[11] Brandon (offline)

Humoros - Egoista - Jólnevelt

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Baranya / Pécs

4114 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 16563 kreditet gyűjtött

2014 January
13:00 Mivel játszom mostanában
Tartalmas backlog pótlásokra került sor, végre úgy érzem, hogy igazi játékokkal játszom és ismét bizonyítást nyert a: "nem én vagyok túl öreg, hanem a mai játékok szarok" c. ténymegállapításom (tisztelet a kivételnek).
Castlevania
"Hát az úgy volt...", hogy a múltkori Rogue Legacy bejegyzésemnél említettem, hogy az ottani tapasztalatok miatt, muszáj lesz előbb-utóbb megismerkedni a fő ihletadó nagynevű őssel. Hát inkább előbb történt, mint utóbb, nagy szerencsére.
Kedvcsinálónak meglestem egy JonTron epizódot róla (bírom a srác ökörködését), ahol felcsendül egy még számomra is ismerős dallam a Super Castlevania IV-ből: Simon's Theme


Érdemes meghallgatni a "metálosított" verziót.

Nos több sem kellett. Indítottam a Super Castlevania IV-gyel.


Mondanom sem kell, de egyből leesett, hogy miért csirkecomb gyógyít a RL-ban és egyáltalán, felelevenedett bennem, hogy milyen is volt anno azzal a sok jó sidescroller platformerrel marhulni, ami nem mind HnS sémára és QTE-kre épült.
Nagy meglepetésemre, nem igazolódott, hogy régen nehezebbek voltak a játékok. Túl sokat picsog a mai gamer társadalom, de ezzel nem mondok újat. (Avagy túl sok roguelike cuccot nyomok mostanság.) Annyi volt a különbség, hogy meg kellett tanulni játszani az adott cuccal. És ez így volt a jó. Nem igazított a platformra ugrás után a gép, mint a trendet elindító Assassin's Creed vagy Infamous. Először meghaltam persze, sokszor, de szép lassan egyre jobb lesz az ember. Pár óra alatt belerázódtam. Eszembe jutott az első játékom a Mario64 személyében, ahol először szintén bénáztam és ugyanolyan gyermeki örömmel reagáltam, amikor sikerült valahol túljutnom. Még nem végeztem vele, 7. pályán vagyok. Van, hogy a feloldott passworddal indulok útnak, de sokszor újból kezdem az egészet, egyrészt azért, mert tényleg nagyon tetszik a zene, másrészt látványos, hogy halál nélkül egyre messzebb jutok. Addig úgysem nyugszom, amíg végig nem viszem continue nélkül. SaveState és hasonló emus csalások szigorúan tilosak nálam.

Ha már N64. Derengett valami egy Castlevaniáról, amit egyszer játékvásárlás alkalmán volt szerencsém kipróbálni, de helyette mást (talán a Zelda OoT-t) választottam. Persze ez nyilván nem volt rossz döntés, bár egy kicsit mégis, hiszen most sikerült csak pótolni. Ezt is emulátoron.

Castlevania 64


Elég mély gondolataim vannak arról, hogy mitől jó egy borító artwork, vagy miért kezdek el izgulni, amikor screenshootokat nézek egy játék dobozának hátulján, de nem minden esetben sikerül azt az élményt kapnom, amire számítok. A régi N64/PSX címeknél ez gyakoribb volt... Szerencsére ez sem kivétel. 15 éves játék, de végig fenntartotta bennem az érdeklődést. Nem éreztem unalmasnak. Hasonlít a Zeldára és a Resident Evil 2-re egyben. Mechanikában előbbire, zenében, szörnyekben, kameraállásokban és rejtvényekben az utóbbira. Meglehetősen. Nálam ez egy elég nyerő kombináció. Egyelőre csak a Reinhardt sztorivonalat tudtam le, sajnos elég gyorsan (tegnap délelőtt kezdtem, el is jutottam a 9. pályára, ma délelőtt pedig gyorsan végigértem.) Nagyon érdekes volt, hogy változatos a játék ritmusa és az előtérbe kerülő feladatok is. Volt, hogy egy pályán csak egy bosst kellett lenyomni, de volt olyan, ahol 3 órát mászkáltam egy rejtvény miatt, amibe belevegyült némi ügyességi rész, majd egymás után 2 bossfight. A következő pályán a platform részek kerültek hangsúlyba, néhány keményebb ellenféllel, aztán még inkább az ugarálós/csapda kikerülős részek következtek, végül ismét harcok. Ez a dinamika nagyon tetszett, és úgy látom, hogy a Castlevania sajátja. Soha, semmi nem történik séma szerint.A Carrie vonalnak is nekiálltam, másodszorra sokkal gyorsabban megy minden.
Kíváncsi vagyok a karakterspecifikus pályákra. Bár az is lehet hogy a Legacy of Darkness-es "deluxe" kiadást játszom a Cornell kampány végéig, aztán ott folytatom Carrivel. Magam sem tudom még. Minimum 4 végigjátszást tervezek.Emulátoros tapasztalatokról annyit, hogy komolyabb problémával sehol sem találkoztam, nagyon szépen futottak rajta dolgok, egyszer fagyott le a Project64 6-7 óra játék után, de semmi komoly. Stabil 60fps, a fullHD miatt szép a kép.
A grafikai pluginokat nem birizgáltam. Szvsz jobban is futott, mint eredetiben youtube videók alapján. Egy xbox controller jól beállítva pedig még kényelmesebb, mint az eredeti N64 gamepad.

UPDATE: (SPOILER) Na, Castlevania 64 Carrievel is kész, sajnos most döbbentem rá, hogy 4 végződés van (2 jó - 2 rossz), ami attól függ, hogy játék közben hány db sun/moon kártyát használok (ami szerintem totál blődség, sehol nincs említés arról, hogy számít az ingame eltelt idő). Reinhardttal sokkal több napszak specifikus ajtó van, amiket szépen kinyitogattam, ezekhez azonban kb féltucat ilyen időtekerő kártyát elhasználtam. Elvileg, ha több, mint 4-et használsz, akkor automatikusan bad ending. Szóval Carrievel sikerült az igazi végződést elérni, Drakula 3 formáját, kastély leamortizálás, etc. Szegény Reinhardt meg magával vitte lovon a reinkarnálódott Drakulát. Kár, mert sokkal badassebb karakter, mint Carrie. Utóbbival nevetségesen könnyű is a végigjátszás az automatikusan célzó varázslatával.

A retro szekcióról ennyit. Kurrensgen

Resident Evil: Revelations (PC)Vegyes érzelmeim alakultak ki a játékkal kapcsolatban,de összességében nagyon jól szórakoztam. Egyrészt valóban nagyon emlékeztet a régi részek játékmechanikájára, ami a RE4-es kezelőfelülettel jól működik. Nekem a szörnydesign is bejött a helyszínnel együtt. A készítők véleményem szerint jól variálták a hajó belterét, így sosem volt olyan érzésem, hogy monoton lenne a pályatervezés. Volt itt minden. Kihalt hajófedélzet, díszes termek, labor, vízalatti menekülés, helikopterből lövöldözés, havas táj, fagyos kutatóközpont, futurisztikus felhőkarcoló.

Az új szereplők közül Parker szimpatikus volt, remélem a jövőben találkozunk még vele, de a többi... Ez az a pont, ahol a fejemet fogtam. A vörös hajú gonosz Pumukli, a -40°C-ban jeges vízben félpucéran akciózó nimfomán Jessica, a full homár Quint és a kissé füves, bermuda nadrágos Keith. Értem én, hogy nem realisztikus a Resident Evil, elvégre szörnyek vannak benne, de kérdem én alásan: Mi a lóf*sz ez? Valami nagyon kiakadt Capcomék háza táján. Ki a célközönsége ezeknek a torzult szexualitású karaktereknek?
A fő-főgonoszok pedig jellegtelenek. Senki nem fogja őket úgy emlegetni, mint Birkint, vagy Weskert.

Ettől függetlenül: Nekem továbbra is tetszik a sorozat. A fanyalgók fanyalogjanak, vagy játszanak csak a második résszel! Nincs azzal semmi baj, én is szeretem. Abból is érik egy újrajátszás. Addig is megpróbálom az ORC-t, hátha velem is megutáltatja magát a széria ;)
Megjegyezném még, hogy PC-n sokkal sokkal jobb élmény bármelyik Resi, amit próbáltam. Soha többé nem szeretnék analoggal molyolni, amikor normál egeres célzással pontos is vagyok, lőszert is spórolok így és meghalni sem olyan könnyű, mindez a kézreálló irányítás miatt.

Végül pedig:
Orcs Must DieHumbleBundle-ön keresztül tettem szert erre a kis remekműre. Csak annyit mondanék róla, hogy nagyon könnyed, nagyon szórakoztató. 3 Pálya van vissza warmage fokozaton, eddig mindegyiket kimaxoltam. Gyorsan le is kellene tudnom, hogy nekiállhassak az Orcs Must Die 2-nek.

Sziasztok!

11 komment

[28] aya
Jan 16., Thursday 17:10 #11
420mb a textura pakk a 16mb játékhoz
PS4, XONE Switch , mega pc :)
[28] aya
Jan 16., Thursday 17:09 #10
Textura pakkokat szedd le hozzá, kicsit szebb lesz töle a Bövitett Castlevania.
PS4, XONE Switch , mega pc :)
[19] cobra525
Jan 16., Thursday 13:11 #9
Válasz siklara (#6) üzenetére
Mi a baj a PC verzióval? Én anno legalább 4x vittem végig, két különböző számítógépen. Bár nekem nem steam, hanem lemezes verzióban volt meg, sem grafikai (ha jól emlékszem vitte az 1280x1024-et is), sem hangproblémák nem voltak, semmi.
Ahhoz, hogy nyerni tudj, előbb meg kell tanulnod veszíteni.
[24] xetron
Jan 14., Tuesday 6:58 #8
Régi szép emlékek a n64 castlevania !
Fighting For Fun ,,Power is Everything"
[11] Brandon
Jan 13., Monday 21:12 #7
Válasz siklara (#6) üzenetére
Kedves Klára!
BG&E-ről annyit szólnék érdemben, hogy remek játék, de még nekem is vissza van a nagy része. Pont elkezdtem PS2-n, aztán PC-n folytattam inkább. A Steames verzió borzasztó rosszul portolt, de a maga idejében merem állítani, hogy a PC-s volt a definitív kiadás. Szenvedtem netes fórumokon, mire egy épkézláb 16:9-es képarány módosítást találtam, de akármit teszek, a hang még mindig csúszik, így nem volt kedvem folytatni. PS2-n nincs ilyen gond, de ott kompromisszumként low FPS, rossz felbontás.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
Jan 13., Monday 20:39 #6
Ez a Castlevania 64 nagyon komolyan néz ki! (ez N64 kínálata nekem kimaradt)
Tegnap este én is neki akartam állni a backlog-irtásnak és elsőként a Beyond Good & Evilt gondoltam pótolni, de a PC-port annyira sz@r, hogy közel kerültem a teljes idegösszeomláshoz.

A Resi Revelationst szintén elkezdtem, de a szereplőgárda, a hülye szövegek és az idétlen szörnyek miatt totál nem bírom komolyan venni, úgyhogy most picit pihentetem. Parker nekem is tetszett, de a többiek... az a két kretén tette fel a pontot az i-re, akiknek a nevét a bejegyzésedből kellett megnéznem, Keith és a másik. Pumukli legalább ne sok vizet zavart eddig...
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[11] Brandon
Jan 13., Monday 17:15 #5
Válasz BruceLee (#4) üzenetére
magam sem tudom, hogy miért gyakorolt rám ekkora hatást. egészen más, mint a sidescroller társai, de valahogyan mégis tetszik. kicsit visszarepített az időben. így másodszor elég rövid, szntem max 3-4 óra egy run.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[10] BruceLee
Jan 13., Monday 16:43 #4
Áhh.... a jó öreg CV4
Kitűnő játék az egyik legjobb játék SNES-en, csak akkora a frusztrációs szintje, hogy az kész
A 64-es viszont szerintem eléggé gyengus lett. Gagyi a sztori, meg ráadásul a Castlevania az a sorozat, aminek szvsz nem áll jól a 3D.
Nintendo Network ID: VenMedve | Steam: venmedve92 | http://www.twitch.tv/kashim92 | Youtube channel: TheSzemetes | www.snesot.com
[11] Brandon
Jan 13., Monday 14:23 #3
Nekem nincs sok gondom az N64 joyjal, mindig is szerettem. Pont így állítom be alapból én is a controllert, de Castlevaniánál nem működik, mert a C gombok igencsak ki vannak használva és kellemetlen másodlagos támadást, subweapont vagy sima "akció" gombot úgy helyettesíteni, hogy az analogot birizgálod, ezért megjegyeztem, hogy mi mit csinál és megkreáltam magamnak a saját sémám. Sok játékspecifikus contorller-plugint csináltam, ezért is jó az emulátor.
Tudom, hogy nem hibátlan, úgy értettem, hogy ezekkel a játékokkal konkrétan nincs gond. Conker's Bad Fur Day és Goldeneye sem tökéletes, ha jól emlékszem.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[11] Brandon
Jan 13., Monday 14:19 #2
[23] friedmannt
Jan 13., Monday 14:13 #1
Project 64 és xbox kontroller.
Így vittem végig én is a fontos N64 játékokat:
SM64,Zelda OOT, Zelda MM, Mario Kart 64, SSB,Kirby64,Pilotwings 64,Paper Mario,Starfox 64.
Analóg mappelve a bal analóg karra,, d-pad a d-padre, C iránygombok mappelve a jobb analógra. Szerintem n64 kontrollerrel nem is tudnék játszani.
Amúgy a Project 64 nem hibátlan, a yoshis story pl játszhatatlan sajnos.
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
Brandon
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
Ezeken a platformokon játszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Xbox One
Nintendo 3DS
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Kártya, Szórakoztató, FPS, Online FPS, Online RPG, Zene, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Játék zsebkonzolon, Zene (játszom), Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Mozi , Anime, Étterem, Bowling, teke, Bulizás, Barátok, Billiárd, Fórum, Internetes magazinok, Bicikli, Tenisz, Küzdősportok, Fitness
Barátok, ismerősök
kopa
(offline)
TomekKowal
(offline)
Alwares
(offline)
CeXzer
(offline)
ARTURUS
(offline)
Chelsea
(offline)
Nightmare
(offline)
reddevil86
(offline)
tomee0405
(offline)
CoolCat
(offline)
FredPerry
(offline)
KT-ai
(offline)
HungryNerds
(offline)
Rebarbara
(offline)
XBOX Live