meg, egy, vagy akár két héttel később is ugyanolyan lesz. (Oké, ez nem igaz: tekintve a mostani trendeket elképzelhető, hogy már valamivel jobb lesz.) Úgy tűnik az "early adopterek szívnak" szabály már nem csak hardverre, de szoftverre is igaz lesz - mi lenne, ha nem mi lennénk azok?

- Várjuk meg a teszteket. Ne ti legyetek az early adopterek, hagyjátok meg a szívást azoknak, akiknek az a munkájuk, hogy szívjanak. Tessék félretenni, hogy "de úgyis lefizetik a kiadók a magazinokat", higgyétek el, ez azért viszonylag gyorsan kiderül(ne). Mindig mondtam: nem kell minden tesztet elolvasni, meg kell találni azokat a magazinokat, írókat, akiknek az ízlése a korábbiak alapján megegyezik a sajátunkkal és azoknak lehet hinni. De ha még nem is találunk ilyet, ott a twitch, szinte biztos, hogy lesz valaki, aki nem csak megvette a játékot, de közvetíti is. Ja igen, az ugye megvan, hogy alapból gyanús, ha megjelenésig embargó van a tesztekre? Nekem például saját fogadalmam, hogy az elérhető platformokon fogom jelezni, ha embargós játékba kezdek - az embargó szabályait betartom, de előre jelzem, hogy meddig nem lehet beszélnünk róla. Kicsi lépés, de úgy harcolunk ahogy tudunk.

És persze van még néhány dolog, amin jó lenne változtatni (játék árú szezonbérletek [már maga a fogalom bicskanyitogató], bolthoz kötött exkluzív tartalmak, több hónapos eltérések a régiók között), de ezek nagyobb léptékű problémák, azt mondom, jövőre kezdjük kicsiben olyan lépésekkel, amiket meg tudunk tenni, aztán nézzük meg, hogyan alakulnak a dolgok! No, ki áll mellém és fogadja meg a fentieket?
32 komment

Jan 05., Monday 16:02 #32
Válasz Kester (#31) üzenetére
Szakmai öngyilkosság lenne ilyet írnom.
nope
[9] Kester
Jan 05., Monday 15:58 #31
Warhawk nem vehetnénk azt is mellé hogy idén nem nézzünk trailereket?
Nekem ez az egyik ide évi fogadalmam film és játék egyaránt tabu
[55] FredPerry
Jan 03., Saturday 15:22 #30
Válasz Red13 (#25) üzenetére
"Ubisoft név meg számomra nem létezik, mint ahogy a játékaik sem!"
Ez annyira nevetséges hozzáállás. Gondolom a Unity miatt sértődtél meg.
[111] dreampage
Jan 03., Saturday 14:46 #29
Válasz Red13 (#28) üzenetére
Ebben is van igazság természetesen, de azért nem kéne úgy beállítani, hogy nem szabad venni semmit, mert minden játék rossz az elején. Az a kevés ügy lett nagyon felkapva, ezért érzik így sokan, de nem így van. És szerintem sokakból még mindig csak a Unity kálváriája "beszél". Ettől függetlenül ez egy érthető aggodalom, és szerintem az egész játékipar vészes problémáját jelzi.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[18] Red13
Jan 03., Saturday 13:54 #28
Válasz dreampage (#26) üzenetére
Sok száz megjelent játék? Az elmúlt 1 évben 100 játék nem jelent meg a kurrens generációs konzolokra. Ja de, az indie címek, csak ne jöjjünk már azzal hogy bezzeg a 32bites játékokat milyen szépen, bugmentesen elkészítették! Totál fölösleges felsorolnom a nagyobb játékokat, mert nagy részükkel annyi baj volt, és sajnos van is, hogy az a pofátlanság netovábbja. Tudom, hogy te vagy itt az oldalon a csillagszemű juhász aki mindentől elájul, de kicsit térj már észhez.
A másik, fizessek 18 ezret egy játékért, azért hogy együtt kezdhessek bele mással a játékba, közben meg az ideg szétvág, mert vettem egy drága konzolt, amin szaggat a játék, vagy totál nem azt kaptam amit a videókban láttam? Számomra és sokaknak nem a közösségi élményt jelenti a konzolos játékok, hanem azt hogy megveszem, hazamegyek berakom a gépbe, és játszok vele. Nem várok napokat, hogy végre működjön az a rohadt PSN, hogy végre letudjam szedni azt a 5giga patchet, hogy élvezhető legyen a játék, ne 20-22 fps-el és tonnányi buggal, kifagyással kelljen idegbajt kapnom.
Miért ne várhatnék egy hónapot a kedvenc sorozatom újonnan megjelent darabjával, hogy végül a kész produktumot kapjam meg 18 ezer helyett mondjuk 10-12 ezerért?
Véleményem szerint az ehhez hasonló írásokat minden online videojáték oldalra ki kéne aggasztani egyfajta figyelmeztetőként, a HD Remastered Edition-ök nem meg vételével karöltve!
PSN: HUNred13 blog: fyahfilms.blogspot.com
[111] dreampage
Jan 02., Friday 23:44 #27
Válasz Stinger (#8) üzenetére
Ez nem generációs probléma, ezek a trendek már évekkel ezelőtt kezdődtek. Emlékszünk a Call of Duty Prestige Edition-ökre? Lassan már azt vártuk, full-size tankot mikor adnak mellé. Ugyanez vonatkozik a DLC-kre és a Szezonbérletekre is. Ezek nem köthetők ehhez a generációhoz. Ezek mind folyamatok.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[111] dreampage
Jan 02., Friday 23:38 #26
Mondjuk ezt már a nagy Kickstarter divat közben is le lehetett volna írni, nem most kell rájönni, hogy előre nem fizetünk olyan dologért, ami még el sem készült. Abban viszont nem értek egyet, hogy a játékokkal feltétlenül várni kell. Van most néhány kirívó rossz példa a sokszáz megjelent játék közül, és persze a sajtó ezen lovagol azóta is. Néhány játék alapján viszont nem jó általánosítani. Aki rajongó, és mondjuk jön egy jólismert sorozat sokadik része, miért ne vehetné meg első nap? Ez a rajongás része, és a közösségi élmény része, hogy együtt kezdhetünk bele másokkal valamibe. A teszt embargókkal és a méregdrága bóvlikkal teleaggatott "fizess sokat edition"-ökkel egyetértek.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[18] Red13
Jan 02., Friday 21:44 #25
Veled vagyok! Én még a Bloodborne-t sem rendelem elő, és nem is veszem meg addig amíg biztosra nem tudom, hogy normálisan, szépen fut. Legyen az 3-5 nappal a megjelenés után, vagy 1 hónappal majd a patchek után. Pedig nálam ez volt a system seller cím, mint ahogy a Souls játékok is a kedvenceim, de nem érdekel! Ubisoft név meg számomra nem létezik, mint ahogy a játékaik sem!
PSN: HUNred13 blog: fyahfilms.blogspot.com
Jan 01., Thursday 10:34 #24
Ha jobban belegondolok 3 ujjamon meg tudom számolni mennyi játékot rendeltem elő, és azokat is előző generációban. Digitális előrendelés? Hogy teljes árat fizessek egy digitális tartalomért? Esélytelen szóval én tartom a fogadalmat. A bolthoz kötött tartalmakat meg dugják fel, az számomra a leggusztustalanabb.
BUÉK
[55] FredPerry
Dec 31., Wednesday 18:28 #23
Válasz siklara (#22) üzenetére
Végülis igen. Eddig a lentebb említett játékok nemhogy csak az összes day1 játékom volt, hanem az a három volt az, amiért 10k feletti összeget voltam képes kiadni. Most a Titanfall volt még, ami veri a lécet, de ezen kívül minden csak alatta van, átlagban körülbelül 4-6k az, amit szívesen költök.
Dec 31., Wednesday 14:13 #22
Válasz FredPerry (#21) üzenetére
Hiába na, tudatos vásárlók vagyunk.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[55] FredPerry
Dec 31., Wednesday 12:46 #21
Válasz siklara (#20) üzenetére
Előrendelni mondjuk én sem rendeltem elő semmit. Vagyis de, a Dead Island Riptide-ot, de le is mondtam még idő előtt, aztán később szereztem csak be olcsóbban, használtan.
Dec 31., Wednesday 12:27 #20
Sosem rendeltem elő semmit, és day one vételem is összesen egyszer volt egész eddigi életem során (idén a Dark Souls 2 PC-re), úgyhogy mindent támogatok.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[55] FredPerry
Dec 31., Wednesday 11:11 #19
Támogatom. Utolsó day1 játékaim a FIFA 13, Crysis 3 és Dead Space 3 volt, azóta többnyire Live-os akciókból, a havi két ingyen játékból és régebbi címek pótlásából élek. Nem érzem magam rosszabbul, hogy nem a legújabb játékokkal játszom, úgyhogy nekem ez tökéletes így, olcsóbban egy kicsit később. Például BlackFriday akcióban csaptam csak le az Evil Within-re és a Titanfall-t is csak egy hete vettem meg lemezesen.
Dec 30., Tuesday 19:42 #18
90%-ban támogatom a tervet, a maradék 10%-ot viszont kénytelen vagyok fenntartani azoknál a kiskapuknál, amiknél már egy új screenshot is infarktus közeli állapotot eredményez (szerencsére ezekből viszonylag kevés van). Plusz ezeknél általában nem bírom megállni, és a szimpla edisönnél többre ruházok be, szóval lassabban fog kiépülni az ellenállás részemről.
I am such a B.A.
[73] zaz
Dec 30., Tuesday 17:38 #17
én!
ubity és a wd után basztam megvenni a fc4 et!
mostanában inkább kivárok,hiszen pillanatok alatt leértékelnek szinte mindent!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Dec 30., Tuesday 15:45 #16
Válasz Invi (#13) üzenetére
Hát úgy néz ki, hogy sok foganatja nem volt az írásuknak.
Dec 30., Tuesday 14:43 #15
Válasz Invi (#14) üzenetére
Ja, pl. a MarioKart dlc, ahol 12 fontért akkora tartalmi bővítést kaptál, mint az alapjáték fele. Mondhatni lópáncél szintű lehúzás.

Amúgy ha előrendelek valami limitált kiadást (legutoljára a Bayonetta 2 FPE-t) azt azért teszem, hogy biztos jusson belőle.
let the sun never blind your eyes
[61] Invi
Dec 30., Tuesday 13:52 #14
Válasz Stinger (#8) üzenetére
Mar ok is dlcznek
[61] Invi
Dec 30., Tuesday 13:52 #13
Válasz Captain Vrungel (#10) üzenetére
Ezt mar ott is megirtak reg a szerkesztok, pl ign
[61] Invi
Dec 30., Tuesday 13:50 #12
Válasz Oli G. (#7) üzenetére
Usaban ha boltban (wallmarkt, gamestop) rendelsz elo, akkor fizetni kell elore. Regeb itthon is volt ilyen 10-20% 576nal.
Dec 30., Tuesday 13:16 #11
Válasz Captain Vrungel (#10) üzenetére
Ja és még annyit, hogy a magam részéről ebből az évből azt a tanulságot vontam le, hogy a megjelenéstől számítva minimum 3 hetet fogok várni egy esetleges vásárlással.
Dec 30., Tuesday 13:13 #10
Közzé tehetnél az írásodból egy angolra fordított változatot néhány igen nagy látogatottságú nemzetközi fórumon is, bár fennáll a veszély, hogy bannolni fognak érte.
[39] getro2
Dec 30., Tuesday 12:22 #9
simán kaphatna kiemelést ez a poszt, szerintem. tényleg, már csak ezen az oldalon is baromi sokan vannak, akik (mondjuk) az ac hírek alá habozás nélkül mennek ostromolni az ubisoft geciségeit, pedig hát pont hogy ők adják alájuk a lovat (tisztelet a kivételnek etc). de persze ez nem csak rájuk vonatkozik, hanem mindenkire, aki él ezekkel a bagatell dolgokkal. sokkal nagyobb visszhangja van szerintem az ilyen internetes kirohanásoknak, mint sokan gondolnák, elég megnézni pl az első (?) xbox one konferenciát, ahol gyakorlatilag egy csapásra próbáltak minden hülyeséget lenyomni az ember torkán (használt játékok tiltása, állandó online kapcsolat is talán, ilyesmik). aztán mi lett belőle, és nem a microsoft jóindulata miatt, sőt.
Dec 30., Tuesday 1:18 #8
Deal, kollega... Es ne feledjuk a 30-50 ezres gyujtoi csomagokat sem, amelyben kinai gyartmanyu gagyi, semmire sem jo szobrok es ugyanolyan dlc kontentek vannak. Joke of the generation, akarcsak a season passok, mikor kifizeted a jatek arat megegyszer... Go and fuck yourself, current generation.

Kivetel talan a Nintendo bennuk azert meg el a bizadalmam, de ok nem is jatszanak ilyen turpissagokat.
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
[33] Oli G.
Dec 30., Tuesday 0:22 #7
Válasz Invi (#6) üzenetére
De szerintem kulfoldon sem kell elore fizetni ezekert. Rendeltem mar elo digitalisan is, es ott is csak a pre-download megkezdesekor vontak le a penzt. De pont most rendeltem elo egy jatekot kanadabol, ott sem vontak penzt egeszen addig, amig el nem postaztak.
"Bearer-seek-seek-least." - PSN: raam989hu
[61] Invi
Dec 29., Monday 23:54 #6
Válasz Oli G. (#5) üzenetére
Vagy lemondod a p.csaba buntetlenul. Itthon nem para az elorendeles.
[33] Oli G.
Dec 29., Monday 23:09 #5
Válasz ujitso (#3) üzenetére
Itthon annyiban kimerül az előrendelés, hogy a bolt felé jelzel, miszerint igényt tartasz a játék egy példányra a premier napján. Más kötelességed nincs. Aztán megjelenés napjára küldik neked futárral, vagy elmész érte személyesen a boltba.
"Bearer-seek-seek-least." - PSN: raam989hu
[5] ujitso
Dec 29., Monday 20:48 #4
Válasz ujitso (#3) üzenetére
amúgy amúgy amúgy, yeah
[5] ujitso
Dec 29., Monday 20:48 #3
Ez az előrendelősdi amúgy itthon megy, amúgy? Mert azt tudom, hogy künn ennek meg van a kultúrája – de itt, a postai utánvét hazájában nem tudom elképzelni, hogy a vásárló hónapokra előre otthagyna súlyos tízezreket a boltban.
Dec 29., Monday 20:07 #2
Mar ket eve melletted allok!
Ha nem fogod simogatni kozben a combomat, akkor kitartok a vegsokig.
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[33] Oli G.
Dec 29., Monday 20:05 #1
En majdnem mondtam, hogy melléd állok, de a Bloodborne már elő van rendelve...
"Bearer-seek-seek-least." - PSN: raam989hu
Warhawk
nope
Ezeken a platformokon játszom
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
kopa
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
JaSSeR
(offline)
Nikopaul
(offline)
moo
(offline)
Depi
(offline)
Vandor
(offline)
anarchoid
(offline)
bp
(offline)
Adibadi
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
Lothar
(offline)
BW
(offline)
kukac7
(offline)
KrTchy
(offline)
arsenal
(offline)
CHASE
(offline)
lorantHUN
(offline)
Mollaka
(offline)
Rince
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Hendrix
(offline)
Joda
(offline)
ruszrob
(offline)
Ikaruga
(offline)
Bence360
(offline)
fr4231
(offline)
siklara
(offline)
csirkecske
(offline)
Johnny1987
(offline)
XBOX Live