[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4822 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 52657 kreditet gyjttt

2013 April
20:01 Kerbal Space Program
Ez is egy gyors figyelemfelkelt akarna lenni.
A steam nemrg indtotta az Early Access szekcijt, ahol tallkozhatunk pr gyngyszemmel, ezek kzl az egyiket szeretnm 1-2 mondatban ismertetni.

gy hvjk, hogy Kerbal Space Program, s tulajdonkppen egy NASA szimultor. Ahogy a tbbi early access jtk, ez is alfa sttuszban van, azaz nem vgleges verzi. Ez esetben ez azt jelenti a bugokon kvl, hogy teljesen sandbox jtk, azaz nincs clja, s nincs menedzsment rsze sem, hanem mindenki azt pt, amit akar.

s mit lehet pteni? rhajkat, rsiklt, rllomst, holdra szll egysget, stb. A hatr pedig a csillagos g, sz szerint. n gy jtszom, hogy nem olvasok utna semminek, mert szerintem ebben az az lvezet, hogy magamnak fedezem fel, hogyan tudok kijutni az rbe egyltaln. A jtk ugyanis jelenlegi fzisban errl szl, klnbz darabokbl tervezz egy olyan rhajt, amivel el tudod hagyni a bolygt s elrheted a clod, ami lehet Kerbal krli plyra llstl rllomson dokkolson, rstn t egy msik bolygn val leszllsig amit csak akarsz. s a rengeteg ksrletezsrl, hiszen annyi minden romolhat el a jl megtervezett kilvsnk alatt.

3..2..1..


A jtk alapjt egybknt egy valsgh fizikai motor adja, gy nem rt figyelni olyan dolgokra, mint a lgellenlls, hiszen nem j dolog, ha az rsiklt maga eltt tol hordozrakta levlasztsakor az rsiklra szerelt egyb dolgok lgellenllsa miatt gyorsabb, s letpi annak szrnyait, ahogy elszguld mellette. (Csak egy plda a sok kudarcba fordult ksrletembl). A krnyezetnk pedig a Kerbin nev bolygbl, 2 holdjbl s a naprendszerbl ll, amelyben 7 msik trsval kering.

GO!


Olyan sokat nem tudok rla rni, mert csak pr rt tltttem vele, de mindenkppen figyelemre mlt. Egyelre sikerlt Kerbin krli plyra lltani egy mholdat, ez a legjobb eredmnyem, de mivel az ramelltst nem sikerlt jl megoldani mr nem szolgltat adatokat. (gravitcit mrt volna)

Kerbin krl kerngve


Az ra egy alfa indie fejlesztshez kpest kicsit borsos, ezt mindenki eldnti magnak, hogy megri e. A grafika inkbb funkcionlis, mint szp, de a hangulata megvan, s akit az ilyen jtkok rdekelnek, azokat ktve hiszem, hogy zavarni fogja.Mg annyit tennk hozz, hogy habr ez egy alfa jtk, igazn komoly buggal nem tallkoztam. Az ltszik, hogy flksz, teht hinyoznak funkcik (pl mindennek ra van, de nincs benne pnz mg), viszont ami benne van, az nagyrszt mkdik, szemben egyes mostanban megjelent release verzinak kikiltott nagynev cmekkel...
1 komment

[18] Rince
Apr 07., Sunday 12:12 #1
Lassan egy eve kovetem figyelemmel, bar huzamosabb ideig jatszani vele sajnos meg nem igazan volt idom. Tipikusan az a jatek, ami rengeteg belefektetett idot kivan, az meg nekem mostansag nincs.

Viszont van egy iOS-es kistesoja (Space Agency), amit neha eloveszek. Nem ugyanazok csinaltal, es nem kicsit egyszerubb is, de a jatek alapjai gyakorlatilag ugyanazok. Akinek tetszik a Kerbal Space program az tehet vele egy probat: KATT! ($0.99).

Illetve van a YouTube-on egy nagyon jo csatorna, ahol sok igenyes Kerbal SP-os video van: KATT!
How 'bout them Cowboys?
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)