[1] MadaFaka (offline)

Humoros - Vadállat

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3172 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 1015 kreditet gyűjtött

2012 April
14:46 A mai MultiPlayer játékról
egy kis saját iromány, ami elszomorít.
A mai Multiplayer játékról/ közösségről

Elsősorban a Call Of Duty : Modern Warfare (2-3-t) venném kicsit nagyító lencse alá. Kitérnék itt több dologra, nyelvhasználatra, a bunkó stílusra, játékmódokra. Ezek mind saját tapasztalatok alapján összeállított, kis iromány lesz. Leszögezném itt is, hogy ez mind szubjektív, és elnézést azoktól, akikre nem vonatkozik, akinek nem inge, ne vegye magára.Játékmódok:

Free-for-all játékmód (ffa): mindenki-mindenki ellen.

Headquarters játékmód (HQ): a pályakülönböző pontjain ideiglenes, HQ-k jelennek meg. Ezeket kell elfoglalnia / megvédenie a csapatoknak.

Search & Destroy játékmód (SD): a pályán van két célpont, amit meg kell semmisíteni. Az egyik csapat feladat a két célpont védelmezése az időlimit lejártáig, míg a másik csapat egy bombával felszerelkezve igyekszik megsemmisíteni az egyiket.

Normal (Non-Hardcore) játékmód: a nem hardcore szervereken látszódnak a lőszer- és hasonló kijelzők, a gránátjelző ikon, illetve a radar is folyamatosan aktív, amin piros pöttyként jelennek meg az éppen fegyverrel tüzelő ellenfelek, illetve csapattársaink mindig láthatóak.

Hardcore játékmód / (HC):.HC módban eltűnik mindenféle kijelző, radar, gránátjelző ikon, egyszóval a teljes HUD.

Általában amit szeretek és játszóttam is HQ és SD volt. Úgy vélem itt volt valami taktikai alapja a dolgoknak, de majd erre is rácáfolok szépen lassan, mert a FF-nak meg a TD-nek nem sok értelmét láttam, az tényleg csak agyatlan lövölde vagy, lőj le mindenkit, vagy csak a másik csapatot, ezek annyira nem vonzottak. Itt van választásunk pub szervereken játszani vagy Dedikált szervereken, amit egy „admin” tart rendben/felügyel, ezek mind hivatalosan megvásárolt példánnyal elérhetőek természetesen. A pub szerverest leginkább úgy tudnám jellemezni, mint a köztéri wc-ket, elég szar állapotban vannak, bűzlenek és telibe vannak fosva, de ha nagyon akarunk játszani, akkor nincs más választásunk használjuk. Ne de végül sikerült szervert találnom és találkoztam a kis magyar/külföldi 11-17 éves huszárokkal, sok kis betyár körtével.

WallHack(WH), „Aimozás”:

Ezzel a 2 fantasztikus kis „segítséggel” minden egyes játékmódban találkozhatunk. Kezdeném a WH-val, amit játék előtt kell elindítani, és nem tesz mást, mint áttetszővé teszi a falakat, ami azért igen fer ám. Pontosabban lát mindenkit a falon keresztül, az undorítóbb fajta még a falon is szeret át lövöldözni, de ugye az túl feltűnő, szóval azt csak a „kezdőbbek” használják. E vicces fiúkat úgy lehet lebuktatni, hogy van nekünk egy csodás KILLCAM-unk, erről annyit illik tudni, aki nem ismerné, hogy meg mutatja, hogy lettünk le lőve. Most gyorsba rátérnék a másik legundorítóbb dologra. Az „aimozás”-ra
ezt nem ecsetelném, a szerencsés kis barátunk, mindig midben egyes lövéssel fejbe szed mindenkit, erre inkább nem írok semmit, ez undorító, és mindenekfelett, iszonyatosan rohadtul idegesítő. Erre is ugyan azt tudom írni, KILLCAM-al pillanatok alatt rájöhetünk, hogy megint egy fantasztikus gyerekkel van dolgunk. Ezek ellen úgy szoktam védekezni, hogy át állok az ö csapatába, ha van lehetőségem, és szét lövöm a kis rohadéknak a fejét, ha van Frindly Fire, vagy próbálok neki írni egy üzenetet, hogy szeretném, ha egyenlő esélyekkel játszunk és kapcsolja ki ha lehetséges a „cheat”-et, erre a válasz”én így játszom”.. oké, no comment. Az e fajta gyerekeknek rossz gyerekkoruk lehetett, és verhették őket a suliba, de még közép suliban is, és biztos vagyok benne hogy „single player”-ben sem volt túl sok pozitív élménye, és így akarja megmutatni, hogy ő milyen faszagyerek, hát köszönöm szépen. E mellet van még egy árulkodó jel is kis barátainkra, a hihetetlen statisztika, mondjuk, egy 15 perces menet alatt produkál 90/2.Akik az anyukámnak érzik magukat (menj HQ-ra):

Nem volt nehéz kitalálni, mivel a nevében is benne van, a HQ játékmódban előforduló dolgokra szeretnék egy kicsikét rávilágítani. Nem egyszer volt rá példa, míg társam vígan foglalják az adott pontot, én, mint mesterlövész, kerestem volna egy kicsit távolabbi helyet, ahol jó rálátással leszedhetem az embereket, akik meg közelítenék a védendő pontot. Így is tettem, kapkodtam szép számmal lefele az embereket, erre kapok egy ilyet, TAKARODJ A HQ-ra,és ne SK-zzak (SK: Spawn Kill ) ahol az ellenfél újjászületik, ott én egyből megölöm, ezt nem teljesen értettem miért mondják ezt nekem, na de teljesen mind1 is. Úgy vettem észre ez úgy zajlott, meg jelent az elfoganandó pont, mindenki ROHANJON ODA, elfoglaltuk és mindenki bekempelt, ablakokba, ajtókba és mi egymás helyre, oké kell egy-két ember, aki ott is marad. De én a mesterlövész puskámmal, miért vagyok rákényszerítve az ö játék stílusukra, miért nem jó nekik, ha hátulról követem őket és egy olyan kisegítő embernek vagyok a pályán, mert mondjuk, úgy vagyok vele, hogy mesterlövész puskához van kedvem és abban is vagyok jó, de közelharcra mit sem ér, egy Assault Rifle fegyver ellen. Adott esetben hátulról, még mielőtt az ellenfél az elfoglalási ponthoz érne, letudnám szedni őket, gondoltam lehet egy picit taktikusabban játszani, hát tévedtem. Itt felhoznák még egy példát: HQ meccs Overgrown pályán zajlott. Egy igen nagy pályáról beszélhetünk és a mesterlövészek Kánaánja és a HQ is jó messze vannak egymástól. Itt történt egy olyan dolog, hogy lepuffantottak, mert miért ne történhetne meg, nem vagyok egy nagy játékos, erre ReSpawn után kb 2 másodperccel szétlövik a fejemet, amivel csak az a gond, hogy a saját csapat társam. Erre kapom a dumát „megérdemelted” … Kérdem én „Mért is” mert „Kempeltél” . Szóval újjászületek szétdurrantja fejemet, és én „kempeltem”, hát köszönöm szépen. Itt hívnám fel figyelmet, arra hogy amit állandóan hallunk chat, vagy voice chat közben: HQ-ra menj", "Az ott nem a HQ", "Miért nem HQ-n vagy?", "Én nem kickelek, csak bannolok". ezeket olyan sürüséggel olvasgattam, hogy a szemem belefáradt már.

KillStrike

Ez egy igen hasznos kis dolog a játékban, bónuszokat kapunk x meg ölt ellenfél után, 3 után radar, 5 után légi támogatást, 7 után Helikopter, és az újabb részekben jó sok KillStrike után Tactical Nuke. Na, igen ezek hasznosak is, csak akik ok nélkül használják azok a cheaterek, egy „WH”-zós hülyegyereknek, semmiből nem tart össze szedni 20 Kill strike-ot, plusz, ha beleveszem, hogy e közben kap helikoptert is meg légi csapást is, akkor eléggé kilátástalan a helyzet. Sajnos a játék ezeket nem igazán tudja kiszűrni, na de lássuk a következő alanyt ami.

PunkBuster:

E remek program lenne hívatott kiszűrni a csalókat, hogy mi rendes emberkék tiszta és igazságos meccseket játszhassunk. Elméletben Bannolná aki „WH”-zik „Aimozik”, de ezt én, kurvára nem tapasztaltam mindenki ugyan úgy használta, e remek segítségeket. Hasonlókat tapasztaltam, hogy nem megfelelő a PB verzió száma, és engem dobált kifele nagyrészt a program, fantasztikus. Az újabb részeknek a multi meccsei már szerencsére STEAM-en keresztülzajlanak, ahol sokkal jobb a helyzet.NO GL/MD/LS/RPG/Jugger:

Ezek egy fajta íratlan szabályok, amiket „igényesebb” pub szerverek nevei mellet találhatunk. Lássuk is mit is jelentenek ezek.

GL: Grenade Launcher: Assault rifle fegyverekre szerelhető, és szerintem jogosan van tiltva, mert a meccsek gyorsan át mennének Quake 3-ba és Doom-ba.

MD: Martyrdom. Egy olyan képesség, ami a halott játékos után egy élesített gránátot hagy.. Nem szeretem.

LS: Last Stand. Egy olyan képesség, ami miatt a játékost kétszer kell lelőni gyakorlatilag. Miután lelőtték, a játékos kap még nagyjából fél percet arra, hogy a földön fetrengve pisztollyal lövöldözhessen, ezzel szintén nagy eséllyel megölve gyilkosát. Sok értelmét nem láttam, mert így is úgy is meghal, szóval lelövi a támadóját, akkor sem kell fel, szóval értelmetlen és idegesítő.

RPG: Rocket-Propelled Grenade, magyarán vállról indítható rakétavető. Az eddigi legnormálisabb helyen úgy mondták, hogy csak a helikopterre használható. Ez így korrekt szerintem.

Juggernaut (Jugger): Ezzel a képességgel a játékosnak dupla életereje lesz. Ezt sem szeretem, ha egyszer mellkason durrantalak, akkor dögölj is meg.

Tetszik is az ötlet, hogy kikötjük ezek a dolgokat, de a betartásuk már annyira azért nem fényes. Láthatjuk, hogy folyamatosan ugrálnak felfele kis ablakok, kiírások, hogy NO GL/MD/LS/RPG szövegek, de amikor lepillantok és látom egy faszi RPG-vel ölt meg 5 másikat, akkor kicsit elbizonytalanodok.Összesítés:

Sajnos tapasztaltam, hogy ezeknek az „embereknek” semmise jó de egyáltalán semmi. Például: lelő engem, akkor én vagyok a „csicska”, a „noob”, az „xd”, a „hülyegyerek”, a „noname”. Ha én lelövöm, akkor is én vagyok a „csicska”, a „noob”, az „xb”, a „hülyegyerek” és a „noname”, plusz még a „Cheater” is. Említeném meg a szavak milyen minőségi használatát, a kurvaanyázást, meg a „ Fuck you” ezek olyan sűrűn hangzanak el, mint itt akár egy betű. Itt jegyzeném meg az SD meccseket, ahol ugye csak kör végén éledünk újra, ott csapat társink figyelnek minket, hogy mit alkotunk, és ha véletlenül lelőnek minket, akkor megint mi vagyunk a csicska”, a „noob”, az „xd”, a „hülyegyerek”, a „noname”.

Meg a meccsek végén, észre vettem egy dolgot, hogy „GG” istenért se jöttem rá hogy ez mi akar lenni, de sikerült kikövetkeztetnem. God Game na, ez azért érdekes előbb tiszta ideg beteg mindenki és anyázzák, meg szidja egymást és a fél banda „Cheatelt”, ez tényleg „God Game” volt. Azért meg nézném, ha a nevük mellet ott lenne a fényképük a kis 12 éves 40 kilós, avagy az elhízott pattanásos képű gyereknek, lehet akkor nem lenne mindenkinek ekkora arca „online”. Akkor is elszomorít, miért kell ennyire megváltoznia valakinek, mert sejtem baráti körében, és iskolában meg teljesen más viselkedést tanúsít.

Ja, mielőtt elfelejteném a Kempereknek és a Cheaterknek a következőt üzenem:

15 komment

[1] MadaFaka
Apr 05., Thursday 0:15 #15
Válasz backstab (#14) üzenetére
Sajnos van. Eléggé élvezhetetlen úgy játszani
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
[33] backstab
Apr 05., Thursday 0:08 #14
Válasz sugo1 (#12) üzenetére
Komolyan mondod, hogy még mindig létezik az UFO hack? Ráadásul Boxon? Ez azért tényleg durva...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[21] mightwork
Apr 04., Wednesday 21:56 #13
Válasz backstab (#6) üzenetére
bocsi, igazad van. J, LY...
Analog ears, digital minds
[2] sugo1
Apr 04., Wednesday 21:37 #12
Pedig igaza van .Én azért adtam el a COD 5-töt mert boxon én még ennyi repülő , halhatatlan köcsögöt nem láttam .
És nem tiltották ki őket.
"Játssz többet, az élet rövid. :-) "
Apr 04., Wednesday 19:17 #11
Válasz fartisan (#10) üzenetére
Hogy mondod?
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
[2] fartisan
Apr 04., Wednesday 17:20 #10
Válasz ZotyaFace89 (#9) üzenetére
Doppelganger?
Apr 04., Wednesday 13:50 #9
Ha annyira nagy a szátok kis 12-13 éves fakó lovak. akkor fogalmazzatok meg ti egy normális blogot,amivel kb 3 óráig szenvedett,egy saját vélemény és plusz még mások véleménye is ez. Nem értem miért kell lehurrogni azt, aki elmeri mondani,jelen esetben le meri írni a véleményét. a ti szintetek üti meg a 12-13 évet,nem aki a blogot írta. NO OFFENSE,csak úgy kijött belőlem.
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
[1] MadaFaka
Apr 04., Wednesday 12:00 #8
Nem tartott sok ideg össze hozni az irományt. Sajnálom hogy a mondandómból, csak a helyes írási hiba jön le, semmimás. A konzolos játékokra meg annyit, hogy ott tényleg nem tapasztaltam a csalókat annyira. Itt csak a pc. tapasztalataimat osztottam meg.
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
[57] renz
Apr 04., Wednesday 10:06 #7
Válasz backstab (#6) üzenetére
+1
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[33] backstab
Apr 04., Wednesday 9:54 #6
Válasz mightwork (#5) üzenetére
Számomra pedig leSÚJTó, hogy a magyarok nem tudnak fogalmazni és helyesen írni a saját nyelvükön.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[21] mightwork
Apr 04., Wednesday 9:15 #5
Hihetetlen hogy ennyire melyen sulyt ez hogy ennyi idot fektess egy iromanyba
Analog ears, digital minds
[30] Sakee
Apr 04., Wednesday 8:57 #4
Szerencsére én nem találkoztam még ilyenekkel,pedig a BO multiban vagy 250+ órám van,a MW3 ban pedig most prestigeltem az elsőt( kevesebbet játszok) . Akit meg láttam ilyet mind jelentettem fel,nemrég a MW3ban is olyan helyről sznájperezett a csákó,ahova csak le lehetett esni,kijönni nem.... De boxon tényleg nem jellemzp az ilyen,vagy ha van is, repülnek gyorsan.
SakeeHUN@XBLive,X Sorozatú Xbox, COD:MW2019&BlOPS:CW, van Szamszung telephónom is meg Csáomi is,meg Doogee...
[57] renz
Apr 04., Wednesday 7:47 #3
Válasz MadaFaka (#2) üzenetére
Mert mint ha egy 12-13 éves írását olvastam volna. Mind a fogalmazás, mind a helyesírás és a mondatszerkezetek ezt sugallták.

Az íráshoz meg annyit, hogy ha jól sejtem akkor pécén játszol, ami a cheatereket tekintve a létező legrosszabb platform.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[1] MadaFaka
Apr 03., Tuesday 21:41 #2
igen, mért kérdezed ?
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
[57] renz
Apr 03., Tuesday 21:17 #1
Tényleg 21 éves vagy?
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
MadaFaka
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Kedvenc játék-műfajaim
Akció/Kaland, Kaland, FPS, Vadász, Online FPS, Online RPG, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator, Sport, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Zene (játszom), Írás, Fórum, Internetes magazinok, Foci, Extrém sportok, Küzdősportok
Barátok, ismerősök
siklara
(offline)
bobjay
(offline)
ZotyaFace89
(offline)
XBOX Live