[1] MadaFaka (offline)

Humoros - Vadállat

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3172 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 1015 kreditet gyűjtött

2012 April
23:06 Dead Island, egy rövid beszámoló
Fejlesztő: Techland

Először is leszögezném, ez csak egy szubjektív vélemény lesz, semmi fajta, értékelést, semmi fajta, pontozást nem óhajtok adni a játékról, csak leírni, mik voltak azok a dolgok, amik miatt iszonyatosan csalódtam a játékban.Első benyomás 2007-ben ért, amikor meg jelentek a játékról bizonyos képek, és szépen
lassan videók is napvilágot láttak. Akkor pozitívan konstatáltam a dolgot, hogy lehet kapunk végre valami jó kis zombis, túlélős horror szintjére felemelt játékot. A videóra mai napig emlékszik mindenki, nyaraló családra támadnak a zombik, BRAVÓ ,így kell ezt csinálni, ekkor nagyon virult ám a fejem.Ugye a Játékot a Techland fejlesztette, velük igazából meg vagyok elégedve, jó kis sajátfejlesztésű motorjaik vannak, pl. Chrome, és a játék is elég jó, meg egyik kedvencem, a Call of Juarez is az ő nevükhöz fűződik, de még a Pet Racer is, ami azért egy elhanyagolható gyerekjáték, de ez félre is sikerült egy kicsikét. Később ezt a motor használta fel a City Interactive is, ami azért nem olyan, örömteli hír, de kanyarodjunk is vissza jelen esetükhözA játék egy fajta FPS-RPG –nek nevezhető, amire láttunk már példákat is Pl. STALKER sorozat vagy Borderlands, szóval láttunk rá példákat, hogy ez a remek kombináció. igen is tökéletesen tud működni, nem úgy, mint jelen esetünkben. Hozzá teszem, hogy egy jó nagy trópusi terület is bejárható, azt egy igen jó pofa ötletnek tartottam. Történtre csak annyira térnék ki, hogy este partizunk egy jó nagyot, segg részegre isszuk magunkat, utána felmegyünk, a kis alvó helyünkre ahol kipihenjük az éjszaka fáradalmait, ez alatt elszabadul a „pokol”. Miután felébredünk, jöhet is a karakterválasztás. Na igen, ez is egy fájó pontja a játéknak, hogy tudtak ennyire egy un szimpatikus karaktereket kitalálni. De ezek a lengyel fiúk valami fenomenálisát akartak alkotni. „Ex rögbi sztár, aki egy iszákos barom. Egy bennszülött detektív nő, aki származása miatt állandó diszkriminációnak van kitéve, és gazdag gyűlölő. Ázsiai dolgozó, aki egy beépített Hong Kong-i rendőrség ügynöke. Vagy a legnagyobb figura maga a Rap sztár, akit a bevezető videóban láthatunk”, na de ezzel egy dolog vérzik, ha a rapsztárral vagyunk, akkor az elején, amikor bemegyünk a diszkóba, hogy lehetünk fent és rappelünk, miközben a közönség között bóklászunk. Ez a dolog valahogy a mai napig nem ált össze nekem, Meg ez a jelző a játékra, hogy túlélő horror, ennek az érzése már akkor elveszik, amikor valamelyik karakterünket kiválasztjuk. Szerintem lettek volna sokkal jobb karakterek is erre a feladatra, pl. egy egyszerű diáklány, lásd Silent Hill 3 tudsz vele érvényesülni, vagy egy pizza futár, vagy ami igen tetszett volna, ha egy átlagos családból választhattuk volna ki bármely tagját, még a gyereket is, mert az ezzel járó kiszolgáltatóságot nyújtó érzést, szerintem nehezen tudták volna bármivel is felülmúlni. Fegyverekhez profin értő emberek, hát ez azért, igen csak visszavesz az élvezet faktorból.Mivel kaptunk néminemű RPG elemeket, így karaktereink fejlődnek és vannak képességeik is. Valaki a lő fegyverekhez ért, vagy tompa, dobó, vágó eszközökhöz.

Nem akarok hazudni, szerintem iszonyatosan felesleges és iszonyatosan erőltetett, ez az egész szerepjátéknak nevezett hülyeség. Akkor elérkeztünk ahhoz a dologhoz, ami igazán csak illúzió romboló volt számomra, minden kinyírt zombi után kapunk XP-t, ez még úgy ahogy oké is lenne, de hogy a pofánkba is tolja mindig hogy „+25xp” na, ez aztán baromira horrorisztikus, ez egy akkor a baromság. Erre vannak ellen példám is , egy erre kialakított játékban jól is néznek ki ezek a dolgok, pl. Bulletstorm vagy BodyCount, ezekben iszonyatosan jól is néz ki, és motiválja az embert, hogy minél több xp-t szerezzen, minél több combo-t alkalmazzon. De itt, ami egy túlélő horror lenne, iszonyatosan húzza lefele a hangulatot ez a dolog, de nagyon. Van nekünk nagyon realisztikus dolgunk is, egyszerre 2 tárgy lehet nálunk, na de jó, ezt nem rontották el, vagy még is? Az Inventorynak köszönhetően, egyszerre nálunk lehet, 4 evező, 5 konyhakés és 2 franciakulcs, hmmm fantasztikus komolyan mondom.De a Dead Rising 2-höz hasonlóan, van nekünk fegyver „upgrade” lehetőségünk is, jó azért itt nem annyira extrém dolgokat hozhatunk létre, de ez nem egy rossz ötlet. Azzal ellentétben, hogy minden upgrade pénzbe kerül és a javítás is, amire azt mondom oké, nem rossz dolog, csak hogy a levegőbe dobáljuk a pénzt, ugyan már, miért nincs ott egy fickó, aki meg javítja, vagy dolgokat tud készíteni? Jut eszembe, még mielőtt elfejteném, a fegyverek szinthez vannak kötve, amit bizonyos játékoknál meg értek Borderlands, ott lőfegyverekről van szó, de itt jelen esetünkben nagyrészt, kézi fegyvereket, akarom mondani tárgyakat fogunk használni. Eléggé frusztráló, hogy pl. van nálam egy franciakulcs, amivel írtom a zombikat, találok egy búvárkést, és öcsi nincs hozzá elengedő szinted, mintha olyan nagy tudás kellene hozzá, hogy melyiket használom. A harc rendszerröl meg annyit, hogy a Condamnedben ez a harcrendszer, azért jobban működött, itt sem borzalmas, de akadnak néha gondok vele. Ennyi lenne, ami így egy szuszra összejött benenm.
Sajnálom ezt a játékot, mert sokkal többet ki lehetet volna hozni, e produktumból, teli van jó ötletekel, de néhol a meg valósítás igen gyatra. Grafikára csak annyit írnék, így gyorsban, hogy nincs vele baj és kimondottan szépnek mondanám, de ez sem menti meg a játékot attól hogy elég gyengus.

18 komment

Apr 03., Tuesday 20:32 #18
Válasz MadaFaka (#17) üzenetére
Sajnos igen!
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
[1] MadaFaka
Apr 03., Tuesday 20:31 #17
Az már régen rossz, ha csak a grafikát lehet kiemelni.
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
Apr 03., Tuesday 20:20 #16
Maradjunk annyiban,hogyha jól tudom ez az első zombis RPG jellegü gamma a piacon,próbálkozásnak nem rossz,messze van a jó-tól. A látványra nem lehet panasz. A játékmenet hagy kivánni valót maga után,ez tény. Majd talán a 2. részben Amugy korrekt meglátás kedves barátom.
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
[1] MadaFaka
Apr 03., Tuesday 20:15 #15
Válasz backstab (#14) üzenetére
Reméljük igen, de nem fűzök hozzá sok reményt
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
[33] backstab
Apr 03., Tuesday 17:49 #14
Hű, de jó, hogy írtad ezt a cikket, meg is feledkeztem erről a játékról! Lássuk, a patchek javítottak-e az idegesítő hibákon....
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[1] MadaFaka
Apr 03., Tuesday 13:00 #13
Válasz MadaFaka (#10) üzenetére
Én sohase mondtam, hogy rossz játék lenne, szimplán csak kifejtettem azokat a dolgokat, amik a játék során szemet szúrtak számomra. A videóról meg annyit, hogy legyen úgy ahogyan mondod, hogy az elején csak bemutatja a a karaktereket, de az írásomban is említettem, hogy ha azok mi vagyunk már a kiválasztott emberrel, akkor kicsit át gondolatlan a dolog, hanem akkor nincs probléma.
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
[15] Yeahitsme
Apr 03., Tuesday 11:17 #12
KATT!


I got a zombie army and you can't harm me
Who do you voodoo, Bitch?
Drink blood like a vampire without warning
Who do you voodoo, Bitch? (Stand up)
Sam B got the thing that go bump in the night
Who do you voodoo, Bitch?
Hide your kids, grab your wife, better get outta sight
Who do you voodoo, Bitch? (Let's go)

Jó kis játék volt ez
If a key opens lots of locks, then it's a master key. But if a lock is opened by lots of keys, then it's a shitty lock.
[7] Voorhees
Apr 03., Tuesday 7:51 #11
Válasz qper (#9) üzenetére
De nem ám. Az egy random karakter. Mindenkivel találkozik pontosan így mutatja be a szereplőket. Az meg hogy be van rúgva nem meglepő. Mindenki be van/lesz valszeg. Egyébként a mosdóban a tükörben látszik is az arca. KATT!
[1] MadaFaka
Apr 02., Monday 19:48 #10
Válasz qper (#9) üzenetére
Köszönöm a megerősítést.
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
[10] qper
Apr 02., Monday 19:43 #9
Egyértermű, hogy a részeg fószer az elején azok mi vagyunk. A videó úgy ér véget, hogy a szereplő elájul a hotelszoba padlóján, a játék meg úgy, hogy felkelünk onnan. Ennél egyértelműbb nem lehet szerintem
gamertag: csodaleny, 3DS Friend Code: 2680-9869-5492
[1] MadaFaka
Apr 02., Monday 17:58 #8
Válasz Voorhees (#7) üzenetére
ja vagy úgy, igen kicsit életszerűbb lett volna, nekem akkor a is család tűnt volna a legjobb választásnak, de ez mind csak szubjektív természetesen.
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
[7] Voorhees
Apr 02., Monday 17:56 #7
Válasz MadaFaka (#6) üzenetére
A nem nagy szám karaktereket a játékban lévőkre értettem. Jobban örültem volna egy átlag faszinak, mint rapsztárnak meg futballsztárnak.
[1] MadaFaka
Apr 02., Monday 17:52 #6
Válasz Voorhees (#5) üzenetére
Úgy vélem, hogy akivel az elején végig battyogunk kis csóka, azok mi vagyunk de ebben nem is ennék bele bővebben, mert ezt csak a készítők tudják. Az xp-rendszer akkor is szerintem egy erőltetett dolog volt, a karakterekre meg annyit , hogy akiket leírtam, lehet nem nagy számok, de még is élet szerűbbek mint akik a játékban fellelhetőek, és köszönöm az értelmes hozászolást, manapság ritka ilyet olvasni.
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
[7] Voorhees
Apr 02., Monday 17:47 #5
Kicsit talán szigorú a kritika. Szerintem nagyon szórakoztató cucc, de írtad hogy szubjektív vélemény. 2 dolog: A részeg csóka aki átballag az elején a báron az nem a választott karaktered úgyhogy nyugodtan láthatod rappelni a faszit a színpadon. Találkozol mind a négyükkel. Bár rég volt lehet rosszul emlékszem erre a dologra. A másik. Azzal kezdtem, hogy az xp-s bevillanásokat kikapcsoltam. Megtehetted volna Te is, úgyhogy ez nem von le semmit. A karakterek nem nagy számok, de nehogy már egy diáklánnyal basszus! Elég komolytalanok ezek is.
[1] MadaFaka
Apr 02., Monday 15:15 #4
Válasz siklara (#3) üzenetére
Köszönöm a félvilágosistást, nem igazán örülök neki, de akkor kint hagyom egy kis ideig, és majd a következő koholmányomat csak utána rakom fel.
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
Apr 02., Monday 14:29 #3
Válasz MadaFaka (#2) üzenetére
Ha van másik blogod, akkor oké, de itt sajnos ami egyszer lekerül a főoldalról/friss bejegyzések listájáról, azt utána már a kutya se olvassa el.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[1] MadaFaka
Apr 02., Monday 11:57 #2
Válasz siklara (#1) üzenetére
Istenigazából, van jó pár, még pontosan 2, ami előre meg van már írva nekem, de akkor kicsit lassabban teszem majd fel őket, de háát ha valakit érdekel, akkor eltud látogatni a Blogomra, él olvassa
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
Apr 02., Monday 1:38 #1
Hola, ennyire nem kell gyorsan gyártani az ismeretőket!
Még kint hagyhattad volna pár napig a Downpourt, hátha másnak is lett volna hozzászólnivalója.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
MadaFaka
x360-on játszom, teljesen meg vagyok elégedve, e remek konzollal.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Kedvenc játék-műfajaim
Akció/Kaland, Kaland, FPS, Vadász, Online FPS, Online RPG, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator, Sport, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Zene (játszom), Írás, Fórum, Internetes magazinok, Foci, Extrém sportok, Küzdősportok
Barátok, ismerősök
siklara
(offline)
bobjay
(offline)
ZotyaFace89
(offline)
XBOX Live