[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4824 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 120442 kreditet gyjttt

2010 April
18:47 NIER - Teszt
Egy elpusztult vilg sorsa...Vagy ez is elpusztul?
Elszr had kezdjem azzal, hogy a Nier egy Xbox 360 s Ps3-ra is megjelent vide jtk. Ezt azrt fontos megemlteni mert ami nincs kellen beharangozva azt szre sem veszik az emberek. A Nier mindenfle hype nlkl kszott el a Cavia (Bullet Witch) brigd termkeknt a Square Enixtl. Nem rt rla tudni, hogy egy igen ers rtegjtk gy megoszlanak rla a vlemnyek. Akik szeretik a japn cuccokat azoknak nagyon tetszik, de az tlagnak s a sajtnak nem. n a pozitv vlemnyek embere vagyok, de az elejn n is kzdttem vele. Beletelt vagy kt-hrom rba mire megbkltem vele s elkezdett nagyon megfogni.A trtnet

A jtk zajl esemnyeknek kivtelesen kzk van egymshoz mg akkor is ha ezt az elejn nem vesszk szre. A lnyeg, hogy az emberisg j pr ezer ve elpuszttotta mr nmagt a klnbz gpek ptse miatt. Az ebbe a korba tartoz dologok a rgi vilgbl szrmaznak. A jelenben az rnyak tartjk rettegsben a fldeket s a falvakat. A fekete kr ltal vlnak az emberek is rnyakk. Nier lnya mit ad isten pont ezt a krt kapja, baromi meglepen Nier ppensggel egy kardforgat vadszember. Az els ltalunk irnytott kalandja sorn tallkozik Grimoire Weiss-al. Aki egy si mgikus lny, knyv alakjban. sszehaverkodnak s Niernek kapsbl lesz mgikus hatalma. Ez a kalandok sorn fejldik. t kzben persze tallkozunk kt trssal is akinek megvan a sajt trtnetk. Ezeket nem lvm le elre. Legyen annyi elg, hogy 4 befejezse van a jtknak (nyugi a msik 3at igen knny megszerezni) s folyamatosan vltozik a sztori. Eleinte egyszer esemny sorrl beszlnk, de a vge fel egy kicsit megbonyoldnak a dolgok s ha nem figyelnk knnyen elvesztjk a fonalat.Jtkmenet

A Nier se nem hack n slash, se nem RPG. Inkbb valahol a kett kztt kne keresni a kategrit. Kiss gyengnek tnhet elsre, de ha szeretjk a mrskelt mszkls, kalandozgatst, mszrlst, varzslatok doblst, gigantikus boss harcokat akkor azrt annyira mgsem lesz rossz. Kln lernm, hogy Magyarorszgon eddig a pontig ketten vettk meg a jtkot. Az egyik j magam vagyok a msik pedig Oliverio aki azta mr az orszghatron tl jrhat vele. Ez kt dolgot jelenthet. 1. szar a jtk 2. nlunk gysem veszik a kiss ismeretlen cuccokat. Sajnos mind a kett igaz lehet bizonyos tekintetben. A Nier nem egy csoda, de nem is egy hiba a jtkiparban amit flre kell sprni. A harc j, az elejn ugyan picit hinyoltam, de aztn ahogy haladtam egyre tbb s tbb ellenfl lett a terleteken. Nem kell komplex irtzatosan kombozs technikkra gondolni, inkbb sima X nyomogatsra. Ezt mr csak azrt is el tudtam nzni, mert a varzslatok hasznlata mindenrt krptol. Akrmennyire is primitvnek tnhet a harc van egy rejtett szpsge. Nem mindegy mit mikor hasznlunk, ha tnyleg eredmnyesek akarunk lenni. Persze ha Phoenix tollbl kovcsolt fegyvereket akr 2-es szintre fejlesztjk akkor tkmindegy minek s kinek megynk neki.
A fejleszts egyszer. El kell menni alapanyagot gyjteni aztn elmenni az adott boltba s a fiatalember megcsinlja neknk amit kell. Nem drga, st vgig ugyanazon az ron fejleszt mindent. Az alapanyag megszerzse az mr nagyobb gondot tud okozni.

m ezek mellett vannak mindenfle mellk kldetsek melyeknek tbb mint a fele gyjtgets s sajnos ezekrt kapjuk a nagy lvt. A msik felk viszont rdesnl rdekesebb esemnyeket trnak fl. Vannak egymsra plk s szrnyvadszatok. Ezeket azrt szeretem mert nem ppen szvat, de nem is teszi tl knnyv a teljestsket. Nlam a Nier jtkmenetben nagyon j rtkelst kap.Grafika s egyb effektek

A grafika olyan csnycska. Ltszik, hogy fura portolsi mdszerrel lett megcsinlva a 360as verzi. Tipikusan mintha nem erre a konzolra kszlt volna. Ennek ellenre vannak kifejezetten szpsg faktorral is megldott helysznek (pl. dli vrosok). A jtkban az elmaradott vizulis effektek mellett viszont nincs v-sync hiba, framerate, nem akad, nem fagy. Mondhatni flawless megy. A tltsi id minimlis, installlva taln egy pr msodperc.
Muszj megemltenem, hogy tegnap majdnem hlyt kaptam. A knyv szinkronhangja az elejtl fogva nagyon ismers volt. Oly annyira, hogy mr zavart, hogy nem ugrik be ki ez. Gondoltam mindenre. s akkor tegnap beugrott mikor bngsztem a videk kztt s jra megtekintettem a Darksiders befejezst. Grimoire Weiss nem ms mint War. Illetve a hangjukat egy s ugyanaz a szemly adja. Egyszeren a vgre mr nagyon zavart, hogy nem tudom honnan ismers, amikor meg beugrott akkor anyztam rendesen.sszefoglalva a Nier egy budget kategris japn akci RPG rtegjtk. Remek tletekkel s trtnettel, de kiss silny megvalstssal. n mindennek ellenre egyszeren imdom a jtkot s 35 ra utn sem unom. Ha mint tesztel osztlyoznm valahol 5 s 6 kztt lenne. De mivel mint jtkos teszem ezt s az lmnyt pontozom gy egy laza 8-as dobok is r.
NIER 8 komment

[40] Rewmac
Apr 29., Thursday 21:24 #8
Igen valahol picit alter a jtk, de vagy elkapja az embert vagy nem.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[9] hunkosza
Apr 29., Thursday 16:04 #7
n is pont gy voltam a jtkkal, mint Te Rewmac. Az els 3-4 ra nem tetszett, de utnna non j lett
Resident Evil Survivor Team-Daniel
[17] zoba
Apr 27., Tuesday 19:54 #6
nekem is megvan edigg hrom rt tltttem vele s mg mindig nem tudom hova tenni

de nem rossz
jelentkezzen akinek nincs hamistott ruhja ,s illeglisan letlttt filmje mp3 ja s termszetesen eredeti windossal kacrkodik
[40] Rewmac
Apr 26., Monday 22:27 #5
Vlasz Karez (#1) zenetre
Az elmletileg szebb is, valamint nagyon sok minden ms benne. A sztori csak enyhn de ms is van. n jobban rlk az regnek. A fiatal olyan tipikus buzi gyereknek nz ki, nem tudnm bellni magam azzal a hlyvel.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[2] Rayenarth
Apr 26., Monday 22:07 #4
Nekem is a ps2 hangulat jn t. Az els vr olyan icos volt. Taln ezrt is tetszik.
Don't ask for it. Go out and win it for Yourself.
[64] DarkVenom
Apr 26., Monday 21:33 #3
Vlasz Gulandro (#2) zenetre
Ezen mondjuk valamirt nem lepdm meg...
Thrills, Chills, Kills!
[41] Gulandro
Apr 26., Monday 21:02 #2
Nekem szimpatikus, mr nagyon ki akarom majd prblni.
Ahogy nap szik el letnk horizontja felett, Ahogyan a fny tnik el a messzesgben. Hajsok, tengerek vndorai szletnek s halnak meg Otthonuktl tvol, idegen vizeken, Uram add, hogy vndor lehessek egyszer.
[25] Karez
Apr 26., Monday 20:54 #1
Szomor hogy mi pont a nyugati verzinak sznt NIER-t kaptuk, s nem a Japnban csak ps3-ra megjelent keletieset. (ami annyi klnbsg van hogy Nier nem ids apuka, hanem egy pp felntt korba lp btyus, a sztori ugyanaz de 1-2 ponton eltr)
KATT!
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)
Nier adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Square Enix
Fejleszt: Cavia Inc.
Megjelens: 2010. Apr 22.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nem ismert

A szerkesztsg rtkelse:
7.5
Ami tetszett
-Vltozatos helysznek s feladatok
-Megannyi jtkstlust vltogat
-Roppant egyedi s minsgi zenei alfests, normlis angol szinkron
-Klnleges trtnet, komoly tartalommal
Ami nem tetszett
-Rengeteg ember gyomrt fogja megfekdni a bizarr sztori
-Technikailag nagyon elavult a ltvny
-Mint egy rossz ezermester: mindenhez rteni akar, de semmiben sem kiemelked
Olvasi rtkels: 28.4 (25 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

119 | [Teszt] Nier

A megannyi anime-adaptcirl, a Drakengardrl s a Bullet Witch-rl elhreslt Cavia ismt egy olyan jtkot adott ki a kezei kzl, amely alaposan megosztja majd a kznsget s a tesztelket egyarnt. Teszteltk a kvetkez egzotikus japn fejlesztsket, a Niert.

20 | Nier: az utols trailer

Alig prszor lttuk mg csak a Cavia ersen sztorikzpont hack and slash jtkt, a Nier-t, de mr itt is a premier, s gy az utols, hrom perces trailer.

13 | prilisban jelenik meg a Nier

Megkapta a megjelensi dtumt a Square Enix kvetkez elvontabb stlus multiplatform akci-szerepjtka, az Xbox 360-ra s PlayStation 3-ra megjelen Nier prilis vgn rkezik.

22 | NieR: j trailer

A Tokyo Game Show csak a jv hten kezddik, m a NieR exphoz kapcsold kedvcsinlja mr most megrkezett, ami a jtk PlayStation 3 vltozatt mutatja be.

22 | NieR: kpek, exkluzivits

Az E3 ta nem volt alkalmunk rni a Square Enix NieR nevet visel jtkrl, most azonban tbb okunk is van arra, hogy megtegyk ezt, hiszen j informcik, illetve friss kpek rkeztek rla.

21 | [E3] NIER: az els kpek s trailer

Megrkezett az els trailer a Square Enix egyik E3-as jdonsgrl, amely a NIER nvre hallgat, s az akci-kaland zsnerben prblkozik a jtkosok elcsbtsra.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba