[11] FooLman (offline)

Határozott - Csökött - Kocsonya

Ő egy 44 éves fiú és itt lakik: Pest / Vecsés

5020 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 17655 kreditet gyűjtött

2007 February
10:01 Platform, ugrálás, móka
Szeretem a platform játékokat. Szerintem elég hálás műfaj is, mivel az elkészítési költségeinek sem kell(ene) az egekbe szökni. Ennek ellenére nagy konzolokra semmi értelmes nem jön ki, miért?
A dolgot ott rontották el, valahol, hogy átmentek 3D-be. a Platform tipikusan 2D-s műfaj. Márpedig manapság a konzolok képtelenek értelmes 2d-t kinyomni magukból. (lehet vitatkozni, hogy de milyen atom erősek, és biztos képesek lennének rá, de nem. A tipikusan 3d-re kihegyezett hardverük nagyjából alkalmatlan erre a célra. Nézzetek csak meg egy olyan egyszerű dolgot, mint a felfele scrollozódó szöveg -már ha van-, látni fogjátok, hogy meg-megráng, akad. Egyszerűen nem erre készült. Ezercsilliárd poligon az van, VSync, az nincs. Mer attó' kevesebb az FPS.)
Szerencsére ilyenkor segítségemre siet az NDS, ahol iskolapéldák a New Super Mario Bros, meg a Yoshi's Island, meg a Sonic Rush. Na, ez utóbbival el is értünk a nagy konzolok szégyenfalához.
A Team Sonic árasztja magából a csoda 3d-s részeket, amik játszhatatlanabbnál játszhatatlanabbak, mivel a kamera mindig el-eltéved, az irányítás leginkább össze-vissza történik. És nem kapnak észhez, mikor lehúzzák a játékaikat a kritikusok a vérbe. Lásd pl a Shadow The Hedgehog című cuccot. Mindenhol megkapta a maga kb 50%-át, pedig van benne pontenciál. Az alapötlet tök jó, a a design király, a történet sem lenne rossz. Szóval az ilyen játékokra adtam annó, amikor még írtam újságba, sok %-ot, mondván, hogy én béna vagyok, meg leugrom a szakadékba, mert sok a balkezem, de amúgy király a cucc. De nem. Olvasom a "profik" értékelését, és ők is esnek-kelnek, mintha muszáj lenne. És mindezt azért, mert a kamera rossz helyen áll. Kell ez nekünk?
Persze van jó/jobb példa is, a PoP például egész jól vette az akadályt. Ezzel vége a felsorolásnak.
Szóval, tisztelt fejlesztő bácsik, miért nem lehet megeröltetni magukat, megerőltetni magukat, és megcsinálni egy normális 2d-s cuccot nagykonzolra is? (az első bekezdésben említett hw hiányosságok azért leküzdhetőek, csak kicsit oda kell figyelni.)
Vagy ez csak engem érdekel?
Tényleg, emlékeztek még PC-re a Jazz the Jackrabbitra?
3 komment

[5] Evil Blue
Apr 27., Friday 18:01 #3
XBLA-n vannak jó 2D-s játékok.
Feb 11., Sunday 12:38 #2
Í, mennyit játszottam én amigán meg PCn 2ds játékokkal (Jazz the Jackrabbit auch : ) Ugyannakkor csatlakoznék az előttem szólóhoz, nem hiszem, h el kéne temetni a 3Ds platform "generációt" (Jak I-II, 3már gyengébb és rövidebb volt...), persze, attól az világos marad, hogy a 2Ds platform az igazi hardcore stuff - iszonyat nehezek voltak, és sose tudtunk menteni
"It's as if Lady Gaga made a video game." - El Shaddai
Feb 11., Sunday 11:32 #1
Vannak azert rohadtjo 3D platformok is,mondjuk mario 64 vagy emlithetnem JAK-et ill. Raymant a ps2rol,vagy Ratchet and Clarkot vagy Daxtert a psp-rol.Lehet talalni itt is minoseget csak sokkal jobban kell kereseni mint a 2d-s korszakban,abban az idoben volt a stilus aranykora rengeteg "klasszikusal" az en kedvencem a sneses mario world is oda datalhato.Ma sokkal kevesbe "divat" a platform,ritkam kapunk es akkor sem olyan minosegben ahogy az elvarhato lenne.Szerintem bekesen megferne egymas mellet a 2D-s illetve a 3Ds platform,ha lenne ra igeny.
You wanna waste my time? Okay. I call my lawyer. He's the best lawyer in Miami.He's such a good lawyer, that by tomorrow morning, you gonna be working in Alaska.So dress warm bitch.Still NOT B.A.N.N.E.D Gamertag:project1083
FooLman
...ami gáma bugzik, az láma efix marad...
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Wii
Nintendo DS
PC
Playstation4
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, Verekedős, Puzzle, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Kisállatok bosszantása, Játék zsebkonzolon, Passziánsz / aknakereső, Zene (hallgatom), Nyilvános megszégyenülés, Esőben sétálás, Cserepadon ülés, Hóember építés, Napozás, Görnyedt ülés, Fat body building
Barátok, ismerősök
treff7es
(offline)
LokkoLori
(offline)
R.P
(offline)
bakou
(offline)
XBOX Live