Bögrés csokis süti 10 perc alatt...
Szeretek sütni, főzni. A gond: nem igazán tudok. Nehezen igazodok ki a szakácskönyvek egymásra kacsintós világában, nekem fix mértékegységek kellenek, nem "csipetnyi", "szokásos módon" és "érzés szerint". Ettől függetlenül próbálkozom és úgy döntöttem, hogy a jobb próbálkozásokat megosztom Veletek is, hátha van még hasonló amatőr műkedvelő az olvasók között.
Az alábbi süti azért jó, mert egy átlagos konyhában minden hozzávaló megvan, nevetségesen egyszerű az elkészítése és valóban 10 perc alatt kész van. Lássuk tehát a hozzávalókat:
3dkg liszt
6 evőkanál cukor (ha keserűbben szereted akkor 5 is elég)
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál tej
3 evőkanál étolaj
1 tojás
1 nagyon pici vaníliakivonat / vaníliás cukor (olyan fél teáskanál)
1 nagyon pici só (valamivel kevesebb mint az előző)
Ha ezek megvannak, akkor kapjunk elő egy bögrét (minimum 3 deciset) és a fenti sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat. Miután mind benne van fogjunk egy villát és alaposan keverjük össze, egy kellemesen sima masszát kell kapnunk. Ha kész rakjuk a bögrét mikrohullámú készülékbe, állítsuk be 2 percre és indítsuk el. Érdemes ott állni mellette, ugyanis a süti úgy jelzi hogy kész, hogy elkezd kimászni a bögréből. Erősebb készülékeknél ez 2 percnél előbb is megtörténhet és nem jó móka a sütő belsejét takarítani. :) Első "felmászásnál" krémesebb marad a belseje, ha valaki szilárdabban szereti, akkor lehet egy picit várni, hogy visszaengedjen és még picit lehet mikrózni. Ha kész, akkor nagyjából ilyet lehet kapni:
Ha kész, akkor lehet turbózni (tejszínhab, kakaóporral megszórni), de magában is nagyon finom. Lehet bögrében tálalni, de mivel siker esetén szépen elválik a falától, ezért ügyesen ki is lehet fordítani. Relatíve gyorsan megkeményedik, ezért érdemes frissen készíteni / tálalni / fogyasztani!
Sok sikert és természetesen jó étvágyat hozzá!