MadaFaka2012.04.03. 16:46

A mai MultiPlayer játékról

egy kis saját iromány, ami elszomorít.

A mai Multiplayer játékról/ közösségről

Elsősorban a Call Of Duty : Modern Warfare (2-3-t) venném kicsit nagyító lencse alá. Kitérnék itt több dologra, nyelvhasználatra, a bunkó stílusra, játékmódokra. Ezek mind saját tapasztalatok alapján összeállított, kis iromány lesz. Leszögezném itt is, hogy ez mind szubjektív, és elnézést azoktól, akikre nem vonatkozik, akinek nem inge, ne vegye magára.

Játékmódok:

Free-for-all játékmód (ffa): mindenki-mindenki ellen.

Headquarters játékmód (HQ): a pályakülönböző pontjain ideiglenes, HQ-k jelennek meg. Ezeket kell elfoglalnia / megvédenie a csapatoknak.

Search & Destroy játékmód (SD): a pályán van két célpont, amit meg kell semmisíteni. Az egyik csapat feladat a két célpont védelmezése az időlimit lejártáig, míg a másik csapat egy bombával felszerelkezve igyekszik megsemmisíteni az egyiket.

Normal (Non-Hardcore) játékmód: a nem hardcore szervereken látszódnak a lőszer- és hasonló kijelzők, a gránátjelző ikon, illetve a radar is folyamatosan aktív, amin piros pöttyként jelennek meg az éppen fegyverrel tüzelő ellenfelek, illetve csapattársaink mindig láthatóak.

Hardcore játékmód / (HC):.HC módban eltűnik mindenféle kijelző, radar, gránátjelző ikon, egyszóval a teljes HUD.

Általában amit szeretek és játszóttam is HQ és SD volt. Úgy vélem itt volt valami taktikai alapja a dolgoknak, de majd erre is rácáfolok szépen lassan, mert a FF-nak meg a TD-nek nem sok értelmét láttam, az tényleg csak agyatlan lövölde vagy, lőj le mindenkit, vagy csak a másik csapatot, ezek annyira nem vonzottak. Itt van választásunk pub szervereken játszani vagy Dedikált szervereken, amit egy „admin” tart rendben/felügyel, ezek mind hivatalosan megvásárolt példánnyal elérhetőek természetesen. A pub szerverest leginkább úgy tudnám jellemezni, mint a köztéri wc-ket, elég szar állapotban vannak, bűzlenek és telibe vannak fosva, de ha nagyon akarunk játszani, akkor nincs más választásunk használjuk. Ne de végül sikerült szervert találnom és találkoztam a kis magyar/külföldi 11-17 éves huszárokkal, sok kis betyár körtével.

WallHack(WH), „Aimozás”:

Ezzel a 2 fantasztikus kis „segítséggel” minden egyes játékmódban találkozhatunk. Kezdeném a WH-val, amit játék előtt kell elindítani, és nem tesz mást, mint áttetszővé teszi a falakat, ami azért igen fer ám. Pontosabban lát mindenkit a falon keresztül, az undorítóbb fajta még a falon is szeret át lövöldözni, de ugye az túl feltűnő, szóval azt csak a „kezdőbbek” használják. E vicces fiúkat úgy lehet lebuktatni, hogy van nekünk egy csodás KILLCAM-unk, erről annyit illik tudni, aki nem ismerné, hogy meg mutatja, hogy lettünk le lőve. Most gyorsba rátérnék a másik legundorítóbb dologra. Az „aimozás”-ra

ezt nem ecsetelném, a szerencsés kis barátunk, mindig midben egyes lövéssel fejbe szed mindenkit, erre inkább nem írok semmit, ez undorító, és mindenekfelett, iszonyatosan rohadtul idegesítő. Erre is ugyan azt tudom írni, KILLCAM-al pillanatok alatt rájöhetünk, hogy megint egy fantasztikus gyerekkel van dolgunk. Ezek ellen úgy szoktam védekezni, hogy át állok az ö csapatába, ha van lehetőségem, és szét lövöm a kis rohadéknak a fejét, ha van Frindly Fire, vagy próbálok neki írni egy üzenetet, hogy szeretném, ha egyenlő esélyekkel játszunk és kapcsolja ki ha lehetséges a „cheat”-et, erre a válasz”én így játszom”.. oké, no comment. Az e fajta gyerekeknek rossz gyerekkoruk lehetett, és verhették őket a suliba, de még közép suliban is, és biztos vagyok benne hogy „single player”-ben sem volt túl sok pozitív élménye, és így akarja megmutatni, hogy ő milyen faszagyerek, hát köszönöm szépen. E mellet van még egy árulkodó jel is kis barátainkra, a hihetetlen statisztika, mondjuk, egy 15 perces menet alatt produkál 90/2.

Akik az anyukámnak érzik magukat (menj HQ-ra):

Nem volt nehéz kitalálni, mivel a nevében is benne van, a HQ játékmódban előforduló dolgokra szeretnék egy kicsikét rávilágítani. Nem egyszer volt rá példa, míg társam vígan foglalják az adott pontot, én, mint mesterlövész, kerestem volna egy kicsit távolabbi helyet, ahol jó rálátással leszedhetem az embereket, akik meg közelítenék a védendő pontot. Így is tettem, kapkodtam szép számmal lefele az embereket, erre kapok egy ilyet, TAKARODJ A HQ-ra,és ne SK-zzak (SK: Spawn Kill ) ahol az ellenfél újjászületik, ott én egyből megölöm, ezt nem teljesen értettem miért mondják ezt nekem, na de teljesen mind1 is. Úgy vettem észre ez úgy zajlott, meg jelent az elfoganandó pont, mindenki ROHANJON ODA, elfoglaltuk és mindenki bekempelt, ablakokba, ajtókba és mi egymás helyre, oké kell egy-két ember, aki ott is marad. De én a mesterlövész puskámmal, miért vagyok rákényszerítve az ö játék stílusukra, miért nem jó nekik, ha hátulról követem őket és egy olyan kisegítő embernek vagyok a pályán, mert mondjuk, úgy vagyok vele, hogy mesterlövész puskához van kedvem és abban is vagyok jó, de közelharcra mit sem ér, egy Assault Rifle fegyver ellen. Adott esetben hátulról, még mielőtt az ellenfél az elfoglalási ponthoz érne, letudnám szedni őket, gondoltam lehet egy picit taktikusabban játszani, hát tévedtem. Itt felhoznák még egy példát: HQ meccs Overgrown pályán zajlott. Egy igen nagy pályáról beszélhetünk és a mesterlövészek Kánaánja és a HQ is jó messze vannak egymástól. Itt történt egy olyan dolog, hogy lepuffantottak, mert miért ne történhetne meg, nem vagyok egy nagy játékos, erre ReSpawn után kb 2 másodperccel szétlövik a fejemet, amivel csak az a gond, hogy a saját csapat társam. Erre kapom a dumát „megérdemelted” … Kérdem én „Mért is” mert „Kempeltél” . Szóval újjászületek szétdurrantja fejemet, és én „kempeltem”, hát köszönöm szépen. Itt hívnám fel figyelmet, arra hogy amit állandóan hallunk chat, vagy voice chat közben: HQ-ra menj", "Az ott nem a HQ", "Miért nem HQ-n vagy?", "Én nem kickelek, csak bannolok". ezeket olyan sürüséggel olvasgattam, hogy a szemem belefáradt már.

KillStrike

Ez egy igen hasznos kis dolog a játékban, bónuszokat kapunk x meg ölt ellenfél után, 3 után radar, 5 után légi támogatást, 7 után Helikopter, és az újabb részekben jó sok KillStrike után Tactical Nuke. Na, igen ezek hasznosak is, csak akik ok nélkül használják azok a cheaterek, egy „WH”-zós hülyegyereknek, semmiből nem tart össze szedni 20 Kill strike-ot, plusz, ha beleveszem, hogy e közben kap helikoptert is meg légi csapást is, akkor eléggé kilátástalan a helyzet. Sajnos a játék ezeket nem igazán tudja kiszűrni, na de lássuk a következő alanyt ami.

PunkBuster:

E remek program lenne hívatott kiszűrni a csalókat, hogy mi rendes emberkék tiszta és igazságos meccseket játszhassunk. Elméletben Bannolná aki „WH”-zik „Aimozik”, de ezt én, kurvára nem tapasztaltam mindenki ugyan úgy használta, e remek segítségeket. Hasonlókat tapasztaltam, hogy nem megfelelő a PB verzió száma, és engem dobált kifele nagyrészt a program, fantasztikus. Az újabb részeknek a multi meccsei már szerencsére STEAM-en keresztülzajlanak, ahol sokkal jobb a helyzet.

NO GL/MD/LS/RPG/Jugger:

Ezek egy fajta íratlan szabályok, amiket „igényesebb” pub szerverek nevei mellet találhatunk. Lássuk is mit is jelentenek ezek.

GL: Grenade Launcher: Assault rifle fegyverekre szerelhető, és szerintem jogosan van tiltva, mert a meccsek gyorsan át mennének Quake 3-ba és Doom-ba.

MD: Martyrdom. Egy olyan képesség, ami a halott játékos után egy élesített gránátot hagy.. Nem szeretem.

LS: Last Stand. Egy olyan képesség, ami miatt a játékost kétszer kell lelőni gyakorlatilag. Miután lelőtték, a játékos kap még nagyjából fél percet arra, hogy a földön fetrengve pisztollyal lövöldözhessen, ezzel szintén nagy eséllyel megölve gyilkosát. Sok értelmét nem láttam, mert így is úgy is meghal, szóval lelövi a támadóját, akkor sem kell fel, szóval értelmetlen és idegesítő.

RPG: Rocket-Propelled Grenade, magyarán vállról indítható rakétavető. Az eddigi legnormálisabb helyen úgy mondták, hogy csak a helikopterre használható. Ez így korrekt szerintem.

Juggernaut (Jugger): Ezzel a képességgel a játékosnak dupla életereje lesz. Ezt sem szeretem, ha egyszer mellkason durrantalak, akkor dögölj is meg.

Tetszik is az ötlet, hogy kikötjük ezek a dolgokat, de a betartásuk már annyira azért nem fényes. Láthatjuk, hogy folyamatosan ugrálnak felfele kis ablakok, kiírások, hogy NO GL/MD/LS/RPG szövegek, de amikor lepillantok és látom egy faszi RPG-vel ölt meg 5 másikat, akkor kicsit elbizonytalanodok.

Összesítés:

Sajnos tapasztaltam, hogy ezeknek az „embereknek” semmise jó de egyáltalán semmi. Például: lelő engem, akkor én vagyok a „csicska”, a „noob”, az „xd”, a „hülyegyerek”, a „noname”. Ha én lelövöm, akkor is én vagyok a „csicska”, a „noob”, az „xb”, a „hülyegyerek” és a „noname”, plusz még a „Cheater” is. Említeném meg a szavak milyen minőségi használatát, a kurvaanyázást, meg a „ Fuck you” ezek olyan sűrűn hangzanak el, mint itt akár egy betű. Itt jegyzeném meg az SD meccseket, ahol ugye csak kör végén éledünk újra, ott csapat társink figyelnek minket, hogy mit alkotunk, és ha véletlenül lelőnek minket, akkor megint mi vagyunk a csicska”, a „noob”, az „xd”, a „hülyegyerek”, a „noname”.

Meg a meccsek végén, észre vettem egy dolgot, hogy „GG” istenért se jöttem rá hogy ez mi akar lenni, de sikerült kikövetkeztetnem. God Game na, ez azért érdekes előbb tiszta ideg beteg mindenki és anyázzák, meg szidja egymást és a fél banda „Cheatelt”, ez tényleg „God Game” volt. Azért meg nézném, ha a nevük mellet ott lenne a fényképük a kis 12 éves 40 kilós, avagy az elhízott pattanásos képű gyereknek, lehet akkor nem lenne mindenkinek ekkora arca „online”. Akkor is elszomorít, miért kell ennyire megváltoznia valakinek, mert sejtem baráti körében, és iskolában meg teljesen más viselkedést tanúsít.

Ja, mielőtt elfelejteném a Kempereknek és a Cheaterknek a következőt üzenem:

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

6 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==