[11] Brandon (offline)

Humoros - Egoista - Jólnevelt

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Baranya / Pécs

3871 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 16523 kreditet gyűjtött

2013 December
18:57 Generációváltás
Az N64 óta mindig is egyidejűleg rendelkeztem PC-vel és konzolokkal, mindig sinus-függvény szerűen váltogatva, hogy mivel játszom, a PS3 generáció viszont nagyon a kanapé-gaming felé tolódott el, főleg a PC-m elavulása okán. Válaszút elé érkeztem:
A győztes pedig: Lenovo Ideapad Y510pA vásárlás nem volt komplikációmentes: Szvsz. a Laptopszalont kerüljétek. A helyi üzletükben tipikus tenyérbemászó arcú, az embert teljesen idióta palimadárnak néző, majomfejű eladó próbálta feltuningolni a gép árát. Miután elmeséltem neki, hogy a konkurencia is árul ám ilyen gépet. Ha nem kell a pénzem és nem érti meg, amit én szeretnék, akkor megyek oda, elkezdett a lehető legarrogánsabb módon viselkedni és linkelgetni az adott bolt weboldalát, hogy tessék, ott ennyivel drágább. Elmondtam, hogy azért mert náluk picivel jobb grafikus kártya van benne. Erre közölte, hogy az ugyan olyan, de ha nem hiszem el azt kell megvenni és különben is minden gépet visszahoznak pixelhibával, hülye vagyok, ha nem fizetek többet. (Pontosan tudom, hogy mik a Lenovo kikötései pixelhibára, nem kell bedőlni kedves vásárlók!) Négyszer mondtam, hogy mit szeretnék és négyszer kaptam lenéző választ. Megköszöntem, elmondtam a véleményem és át is mentem a konkurenciához, ahol csodák csodájára egy teljesen normális, kedves eladó fogadott, aki nem arra megy rá, hogy a jutalékát feltornássza. Ráadásul így a konfigom is erősödött picit.

Nyilván nem a notebookok a legalkalmasabbak arra, hogy max beállításon futtassam majd a legújabb programokat (illetve pár esztendő múlva biztosan nem), mégis jó választásnak tűnt ez a gamer-laptop, amit mellesleg tanulmányaimhoz is kiválóan tudok majd (remélhetőleg) használni. Fontos volt a mobilitás. Az árából persze izmosabb asztali konfig is kijött volna, esetleg egy nextgen konzol + egy olcsóbb laptop, de per pillanat semmi kurrens illetve bejelentett exkluzív nem térített a PS4/XBOXONE oldalára. A WiiU tetszik, talán a klasszikus játékgépekhez ez áll legközelebb, de ráér majd, ha lesz rá új Zelda :).

Szempont volt az is, hogy Steam / HumbleBundle/ GoG/ Origin-en keresztül SOKKAL költséghatékonyabban tudok majd játékokat beszerezni. Nem kellenek lemezek, amit nem is bánok, mert a Steamet egy komoly/stabil vállalatnak tartom, amit nem mondhatok el mondjuk a Sonyról, ahol mindig is félve vettem digitális kópiákat, mert sosem a korrektségről voltak híresek ilyen téren. A Vanguard MMO előfizetésem önmagát újította meg fél évre jó sok pénzért, pedig nem is játszottam, aztán azon az időintervallumon belül a szerverek sem működtek, ha jól emlékszem, nem is tudom, hogy fut e még.

Ott vannak az emulátorok, ROMok netszerte (magam sem tudom, hogy mennyire legálisan), amivel a kedvenceimet is hordozhatom a snes/nes/gba masinákról.
Ehhez és kurrens játékokhoz segítség egy logitech chillstream, hdmi kábel, maradhat a "fotelből-játék" is.

Mindenesetre van egy szép nagy backlogom is, olyan címekkel, ami mondjuk PS3-ra nem jött ki, csak PC-re vagy360-ra. (Pl: Alan Wake, Witcher 1-2) PC-s (!) Diablo 3, Van Helsing, Nem is beszélve a sok-sok indie remekről.

Jelenleg egy kedves ismerősömre bíztam, hogy helyezze üzembe a masinát, elvégre én nem értek annyira az ilyesmihez. Előreláthatólag jövő hét közepén már saját véleményt tudok alkotni, amit majd Veletek is szeretnék megosztani.

Addig is készüljön mindenki a karácsonyi bejglifalásra! Sziasztok :)
15 komment

[11] Brandon
Dec 19., Thursday 13:04 #15
Válasz aya (#14) üzenetére

XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[28] aya
Dec 14., Saturday 20:00 #14
Na jó ez már az a kategória ami kielégítene
PS4, XONE Switch , mega pc :)
[28] aya
Dec 14., Saturday 19:58 #13
Én is az n64 / ps1 korszak óta nyomom pc-n is.
A mai konfigom i5 3570/ 7850 2gb vga, még sokáig fogom használni.
A ps3/ x360 játékok nagyon kémények még most is 1080p-ben. Már ami jött pcre is.
laptop sajnos nincs olyan ami kielégit illetve van de az horribilis.....
Gratula a szerzeményhez, és jó nosztalgiázást, de csapjad hozzá a dolpint meg a pcsx2-öt, meg a ppsspp -t bár gőzöm sincs most miket is írtam
PS4, XONE Switch , mega pc :)
[11] Brandon
Dec 14., Saturday 13:22 #12
Válasz armi (#11) üzenetére
Semmi probléma, valóban nem volt egyértelmű, de a bejegyzésem nem is erre ment rá, inkább a gépre és az általa okozott örömömre Mindig higgadt vagyok, csak érezhető volt a lekezelő stílus, látszott, h el akarja adni, nem is sajnáltam volna tőle a jutalékot, csak a modor volt taszító. Azt ki is felejtettem a történetből, h kaptam egy optikai meghajtót grátisz, ahol vettem. Pénzben kb egyformán jött így ki, de örömmel fizettem többet a korrekt bánásmódért.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[31] armi
Dec 14., Saturday 11:54 #11
Válasz Brandon (#8) üzenetére
Elnézést, nekem az írásból nem teljesen jött le az, h rád akarta tukmálni a garanciát és azt utasítottad el 4x!
Ki minek gondol, az vagyok annak... PSN: Jethro_HUN
[11] Brandon
Dec 14., Saturday 11:06 #10
Válasz CeXzer (#7) üzenetére
Valóban erről van szó. Egyébként a konkurenciánál is lehetett igényelni ezt a 15 napos szolgáltatást, de mondták, hogy nem érdemes megkötni, egyrészt nem gyakori meghibásodás, másrészt ha baj van kicserélik ingyen, ekkora összegnél nem szőröznek.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[11] Brandon
Dec 14., Saturday 11:03 #9
Válasz siklara (#6) üzenetére
Köszönöm szépen. Egyébként többek között a Te írásaid késztettek a PC melletti döntésre (Gondolok itt Witcher 2-re )
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[11] Brandon
Dec 14., Saturday 11:01 #8
Válasz armi (#5) üzenetére
Nem okoskodtam hidd el, a "van máshol is ilyen gép" része ott jött, amikor szó szerint negyedszer szépen mondtam, hogy köszönöm nem kérek rá plusz garanciát. Ekkora összegnél szeretném én eldönteni, hogy mit veszek és számomra igenis létezik a: "Nálam a pénz" elv. Az ár pedig a hirdetett prospektusukban volt minden környező postaládába bedobálva. Higgadt vagyok ilyen szempontból, nem keresem a bajt, ezért mondtam, hogy a másik boltban nagyon készségesek voltak, semmi cinikus megjegyzés.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[24] CeXzer
Dec 14., Saturday 9:58 #7
Válasz armi (#5) üzenetére
Elvileg azért (legalábbis én így értelmeztem, lehet rosszul), mert próbáltak rásózni felesleges pixelhiba garanciát, de nekem se kerek a történet, a laptopszalonnál van pixelhiba garancia, valami 4000 huf 15 napon belül, ami 1 db hibás pixelre is vonatkozik. A lenovo pedig a szabványt alkalmazza, ideapad esetén ha van szétszórva 2 sötét és 4 világos pixeled, még nem cserélik ki, és azért ez elég nagy különbség. (Az más kérdés, hogy miért nem lehet vásárlás előtt kipróbálni a cuccost, ha helyben veszed, és ez a kérdés rögtön megoldódna ingyen .
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Dec 14., Saturday 9:14 #6
Gratula és majd jó játékot!

Nekem egy ősrégi businesslaptopom van teljesen használhatatlan integrált VGA-val, de néha imádom, hogy rákényszerít a régi Infinity-engines RPG-k leporolására, mert más nem nagyon indul el rajta
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[31] armi
Dec 14., Saturday 9:06 #5
Grat a géphez!

Nem értem viszont, h miért kellett minden áron megosztanod vele, h máshol is van ilyen gép. Igaza volt ilyen szempontból, h ha nem tetszik, akkor vedd meg máshol. Az ő szemszögéből te voltál valószínűleg a tenyérbemászó, aki ott okoskodik
Ez kb. olyan volt, mint anno, amikor felhívott egy ember az eladó Nintendo GameCube-om ügyében, h ezt ennyiért nem fogom tudni eladni, de egyébként ő nem is akar venni. Aztán ezt ki a f*** kérdezte, ezért minek hívott fel?!

Az a dolog meg itt már régen nem működik, h "nálam a pénz, én vagyok a vevő, vannak elvárásaim".

Netes vs bolti ár: nem köteles ugyanannyiért adni a boltban, mint a webshopban. A legtöbb helyen fel is tüntetik, h a webshopban olcsóbbak a termékeik, mint a boltban.
Ki minek gondol, az vagyok annak... PSN: Jethro_HUN
[11] Brandon
Dec 14., Saturday 7:33 #4
Válasz carville (#3) üzenetére
Ja okés én a prospektusukban láttam olcsóbb árat, a boltban drágább volt. Nálam a pixelhibára hivatkoztak
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[37] carville
Dec 13., Friday 23:01 #3
Válasz Brandon (#2) üzenetére
Nem egészen, egy ideig figyeltem az árát a terméknek, mert hát nem rögtön szaladtam a boltba, hanem vacilláltam, néztem mást is, stb. Amikor döntöttem akkor lett olcsóbb a gép, de a boltban a régi ár volt, mert azt egyszer kinyomtatták szép színesben és specifikációkkal, aztán kész, ha az olcsóbb ár kell hivatkozz a netre rakott árra.
Szóval ez pixelgari nélkül volt.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[11] Brandon
Dec 13., Friday 20:49 #2
Köszönöm szépen. Az árak a pixelhiba gari miatt magasabbak boltban (amiről persze nem tud az, aki neten nem néz körül. Ezt eleve picit inkorrektnek tartom) Természetesen igazad van, ez eladófüggő: tehát a pécsi Laptopszalont nem javaslom, a többi boltjuk nyilván operálhat korrekt személyzettel.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[37] carville
Dec 13., Friday 20:40 #1
Én is a Laptopszalonban vettem a gépem, ilyet nem tapasztaltam. Bár én a pestiben, te meg látom pécsi vagy.
Az mondjuk megtörtént, hogy épp leakciózták 1-2 ezer forinttal neten, de a boltban az eredeti ár volt. Akkor mondtam h hát izé, megnézték, és megkaptam a netes árat.

Persze kiegészítőt rám is akartak tukmálni, de mondtam hogy nem, és end of story. Az ilyesmi szerintem belefér.
És persze gratulálok a géphez.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Brandon
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
Ezeken a platformokon játszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Xbox One
Nintendo 3DS
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Kártya, Szórakoztató, FPS, Online FPS, Online RPG, Zene, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Játék zsebkonzolon, Zene (játszom), Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Mozi , Anime, Étterem, Bowling, teke, Bulizás, Barátok, Billiárd, Fórum, Internetes magazinok, Bicikli, Tenisz, Küzdősportok, Fitness
Barátok, ismerősök
kopa
(offline)
TomekKowal
(offline)
Alwares
(offline)
CeXzer
(offline)
ARTURUS
(offline)
Chelsea
(offline)
Nightmare
(offline)
reddevil86
(offline)
tomee0405
(offline)
CoolCat
(offline)
FredPerry
(offline)
KT-ai
(offline)
HungryNerds
(offline)
Rebarbara
(offline)
XBOX Live