[7] A nagy Lebowski (offline)

Ltvnyos - Alkalmatlan - Lehengerl?

egy 41 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4364 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 9518 kreditet gyjttt

2011 January
20:00 Castlevania Lords of Shadow
Sajnos nem volt szerencsm a Shadow of the Colossus cm jtkhoz. Sajnos! Most mr kezdem rteni ismerseim; bartaim hosszas; lmnyszer elbeszlseit a SotC-rl. Kojima mester mve, amellyel szembesltem, arra ksztetett; emlkezzek meg egy blog formjban errl a csodrl, amit Castlevaina nven kaphat meg a gamer!
Nha elfordul velem, hogy a jtk mellyel jtszani akarok, bekerl a gpbe... s pihen egy-kt rt... Itt egy pillanatra lljunk meg...

Hozztartozik a trtnethez, hogy - anno amikor mg a ps 2-t nyztam - dnts el kerltem. Kt jtkot tartottam a kezemben a Media Marktban. Az egyik a God of War 2, a msik pedig a Shadow of the Colossus volt. Mivel a God of War els rszvel mr jtszottam s a trtnet valamint a karakterek is megfogtak a GoW 2 mellett dntttem anno... Nem bnom, mert nagyon j jtk volt s minden pillanatt lveztem, a heroikus kzdelmektl kezdve, a fejtrkn t, a tjak csodjval egytt.

Csakhogy. A Shadow of the Colossus egy "kolosszlis" jtk volt, melybl kimaradtam s mlysgesen sajnlom, hogy nem tudhatom magamnak a vizulis lmny mellett azt a csodt, amit Hideo Kojima abban a jtkban (is) elkvetett. Mindezt a Youtube-on ltott videkbl s barti beszmolk (mit beszmolk; rzelemhullmok) alapjn tudom csupn.

Szval, sajnlom, hogy nem jtszhattam a SotC-al.

De!

Azt hiszem megkaptam a krptlst. s ez a jtk nem ms, mint a Castlevania!
Most elmondom, hogyan lem meg ezt a csodt.

Tnyleg a lemez gpbehelyezstl kezdenk, s mr csak nhny sor az amit nem magrl a gammrl rok.(Csaltam ugyan, mert a Castlevania esetben mr volt tapasztalatom s nagyjbl tudtam mire szmthatok, mert lttam a barimnl :D )

Cstrtkn megkaptam a game-t. Hazarve picit agyaltam, hogy mikor s milyen llapotban kezdjem el, de nem brtam magammal.
Nha elfordul velem egybknt, hogy nem kezdek el egy-egy jtkot (pl: Dead Space), csak beteszem s ha el is indtom; vrakozom. Picit a flelem, picit a vrakozs s picit az aggodalom rzse az, amit ilyenkor rzek. Olyan ez, mint amikor tudod, hogy valami meg fog trtnni veled, de prblod a vgtelensgig hzni azt, hogy valban megtrtnjen. Mg egy cigarettt is bele prbltam tuszkolni az idbe, de mivel elindtottam a jtkot, beindult a bevezet-vide.
A szemem itt indult el elszr. Ugye otthon teljesen ms, mint valahol belelesni egy picit valamibe.
Nem lett a cigarettbl semmi sem. Nekikezdtem. A Demo-bl ismert fejezettel kezddtt el a trtnet. Csodlatos vilgot lthattam, amit valahogy mindig is a dark fantasy vilgokhoz kpzel el az ember fia.

Hirtelen nem is rdekelt mr semmi sem, csak azt akartam; szippantson be ez a vilg, a rsze lehessek s Gabriel kalandjait tlhessem a televzim kpernyn keresztl (legalbb)! Az ess idben hsm csillog haja s ruhja meg-meg villant a villmcsapsok fnyben. Mesebeli lnyekkel kzdttem, majd segtsgemre is siettek nhnyan. Elmerltem, tadtam magam, benne ltem a jtkban. Nagybetsen lveztem, azt amit kaptam. s ez csak fokozdott.

Az els fellenfl, mellyel tallkoztam egy Titn volt... jgbl... hatalmas volt s az tvezet videk egybknt sem kevs ltnivalja utn azt hittem magam is jgg vlok; vagy Titnn.
s itt reztem azt, amit Kojima adott nekem. Mert ott a jgmezn a kolosszus rnykban reztem magam. Ott voltam. Taln egy kicsit fztam is. s igen; hs akartam lenni! Aki ezt a robosztus; hatalmas lnyt legyzi. Megtallni a gyenge pontjt s a befagyott t jegbe dnglni. Mert ott; akkor a fotelemben gy reztem meg kell tennem. A ltvny lenygztt. Soha ehhez foghatt nem tapasztaltam; lttam mg. A jgtitnnal folytatott kzdelem sszetett volt s minden pillanata egy csoda. A folyamatos havazs, a kpernyre ragad egy-egy hpihe csak fokozta azt az rzetet, hogy jelen vagyok a kzdelemben. Heroikus kzdelem volt s nem csalatkoztam. Sem nmagamban, sem a fhsben; sem - a szmomra eddig csak a MGS sorozatbl ismert - Hideo Kojima-ban. Olyan csodt lttam, amit nagyon ritkn ltok. Visszavgyok abba a vilgba. Folytattam is Gabriel kalandjait.

Igazbl nem tudom lerni azt amit eddig tapasztaltam. Nem is lehet ezeket a vizulis lmnyeket szavakba nteni. A tjak, melyeket lttam, soha nem feledem el.

Azta mr a trtnetet tovbbfolytattam s nehezen llom, hogy ne rjak arrl, mit is tapasztaltam. gy gondolom, az els lemez lejtszsa utn folytatom a bejegyzs s a csodt, amit a Castlevania: Lords of Shadow adott nekem!

Ksznm Hideo Kojima!!!
7 komment

[31] armi
Jan 17., Monday 16:53 #7
Kvetkez clpont ha kihajtom a Vanquisht meg a Heavy Raint!
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[59] Alwares
Jan 17., Monday 11:01 #6
n a tli sznetben kezdtem neki, sajnos mg nem rtem a vgre. Hihetetlen j jtk, n rg lveztem valamit ennyire. Plne ebben a stlusban.
.titanic {float: none;}
Jan 16., Sunday 2:31 #5
Vlasz Sebhelyesarc (#2) zenetre
Ksznm!
Welcome to the Circle of Judas. This is a lowest, blackest and farest for Heaven... My home
Jan 16., Sunday 2:31 #4
Igazsg szerint a lnyeg nem ez volt, de mindegy.

A lnyeg, hogy szerintem csoda a gamma...
Welcome to the Circle of Judas. This is a lowest, blackest and farest for Heaven... My home
[21] SolidMetal
Jan 16., Sunday 0:05 #3
Igazsg szerint, egyik sem HK jtk, de egybknt mindkett remek. Br az SoTC-az egszen ms kategria...
Random Kierkegaard idzet #667
Jan 15., Saturday 21:19 #2
Vlasz getro2 (#1) zenetre
De, Fumito Uedra gondolt a Colossussal kapcsolatban.
Minden hten hbor PSN ID: ScarfaceSnake; gamertag: HUNSnake
[39] getro2
Jan 15., Saturday 21:13 #1
Kojima? Nem inkbb Ueda?
A nagy Lebowski
Welcome to the Circle of Judas. This is a lowest, blackest and farest for Heaven... My home
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Gyerekeknek, FPS, Verseny, Szerepjtk, Szimulator, Stratgia
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Nyilvnos megszgyenls, Email, Esben stls, Foci, Cserepadon ls, Extrm sportok, Napozs
Bartok, ismersk
Karesz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
SamFisher
(offline)
Sebhelyesarc
(offline)
matiszg
(offline)
Jar papa
(offline)
xsipi
(offline)
xXwilliamsXx
(offline)
Dambudzo
(offline)
mrpeck
(offline)
Ray
(offline)
Funky75
(offline)
TylerDurdenHUN
(offline)
Riddick
(offline)
Kisvendg
(offline)
TruncateSchumi
(offline)
Tigergreece
(offline)
RetekMester
(offline)
The Jedi Master
(offline)
tibcsi81
(offline)
Sziszka
(offline)
btdudu
(offline)
wolfman
(offline)
BazsiHHH
(offline)
madievi
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Pifu1983HUN
(offline)
Duracel
(offline)
XBOX Live