[12] vicious (offline)

Humoros - Alattomos - Jólnevelt

Ő egy 34 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3940 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 18420 kreditet gyűjtött

2011 September
06:37 Megváltoztatta az életem...
Na igen, ez most úgy hangzott, mint ha egy délután teleshoppot néznél a legbizarabb öregember tolmácsolásában aki valaha fülbevalót rakott a fülébe. Ez, és a kopasz buksija lett a védjegye.
Persze, hogy Horst Fuchsra gondoltam.
Azonban nem róla fogok írni, hanem egy olyan termékről ami valóban változtatott az életvitelemen. Bár ez ember függő, és nem hat mindenkire. Rám sikerült.

Figyelem! Az írásban termékmegjelenítés található.
Nem állt tőlem messze soha a mozgás. Srác koromban fociztunk, (bár sose voltam eredményes) vagy kosaraztunk, valamint több mint 2 évig jártam Kick-Box edzésekre. A zöld öv után fejeztem be. Ezt követte a gördeszka, amit még a mai napig is szoktam pörgetni, de már nem olyan rendszeresen mint közép iskolás koromban. Azonban elkezdtem a felnőtt életet, azaz dolgozni járok, és már nincs sok időm mozogni, és ez lassan meg is kezdett látszani. Nagyon hiányzott a mozgás.
Ekkor olvastam a EA Sport Active 2 -röl, ami fel keltette az érdeklődésemet, és mivel a párom is szokott mozogni, gondoltam beszerzem neki, és ha kedvet kapok akkor majd én is ki-ki próbálom alkalom adtán. Ezután nem sokkal jött is egy kihagyhatatlan ajánlat a külföldi boltból, és nyomban be is rendeltem.
Nos a „ ki-ki próbálom alkalom adtán ” teljesen átfordul a „mindig használom” halmazba.
Nagyon ösztönzően hatott és hat a mai napig a program.
De nézzük mit is kapunk.



2 db karra tépőzárazható érzékelő, ebből a bal oldali pulzusmérőként is üzemel
1 db lábra rakható érzékelő
1 db pendrive alakú érzékelő amit a konzol USB portjába kell illeszteni
6 db AAA ceruza elem
1 szilikon edző szalag
Ea Sport Active 2 lemez

Mindezt igen szépen becsomagolva.
Miután túl estünk a karakterünk megalkotásán és kiválasztottuk a személyi edzőnket (férfi,nő), meg kell adnunk a magasságuk és testsúlyunk. Ami nem tetszett, hogy nem lehet metric értéket megadni, így súly fontba (lbs) magasságunkat lábba kell megadni. Azonban könnyedén találhatunk a neten konvertert.
Ha ezzel megvagyunk, kiválaszthatjuk a nekünk tetsző programot, és a nehézségi fokozatot. Én a 9 hetes programot választottam közepes fokozaton. Minden edzés bemelegítéssel kezdődik, majd jöhet az izzadás. Nekem általában az összes létező helyről ahonnan folyhat valami, patakokban ömlik az izzadtság. Eleinte a szívem is folyton ki akart ugrani a helyéről, de egy, másfél hét alatt meglehet szokni. Ajánlott 5 edzés egy hétre és általában 30 percesek szoktak lenni, ami később növekszik. Minden edzésnél más testrészt erőltet meg jobban a többitől. Százalékosan lebontja, hogy az adott nap melyik részünk mennyire lesz megdolgoztatva. Az edzés program elég összetett és tényleg minden porcikát megmozgat. Általában magasan intenzív cardió, erőnléti, súlyzós, és aerob elemeket tartalmaz egy program.
De miért is változtatott az életvitelemen? Írtam, hogy vannak súlyzós gyakorlatok. Súlyzók hiányában, a hozzá adott fitnesz szalagot használhatjuk, de az nem túl megerőltető (de lányoknak pont ideális). Így mentem és beszereztem egy pár 10 kg tárcsás kézi súlyzót. Elég jó árban van a Decathlonban: http://www.decathlon.co.hu/HU/sulyzokeszlet-10-kg-72199914/
Ez volt az első lépés. Azonban 2 indok miatt kezdtem a programot. Az egyik hogy mozogjak, és ne lustuljak el, a másik a súlyveszteség. Amióta az eszemet tudom, nekünk sohasem volt személyi mérlegünk, így azt sem tudtam mennyi most a tömegem. Így második lépésként vettem egy mérleget. Ráálltam és akkor tudatosult bennem, hogy10 kilót szeretnék leadni. Az első két hétben ugyanúgy ettem, mint korábban. Nem figyeltem mit és mikor. Ekkor stagnáltam,. Nem híztam tovább, de nem is ment le semmi, és itt jött el a harmadik lépés.
Összeállítottam egy étrendet és elkezdtem tudatosan táplálkozni, de nem úgy, mint Besenyő TT István.

Ez meghozta az eredményt, a következő 2 hét alatt valamivel több mint 4 kilót fogytam le. Lehet nem sok, de nekem már ez elég eredmény ahhoz, hogy tudjam, hogy van értelme amit csinálok, és hogy inspiráljon.

Szóval ezt nyújtotta eddig nekem az Ea Sport Active 2. Jól és fitten érzem magam, egészségesebben élek és étkezek, valamint kellően motivál arra, hogy megtartsam, és folytassam a,mit elkezdtem. Már csak ezért is megérte beszerezni. Azóta a párommal minden nap, felváltva mozgunk (kinek mikor van edzés napja).
Azonban mint korábban írtam, ez nem hat mindenkire. Kell egy kis elszántság, hogy 3-4 nap vagy akár 3-4 hónap múlva is ugyanúgy elővegyük, mint a legelső alkalomkor.
15 komment

[12] vicious
Sep 23., Friday 13:47 #15
Válasz heady91 (#14) üzenetére
Hajrá, kitartást hozzá!
Play like an All-Star, Live like a Rockstar, and Fuck like a Pornstar!
[12] heady91
Sep 23., Friday 12:54 #14
Enne a blognak a hatására (na meg persze a 13 fontos árcédula is segített) berendeltem én is Ma adta fel a zavvi, nagyon kíváncsi vagyok
PSNID: FunnyMixer91 || Nintendo: FunnyHeady (SW-0739-3964-9480)
[35] Npeti
Sep 20., Tuesday 16:33 #13
Válasz axl (#12) üzenetére
De ezeket elkerülöd ha az iq-d >= 3, és a kitartó használata segít még valamiben. Barátnőt szerezni.
[55] axl
Sep 20., Tuesday 13:47 #12
Válasz Npeti (#10) üzenetére
Minek? Már megkaptam a kérdésemre a választ: ezzel sérvet tudsz kapni vagy fejbe tudod vágni magad, akár az otthon megnyugtató biztonságában is. Csak ennyit akartam tudni.
Minden játék szerepjáték
[12] vicious
Sep 20., Tuesday 13:29 #11
Válasz Rudymester (#7) üzenetére
Én is gratulálok neked ehhez a szép kerek km-hez. Ilyen benzin árak mellett, jobban megéri tekerni.
Play like an All-Star, Live like a Rockstar, and Fuck like a Pornstar!
[35] Npeti
Sep 20., Tuesday 13:24 #10
Válasz vicious (#4) üzenetére
A jó cipő valóban fontos de ha kezdőként 1-2 hónapig még nem veszel drága pénzért cipőt attól még nem lesz bajod. Mondom ezt úgy, hogy én egy elég komoly térdműtét után kezdtem el futni és semmi bajom nincs a mai napig pedig alapból aszfalton futok, néha 10+ km-ket. Én csak azért nézem mennyi idő alatt futok mert katona leszek és oda ez kell, amúgy engem se érdekelne.

A trx-ről halottam, de próbálni még nem próbáltam. Én elvagyok a kettlebellel így is hosszú még az út a 28 kilosig.

axl: Ha kondiba jársz vagy valamilyen egyéb műintézménybe akkor valóban plusz idő eljutni oda meg ilyenek, viszont futás/tekerés/joging az mehet ajtótól ajtóig lényegében pont ugyanannyi idő. mintha a tv előtt edzenél, csak ugye nem otthon vagy.

A kettlebell így kívülről nem igazán mutatja meg a szépségeit. Igazából nem hasonlítható a súlyzos edzéshez ez kicsit univerzálisabb, mert az állóképességet is fejleszti, plusz lábakat és nagyon jót tud tenni a fájós hátnak mert eszméletlen módon megerősíti a mély hátizmokat. Persze hátránya, hogyha elkezded otthon magadtól akkor akár sérvet is kaphatsz, vagy csak simán fejbe vágod magad. Pár hónapig mindenképpen érdemes edzésre járni, ahol megmutatják hogyan csináld helyesen a gyakorlatokat aztán a határ a csillagos ég. Szóval ajánlom, pesten elég sok helyen van, de szerintem a zmnere menj a Mári Tomihoz ha kiakarod próbálni ő nagyon jól tartja. Bálint te meg gyere el fehérvárra azt próbáld ki. Mond a Ferinek, hogy én küldtelek.

Rudy: Szép teljesítmény!
[12] vicious
Sep 20., Tuesday 13:08 #9
Válasz axl (#6) üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem az a lényeg, hogy mennyi idő alatt futod le, és hogy milyen gyorsan, a lényeg hogy mozogj és fuss, de azért köszönöm
Play like an All-Star, Live like a Rockstar, and Fuck like a Pornstar!
[12] vicious
Sep 20., Tuesday 13:04 #8
Válasz Npeti (#3) üzenetére
Utána néztem ennek a kettlebel-nek. Elég ígéretesnek tűnik, de szvsz ezeket egy kézi súlyzóval is meg lehet csinálni, vagyi úgy látszik, de lehet nincs igazam. Ami viszont szintén ennyire egyszerű és nagyszerű az a TRX.
KATT!
Bár még nem próbáltam, de ez is tetszik.
Play like an All-Star, Live like a Rockstar, and Fuck like a Pornstar!
[27] Rudymester
Sep 20., Tuesday 13:03 #7
Àprilis óta bringázok melóba. A napokban lesz meg a 3000. letekert kilométer. Ha több napig nem tekerhetek, hiányzik!

Gratula az életmód váltàshoz.
http://www.facebook.com/retrofaktor
[55] axl
Sep 20., Tuesday 12:40 #6
Válasz vicious (#2) üzenetére
Először vakartam a fejem, mert suliban cooper-en (12 perc alatt) rendszerint megvolt a 2 km nekem is, pedig a felét mindig sétáltam. De így, hogy éjszaka, terepen futottad, érthető és nem is rossz teljesítmény szvsz.
Minden játék szerepjáték
[55] axl
Sep 20., Tuesday 12:36 #5
Válasz Npeti (#1) üzenetére
Azért jóval kevesebb idő kell ahhoz, hogy ugrálj egy kicsit a nappaliban, mint hogy lemenj egy arra alkalmas "terepre", alkalmasint egy konditerembe. Nyilván utóbbi hatásosabb, ezt szerintem senki nem kérdőjelezi meg, de kezdetnek ez sem rossz. A leírtak alapján életképes alternatívának tűnik. (Csak nem akkora szobában, mint az enyém. )

Amúgy mi ez a kettlebell, azon kívül, hogy egy fogantyús vasgolyó? Mit lehet vele csinálni, amitől olyan fantasztikus? (Komolyan érdekel.)
Minden játék szerepjáték
[12] vicious
Sep 20., Tuesday 11:56 #4
Válasz Npeti (#3) üzenetére
Igazából a lábfejem kezdet el fájni. Mind a kettő. Szemezgettem én is a decathlonos lépegetőkkel, és lehet beszerzek belőle egy párat. Betonon úgy sem használnám, csak földön (mezőn)
Csak megijedtem, mert olvastam a témában, méghozzá azt, hogy a jó cipő aranyat ér, mert utána drágább lesz a gyógyszeres kezelés az ízületek miatt.
Play like an All-Star, Live like a Rockstar, and Fuck like a Pornstar!
[35] Npeti
Sep 20., Tuesday 11:40 #3
Válasz vicious (#2) üzenetére
Nekem 2 éve mióta csinálom szinte állandóan fájt valamelyik lábamban valami, de nem kell törődni vele általában csak a hirtelen megnövekedett terhelés teszi, de aztán elmúlik idővel. Ha jól sejtem a sípcsontod fájt elöl, ez a leggyakoribb. Kezdő futócipőnek pedig tökéletes a decathlonos 2-3000 ft-s cucc. Mire komolyabb szintre jutsz úgy is elkopik és akkor már lehet venni valami komolyabbat.

Viszont te vagy az első aki olyasmiről írt, hogy egy ilyen program hatására elkezdett rendszeresen mozogni szóval már nem vagyok annyira szkeptikus ezekkel szemben.
[12] vicious
Sep 20., Tuesday 11:21 #2
Válasz Npeti (#1) üzenetére
Igazad van. Lustaság is nagy szerepet játszik ebben. Azt nem írtam le, de tény hogy voltam kint futni is pár napig, amíg el nem kezdett fájni a lábam. Egyszerűen kell egy normális futócipő, ezt a beruházást pedig még nem engedhetem meg magamnak. Gratulálok az eredményedhez, nekem első nap 20 perc alatt 2km-et sikerült futnom, és még bírtam volna, de nem akartam első alkalommal túlterhelni magam, másrészt vak sötétben futottam a mezőn, és vártam, hogy vajon melyik lépésnél taknyolok el.
Kb. 3-4 alkalom után kezdett el fájni a lábam, azóta inkább futás helyett aerob mozgást végzek, szintén Ea Sporttal. Lehet nem fog lekötni több hónapig, de arra jó volt nekem, hogy elindítsa nálam ezt a folyamat, és már csak ezért megérte.
Play like an All-Star, Live like a Rockstar, and Fuck like a Pornstar!
[35] Npeti
Sep 20., Tuesday 11:06 #1
Amit ilyen esetekben sosem értettem, amit te is írsz, hogy nem volt/nincs időd munka mellett. De aztán elkezdted ezt és kiderült, hogy mégis van. Ez nálam is megvolt régen, de igazából szerintem ilyenkor nem ideje nincs az ember(ek)nek hanem erősebb a lustaság. De hála az égnek ez változott és ma reggel is hiába fújt, esett és azon gondolkodtam, hogy nem megyek el futni végül mikor hazaértem melóból, már gépiesen nyúltam a futócipőmért. De meg is érte, mert sikerült fél óra alatt hoznom a 6,5 km-t.
Ajánlom neked is 3. lépésnek, hogy menj ki a szobából és kezdj el valami outdoor tevékenységet, esetleg kettlebellezni vagy akármi mást, mert tippem szerint nagyon hosszú távon azért az ea sports se köti le az embert.
vicious
Play like an All-Star, Live like a Rockstar, and Fuck like a Pornstar!
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, FPS, Retro
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Zene (játszom), DVD, Grafika, rajzolás, Bulizás, Barátok, Letöltés, Fórum, Görkori, gördeszka
Barátok, ismerősök
Dude
(offline)
Yip Man
(offline)
bodo
(offline)
kafaszofa
(offline)
dirtydog87
(offline)
Wolverine
(offline)
Nandu
(offline)
metalgenius
(offline)
martinant76
(offline)
Kunio
(offline)
XBOX Live