[25] Yip Man (offline)

egy 29 ves fi s itt lakik: Borsod-Abaj-Zempln / Miskolc

4770 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 54525 kreditet gyjttt

2012 February
02:44 part II
„There you go, cross the seas
and wander far from your home.
Fight for lore and lust for gold.
Scuttling towns and ships,
risking your life, devil himself
could not hold back your lust.
Braving the seas, heavens and storms,
hard is the path of a pirate sire.”
Pirate – Left of MindMeg mernm kockztatni, hogy az ausztrl egyttesnek n vagyok Magyarorszgon az els rajongja. A korbbi EP-rl nem hallott a kutya sem, a tavalyi lemezk pedig jcskn elveszett a zenei kiadvnyok tengerben. pkzlb angol nyelv kritikbl is pp csak 1-2 kering rluk a neten…
Pedig megrdemelnk a figyelmet. Els teljes rtk lemezk ugyanis elg izgalmas mdon keveri a pszichedelikus rock s a freejazz vilgt, egy leginkbb King Crimson-ra emlketet elegyet ltrehozva azokbl.
Az ausztrl egyttes bemutatkoz lemeze alig harminc perces, m annl intenzvebb.
A lemez mr az els msodperctl felveszi a maximlis fordulatszmot s csupn egy-egy rvidebb ttel idejre lassul be, amikor az agyonvisszhangozott szaxofonok mg ersebb bdulatot idzhetnek el, majd a recsegs basszusok segtsgvel jra felprg.
Bartom szerint egyrtelmen drogos-zene s abban egyet kell, hogy rtsek, egyfajta pszichedelikus hangulatvilg vgig jelen van a korongon, persze hol enyhbb, hol erteljesebb mdon.
Erre a tlsgosan visszhangokra pl nek s szaxofon-meldik is rjtszanak.
A hangzsa elg modern, zajokkal, samplerekkel tarktva hozza ltre a maga egszen flfjdt masszjt.
Ebbl a szempontbl szerencss, hogy csak fl rs az anyag. Ktszer ennyi id alatt komolyan elfraszthatn a halljrratokat.
nek leginkbb az els kt szmban hallhat, utna egyre vadabb instrumentlis koszba fordul t a zene.

Ez itt egy dal a lemezrl

- - - - -


Younger Brother – VaccineSimon Posford rgta l magabiztosan a kedvenc zenszeim listjn s vrhatan nem is jn mr le onnan sohasem.
Mindazonltal az j Younger Brother lemezvel nem tudott maradktalanul kielgteni. Ez betudhat annak is, hogy az elz lemezzel olyan magasra tettk a mrct, hogy azt jra megugrani kptelensg lenne, vagy annak is, hogy az ltalam hallott zenk kzl ez viseli magn a legkevsb Simon keze nyomt.
A korbbi koncepci, miszerint a szabvny alter-rock egyttessel feljtszott tteleket a felismerhetetlensgig effektezik s zajostjk, igazn izgalmasra sikeredett; a koront azonban Ru Campbell neke tette fel. Rla azt rdemes tudni, hogy nhny ve (az elz lemez keletkezse idejn) mg abszolt nem tudott nekelni. A hangjegyek utlagos kijavtgatsa s a gyengcske, kpzetlen hang effektekkel megtmogatott vltozata viszont olyan tkletesen illett az eredeti zenbe, hogy arra egy rossz szava nem lehetett az embernek. Plusz, nem is hangslyoztk tl a voklokat, gy a jobbra instrumentlis anyag cscspontjai lehettek azok a pillanatok, mikor a lassan felptett, repetitv tmk mellett egyszer csak felbukkant a semmibl az nek, ltrehozva a leggynyrbb katarzist, amit elektronikus zene valaha adhat az embernek.
Most, hogy Ru ltvnyosan jobban bnik a hangjval, odalettek az izgalmas trkkcskk, amik a hangjt fedtk, majd a zene hangzst is ehhez, a sokkal nyersebb megszlalshoz igaztottk.
A nagyobbik gond viszont, hogy a lemez szinte egszt magv teszi az nek, gy a korbbi, vontatott, vatosan kibontakoz dalszerkezetek leegyszersdtek, a 8-10 perces hosszsg helyett a 4-5 perces hossz lett az ltalnos s a zene stlusa is ersen a slgerkzpont indie-rock fel irnyult.
A JMJ-Kaftwerk inspirlta mgia mg mindig bene van, a hangulatvilg nagyszer, de – hogy sokadszor ismteljem magam - sajnos meg sem kzelti a korbbi (Last Days of Gravity) lemezt.

Szemlyes kedvencem a lemezrl

Klip a vizualitsrt rajongknak

- - - - -


Opeth – HeritageA kznsget eleve rgta megoszt Opeth-nek sikerlt elksztenie eddigi legmegosztbb lemezt.
Korbban is volt r plda, hogy hallhrgsek s metlriffek nlkli lemezt ksztsenek, („a Damnation segtsgvel arra is kpesek voltak, hogy a nyers, erszakos felsznt lehntva megmutassk, milyen szv rejlik a zenjk legmlyn. Lass, kristlytiszta hangzs, finoman sodr hangulatvilg, kellemes s enyhn ksrteties dallamok sorozata. Vgig rezhet volt az a gtikus z s tlvilgi atmoszfra, csak valahogy itt a lelkedet simogattk a dalok az egd helyett.”) ennyire viszont mg sosem tvolodtak el eredeti gykereiktl.
A dalok wall of sound-szer tlhangszereltsge megsznt, gy bcst inthetnk a masszv hangzs, tucatnyi svon rgztett gitroknak, a vastag billentys rszeknek. Ezltal szmos, majdhogynem lgres tr jn ltre a dalokon bell, ahol egyszerre csak pr hangszer koopercijt hallani.
Eltrbe kerlnek ez ltal a dobok s a basszus is, sokkal finomabb rszletekre lehetnk figyelmesek, mint eddig brmikor.
Lassult a dalok tempja is, a finom precizitssal felptett, komor hangulatkpek nem igazn rvnyeslnnek kzptempnl nagyobb sebessgen. Mg tbbet hallani a korbbi Watershed lemez Deep Purple-Rainbow inspirlta megoldsokbl, mell pedig csatlakozik a tbbi korabeli hard s progresszv rock egyttes szellemisge is. Ez jl hallhat az jszer nekdallamokban is, de az igazi nyeresg szerintem az Opeth trtnelmnek legzesebb, legjobban felptett gitrszliban mutatkozik meg.
A rajongk elsdleges krdse az, hogy ok, de mennyire szmt ez az anyag hnek az eredeti zenjkhz?
n szintn csak annyit tudok mondani, hogy amg Akerfeldt nekel s amg hallom a gynyrsges, barokk zenk inspirlta, enyhn disszonanciba hajl klasszikusgitr-jtkot, addig nem is rdekel.
Izgalmas utat jrtunk be, mire elrtnk idig.

Az ilyen dalokrt rdemes volt elkszteni ezt az anyagot

Videoklip, amit ezttal nem a zseni Lasse Hoile rendezett, de legalbb vannak benne cscsk

- - - - -


Myrath – Tales of the SandsSosem llt a szvemhez tl kzel a power metl egyetlen ga sem, de ktsgtelen, hogy nhanapjn egsz izgalmas eredmnyeket szl a stlus ms zenkkel val kombinlsa.
De hov lehet mg fejldnie egy-egy zenei stlusnak azok utn, hogy az sszes ltez npzenvel sszekevertk mr, ltrehoztk a legklnbzbb filozfiai irnyvonalait, az egyes alkotsok elhelyezhetek az agresszivitsi skla brmely fokn s az vtizedek sorn szmtalanszor sikerlt akr giccses, akr nmagt tl komolyan vev volta miatt nmaga pardijv tenni?
Prblkozni mindig lehet s a tunz Myrath elg jl teszi azt.
Jelen esetben fiaink fogtk a power klisit s megtltttk a sivatagi npek zenjvel.
Mit is takar ez?
Abszolt els osztly dalok, bivalyersen lktet riffekkel, grandizus zenket megtmogat dobbal s vonsokkal, fogs, azonnal flben ragad nekkel s refrnekkel.
A szmok felptse kellkppen vltozatos ahhoz, hogy egy pillanatra se rezzk vontatottnak a 43 percnyi jtkidt.
Ezeket az alapokat teszik mg izgalmasabb azltal, hogy beemelik az egzotikus hangszerek, klnleges dallamok, idegen nyelvek, hangulatvilgok garmadjt muzsikjukba.
Amit mindenkpp meg kell emltennk ezzel kapcsolatban, az a tudatossg.
Egy pillanatra sem feltteleznm, hogy egy naiv, eurpai metlt utnozni vgy egyttes hozta volna ssze ezt a korongot a maga korltozott, egyiptomi lehetsgeivel.
Abszolt kihallik, hogy szz szzalkosan tisztban vannak az Eurpban npszer zenk szablyaival s pontosan tudjk, mennyi npzent csempszhetnek a receptbe ahhoz, hogy az orientlisnak hasson, de ne legyen lvezhetetlen a vilg brmely hallgatja szmra.
A lemezen fknt hzs, lendletes, himnikus jelleg dalok szerepelnek. A legjobbak azonban egyrtelmen azok a balladk, amikben a hagyomnyos hangszereket a szitr-darbuka-stb. kombra cserlik.
Itt mutatkozik meg igazn a vgtelen sivatagtengerek vilga.

Bevallom, nem tudom, mirt j az, ha valaki ksekkel hadonszva rnykbokszol a sivatagban

Az egyik kedvencem meg ez

- - - - -


Jakszyk, Fripp and Collins – A Scarcity of MiraclesAkr King Crimson nven is kijhetett volna ez a lemez, ha nem Jakko Jakszk nekes bemutatsa s Mel Collins rivaldafnybe emelse lett volna a cl.
A Robert Fripp jegyezte dalok ritmus-szekcijt az egyik legbombabiztosabb pros, Gavin Harrison s Tony Levin adja, akik amellett, hogy izgalmas, nmagukban s lvezhet dob s basszusjtkot biztostanak az arra rzkeny flek szmra, vgig meg tudnak hzdni a httrben.
Szokshoz hven Fripp sem erlteti magt a kznsgre a finom akkordbontogatsaival s gynyrsges, mgis teljesen a dalokba olvad szlival.
Mind egy finom, egszen ambient-jelleg alapot nyjtanak Mel Collins szaxofonjtkhoz, melyrl annyit rdemes tudni, hogy csods dinamikval, artikulcival rendelkezik s csakis gondosan megvlasztott hangokbl pti fel szlamait.
Ezek az sszetevk alkotnak egyttesen egy finom art rock thallsokkal gazdagtott, meditatv dzsessz-fzis anyagot.
Csupn 6, hosszra nyjtott kompozcibl ll a teljes lemez; ezeknek egyike sem siet sehov, mind a temp, mind a megszlals kiss regurasnak mondhat, (de pozitv rtelemben,) komtos, lass ptkezssel, finoman megvlasztott hangokkal s vatos vltsokkal.
A klnlegessge az, hogy nincs egyetlen kiugr momentuma sem, vgig ugyanazon a tempn s sznvonalon marad a zene, gy aztn kell rhangolds mellett az egsz lemez, az elstl az utols msodpercig egy hatalmas, elnyjtott katarzis.
Megfelel idben hallgatva hatalmas lmnyt jelent, mr ha a kedves hallgat nem tartja tl szentimentlisnak s rgimdinak…

Klipklipklip

- - - - -


No, ht kicsit ksbb jtt a msodik felvons, mint terveztem, de mentsgemre szljon, hogy nincs mentsgem. Az egyetem egyetemeskedik, a kaja nem kszti el magt, a hz sem lesz magtl tiszta, az Asszony meg rkapott a Plants vs Zombies-ra…
Eztn biz’ grem, gyakrabban frisstek.Prince of Persia: The Sands of Time 1 komment

[34] Ray
Feb 11., Saturday 17:43 #1
A zenket nem ismertem, alkalomadtn rcsodlkozok maj!
m ez az uccs kp...epic!
Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
Yip Man
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation2
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Kaland, Puzzle, Retro, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Zene (hallgatom)
Bartok, ismersk
Oldern
(offline)
Rookie_6
(offline)
logen
(offline)
Daneeka
(offline)
Soulootion
(offline)
theSickness
(offline)
Ch4Bi HUN
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Piniata
(offline)
Basara
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Oli G.
(offline)
loga
(offline)
Vandor
(offline)
domib
(offline)
ZS0LTI
(offline)
adam062
(offline)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
oma
(offline)
casper007
(offline)
Danee
(offline)
Fatman
(offline)
magyari5
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
BW
(offline)
master of disaster
(offline)
Alwares
(offline)
Patrick Bateman
(offline)
stevefarcry
(offline)
roli576
(offline)
mcmacko
(offline)
Rudymester
(offline)
KrTchy
(offline)
ultratti
(offline)
mosza
(offline)
sepsta75
(offline)
csavar
(offline)
IceMan00
(offline)
Diablo
(offline)
Gulandro
(offline)
Ordel
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
annie007
(offline)
e.vid
(offline)
erik10
(offline)
Joo T
(offline)
GameBoyGirl
(offline)
KuCz
(offline)
olin
(offline)
rozsomak96
(offline)
gabe91
(offline)
Sulust
(offline)
RoOte
(offline)
R.P
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Doom
(offline)
keviny
(offline)
vicious
(offline)
Prince of Persia: The Sands of Time adatlap
12 v felettieknek Tindzsereknek
Kiad: Ubi Soft
Fejleszt: Ubi Soft
Megjelens: 2003. Nov 20.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Nincs

Mg nem rtkeltk ezt a jtkot
Olvasi rtkels: 65.2 (10 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba