[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4813 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 120266 kreditet gyjttt

2011 January
17:02 Divinity 2 - Dragon Knight Saga
Srknyok kora kicsit mskpp...
A srkny harcosok tja. A germn fejlesztk gy nz ki nagyon rlltak a Diablo ¬¬ ¬+ Gyrk Ura hangulatvilgot utnz jtkok ksztsre. A krds, hogy ez a sorozatgyrts jt tesz-e a mfajnak vagy inkbb csak tnkrevgja a generciban azt a cseppnyi megmaradt RPG utni vgyakozst, ami ppensggel jelen van. Szmomra ezek a stlus jtkok voltak az igaziak. Gondolkodni kellett, felfedezni, kalandozni, kldetseket csinlni, tpolni s persze napokat keresglni egy hihetetlenl ers fegyvert, amihez mire hozzjutottunk mr nem volt szksgnk, mert annyi minden mst sszeszedtnk tkzben. Nos n valami ilyesmit remltem a Divinity 2 : Dark Knight Saga-tl.
A Larian Studios hatalmasat bukott tavalyi Divinity 2 : Ego Draconisa utn a fejlesztk gy gondoltk ezt mr nem oldjk meg az infrastruktra Gyrcsk Jzsefvel, azaz letlthet patchekkel, hanem jra kell formlni a jtkot. Ez tbb-kevsb sikerlt is. Az elz elrettenten jtszhatatlannak is mondhat, kritikai fulladst ugyan csak pr rra sikerlt kiprblnom (szerencsre), azt is szemlyi szmtgpen, de ismersm akkor megnyugtatott, hogy konzolon mg rosszabb volt a helyzet gy aztn hatrozott lpssel el is kerltem. Azonban egy hihetetlen esemny kapcsn mgis gy dntttem, hogy a jtk beszerzsre kerlt s azt kell mondjam, hogy nagyon kellemesen csaldtam.

A jtk nem egy technikai csoda s tbb sebbl vrzik, de ennek ellenre nagyon egyedi hangulata van, melyet elg nehz elkapni, de ha megvan, akkor nehz lerakni. A grafika ers kzepes, de olykor vannak, terletek melyek kifejezetten jl nznek ki. A karakter animci gyenge, a vizulis effektek kzepesek s kpfrissts gyakran gy dnt lel pihenni egy picit. Teht Larian, nem revolcira kszlt a jtkiparban, ennek ellenre mrskelt sikereknek rvend a produktum.
Hanganyag remek kompozcik sora. A zene kicsit a Gyrk Ura vilgt idzi szmunkra, br nem annyira kifinomult, de kzli velnk, hogy ott van azrt. Az effektekrl sajnos ez mr nem mondhat el, igen generikus hatsokat szlelhetnk a harcok alatt. A szinkron rendben van mr amikor jelen van s ppen, hogy csak csszik a szjak mozgsa annyira, hogy szrevegyk.

A trtnet spoiler mentesen igen egyszer. Elindulunk, hogy belljunk vadsznak, de kzben a nagy gonosz kzbe szl s mr ksz is a konfliktus. Kalandok sora vezi majd srkny lovagunk tjt, hogy megakadlyozza a vilg elpuszttst. Ekzben segtkre lel kiket tbb-kevsb neknk kell megvdennk.
A kldetsek rdekesek ugyan, amennyiben megtalljuk ket. Ugyanis semmi nem indiklja, hogy ppen hol tudunk flvenni egy kldetst. A trkp csak a fsztori kldetsek generikus helyzett fedi fel. Az, hogy mit kell csinlnunk s milyen mdon jutunk, tovbb nem kerl felfedsre. Ez remekl is hangzik, mert vgre gondolkodni is kell, de kicsit tlzsba vittk. Vannak questek melyeket teljesen random csinlunk meg s nem is tudunk rla. A mellkkldetseket j esetben megtalljuk s a log-nak ksznheten fnyt is derthetnk a megoldsukra, m egyes eseteknl ez a tlzott segtsgmentessg igen frusztrl lmnyt okozhat a jtkosoknak.
A nehzsgi szint rviden nem egyszer. Ezt egyrtelmen ki lehet jelenteni. Ugyanis a krlbell olyan 20-as szinttl vagyunk partikpesek. Addig igen nehz idk vrnak rnk mg a legknnyebb fokozaton is, teht rdemes sznl lenni s hasznlni a folyamatos mentst. Amennyiben nincs szerencsnk s meghalunk, az utols mentst kell betltennk. Ha ez rkkal ez elhallozsunk eltt is volt.
A harc ennek ellenre kifejezetten j. A kpessgek mindegyike hasznlhat nincs rossz kpessg, de nincs ultimate sem. Oda kell figyelni ki mire mit hasznlunk, fleg a jtk elejn. A vgre, ha helyesen fejlesztnk, iszonyatosan lel majd a jtk, mert olyan szinten tlerben lesznk a vilggal szemben, hogy inkbb unalmasak lesznek a kzdelmek. Ezt kompenzlja a jtk az rdekes trtnettel s a vltozatos kldets sorozatokkal.
Az egyedisget kpviseli mg a srknny alakuls is. Bizonyos terleteken fellthetjk si istennk alakjt s rpkdhetnk ahol engedlyezett. A ltvny, ami elnk trul (elvonatkoztatva a grafiktl) csods.

A kszt azonban nem csak jra kiadtk a jtkot, kapunk mg egy 7-8 rs kiegsztt is, mely folytatja a sztorit s lezrja majd az esemnyeket a maga mdjn, teht beleolvad az eredeti jtkba. A kldets vilga frusztrlbb lehet, mint az elznek, mert itt kis terleten nem talljuk meg a vlaszokat, csak ha nagyon figyelnk. Ellenben szintn nagyon rdekes esemnyeknek lehetnk majd els kzbl szemtani. A mellk kldetsek vltozatosak s ignyesek, a trtneti vonal pedig hozza amit az eredeti jtkban is hozott.

sszessgben a Divinity 2 egy remek jtk azok szmra, akik szeretik ezt a mfajt, a bsges tartalmat s nem technikai forradalom legjabb darabjt kvnjk ltni minden megjelent jtkban. Azonban intenzv agymunkt ignyel a jtk s knnyen el lehet veszni az esemnyek sorozatban. Nem lineris, teht senki ne vrja tle, hogy majd megoldja helyettnk a dolgokat, mint a Call of Duty. Az RPG rajongknak csak ajnlani tudom.
4 komment

[17] dpb
Jan 07., Friday 18:31 #4
mr vrtam, h iral rola...
viszont a teszt alapjan nekem nem nagyon tetszik
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
[6] komdis
Jan 07., Friday 16:24 #3
Vlasz Rewmac (#2) zenetre
Ezt j tudni, akkor a Divinity is felkerl a listra.
[40] Rewmac
Jan 07., Friday 14:51 #2
Nem mind a kett megvan mg. Igazbl klnbzek. Mind a kett kicsit kttt kalandozssal rendelkezik. Two Worldsbe kevesebb az olyan kldets ami tnyleg izgalmas, sokkal egyszerbb a jtk ebbl a szempontbl. Two Worlds szebb s olyan ltalnosabb. A Divinity olyan ms mint a tbbi, egyedi. Mind a kett nagyon j ha egyik tetszik a msik is fog.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[6] komdis
Jan 07., Friday 1:11 #1
Kszi, rdekelt, hogy milyen lett az els verzihoz kpest. Amgy szerinted jobb vagy rosszabb a Two Worlds 2-nl (lttam, azt gyorsan eladtad)?
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)